Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 1.6/2.0 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש גולף אוטומט בשנים 2001/2 ג'נריישין בתקציב של עד 30K...

מה ההבדל בין הגירסאות? מבחינת דלק,תיקונים וכו' והאם הוא שווה את המחיר? מה לגבי הגיר האוטומט?

אפשר קצת חוות דעת על הגולף משתי הדגמים 2.0 ו1.6 מבחינת עלויות אחזקה,דלק,תיקונים,אגרת רישוי,ביטוח וכו' לעומת משפחתית 2006?

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

בתור בעלים של גולף 2002, חד וחלק לא להתקרב לשנתונים האלה, אם כבר גולף אז קח משהו שנת 2006 ומעלה.

ההבדלים: ג'נריישן מגיעה עם ג'אנטים 16", סאנרוף, הגה שלוש צלעות מצופה עור וגימור פנימי ברמה גבוהה יותר.

חוץ מזה מדובר באותו רכב בדיוק ואותו מנוע.

מבחינת תיקונים אם אתה מטפל במוסכים מורשים יקרעו אותך, צריכת דלק בערך 1 ל-10, הגיר האוטומטי מלא מחלות, כל פולקסווגן בשלב מסויים תתקל בבעיות גיר, אצלי יש בעיה שההילוכים מחליקים לא מתחלפים לפעמים וזה משהו ידוע בכל פולקסווגן אוטומטית. ביטוח יקר, באיזור ה 5-6 אלף לשנה (למרות שאני אישית משלם 3 וחצי בקומבינה). ההבדל בצריכת הדלק בין 1.6 ל-2.0 לא ככ משמעותי.

מאוד קשה למכור את הרכב גם... אני מנסה בעצמי.

חוץ מזה שכמעט כל ג'נריישן שתמצא משנתון כזה תהיה בודאות עם 150,000 קילומטר לפחות ולכן לא מומלץ. ביד 2 יש אנשים שמוכרים אותן אפילו עם 200,000 ומעלה...

פורסם

אני יכול להעיד על הגיר המדובר, שכן הייתה לנו במשפחה כ7 שנים בורה 1.6 (שזה בערך גולף עם תחת)

הבעיה העיקרית עם הגיר זה שVAG החליטו שלא צריך להחליף שם שמן. ועשו את זה קשה-עד-בלתי-אפשרי לעשות את הפרוצדורה הזאת.

מעטים המוסכים שבכלל ינסו לעשות את זה, ורוב המוסכניקים יגידו לך לגרור את הגיר עם השמן המקורי עד שימות ואז פשוט להחליף מפירוק. זאת עיקר הבעיה איתו, ובעצם משם נובעות רוב ה"מחלות" של VAG מאותן השנים.

הידניות, לעומת זאת, הרבה יותר אמינות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז עדיף לרדת מכל העניין של הקנייה? האם הפערים באחזקה של הרכב,דלק,ביטוח, משמעותיים לעומת משפחתית 2006?

צאתי גולף עם גיר שעשה 60K ועם קולר חיצוני האם זה פותר את הבעייה?

ומה לגבי A3 מאותם שנים? או אם יש אטרנטיבות אחרות באותו מחיר?

פורסם
בתור בעלים של גולף 2002, חד וחלק לא להתקרב לשנתונים האלה, אם כבר גולף אז קח משהו שנת 2006 ומעלה.

מאוד קשה למכור את הרכב גם... אני מנסה בעצמי....

הודעה כל כך ארוכה רשמת בגנות הגולף ובסופה רשמת שאתה מנסה למכור אחת? אתה בטוח שאתה בצד הנכון של השוק? אם אתה מנסה למכור את הרכב אתה עד כדי כך מלכלך עליו? איש שיווק מרשים!:shock:

ועכשיו ברצינות, הגולף אוטו ברמה מעל כל המתחרים שלו באותו סגמנט עד עצם היום הזה.

זה נכון שהטיפולים קצת יותר יקרים מיפניות מקבילות, אך ההבדלים מסתכמים ב100-200 שקל יותר לכל טיפול ואני מדבר על מוסכי היבואן.

בנוגע לגיר - זה נכון שהגיר בגולף רגיש להזנחה, אך אם הותקן קולר גיר אין שום סיבה בעולם שהוא יילך.

