Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 90,000 מאזדה 3 - המלצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

עוד 500 ק"מ אני צריך לעשות טיפול 90,000 לרכב ורציתי לדעת האם כדאי ללכת למוסך מורשה ששם ישחטו אותי במחיר או ללכת למוסך רגיל?

האוטו די חדש אצלי ואני לא רוצה לשחק איתו כי הוא שמור אז להשקיע עוד קצת כסף כדי לקבל תוצאה טובה יותר אני מוכן.

אני מאזור המרכז אשמח לקבל המלצות למקום + הסבר מה עושים בטיפול הזה.

אשמח גם לדעת האם בדיקה במחשב במוסך מורשה עולה כסף.

פורסם

כל בדיקה במוסך תעלה כסף זה אחד

דבר שני החלפים של המזדה הם זולים מאוד אפילו שהם מקוריים !

אתה יכול לחסוך מאות שקלים בין המוסכים אבל תמיד רצוי לעשות במוסך מורשה.

Dodge Dart באמצע השיפוץ

Dodge aspen בתחילת שיפוץ

• ספונסר פורום
פורסם

אזור המרכז גדול, אבל אם אתה מתכוון ספציפית לתל-אביב תן קפיצה אל מוסך מועדים. מדובר במוסך מקצועי וותיק מאוד, שיוכל לטפל במאזדה שלך בצורה מקצועית ובמחיר זול יותר משל מוסך מורשה יבואן.

לדעתי אם הרכב יצא כבר מאחריות, אפשר לעבור למוסך פרטי ולחסוך בעלויות הטיפול.

פורסם

בעיקרון במוסך מורשה תשלם יותר, במידה ואתה עדיין באחריות אז רק מורשה במידה ולא זה כבר נתון לשיקולך.

לגבי המלצות- רכב דוד מורשה יבואן מאוד מומלץ, ולא מורשה אני מצטרף להמלצה של עזרה לגבי מועדים.

פורסם

לאחר בדיקה במוסך מורשה ביקשו ממני 1150 ש"ח לאחר 50% הנחה ולפני מע"מ

לעומת מוסך פרטי שטיפל לי באוטו הקודם ולמשפחתי במשך שלוש שנים ביקש 350 ש"ח לפני מע,מ ואמר שאם אני אצטרך להחליף פלגים אז יהיה עוד תוספת קטנה.

למרות שאם אני ילך למוסך מורשה יהיה לי ראש שקט אני חושב שאני ילך למוסך הפרטי, עם מחיר כזה אין מה לחשוב פעמיים.

הרכב כבר ללא אחריות.

פורסם

עם כמה מה שהולך היום במוסכי מורשה אני אישית לא הייתי מיתקרב עליהם (ובימיוחד שהרכב כבר לא באחריות)

גם שוחטים במחיר וגם לא עושים את העבודה כמו שצריך, חאפרים !

Dodge Dart באמצע השיפוץ

Dodge aspen בתחילת שיפוץ

פורסם

הטיפול הרגיל

- פלאגים

- פילטר שמן

- פילטר אוויר

- שמן חצי סנטטי

אלה חלקים שאני לא חושב שצריך משהו מקורי בשבילהם - שמן? פילטר?

הרכב לא באחריות ואני לא חושב שיש צורך להשקיע סכומים כל כך גדולים והפרש כל כך עצום על טיפול שכזה בגלל שזה "מוסך מורשה"

נ.ב

מה ההבדל בין מוסך מורשה למוסך באישור משרד התחבורה?

פורסם
הטיפול הרגיל

- פלאגים

- פילטר שמן

- פילטר אוויר

- שמן חצי סנטטי

אלה חלקים שאני לא חושב שצריך משהו מקורי בשבילהם - שמן? פילטר?

הרכב לא באחריות ואני לא חושב שיש צורך להשקיע סכומים כל כך גדולים והפרש כל כך עצום על טיפול שכזה בגלל שזה "מוסך מורשה"

נ.ב

מה ההבדל בין מוסך מורשה למוסך באישור משרד התחבורה?

ההבדל בין מוסך מורשה יבואן - למוסך מורשה באישור משרד התחבורה .

הראשון שייך לרשת מוסכי היבואן , עובר השתלמות בנושאים הקשורים לדגמי הרכבים שהיבואן מביא לארץ , צמוד לנוהלי היבואן

מבחינת נהלי עבודה וסידור המוסך -

כאשר היתרון שלו - אם טופלתה לאורך זמן במוסך הנ"ל ונגמרה האחריות -

במידה ותתגלה תקלה מורכבת ברכב - יש אפשרות להשתתפות היבואן מתוך רצון טוב בתיקון התקלה .

