Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי התגובות שלכם נראה שאתם ממש לא מבינים מה המטרה של הממשלה הזו (זו דעתי האישית ונראה שכל מי שאני מדבר איתו על הנושא פשוט ישן בעמידה ולא כל-כך אכפת לו). מזה תקופה ארוכה אני שם לב שקיימת מגמה מטעם הממשלה (ושימו לב, רק אצל הממשלה הנוכחית אנחנו רואים היטלים,חוקים חדשים ועוד יחסית בתקופת זמן קצרה מאוד) לבוא ולהדק את הקולר על הנהגים במטרה אחת :

לצמצם את כמות המכוניות על הכביש.

איך זה בט לידי ביטוי ?

מחירי דלק גבוהים, אמצעי אכיפה חדשים, קנסות, חוקים חדשים ומשטרה שמתנהגת ביתר כוחניות כלפי אזרחים.

גם אם התהליך יקח זמן ונראה את התוצאות בטווח הארוך, הוא יקרה. כמה מאיתנו יוכלו להחזיק מעמד עם הקנסות המטורפים האלה ? כמה מאיתנו יוכלו לעמוד במחירי הדלקים הגבוהים, אגרות רישוי וביטוחים מטורפים ?

לאט לאט נגיע למצב של שחיקה ונוותר על כלי הרכב שלנו. בכך הממשלה מסרסרת את חופש הבחירה של האזרחים. אפילו תחבורה ציבורית ראויה וזולה אין לנו.

איך שאני רואה את זה, אני מאוד מפחד. אני לא יודע מה יהיה בעוד 10 שנים מעכשיו. הממשלה הזו מדכאת אותנו מיום ליום, ולפעמים בא לי לצעוק "די, אני לא רוצה לחיות ככה יותר" ולומר זהו, אני עף מכאן. לצערי אין באפשרותי לעשות את הצעד הזה.

הממשלה הזו חייבת לרדת, ומהר !

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי התגובות שלכם נראה שאתם ממש לא מבינים מה המטרה של הממשלה הזו (זו דעתי האישית ונראה שכל מי שאני מדבר איתו על הנושא פשוט ישן בעמידה ולא כל-כך אכפת לו). מזה תקופה ארוכה אני שם לב שקיימת מגמה מטעם הממשלה (ושימו לב, רק אצל הממשלה הנוכחית אנחנו רואים היטלים,חוקים חדשים ועוד יחסית בתקופת זמן קצרה מאוד) לבוא ולהדק את הקולר על הנהגים במטרה אחת :

לצמצם את כמות המכוניות על הכביש.

איך זה בט לידי ביטוי ?

מחירי דלק גבוהים, אמצעי אכיפה חדשים, קנסות, חוקים חדשים ומשטרה שמתנהגת ביתר כוחניות כלפי אזרחים.

גם אם התהליך יקח זמן ונראה את התוצאות בטווח הארוך, הוא יקרה. כמה מאיתנו יוכלו להחזיק מעמד עם הקנסות המטורפים האלה ? כמה מאיתנו יוכלו לעמוד במחירי הדלקים הגבוהים, אגרות רישוי וביטוחים מטורפים ?

לאט לאט נגיע למצב של שחיקה ונוותר על כלי הרכב שלנו. בכך הממשלה מסרסרת את חופש הבחירה של האזרחים. אפילו תחבורה ציבורית ראויה וזולה אין לנו.

איך שאני רואה את זה, אני מאוד מפחד. אני לא יודע מה יהיה בעוד 10 שנים מעכשיו. הממשלה הזו מדכאת אותנו מיום ליום, ולפעמים בא לי לצעוק "די, אני לא רוצה לחיות ככה יותר" ולומר זהו, אני עף מכאן. לצערי אין באפשרותי לעשות את הצעד הזה.

הממשלה הזו חייבת לרדת, ומהר !

והמגמה הזאת לא התחילה השנה , מסכים ?

לך תראה סטטיסטיקות של עליית רכבים על הכביש השנה לעומת שנתיים אחורה , אנשים רק קונים וקונים מכוניות .

אפשר להגיד שאתה קצת מגזים בעלילותך לגבי הממשלה הנוכחית ואני באמת חושב שהכוונה טובה אך הח''כים והשרים הם הריקבון .

