Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממחר: מצלמות המהירות יהפכו גם נהגים נורמטיביים לעברייני תנועה.

השבוע התבשרנו על יוזמת אכיפה חדשה ודרקונית של אגף התנועה במשטרה, הפרקליטות והכנסת, שמטרתה לשלול רישיונות אוטומטית לתקופות ממושכות, להגדיל משמעותית את הענישה על שורה של עבירות ועוד כהנה וכהנה חוקים טוטליטריים.

כמעט במקביל יתחילו לפעול בינואר עשרות מצלמות מהירות ורמזור חדשות, שיגדילו בקצב מזורז את מכסת נקודות החובה ברישיון לעבר השלילה/ענישה המשודרגת. בקיצור, מהלך משולב לתפארת.

נדגיש מראש, שעל הכוונת על מציבי המערכת לא נמצאים רק עבריינים כבדים ורוצחים-על-גלגלים, אלא בעיקר הרבה נהגים נורמטיביים, שנוהגים כיום לפי כל חוקי ההישרדות המעשיים המקובלים בכבישי ישראל. אלה ייצרו את עיקר ההכנסות מקנסות שיזרמו לקופת האוצר.

לפיכך, החל מינואר יצטרכו נהגים רבים לסגל לעצמם חוקי הישרדות חדשים. כשירות לקוראינו מוגשים כאן כמה טיפים להסתגלות אל מערכת האכיפה החדשה.

שימו לב למהירות

סף הלכידה הטיפוסית, שעליו יכול נהג להיקנס אוטומטית, הוא 10% מעל מהמהירות המותרת. נהג שנלכד ב-121 קמ"ש בכביש בין-עירוני פתוח של 90 קמ"ש, יקבל אוטומטית קנס של 750 שקל. משפחתית מודרנית רגילה, עם תיבה אוטומטית בת 6 מהירויות, משייטת על כביש ישר ב-120 קמ"ש ללא כל מאמץ מורגש או נשמע.

מכיוון שזו כמעט מהירות נורמטיבית ולא-מודעת בכבישים המהירים, כאן נמצא הכסף הגדול של הוגי המערכת. אז מה עושים? חלק מכלי הרכב מצוידים כיום במגבילי מהירות אלקטרוניים. אלא שלא, יכולים לרכוש GPS פשוט ולהשתמש בפונקציית ההתרעה הקולית שמובנית לתוך כל מערכת כזו כדי לתכנת אזהרת חציית-מהירות.

אל תסמכו על הנהג שלפניכם

בכבישים מועדים להתקנת מצלמות, נהגים רבים בונים על כך שאם לפניהם נוסע נהג מהיר יותר, הוא יילכד במקומם. אלא שהמערכת החדשה מסוגלת לצלם תמונות בהפרשים של פחות משנייה - די והותר ללכוד את כל הנהגים בטור אחד - ומסוגלת ללכוד אפילו שני נהגים שנוסעים זה לצד לזה על כביש רב מסלולים. בקיצור, לא לבנות על אחרים.

נהיגת לילה

המצלמות החדשות מסוגלות לצלם בכל תנאי התאורה ובכל מזג אוויר. אנחנו עדיין לא יודעים אם אכן המשטרה תחליט להפעיל אותן על ההתחלה גם בלילה, אולם זהו מוקד סיכון מרכזי לנהגים ליליים, שאינם מודעים למיקומן של המצלמות ומתקשים לראות אותן בשל התאורה הבעייתית. הפתרון: מערכת ניווט.

מצלמות רמזור

כל מצלמות הרמזור יפעלו גם כמצלמות מהירות. במילים אחרות, אם אתה נהג שלא מעלה על דעתו להיכנס לרמזור באור אדום, אבל נוהג ללחוץ על הגז כשאתה רואה אור ירוק מלפנים בצומת פנוי לחלוטין, אכלת אותה. די לחצות צומת מהיר ב-70 קמ"ש כדי לספוג 8 נקודות ו-750 שקל - אפילו אם האור ירוק לחלוטין.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000710977

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידיעות מסוג זה, גורמות לי להתגעגע לרכב הראשון שלי- פולקסווגן ג'טה 1989 אוטומטית.

מהירות 120 קמ"ש ברכב זה הייתה בגדר מיתוס הצף בתוך מרינדת נס חנוכה עם ביקור פתע של אליהו הנביא וברכתו של האפיפיור ומלכת אנגליה כאחד.

:lol:

זמין 8)

פורסם

עדיף כבר רכבת או אוטובוס.

או ברגל כבר יותר עדיף עם מה שהולך היום.

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

ויש כאן עוד אנשים שמתלהבים (וקונים) ממזראטי ופרארי, עם משפחתית 1600 אי אפשר לנהוג בצורה נורמלית במדינה הזאת.

לעזאזל, אני עובר לקלנועית וזהו. :?

vehicleuly121.gif

פורסם

באמת 10% מעל המהירות המותרת?

הרי בכבישים של 90 קמ"ש כולם נוהגים 100-110.

ניסיתי פעם לנהוג ב 90 קמ"ש בכביש מהיר והובכתי מכמות הרכבים שנתקעה מאחורי או עקפה אותי.

כל אלו יקבלו עכשיו דו"חות?

נראה לי שהגיע הזמן לעבור לדריפטים, זה מאיט אותך, לא? :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לדעתי ממחר צריכים כולם לנהוג לא יותר מ 90 קמ"ש.

אולי אפילו 80 קמ"ש ליתר בטחון. אולי מד המהירות לא תקין.

פקקי הענק שיהיו בנדינה אולי יעשו משהו למישהו.

שבוע אחד כזה והכל יהיה בסדר.

אגב, מישהו שם לב שכביש 1 נעדר משום מה מרשימת המצלמות?

כנראה בגלל שחברי הכנסת צריכים למהר מידי פעם לאיזו ישיבה.

פורסם

הקטע שאנשים יסעו 90, יתחילו להבהב להם מאחורה ולצפצף.

זה מעכב את כל התנועה, פשוט לא נורמלי מה שהם עושים.

העיקר המשטרה תיסע 150.

מישהו יודע איפה המצלמות החדשות יהיו?

פורסם

נראה לי שהגיע הזמן לעבור לדריפטים, זה מאיט אותך, לא? :)

כן, אבל פה אם אתה נתפס נותנים לך ישר שלילה. :lol:

לפני כמה שנים תפס אותי שוטר בדיוק באמצע דריפט, מילמלתי לו שהרכב החליק לי ושנמאס לי מהאוטו ה׳דפוק׳ הזה, והוא שיחרר אותי בלי יותר מידי בעיות.

היום לצערי השוטרים יודעים טוב מאוד מה זה דריפט...

תצטרך לחשוב על רעיון אחר...:wink:  

פורסם

העסק יעבוד כך

בקצב הזה אחרי חודש חודשיים כולם ילכו ברגל.

לא יקנו בנזין לא יקנו מכוניות , לא יגבו מיסים . איך ישלמו לאברכים?

היבואנים יבכו

המדינה תעלה את רף המהירות וחוזר חלילה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא נראה לי שאנשים יכולים להרשות לעצמם ללכת ברגל לעבודה כל יום.

תחבורה ציבורית אין יותר מדי וגם היא מתייקרת מחר.

בקיצור, 2012 הולכת להיות שנה עצובה, מלאה מיסים, הדרת נשים, הטבות בארנונה לחרדים ועידוד ילודה

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...