במידה ויש חילוקי דעות עם המוסך , המחלקה הטכנית של היבאן עוזרת בפיתרונות .

מוסך כללי מורשה באישור משרד התחבורה - הוא מוסך מורשה לכל דבר , עם מנהל מקצועי בתחום המכונאות וידע בטיפול ברכבים .

הוא יכול לטפל בכלל הרכבים , ובד"כ גם הם מתמחים ברכבים מסויימים .

למוסך הנ"ל בד"כ יש יתרון בתחום המחיר , ויש מוסכים כלליים אשר יש להם ידע רב , ומעודכנים און-ליין למערכות ידע של חברות

שונות מתחום הרכב - מחשבי אבחון , מערכות אלקטרוניקה לניהול מנוע , רכב , וספרות טכנית עדכנית .

במידה והרכב צריך רק טיפולים רגילים והוא מחוץ לאחריות , אפשר לבדוק אפשרות לעבור למוסך מורשה כללי .

במידה ויש בעיות במערכות מורכבות , או אין לבעל הרכב ידע בנושא הטיפול ברכב - אולי כדאי להשאר במוסך מורשה יבואן .

וכאשר נכנסים למוסך כללי - כדאי לקחת איתך את דף מפרט הטיפולים ברכב .

יש רכבים אשר צריכים נוזל ממסרה בתקן מסויים בלבד , כנ"ל נוזל קרור וכו'

דף המפרט , יעזור למוסך הכללי בטיפול -

כמובן יש מוסכים כלליים , אשר מעודכנים ויש להם במחשב את מפרט הטיפולים המתאים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על הפירוט אייל.

כרגע אני נמצא בדילמה,

יש מוסך שאני מכיר כמה שנים - "חשמלאי רכב ומיזוג" מקצועו שתמיד טיפל ברכב שלי ואני סומך על הבנאדם בעיניים עצומות, הוא גם מוסכניק אבל אני חושב לאן כדאי ללכת.

זה מוסכניק שאני יודע שהוא יגיע עד אלי הביתה אם יקרה משהו כי אנחנו מכירים שנים ויש לי ראש שקט איתו.

כי האוטו שמור למודל שלו ועכשיו מוסך מורשה על כל טיפול יקחו לי ים כסף, אני באמת בהתלבטות לאן לגשת.

אולי באמת הרכב שלי צריך טיפולים מיוחדים, בכל מצב השארת אותי בדילמה גדולה, אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא שלי :wink:

פורסם

אתה צריך ללמוד לעזור לעצמך ולמכונאי שלך .. :lol:

לאור חוות הדעת שלך עליו - אני הייתי מטפל אצלו , טיפול שיגרתי החלפת נוזלים ובדיקת מרכב .

אבל - מגיע אליו עם מפרט הטיפולים הנדרש לרכב , זמני טיפול - וסוגי הנוזלים המומלצים לרכב .

יש לך את זה בספר הרכב - או אתה יכול להתקשר ליבואן מאזדה " דלק מוטורס " ולבקש דף מפרט טיפולים

לפי זמן וסוגי הנוזלים .

בתקלות מורכבות - בעיות מחשב נורות תקלה ניהול מנוע , ABS , הגה כוח וכו' - הייתי פונה למורשה יבואן .

או מוסך אשר קבלתה עליו חוו"ד טובה , עם מחשבי אבחון המתאימים למאזדה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא עדיף לטפל מההתחלה אצל אותו מוסך? שהרכב יהיה מטופל במקום אחד מאשר בכמה?

דרך אגב דולקת לי נורת "בדוק מנוע" בלוח השעונים ובבדיקה לפני קניית הרכב אמרו לי שהמנוע תקין רק לבדוק את המנורה וכאשר הרכב נבדק במוסך מורשה נאמר שהמנורה היא של החיישן באגזוז שבודק את מידת זיהום האוויר וגם אם אני אחליף את החלק תמיד הוא יחזור ויראה תקלה ולא להתייחס לנורה הזאת.

ואכן הוחלף לפני שעשינו העברת בעלות החלק המדובר נסעתי הכל היה תקין ולמחרת הנורה נדלקה שוב כמו שנאמר לי.

מה דעתך בנושא? (אם צריך אפתח אשכול חדש על הבעיה :arrow: )

• תוכן חדש...