לטעמי צריך כמו בארה''ב להביא מומחים אמיתיים לכהן כשרים , וכאשר יכהן לך מומחה לענייני תחבורה בתור שר התחבורה , אתה תראה שינוי אמיתי בכביש .

ישראל כץ עם כל הכבוד לדעתי מקבל הוראות מלמעלה , ביבילנד DUDE .. ביבילנד .

פורסם

המגמה הזו התחילה כשהממשלה הנוכחית עלתה לפני שנתיים לשלטון.

שים לב כמה עליות מחירים היו בשנתיים האחרונות רק בתחום הרכב (בוא נעזוב עכשיו תחומים אחרים, אבל רואים בבירור שבשנתיים האחרונות יוקר המחיה רק עלה). אפילו ההקלות ברכישת רכב חדש הן הקלות "שקריות". כמה מאיתנו באמת מסוגלים לרכוש רכב חדש מבלי להתחייב לבנקים בלקיחת הלוואות לטווח ארוך ?

עושים מאיתנו צחוק כאן. ממש ככה. אבל כולנו נספוג את זה ונשלים עם זה, כי ככה אנחנו.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
המגמה הזו התחילה כשהממשלה הנוכחית עלתה לפני שנתיים לשלטון.

שים לב כמה עליות מחירים היו בשנתיים האחרונות רק בתחום הרכב (בוא נעזוב עכשיו תחומים אחרים, אבל רואים בבירור שבשנתיים האחרונות יוקר המחיה רק עלה). אפילו ההקלות ברכישת רכב חדש הן הקלות "שקריות". כמה מאיתנו באמת מסוגלים לרכוש רכב חדש מבלי להתחייב לבנקים בלקיחת הלוואות לטווח ארוך ?

עושים מאיתנו צחוק כאן. ממש ככה. אבל כולנו נספוג את זה ונשלים עם זה, כי ככה אנחנו.

א. את המשפט האחרון אתה לא יכול להגיד במיוחד במיוחד במיוחד אחרי הקיץ האחרון .

ב. רוב קוני הרכב באמת קונים את זה דרך התחייבויות והלוואת לבנקים ומהבנקים , אבל אף אחד לא מכריח אותם לעשות זאת , יש אנשים ששיקול הדעת שלהם מוטעה ואם אין לכם אפשרות לספוג הוצאה של קניית רכב חדש לדעתי פשוט לא צריך לקנות , יש ים של מכוניות יד שנייה במחירים הרבה יותר שפויים וללא שום התחייבות לאף אחד .

אני מסכים איתך שמשהו צריך להשתנות , וכבר רשמתי לך מה דעתי , מומחה לענייני תחבורה בתור שר התחבורה , ותו לא .

(למרות שבממשלה הנוכחית היחידי שאני באמת מרוצה מעבודתו ,והוא אינו מומחה לשום תחום אלא בנאדם שבאמת רוצה את טובת עם ישראל זה השר שמחון )

פורסם

מצד אחד אני שמח שיש לי עדיין את הראלי ושלא שיניתי את ההילוך החמישי לארוך,

מצד שני הגיע הזמן להפעיל באלתאה את המזהיר מהירות וכן את הפונקציה בגי'פיאס.

מצד שלישי מה יהיה עכשיו עם כל הרכבים שאני נוהג בעבודה וכן עם הלקוחות שבאים לראות ??

:roll::roll::roll::roll:

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

ומה היה בקיץ האחרון ? מה בדיוק גרמה המחאה ?

האפקט של המחאה לא היה מספיק חזק. הוא לא גלש לעוד תחומים אחרים בחברה שלנו. הוא היה כללי מידי, הוא היה זמני מידי ומהיר מידי. הוא לא זעזע את המערכת.

ההוכחה ? תראה איך המחירים עולים בחזרה.

פורסם

ועוד דבר,

לפעמים אני כל-כך מקנא בשכנינו אשר חיים בתרבות שונה מהתרבות המערבית, כלל לא מפותחים, אבל אחת המעלות שלהם, שכולנו חייבים להסכים איתם, הם שעם כמה שרובם בורים, הם עקשנים ודבקים במטרה (אביב ערבי).

