Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי טיפול והחלפה למספר דברים ברכב פיאט פונטו ספייס 2005 טיפטרוניק (לא במורשה):

1. מסנן אוויר

2. מצתים + בדיקת בלמים

3. נוזל קירור

4. מסנן מזגן

הכל עלה 500 כולל עבודה ומע"מ, לדעתי סביר ביותר, אשמח לשמוע דעות מכיוון שזה טיפול ראשון אחרי הקניה ואין לי מושג מה המחירים והאם שילמתי יותר או שזה סביר 8)

תודה!

פורסם

במוסך מורשה פיאט היית משלם יותר מ-1000 ש"ח על טיפול כזה. בהנחה והחלפים שהתקינו לך מקוריים (או תחליפיים איכותיים) - זה מחיר טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני ארגנתי שובר כשבצעתי בדיקת משכון לרכב הביאו לי אותו מתנה בדואר. בן דוד שלי העביר בעלות כשקנה את רכבו והציעו לו שמן ופילטר שמן ועבודה ב18 שח. (קנה שובר ב18 שח) אציין שלשנינו רכב מאזדה 3. אבל הבנתי שהרבה רכבים משתתפים במבצע הזה של הדואר .הקאץ: כשהולכים המוסך "מחפש" בעיות נוספות ברכב. יש לעמוד על שימוש בשובר בלבד בעיות אחרות במוסך מורשה רגיל.

גם בתקופות הכי קשות, את שמך צועק ברחובות...

פורסם

לפי דעתי אכלת אותה, ובגדול.

הסיבה היא פשוטה:

א. פלאגים לפונטו ספייס עולה 240 ש"ח. מדובר בפלאגים מיוחדים של NGK שמחזיקים 40 אלף ק"מ והם היחידים שמתאימים לרכב הזה.

ב. נוזל קירור פראפלו מגיע בפחיות שאותן מדללים. אם החליפו הכל, זה 2 פחיות בשקט - 80 ש"ח אחת, סה"כ 160 ש"ח.

ג. פילטר מזגן מקורי עולה 80 ש"ח.

ד. פילטר אוויר מקורי עולה סביבות 50 ש"ח.

סה"כ יצא לנו 530 ש"ח לחלקים מקוריים.

מכיוון שאני לא מאמין שהמוסך שלך כ"כ מפנק, שהוא מוכן להפסיד עליך 30 ש"ח ולעשות לך עבודה בחינם, כנראה שקיבלת זבל של חלקים.

תופעות לוואי:

א. פלאגים לא מתאימים - בקרוב הרכב שלך יקרטע. הוא יגמגם וישתעל, עד שתצטרך להגיע למוסך ולהחליף לפלאגים מקוריים.

ב. נוזל קירור - שמו לך איזה זבל כלשהוא, אפילו הנוזל הכי איכותי לא מתאים לספייס שדורשת את הנוזל המקורי. צפה להתחממות מהירה של הרכב, אולי מסטיק בזוקה צופה לך בעתידות ראש מנוע - תלוי בכמה מחורבן נוזל הקירור ששמו לך. אם זה משהו סטייל אוטו דיפו אז תכין ת'מזומנים.

ג. פילטר מזגן קומבינה - דרך הפילטר יעברו חלקיקים שיצטברו לך במזגן, מתישהוא הוא יתחיל להסריח ברמות. בכל מקרה זה אתה נושם את זה.

ד. פילטר אוויר תחליפי - בד"כ הוא נמוך יותר ונחות יותר ממה שצריך - דרך הרווחים עובר זבל בכמויות. המנוע שלך באמת צריך עוד אבק ונוצות וחרקים...

מקרה קלאסי של זול שיצא יקר. תמשיך לחפש קומבינות עם שוברים מהדואר ו"לדפוק את המערכת" ועוד נראה אותך הרבה בפורום הטכני.

פורסם

תודה על הדעה.

ראשית, לדעתי התגובה שלך מוגזמת. אתה מכיר את המוסך (לא רשמתי את שמו, אך אני שומע שאתה בטוח בחלקים ששמו)?

שנית, קומבינות? נתנו לי שובר במורשה להחלפה של שמן מנוע ופילטר כשהעברתי בעלות. על איזו קומבינה אתה מדבר בידיוק ולמה לדעתך אני "דופק את המערכת"?

בקשר לחלפים. נוזל קירור, הדגשתי שאני מעוניין בנוזל האדום של פיאט - הדגשתי גם את השם (פראפלו).

פילטר מזגן, לא בטוח אם הוא מקורי..

הפלגים, הוא אמר שהם פלאגים מיוחדים, רק לרכב הזה. הוא לא שם משהו אחר שלא מתאים.

