Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי יונדאי אקסנט 2003 ידנית. מאוד שמורה - עם 81K ק"מ וכל הטיפולים בזמן לפי המלצות יצרן. נקנתה מקרוב משפחה שקנה אותה חדשה, טיפל במורשה עד 50K ומכר בגלל שכבר התקשה לנהוג (איש מבוגר). אני לא ממש נוסע הרבה, יש לי הסעות לעבודה, אך כשאני נוהג בא לי להינות מזה!

הרכב גם לא נוח כל-כך כשיש תינוק בכסא בטיחות מאחורה - אין מקום, בידוד רעשים בינוני וחומרים "קצת זולים", מושבים קשים, ואפילו צליל של סגירת בגאז' זול... בנוסף האוטו טיפה משושף בפגושים ומכות קטנות התווספו בכל מקום מרכבים שחנו לידו....

אבל הצריכת דלק מעולה - 1\15 ק"מ, אני נוסע 550-600 ק"מ על 40 ליטר דלק - כולל עליות לירושלים, חלפים מקוריים זולים ובינתיים 0 מוחלט של תקלות (מזה שנתיים וחצי). האוטו חזק יחסית 91 כ"ס ומשקל פחות מטון למיטב זכרוני.

הבעיה שגם אחרי שהגדלתי את גודל ג'אנט (לא מגנזיום) ושמתי צמיגים טובים לשיפור יציבות הרכב לא ממש השתפר, וגם שתי כריות אוויר וABS זה לא מספיק טוב היום לבטיחות...

אני שוקל להעביר את אקסנט לבן דוד כי לא ממש שווה למכור במחירון הריאלי של 25K רכב כשרק 4 הצמיגים עלו לי 1500 ש"ח בינואר.

אפשרויות:

שדרוג בחדש עם כל המערכות בטיחות: איביזה וגם פאביה ב-70 אלף, אך לא אהבתי, ופיקנטו\I10 פיצי מדי (אני 185 ס"מ גובה), הפוקוס חדש ידני ב-105 גדול עליי מבחינת התקציב וירידת ערך.

או

יש קורולה GLI 2008 ידנית, יקרה קצת ורק עם 4 קריות, עם 43K- ק"מ נמוך , 75000 ש"ח

או

ללכת בעקבות מבצעי יד שניה להביא פורד פוקוס 2000 סמ"ק (מחברה שעובדת עם דלק מוטורס) - 66000ש"ח

או

לקחת יד שניה מליסינג רכב כמו ניסן טידה עם אחריות ולהפתר ממנו במידת הצורך לפי הסכם קניה חוזרת עוד שנה-שנתיים

או

להשאר עם היונדאי - ולבצע בה שיפורים קוסמטיים של צבע, לנסות להחליף מתלים, לשפר בידוד רעשים וכו'

מה לדעתכם עדיף (יש תקציב של 50K) - מה כלכלי ברור לי, אך בנהיגה על יונדאי שלי אין ערך מוסף - לפחות היא ידינית :)...

תודה מראש, אני מבולבל...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שברור לך שהסיבה היחידה להישאר עם הרכב היא כלכלית. אם היית מישהו שהנאה מרכב לא חשובה לו, וכל מה שמעניין אותו זה רכב זול ופשוט- כנראה שלא היית מתלבט בכלל.

ובכל זאת, אתה כאן ואתה כן מתלבט.

קודם כל- במידה ואתה מחליט להישאר עם הרכב, וותר על ההשקעה הכספית בשיפורים למיניהם, זה לא יהפוך לך את האוטו למה שהוא לא ואתה רק תתאכזב מזה. אם כואב לך למכור אחרי שהשקעת בצמיגים, יכאב לך הרבה יותר למכור אחרי שתשקיע בשפצורים האלה שלא יעלו לך את הערך של האוטו בשום צורה.

דבר שני- אמרת שהתקציב שלך הוא 50 אלף לרכב חדש. אם תחליט בסוף ללכת לכיוון הזה, למה לא למכור את האקסנט שלך במקום לתת אותה במתנה? אם תקבל עליה 25 אלף ש"ח, התקציב שלך יגדל ב50 אחוז! 75 אלף ש"ח לרכב חדש כבר משדרג אותך למעלה מבחינת האפשרויות, אז למה לא?