אבל פה ? היום קרה ככה, מחר כולם שוכחים.

פורסם
א. את המשפט האחרון אתה לא יכול להגיד במיוחד במיוחד במיוחד אחרי הקיץ האחרון .

ב. רוב קוני הרכב באמת קונים את זה דרך התחייבויות והלוואת לבנקים ומהבנקים , אבל אף אחד לא מכריח אותם לעשות זאת , יש אנשים ששיקול הדעת שלהם מוטעה ואם אין לכם אפשרות לספוג הוצאה של קניית רכב חדש לדעתי פשוט לא צריך לקנות , יש ים של מכוניות יד שנייה במחירים הרבה יותר שפויים וללא שום התחייבות לאף אחד .

אני מסכים איתך שמשהו צריך להשתנות , וכבר רשמתי לך מה דעתי , מומחה לענייני תחבורה בתור שר התחבורה , ותו לא .

(למרות שבממשלה הנוכחית היחידי שאני באמת מרוצה מעבודתו ,והוא אינו מומחה לשום תחום אלא בנאדם שבאמת רוצה את טובת עם ישראל זה השר שמחון )

אוי לא! רק לא הפגנה חוקית! אל תשאל איך הממשלה נרתעה מזה.

אתה רציני? הפגנה חוקית זה הדבר הכי מטומטם ולא יעיל שראיתי בחיים שלי, הפגנה אמיתית זה הפגנה לא חוקית ואלימה, רק אז יתחילו שינויים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אז סלח לי , אבל אם אתה משווה את הסיבות לאביב הערבי לעומת הסיבות למחאה החברתית ה"קיצית" אתה לא מבין דבר או חצי דבר בנושא הקרוא "מזרחנות" לשם העניין .

במשך 62 שנה לא היה דבר כמו המחאה החברתית של הקיץ , זאת התקדמות אדירה מבחינת אזרחי ישראל לעמוד על שלהם , אז בקיץ הקרוב כאשר מזג האוויר יאפשר (אף ישראלי לא ייצא להפגין בגשם בחורף .. זה אני מוכן לתת לך את מילתי , בכל זאת , ישראלים) והרוחות שוב יתלהטו כאשר יש פריימריז בכל המפלגות ובחירות בפתח , זה הזמן האמיתי יהיה להשפיע , אם ניכנס קצת לפולטיקה תראה שכל החלטה שהממשלה עושה מגובה באחדות קואליצניות ומפלגתית רבה , בקיצור , אנשים סומכים על כוחם להישאר בכיסא בכנסת הבאה , את הדבר הזה צריך לשנות ..

הפולטיקאי הראשון שיגרע מן תקציב המדינה ויוסיף לאיכות החיים בפרטים הקטנים יש לומר של אזרחי ישראל , יהיה בן אדם מאוד אהוד .

ואתה יודע מה ? לשם הניסיון , נניח שיפוברק סקר של מכון צמח שבו נטען שהליכוד יקבל 12 מנדטים קדימה יקבלו 8 מנדטים וכל המפלגות הגדולות ייפלו , ואז תראה איך כל החברי כנסת המופלאים שלנו עושים הכל כדי לזכות באהדת הציבור , קיצר חברי כנסת .. אין הרבה מה להוסיף .

ובלאק כאוס - אם אתה חושב שהפגנות אלימות ישנו דברים פה , יש לך טעות מרה , ראינו פעם שעברה איך הסתה ואלימות גרמו לרצח ראש ממשלה .

פורסם

אנשים קונים וקונים בגלל תרבות השופוני.

שיקול הדעת שלהם מוטעה כי אף אחד לא לימד אותם איך לנהל תקציב וחשבונות בנק. במקום זה לימדו אותם תנ"ך וכלכלת בית בדגש על בישול.

אכן היו עליות מאז שהממשלה הזאת עלתה לשלטון, אבל הרוב במדינה ימני וכשתגענה הבחירות, ישחקו להם על האינטרס הביטחוני וכו' וכו' ויצביעו שוב ביבי.

