Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סטרטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הסטרטר ברכב הפסיק להניע בהדרגה. לפני מותו הייתי נותן מכה בציר של הרוטור והרכב היה מניע.

הוספתי תמונה של הסטרטר לאחר פירוק...

1. האם החלק התחתון שבו מתחברים כבלי ההזנה ניתן לפירוק? כי אני לא ראיתי שום ברגים נוספים וזה נראה כאילו מחובר בלחץ...

2. היכן הרוטור אמור לקבל את ה+ ואת ה- על מנת להסתובב?

מה עוד ניתן לבדוק וכיצד כדי שהרוטור יעבוד?

- הגלגל שיניים יוצא בזמן חיבור למצבר כך שהזנה כן מגיע אליו אבל הרוטור לא מסתובב

תודה מראש

starter.jpg

פורסם

תודה על התגובה המהירה

איך אני יודע בוודאות שהם גמורים הם הרי נוגעים ברוטור?

היכן ניתן לקנות חדשים? ואיך ניתן לפרק את הישנים? הם ממש מחוברים לצמות חשמל וקפיץ לוחץ עליהםהןצמות החשמל מולחמות למגנטים שבפנים

הפירוק התבצע מתוך סקרנות וניסיון לחסוך עלות יקרה ולא מוצדקת על שיפוץ.

ההרכבה והפירוק הם לא בעייתים כלל ובהתחלה גרמתי לרוטור להסתובב ואז שוב זה לא עזר עד אשר היכיתי שוב בציר

פורסם

תלוי בסוג. יש כאלה שמחליפים רק את הפחמים עצמם, לך לחנות אביזרי רכב עם דוגמה וחבר אותם בהלחמת בדיל (רצוי מלחם רציני). יש כאלה שקיים החלק התחליפי לפחמים והטבעת שמחזיקה אותם (חפש - brush holder), גם לאלה בד״כ ניתן להחליף רק את הפחמים בהלחמה/לחיצה.

אם כבר פרקת, נקה הכל יפה, שמן את הצירים (לא את המגנט!) ויש לך סטרטר לעוד כמה שנים טובות.

פורסם

כדאי לנקות את העוגן בלחץ אוויר ובעדינות.-יש שם מלא "פיח" שמקורו מהפחמים,כנ'ל גם את השדות.

עם בד שמיר 0 לנקות קצת ובעדינות יתר את הקולקטור (גליל הנחושת שנמצא בקצה העוגן "ואוסף" בתוכו את כל החוטים מהעוגן ואליו מתחברים הפחמים).

בהצלחה.

פורסם

אחד הדברים הראשונים שעשיתי לאחר פירוק הסטרטר היה ניקיון הסטרטר כולל הפחמים עם נייר זכוכית 0

השאלה כיצד אני יודע בוודאות שאלו הפחמים שגורמים לבעיה ולא זרם שלא מגיע לרוטור?

פורסם

עוגן או שדה מקוצרים ניתן לבדוק רק עם מכשירים,בדרך כלל הפגיעה בהם היא מיכנית-מכה שגורמת לירידת הציפויים או הבידוד.

לפי התאור שלך אכן מדובר בפחמים,כיוון שהם הדבר הכי זול והכי קל להתעסק,החלף אותם (לפי התמונה הפחם לא נראה משהו)תרכיב את המתנע ותפעיל אותו לפני ההרכבה (קק בזהירות ותדאג שיהיה מספיק יציב-רצוי על מלחציים),אם הבנדיקס קופץ,המנוע מסתובב תוך כדי האצה של הסיבובים (חשוב)אז הכל בסדר.

בהצלחה.

פורסם

לפי התמונה זה מנוע FIRE במכוניתך (איזה, 45 או 60?).

אם תצלם את הפחמים עצמם, במכסה האחורי, אז אולי אוכל לראות את גודלם והאם הם מצריכים החלפה.

החזק בידך את העוגן (מה שקראת לו רוטור) והזז אותו כשהוא ניצב כלפי מטה ואח"כ כלפי מעלה ואתה צריך ךראות שהשינן (בנדיקס - גלגל השיניים) נע על פני ציר העוגן קדימה ואחורה מעצם משקלו.

אם הוא לא נע חופשי, אז זה מראה שיש תערובת של אבקה (מהמצמד) עם שמן וגריז שיצרו עיסה דביקה על ציר העוגן.

במקרה כזה, יש להסיר את טבעת החסימה שעל ציר העוגן לפנים וצתתיה יש טבעת קפיצית שאותה יש להסיר מהעוגן העזרת 2 מברגים קטנים.

לאחר זאתניתן להוציא את השינן ולנקות היטב את ציר העוגן ומרוח עליו מעט מאוד גריז דק ולהרכיב בחזרה את השינן וטבעת החסימה עם הקפיץ.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם

שלום רפי.

שוב פעם אתה מציל אותי כמו בעבר, פעם אחר פעם... המון המון תודה

צילמתי את הפחמים. מהי דעתך? האם צריך להחליפם?

הרכב הוא 1.4 ies 96

הבנדיקס נע חופשי כפי שכתבת ובזמן קבלת מתח הוא יוצא החוצה כמו שצריך.

מצאתי חנות חלפים שיכול להשיג עבורי פחמים ע"פ דוגמה בהזמנה מהבוקר לערב.

ממתין לתשובה בהקדם. רוני

פורסם

אתה צריך לבדוק בזמן שהציר לא מסתובב תנסה לתת + ישירות למנוע של הסטרטר (לעקוף את הסלונואיד) באם הסטרטר יסתובב אז הסלונואיד תקול המגעים בתוכו תקולים, בנדיקס חדש יעלה כ150ש"ח.

פורסם

מצטער... העליתי הפעם את התמונה של הפחמים.

לגבי ה+ ישירות לסטרטר ניסיתי אבל לא נראה לי שעשיתי זאת נכון.

כאשר אני ניסית הסטרטר לא הסתובב, אבל אשמח לקבל הנחיות כיצד לעשות זאת נכון ואחזור עם תשובה בהקדם (כבר הפכתי למומחה פירוק והרכבות סטרטרים תוך מספר דקות....)

pechamim.jpg

• תוכן חדש...