Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הגיע אלי מחשב נייח של אפל, המק מיני, מדובר בדגם מאמצע 2007, עם מעבד כפול ליבה 1.83, ג'יגה זיכרון וכונן קשיח של 80 ג'יגה.

הוחלפה לו מערכת הפעלה למערכת של חלונות XP וככה הוא עבד כ3 שנים, לפני כמה חודשים הוא הפסיק לעלות את החלונות והיה נתקע קבוע במסך האתחול של החלונות.

ניסיתי כל שילוב מקשים אפשרי, כולל מחיקת הזיכרון וכל האפשרויות שקראתי עליהם בפורומים של אפל. השגתי את הדיסקים עם מערכת ההפעלה המקורית (MAC OS X) וניסיתי גם איתם להעלות את המחשב כשאני מחזיק את מקש הC במקלדת. כלום. שומעים את הסידי קורא וזהו. אין תזוזה מעבר לזה ושוב מופיע לוגו התפוח של אפל.

לכן החשד נפל על הכונן הקשיח. אשמח לדעת איך ניתן לודא שהוא גורם הבעיה בלי לקנות תחילה כונן קשיח יקר ולבסוף יסתבר שכלל לא בו הבעיה.

בנוסף בדקתי עם תוכנת הבדיקה המובנת של אפל את רכיבי המערכת, הזיכרון וכולי ונכתב בה שהם תקינים.

אגב, באי דיגיטאל ישמחו לעזור לי בעלות צנועה של 350 ש"ח לבדיקה בלבד שלאחר מכן יאמרו לי מה הבעיה ועלות הבדיקה לא מתקזזת מעלות התיקון :roll: חני חינם.

פורסם

ז"א אתה מנסה לעשות BOOT מה CD? אם הכונן הקשיח דפוק זה לא אומר שאי אפשר לעשות BOOT מה CD. אני לא מכיר טוב מקים אבל תוודא שאתה מבצע את את הדרך הנכונה כדי לעשות BOOT מ CD.

אם אכן עשית נכון את הדרך לעשות BOOT מה CD אז יכול להיות בכלל שה CD גם דפוק.

פורסם

מניסיון אישי שלי, זה לא בהכרח דיסק קשיח.

תנסה את השלבים הבאים:

-תכניס את דיסק ההתקנה של המק למחשב (חשוב מאד!!! זה קריטי שהדיסקים יהיו של אותו דגם בדיוק, לא של מק אחר)

-תכבה את המחשב.

-בזמן ההדלקה תלחץ על ALT בלי לשחרר, אם אתה רואה לוגו של תפוח תכבה ותנסה שוב.

מה שאתה אמור לראות זה בחירה הדיסק הקשיח לבין CD, תבחר ב CD ותמשיך לפי ההוראות.

במקרה ואתה לא רואה את זה, תחבר CD חיצוני ותנסה שוב.

אם זה עדיין לא עובד יש מצב שHDD נפטר, בכל מקרה החלפה היא לא מסובכת בכלל (תחפש באתר של IFIXIT) וגם לא יקרה.

בהצלחה!

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

ביצעתי את מה שהצעת כבר קודם, הוא קורא את הסידי כל סידי ונתקע באיזה שלב שצריך לכתוב את הקבצים כנראה.

הדיסקים של מערכת ההפעלה הם המקוריים של המחשב הזה.

הבעיה למצוא כזה כונן קשיח או למצוא מקום שיסכים לבדוק אותו להעריך את מצבו.

פורסם

מה הייחוד בדיסק הקשיח הזה? דיסק ישן של 80 ג'יגה, האם מדובר בחיבור מיוחד?

אני לא מכיר כל כך מערכות נייחים של מק, בדרך כלל מתעסק בשדרוגי זכרון והחלפת מאווררים לניידים שלהם אבל אם יש חשש לכונן קשיח תקול אשר מותקן עליו חלונות והוא בעל חיבור סטנדרטי למחשב PC אני מוכן לבצע עבורך את הבדיקה ובמקרה הצורך לתת לך פתרון לבעיית הכונן.

אני מחיפה ולא אקח לך כסף על הבדיקה,

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הנה הכונן המדובר (תמונה ימנית ואמצעית), רציתי בתחילה להחליפו עם כונן (תמונה שמאלית) ממחשב נייד אחר, ששבק. אך כמו שרואים החיבור שונה.

18112011073.jpg

18112011074.jpg

25012011026.jpg

פורסם

לפי התמונה נראה כי הכונן הוא כונן SATA רגיל והחיבור שלו בקצה הוא בעצם מתאם מSATA לחיבור שונה, ככה"נ אותו קצה ניתן להסרה ולהחלפה בין כוננים SATA אחרים. נסה בזהירות לראות אם החיבור בקצה נשלף.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לא הבנתי מתי הוא נתקע לך, אחרי המסך אם הרגע האפור שנותן לך לבחור בין הכונן בקשיח לסידי? או לפני?

ניסת סידי חיצוני? זה לא נדיר שהסידי נפטר .

במקרה הכי גרוע אולי צריך דיסקים חדשים..

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

הוא נתקע לאחר המסך עם הבחירה של הכוננים אם אני בוחר סידי הוא קורא קורא ואז נתקע וכנ"ל אם אני בוחר את המחיצה של החלונות הוא נתקע.

אין לי סידי חיצוני שאיתו אני יוכל לבדוק את העניין.

• תוכן חדש...