באמת חשובה לי התגובה של כולם - גם שלך, אבל אני חושב שאתה ממהר להגיד "הכל לא טוב" מבלי לשאול או לבדוק.

פורסם

הראיתי לך את עלויות החלפים שאמורות להיות.

תחשוב טוב - בוודאות איפשהוא נחסך עליך כסף, כי רק עלות החלפים המקוריים עולה על המחיר ששילמת.

אז איפה חסכו עליך, כדי להכניס גם את עלות העבודה והמע"מ?

אולי על הפלאגים ואולי על נוזל הקירור - שהם החלקים היקרים ביותר.

אני מהמר שעל כל החלקים שהכנסת...כולל הפראפלו שביקשת - כי הוא פשוט לא זמין לרכישה בד"כ מחוץ לדלפק בתוך המוסך של פיאט. גם אז, צריך לדעת באיזה יחס לדלל אותו עם מים מזוקקים.

לגבי הקומבינה - להיכנס למוסך מורשה, להחליף שמן פילטר שמן במסגרת המבצע, ואז לצאת משם כדי לשים חלקים זולים במוסך אחר - זה נקרא קומבינה. לפחות על הדרך היית קונה חלקים מקוריים ונוזל קירור ומבצע את ההחלפה במוסך רגיל.

אגב - ההפרש בעלות בין עבודה של מוסך רגיל שלוקח סביבות 150 ש"ח לשעה לבין מוסך מורשה שלוקח 220 ש"ח, הוא כולה 70 ש"ח חיסכון.

החיסכון האמיתי מגיע בעלויות החלפים, אבל תחשוב טוב - באמת שמו לך פלאגים איכותיים של NGK המומלצים ע"י היצרן בעלות של 240 ש"ח ופראפלו בעלות של 160 ש"ח, ועל העבודה + פילטר מזגן + פילטר אוויר לקחו 100 ש"ח?

פורסם

כשאני קניתי חלפים לפונטו ספייס שלי הכול עלה גרושים בחנות חלפים ...זה בסה"כ פיאט פונטו , לא מרצדס ...

פלאגים NGK ( לא הבנתי מה זה מיוחדים , יש דגם ספציפי וזה הכול ) - 35X4 יוצא 140 שקל , אני הצלחתי לקנות ב-60 שקל .

שני פחיות פראפלו כחול - 75 שקל .

פילטר מזגן מקורי ( ומיותר לחלוטין ) - בסביבות ה-160 שקל . אני אישית קניתי תחליפי ב-50 שקל .

פילטר אוויר תחליפי זהה - 25 שקל ( הפילטר המקורי מיותר לחלוטין ) .

פורסם

כנראה שהמהנדסים הסינים יודעים מה הם עושים - בגלל זה הפילטרים הסינים, ובכלל, התוצרת הסינית - נחשבת למשובחת ביותר בעולם, עם שילוב מושלם של מחיר זול ואיכות מצויינת.

פלאגים יש עשרות סוגים וחברות, אתה יכול לקנות משהו שמתאים פיזית, לשים אותו - אולי ישחק לך המזל וזה יסחוב. אולי לא.

פורסם

חבר , על מה אתה מדבר ?

רשמתי בפירוש שיש דגם ספציפי של NGK שאותו קונים ( ואחדד ואומר שהדגם הזה הוא מה שרשום בספר רכב היינס של האוטו ) .

לא קניתי סתם פלאגים של NGK שמתאימים פיזית לרכב שלי אלא לפי הדגם הספציפי הרשום בספר הרכב ... אם היית מכיר אותי היית יודע איזה אובססיבי אני לגבי האוטו שלי ולגבי הטיפול שלי בו ...

לגבי הפילטרים - אסכים איתך רק בכך שעדיף בהחלט פילטר שמן מקורי ... לגבי הפילטרים של האוויר והמזגן זה לפי דעתי בזבוז כסף מוחלט לקנות מקוריים ... זה בסה"כ חתיכת נייר גזורה שמסננת לכלוך גס ולא מסנן פחם חדיש טכנולוגית , לא משהו קשה מדי להעתיק טכנולוגית שהסינים לא יכולים לבצע כראוי .

ולגבי המחירים של הפלאגים והפראפלו , טעית בהחלט ( מבדיקותיי ) ועדיין אין לי מושג מאיפה הבאת אותם .

פורסם

כמה כבר עולה פילטר אוויר מקורי, פעם ב- 3-2 שנים, שבכלל צריך לשקול לקחת תחליפי ?

אגב, לבעלי הפונטו ספייס 16V - מחיר חוטי ההצתה המקוריים ירד לסביבות 250 ש"ח. כידוע, לרוב, הם הולכים כל 2-3 שנים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...