לגבי ה"מחאה" - הצחקת אותי. אנשים יצאו למחאה בעיקר בגלל אינטרסים אישיים שלהם, שבד"כ מנוגדים. לא היה פה באמת איחוד. כשמגיעים לתכלס ולהבנה שכסף לדברים שכולם רוצים צריך להגיע מאיפשהו, פתאום צצים חילוקי הדעות. אף אחד לא יהיה מוכן לעשות ויתורים אישיים וכל אחד חושב שמגיע לו יותר. מה שכן, לפחות יצאו קצת לרחובות.

כדי להביא לשינוי צריך להקריב גם קורבן אישי - בשביל עתיד טוב יותר. תראה מה קרה/קורה בעולם הערבי. תראה איך הצרפתים יצאו לרחובות בגלל הפנסיה שלהם. תראה איך הבריטים שרפו מצלמות וחיבלו בהם כי נמאס להם - פשוט נמאס.

אתה מדבר על הסתה לאלימות? במחאה הנ"ל אנשים ישבו באוהלים ולא נקטו באלימות. מה אז אמרו? "אלה יושבים כל היום בשאנטי ומעשנים נרגילות" . אם המחאה היתה אלימה , היו מגנים בחריפות את כל המעשה. כמו דודות זקנות שיושבות ומצקצקות מתחת לשפם.

ומה אנחנו עושים? מתלוננים בפורומים על הדלק, הדירות המצלמות ואז פונים לעיסוקנו ומשלמים הכל + מאמינים כמו פתיים למה שהתקשורת והממשלה מאכילות אותנו. אנחנו כמו החיות שאנחנו כל כך אוהבים לאכול, מאמינים שהכל יהיה בסדר למרות התנאים הקשים נסתדר ואז שוחטים אותנו.

רק שעל החיות אני מרחם. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כל מצלמות הרמזור יפעלו גם כמצלמות מהירות. במילים אחרות, אם אתה נהג שלא מעלה על דעתו להיכנס לרמזור באור אדום, אבל נוהג ללחוץ על הגז כשאתה רואה אור ירוק מלפנים בצומת פנוי לחלוטין, אכלת אותה. די לחצות צומת מהיר ב-70 קמ"ש כדי לספוג 8 נקודות ו-750 שקל - אפילו אם האור ירוק לחלוטין.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000710977

האם המצלמות הכתומות בצמתים יצלמו גם על מהירות?

פורסם
אז סלח לי , אבל אם אתה משווה את הסיבות לאביב הערבי לעומת הסיבות למחאה החברתית ה"קיצית" אתה לא מבין דבר או חצי דבר בנושא הקרוא "מזרחנות" לשם העניין .

במשך 62 שנה לא היה דבר כמו המחאה החברתית של הקיץ , זאת התקדמות אדירה מבחינת אזרחי ישראל לעמוד על שלהם , אז בקיץ הקרוב כאשר מזג האוויר יאפשר (אף ישראלי לא ייצא להפגין בגשם בחורף .. זה אני מוכן לתת לך את מילתי , בכל זאת , ישראלים) והרוחות שוב יתלהטו כאשר יש פריימריז בכל המפלגות ובחירות בפתח , זה הזמן האמיתי יהיה להשפיע , אם ניכנס קצת לפולטיקה תראה שכל החלטה שהממשלה עושה מגובה באחדות קואליצניות ומפלגתית רבה , בקיצור , אנשים סומכים על כוחם להישאר בכיסא בכנסת הבאה , את הדבר הזה צריך לשנות ..

הפולטיקאי הראשון שיגרע מן תקציב המדינה ויוסיף לאיכות החיים בפרטים הקטנים יש לומר של אזרחי ישראל , יהיה בן אדם מאוד אהוד .

ואתה יודע מה ? לשם הניסיון , נניח שיפוברק סקר של מכון צמח שבו נטען שהליכוד יקבל 12 מנדטים קדימה יקבלו 8 מנדטים וכל המפלגות הגדולות ייפלו , ואז תראה איך כל החברי כנסת המופלאים שלנו עושים הכל כדי לזכות באהדת הציבור , קיצר חברי כנסת .. אין הרבה מה להוסיף .