צריכת הדלק של הגולף במנועי 2.0 ליטר מרשימה לטובה בניגוד למנועי 1.6 (באזור ה 1-10 - 10-12 תלוי בתנאי הדרך וסגנון הנהיגה).

הגולף מאוד מפנקת בנהיגה ומרגישה יציבה על הכביש ואיכות החומרים בה מהטובים.

אין ספק, על איכות צריך לשלם, אך ההבדלים בתחזוקה לא רציניים כל כך אם יודעים לשמור על הרכב.

:?:מהנסיון....גם תולעת בסוף לומדת !!:roll:

מגדל חיית מחמד...bufallo...עצלן בכביש:|

ענק בשטח!!!:-o

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר ללכת על גולף 2.0 אוטו׳? יש מקבילות לה בתקציב הזה? אולי a3 או אלטרנטיבות אחרות?

ולגבי הקילומטראז' גולף כזאת עם זה סביר? 170k

פורסם

לגבי הגולף לא הייתי חושב פעמיים אם לבחור בין מנוע ה 2.0 לבין ה ה 1.6.

מנוע ה 2.0 חזק יותר, חסכוני יותר והרבה יותר אמין!

לגבי הקילומטראז' שציינת - מנועים בגודל 2.0 ליטר של הגולף גם עשו 400,000, הכל תלוי איך טיפלו ברכב.

רכב עם היסטוריית טיפולים אמור לתת שקט נפשי.

אם הותקן ברכב קולר גיר אז יש לך שקט לעוד שנים רבות מכיוון הגיר.

אלטרנטיבות אחרות - לא משהו שהייתי חושב שיתן לך תמורה כמו הגולף אם אתה מחפש איכות גרמנית, בטיחות, וקצת קלאסה.

מה לעשות שהיפניות לאותן שנים היום נראות מזעזע ביחס לאירופאיות.

לגבי A3 - הייתי מציע לך לרדת מהעניין. אאודי פישלו באיכות החומרים באותן שנים והפלסטיקה בפנים נראית מזעזע. כמו כן, ה A3 יקרה יותר ויהיה קשה יותר למצוא מכוניות שמורות שלא עברו הרבה ידיים (מה לעשות שכל אחד היום יכול להרשות לעצמו איזה A3 טורבו) ושלא נשחטו בנהיגה אגרסיבית ע"י בעליהן.

פורסם

מהיכרות עם חבר שמבטח את הגולף שלו (מנוע 2.0) וגם הבן שלו נוהג ברכב (נהג חדש):

אגרת רישוי (טסט): 1320 שקל בשנה.

ביטוח מקיף + צד ג': 2790 ש"ח (הוא מבוטח דרך שלמה חברה לביטוח אם זכרוני אינו מטעה אותי).

מקווה שעזרתי לך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הודעה כל כך ארוכה רשמת בגנות הגולף ובסופה רשמת שאתה מנסה למכור אחת? אתה בטוח שאתה בצד הנכון של השוק? אם אתה מנסה למכור את הרכב אתה עד כדי כך מלכלך עליו? איש שיווק מרשים!:shock:

ועכשיו ברצינות, הגולף אוטו ברמה מעל כל המתחרים שלו באותו סגמנט עד עצם היום הזה.

זה נכון שהטיפולים קצת יותר יקרים מיפניות מקבילות, אך ההבדלים מסתכמים ב100-200 שקל יותר לכל טיפול ואני מדבר על מוסכי היבואן.

בנוגע לגיר - זה נכון שהגיר בגולף רגיש להזנחה, אך אם הותקן קולר גיר אין שום סיבה בעולם שהוא יילך.

צריכת הדלק של הגולף במנועי 2.0 ליטר מרשימה לטובה בניגוד למנועי 1.6 (באזור ה 1-10 - 10-12 תלוי בתנאי הדרך וסגנון הנהיגה).

הגולף מאוד מפנקת בנהיגה ומרגישה יציבה על הכביש ואיכות החומרים בה מהטובים.

אין ספק, על איכות צריך לשלם, אך ההבדלים בתחזוקה לא רציניים כל כך אם יודעים לשמור על הרכב.

אמירה מהצד לא קשור למה שפותח הנושא כבר החליט, אבל זו חארטה רצינית מה שאמרת עכשיו.

