Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי לנסר 91'-93'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני נהג חדש לפני צבא ואני מחפש עכשיו רכב לעצמי. השימוש העיקרי של הרכב יהיה נסיעות בתוך העיר, ובשנים הקרובות נסיעה ללימודים בערים אחרות (לימודים לפני צבא-מסלול מיוחד) ויש סיכוי שזה גם יהיה בירושלים.

עברתי על הרבה מאוד אשכולות בפורום והבנתי הרכבים המומלצים זה פיאט פונטו וסובארו ג'סטי בעיקר (ושלל סופר-מיני למינהן). אבל קראתי גם שרשורים על הלנסר פשוט מתוך חיבה לרכב ושמרתי אותוו כאופציה, כרגע האופציה המועדפת.

בפורום יש הרבה חוות דעת על הרכב, ובכל זאת אין תשובות חד משמעיות מספיק, אז רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הרכב הנ"ל ואם הוא יכול להמליץ לי לטובה או לרעה.

דגשים עיקריים:

דלק: יש מיתוס שאומר שאפשר להגיע לצריכה של 1 ל14 עם הגיר הידני, זה באמת הגיוני בשנתון הזה?

גיר: יש סיבה לא להעדיף את הידני?

אמינות: במידה והרכב שמור, עבר בדיקה במוסך מורשה לפני הרכישה ויישור קו אחריה.

דברים שנועדו להתקלקל: חלונות חשמל לדוגמה... עדיף לחפש רמת גימור נמוכה?

עלות אחזקה: טיפולים, חלפים, וכו'

שאלה אחרונה, אני מאוד אוהב את איך שהרכב נראה, אבל מה שאני אמצא בטח יהיה עקום חלוד ודהוי, מבחינה כספית, יש טעם בצביעה ופחחות?

פורסם

רכב ישן כל כך שספג כל כך הרבה בלאי לאורך השנים ישיג צריכת דלק של 1:14 רק במצב מאוד אופטימלי. אם המנוע במצב טוב והקרבורטור מכוון תוכל להגיע קרוב למספר הזה עם לאנסר ידנית, עם אוטומטית אין הרבה סיכוי. בכלל, הגיר האוטומטי של הלאנסר הוא עם שלושה הילוכים בלבד, מאוד לא חסכוני בדלק.

פורסם
רכב ישן כל כך שספג כל כך הרבה בלאי לאורך השנים ישיג צריכת דלק של 1:14 רק במצב מאוד אופטימלי. אם המנוע במצב טוב והקרבורטור מכוון תוכל להגיע קרוב למספר הזה עם לאנסר ידנית, עם אוטומטית אין הרבה סיכוי. בכלל, הגיר האוטומטי של הלאנסר הוא עם שלושה הילוכים בלבד, מאוד לא חסכוני בדלק.

תודה, בידני זה 5 כמו ברוב הרכבים נכון? שלא יהיו לי הפתעות...

פורסם

5 הילוכים

לאבא שלי הייתה כזאת פעם (לפני 10 שנים) גיר רגיל והוא כל הזמן היה בוכה כמה שאוטו הזה היה אוכל דלק!

לי הייתה אוטומטית והצריכת דלק שלה הייתה משהו כמו 1 ל6 או 1 ל7 צריכת דלק של מנוע 6 צילינדר!

חוץ מצריכת הדלק הרכב מאוד מאוד אמין ומנפק! (ביחס לאוטו ב3000 שקל)

אם צריכת דלק מאוד חשובה לך אז אני מציע לך לוותר על הרכב הזה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

הלנסר שלי, שמנוע שלה ידע ימים טובים עושה 1 ל-9.

(אוטומטית מודל 92' 250000 ק"מ)

הדגם הזה אף פעם לא היה ולא נחשב לחסכוני במיוחד.

תוסיף עוד כמה אלפים (ממש לא הרבה) וקנה לך פיאט פונטו צעירה בכמה שנים והרבה יותר חסכונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתי שוקל גם ניסאן סאני (את שלי קניתי ב4 אלף לא מזמן והאוטו בובה).

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
הייתי שוקל גם ניסאן סאני (את שלי קניתי ב4 אלף לא מזמן והאוטו בובה).

בהחלט מומלצת! גם לא אוכלת יותר מידי

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

שאלה לאחד שהגיב פה:

במנוע של הלנסר של ה12 שסתומים, זה 6 צילינדרים שלכל צילינדר 2 שסתומים, אחד יניקה ואחד פליטה?

או שבעצם זה מנוע של 4 צילינדרים, שלכל צילינדר שתי שסתומי יניקה ושסתום פליטה אחד?

ולפותח השרשור, לי יש אוטו כזה, אחלה של אוטו, אמין, מרווח ונוסע יפה, שלי אוטומט עושה 9 קילומטר לליטר בערך, לפעמים 10 גם.

פורסם

עוד פעם דעות חלוקות בנוגע לדלק, אני מניח שזה פשוט משתנה מאוד מאקזמפלר לאקזמפלר, ובמיוחד מרגל לרגל, ואם זה כך יש לי סיכוי לצאת בנזק לא גדול כל כך מבחינת הדלק בסופו של יום.

עכשיו לנושא שלא נגעתם בו עדיין בתגובות, אני לא סתם ציינתי את ירושלים, הכוונה הייתה למשוך תגובות לגבי תפקוד הרכב בטיפוס העליות הידועות....

כמו כן למי שמתכוון להציע רכבים אחרים, הכוון שאני מחפש (מה שבעצם אהבתי בלנסר) זה התנהגות קלילה, בולמי זעזועים רכים רכים שנותנים לך להרגיש כמו בסירה, היגוי ממושמע אבל עדין יחסית, ותחושה של מרחב באוטו. מבחינת החוץ הייתי מעדיף רכב עם "פרופיל קרבי" חזית תוקפנית כזאת, הכוונה לסגנון של לאנסר חדש, גאלנט שנת 2000 סיויק 95 וכו'... אין לי משיכה לצורה של הסופר מיני למיניהן, אבל אם יש אחת מומלצת במיוחד אני אשכול בשמחה

פורסם

אם אתה מדבר על עליות, יצא לי לנסוע עם הלנסר שלי כמה פעמים לירושלים, עם עוד נוסע אחד.

בעליות הממושכות בכביש 1 היא עומדת בכבוד אבל מתקשה מעט, צריך ללחוץ על הגז בהחלטיות.

אולי חברי הפורום יודעים על מכוניות מהשנתונים האלה, או מתקדמים יותר שעדיפות בתחום הזה.

גם מבחינת בטיחות, יצא לי בגשם שננעלו לי גלגלים והחלקתי עם האוטו בצורה חסרת אונים במשך כמה שניות

גם במהירות נמוכה של 20 קמ"ש בהאטה לפני כיכר. אין לרכב הזה abs (מערכת שאמורה למנוע נעילת גלגלים)

או כל מערכת בטיחות אחרת. גם כריות אויר אין.

• תוכן חדש...