ובלאק כאוס - אם אתה חושב שהפגנות אלימות ישנו דברים פה , יש לך טעות מרה , ראינו פעם שעברה איך הסתה ואלימות גרמו לרצח ראש ממשלה .

מחאה נחמדה של "ילדי פרחים" כמו זו שחוינו, היא ביזבוז אנרגיה מוחלט, אלא אם מטרתה חיזוק תחושת הסולידריות והשליחות, כל זמן שהיא נמשכת. אין סיכוי אמיתי למחאה כזו שמנסה יותר מכל לשמור על קונסציואליות ולא חלילה להרגיז אף אחד, בין שמדובר במתנחלים, בין דתיים, בין אחרים הסמוכים על אותם עטינים. אנשים פוליטיים עם קמצוץ שכל בקודקוד יודעים יופי שהפתרון למחאה שכזו הוא חיבוק אבהי מבין ומלטף, כזה שיחנוק אותה מרוב אהבה וכך בדיוק היה.

לגוף הענין בו אנחנו דנים, כבר כתבתי בתחילת השירשור על המדיניות שמטרתה צימצום מסיבי של בעלי רשיונות, כדרך זולה לפתרון כשלים של עשרות שנים בכל הנוגע לפיתרון תחבורתי הולם לעומסי התנועה. אלא שכנראה שכחתי להוסיף קריצה, שכן תועלתו של מהלך כזה קטנה הרבה יותר מניזקו בשל העדר אלטרנטיבות ראויות לנטולי רשיון צפויים. אלא שאולי דוקא ליד השכל אותו ייחסתי לפוליטיקאים כאן למעלה צריכה לבוא הקריצה.

פורסם

לגוף הענין בו אנחנו דנים, כבר כתבתי בתחילת השירשור על המדיניות שמטרתה צימצום מסיבי של בעלי רשיונות, כדרך זולה לפתרון כשלים של עשרות שנים בכל הנוגע לפיתרון תחבורתי הולם לעומסי התנועה. אלא שכנראה שכחתי להוסיף קריצה, שכן תועלתו של מהלך כזה קטנה הרבה יותר מניזקו בשל העדר אלטרנטיבות ראויות לנטולי רשיון צפויים. אלא שאולי דוקא ליד השכל אותו ייחסתי לפוליטיקאים כאן למעלה צריכה לבוא הקריצה.

אין שום סיכוי שמישהו מהמחוקקים או המבצעים מספיק חכם ועם מספיק אורך רוח בשביל לבצע מהלך כזה. זה בערך כמו שתגיד שהמטרה של בתי קולנוע שמפקיעים מחירי פופקורן היא לגרום לאוכלוסיה לרזות. לא, מה שיש כאן הוא קהל שבוי - ציבור הנהגים - שפשוט יצטרך להתמודד עם עוד גזל ושוד של המדינה. כמו חלקיקים תת-אטומים, המדינה מצליחה להיות במצב של רשעות ושל טמטום בו זמנית.

אתה מבין, יתכן שבמשרד התחבורה ישנם אנשים שחושבים שזה באמת יפחית את התאונות. אלו אותם אנשים שנחשפים מעת לעת עם פרסום פרוטוקולי דיונים של ועדות שונות בתחום התחבורה, עם דעות פשטניות וארכאיות בסגנון הקונטרה בהגה. את משבצת הרשעות מאכלסים פקידי האוצר שבוודאי לא התנגדו לתוכנית כזו, כל עוד כמובן כל כספי הדו"חות נכנסים ישר לקופת המדינה ולא חוזרים אל משרד התחבורה לצורך, נניח, שיפור תשתיות.

ככה בעצם אנחנו מגיעים למצב שבו כבישים עמוסים, לחוצים, עם תשתית מחורבנת עוד זוכים למפגעים בדמות מצלמות מהירות שיהפכו את הנסיעה לעוד יותר בלתי נסבלת ומלחיצה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כמו חלקיקים תת-אטומים, המדינה מצליחה להיות במצב של רשעות ושל טמטום בו זמנית... במשרד התחבורה ישנם אנשים... עם דעות פשטניות וארכאיות בסגנון הקונטרה בהגה...

עצוב כמה שזה נכון.

דני

• תוכן חדש...