אולי בטיפול ההבדל הוא 100-200 שקל אבל אצלי הלכה לפני חודש וחצי כל המערכת קירור מים והייתי צריך להחליף חלקים ב-4000 שקל. הגולף אכן מרגישה מפנקת יותר וכיפית לנהיגה ואני טיפלתי בשלי רק במוסכים מורשים, פליקס ו-גגג בזמן ותמיד החלפתי רק חלקים מקוריים.

תאר לך את הפתעתי כשבאתי לבצע בדיקת קנייה ברכב וגיליתי דף מלא בעיות, אני בתור בנאדם שמטפל באוטו שלי באופן קבוע ציפיתי שהאוטו יצא נקי יחסית אבל חבל על הזמן כל הבדיקה יצאה עם איקסים. אז גם אם אתה שומר עליו זה לא אומר שהמוסך שומר עליו בשבילך מספיק טוב.

בקיצור זה כבר לא משנה כי קניתי פולו חדשה ונתתי את שלי בטרייד אין... רק לא רוצה שמישהו אחר יחווה את אותו דבר כמוני. ואגב בטרייד אין הפסדתי 16000 שקל על הרכב...

פורסם
אמירה מהצד לא קשור למה שפותח הנושא כבר החליט, אבל זו חארטה רצינית מה שאמרת עכשיו.

אולי בטיפול ההבדל הוא 100-200 שקל אבל אצלי הלכה לפני חודש וחצי כל המערכת קירור מים והייתי צריך להחליף חלקים ב-4000 שקל. הגולף אכן מרגישה מפנקת יותר וכיפית לנהיגה ואני טיפלתי בשלי רק במוסכים מורשים, פליקס ו-גגג בזמן ותמיד החלפתי רק חלקים מקוריים.

תאר לך את הפתעתי כשבאתי לבצע בדיקת קנייה ברכב וגיליתי דף מלא בעיות, אני בתור בנאדם שמטפל באוטו שלי באופן קבוע ציפיתי שהאוטו יצא נקי יחסית אבל חבל על הזמן כל הבדיקה יצאה עם איקסים. אז גם אם אתה שומר עליו זה לא אומר שהמוסך שומר עליו בשבילך מספיק טוב.

בקיצור זה כבר לא משנה כי קניתי פולו חדשה ונתתי את שלי בטרייד אין... רק לא רוצה שמישהו אחר יחווה את אותו דבר כמוני. ואגב בטרייד אין הפסדתי 16000 שקל על הרכב...

צח היקר,

קודם כל אני לא "אמרתי" חארטה רצינית, אלא אם כבר כתבתי.

אם אתה מגיע למוסך עם איזושהי נזילה מאביזר כלשהו באוטו ומצליחים להכניס אותך להוצאות של 4000 שקל... :lol:

על הטיפולים במוסכים המורשים, כולנו יודעים את ההשלכות לכך.:cry:

אני רוצה לראות כל רכב שתכניס לבדיקה במכון (ואפילו את הפולו החדשה שלך), שייצא ללא פגמים, נקישות, הזעות, וקרקושים בגיר.

לאחר שהשמצת כל כך הרבה את פולקסווגן (ולמען הסר ספק - אני לא עובד בצ'מפיון או משהו דומה), כעובדה בלבד - חזרת לקנות פולקסווגן. זה לא אומר דרשני? :shock:

בהקשר להפסד שלך של 16,000 שקל על הרכב בטרייד אין - צר לי על כך, אך על זה נאמר: "פראיירים לא מתים, אלא רק מתחלפים."

תהנה מהפולו החדשה שלך.

ולך דניאל - פותח השרשור

כל אלו בפורום הזה שכותבים לך שקודם תיגש לבדוק שלדה במוסך X, ואח"כ תלך לבדוק מנוע במוסך Y, ואז תיגש למוסך המורשה שבו טופל הרכב ותוציא היסטוריית טיפולים, ואחרי כל זה תתמקח על המחיר - צר לי לאכזב אותך, אך אין ולא תמצא אדם או מוכר רכב אשר יפנה את כל היום בשביל התרוצצות לקנייה מטופשת של רכב שבקושי עולה 30,000 שקל. לי נראה בעיקרון שאנשים מכניסים אותך לסרט, והמציאות תטפח על פניך מול מוכרי רכבים שישלחו אותך לקנות אופניים..

יודע אתה את הפתגם האומר: "מרוב עצים לא רואים את היער" או במקרה שלך, מרוב עצות לא תדע מה לקנות.

הצעתי האחרונה לך - תתמקד על רכב שמוצא חן בעיניך ויזואלית וקונה את לבך. קח את הרכב למכון בדיקה מורשה עם אחריות על הבדיקה, בדוק את הרכב מ א' עד ת', ואת כל המומחים דוגמת מוסך רון(כבודם במקומו מונח) השאר לתיקונים או לפתירת בעיות אם יהיו וכאשר יהיו.

שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תבחר!

*איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

פורסם

שלום

היה לי גולף שנת 2000 מנוע 2 ליטר, אני אומר זאת בעדינות- זבל של אוטו.

נוחות נסיעה על הפנים.

קירקושים בתוך האוטו בלי סוף.

מנוע רועש, וחזק אולי למי ששידרג שרייד שנת 92. (בטח לא מרגיש כמו מנוע 2 ליטר)

גם לא בהשווה לגאלאנט 2 ליטר.

וזללן של דלק.

הוחלף גיר, לא היה מעביר הילוך.

בא ליבדוק שמן, יוצא לך השרוול יחד עם המדיד.

הפלסטיקים בדשבורד לאחר זמן קצר הופכים לדביקים ואחרי זה מתקלפים.

המנוע חותך, אתה בא לצאת מעמידה הרכב מגמגם, נכנס למוסך המרכזי ונאמר שהכל בסדר.

השארתי להם את האוטו כמה ימים במוסך עד שימצאו את התקלה.

כמובן, לא מצאו (חיברנו למחשב והכל בסדר...סע)

הבנתי את העיקרון ומכרתי אותו לבחור ממיזרח ירושלים במחיר הפסד.

למרות שכל יום שהוא היה אצלי הפסדתי יותר.

האוטו היה אצלי יותר משנתיים. טופל במוסך המרכזי מהיום הראשון שיצא המחברה.

מאז אני לא מוכן להתקרב ו\או לישמוע על אף אחת מהרכבים של הקונצרן.

מודה ששקניתי את הרכב הלכתי עיוור, בגישה של "מה, אין יותר טוב מרכב גרמני".

אתה יכול לקבל זאת כהמלצה, או לחוות את החוויה.

בכל מקרה

בהצלחה

פלג_

פורסם
שלום

היה לי גולף שנת 2000 מנוע 2 ליטר, אני אומר זאת בעדינות- זבל של אוטו.

נוחות נסיעה על הפנים.

קירקושים בתוך האוטו בלי סוף.

מנוע רועש, וחזק אולי למי ששידרג שרייד שנת 92. (בטח לא מרגיש כמו מנוע 2 ליטר)

גם לא בהשווה לגאלאנט 2 ליטר.

וזללן של דלק.

הוחלף גיר, לא היה מעביר הילוך.

בא ליבדוק שמן, יוצא לך השרוול יחד עם המדיד.

הפלסטיקים בדשבורד לאחר זמן קצר הופכים לדביקים ואחרי זה מתקלפים.

המנוע חותך, אתה בא לצאת מעמידה הרכב מגמגם, נכנס למוסך המרכזי ונאמר שהכל בסדר.

השארתי להם את האוטו כמה ימים במוסך עד שימצאו את התקלה.

כמובן, לא מצאו (חיברנו למחשב והכל בסדר...סע)

הבנתי את העיקרון ומכרתי אותו לבחור ממיזרח ירושלים במחיר הפסד.

למרות שכל יום שהוא היה אצלי הפסדתי יותר.

האוטו היה אצלי יותר משנתיים. טופל במוסך המרכזי מהיום הראשון שיצא המחברה.

מאז אני לא מוכן להתקרב ו\או לישמוע על אף אחת מהרכבים של הקונצרן.

מודה ששקניתי את הרכב הלכתי עיוור, בגישה של "מה, אין יותר טוב מרכב גרמני".

אתה יכול לקבל זאת כהמלצה, או לחוות את החוויה.

בכל מקרה

בהצלחה

פלג_

מניסיון של שלוש מכוניות VAG שלי היו, לא מסכים עם אף מילה ממה שכתבת, למרות שאני בהחלט מאמין לך שכל מה שכתבת נכון מבחינתך ולא כתבת סתם מתוך רוע, אבל אם החלפת גולף בגאלנט אז אתה פשוט לא טיפוס של נהיגה אלא של הסעות. זה בסדר. לא כולם מחפשים את חווית הנהיגה.

• תוכן חדש...