ההתלבטות שלך כל כך מוכרת לי... לאחי היתה אקסנט משנת 2001, שעשתה נסיעות בירושלים גם כן. צריכת דלק סבבה, טיפולים זולים, בלי תקלות, ו... הוא סבל מכל רגע איתה. אחרי שכמעט כולם לא הבינו מה הוא רוצה מהאוטו, הוא החליט להפסיק להקשיב, מכר, ועבר להונדה סיויק שעלתה לו אז 60 אלף ש"ח, והוא מבסוט עד הגג.

אז מה שאני מנסה להגיד זה, שכשנשבר לך מרכב, כשאתה לא נהנה ממנו, בסוף אתה נשבר. אם לא עכשיו, אז עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה. ואז לא משנה כמה הנסועה שלו נמוכה, וכמה שהוא זול בטיפולים, וכמה שהוא... משעמם.

כואב לך הלב למכור אחרי שהשקעת בצמיגים? סע איתו עוד חצי שנה-שנה ואז תמכור.

עכשיו אתה במצב טוב- יש לך רכב אמין שמשרת אותך. קח את הזמן לבדוק מה האפשרויות שלך ולאן הלב שלך לוקח אותך. האם זה לרכב משומש אחר? לרכב מליסינג? לרכב בליסינג מימוני שתוכל להחליף עוד שנתיים-שלוש? אולי בכלל רכב חדש בטרייד-אין?

אין שום ספק שכבר התחלת לבדוק מה האפשרויות שלך... שב, תחשוב, תתבשל, עד שתהיה שלם עם ההחלטה- כל החלטה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הייתי בסרט הזה עד לא מזמן.

היתה לי קורולה 96 GLI :cry:

אהבתי את הרכב! אהבתי את הרכב הזה כל כך! - אפס תקלות ועוד הרכב היה שמור ומלוקק בצורה שלא רואים כל יום, למען האמת לא רואים כל שנה.

הוספתי אפילו חישוקי מגנזיום שאולי תרמו לסחיבה של הרכב ולהיגוי כליל עוד יותר ולדעתי גם לצריכת הדלק אבל בסופו של דבר גם הוסיפו הרבה רעש לרכב שהוא בכלל לא שקט.

בסופו של דבר הנסיבות הכריחו אותי לשדרג את הרכב הזה כאשר השיקולים ששמתי לנגד עיניי היו -

הרכב חייב להיות הרבה יותר בטיחותי.

הרכב חייב להיות הרבה יותר נוח.

הרכב צריך להיות כמה שיותר חדש בשנתון בכדי למנוע שדרוג נוסף מוקדם מידי.

הרכב צריך להיות בעל צריכת דלק שפויה.

מצאתי לעצמי דיל שהתאים לי כמו כפפה עם אחריות כוללת לשלוש שנים ועוד אין ספור הטבות וסה"כ הכסף שהוספתי היה 44K.

הרכב שבחרתי ונתוני העסקה לדעתי כרגע פחות חשובים אלא יותר הדוגמא האישית למה בסופו של דבר הוביל אותי לשדרוג רכב שמבחינתי כבר היה בלתי נמנע.

אבל - במקרה שלך אתה צריך לשאול האם שדרוג הרכב באמת בלתי נמנע או שאתה פשוט מתחיל לחפש כל תירוץ אפשרי לשדרג אותו?

כאן אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות האלה -

מה באמת אתה מחפש ברכב?

שהוא יהיה בטיחותי יותר?

שהוא יהיה אמין לפחות באותה מידה?

שהוא יהיה זריז לפחות באותה מידה?

שהוא יהיה כמה שיותר נוח?

וכו' וכו'

אחרי שאתה תסדר לך את סדר העדיפויות בראש יהיה הרבה יותר קל לכוון אותך לאפשרויות אחרות.

לפי מה שאני רואה אתה רוצה רק ידני - לאמר לך את האמת, אני לא רואה סיבה לא ללכת על רכב אירופאי כשמדובר בגיר ידני - אני מאמין שהם לא יפלו כאן בשום צורה באמינות שלהן מהיפניות.

אמרת שאת הקליאו, אסטרה החדשים ב70K לא אהבת והיותר קטנות כבר קטנות מידי.

חשבת אולי לנסות למצוא פיאט פונטו 1.4 טורבו ידנית יד 2?

רנו קליאו ספורט יד 2?

משום מה נראה לי שזה הכוון שלך...

או זה או טויוטה יאריס TS

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה צריך קודם כל להיסגר על עצמך ואז לבוא להתייעץ פה בפורום.

אם חשקה נפשך ברכב ספורטיבי, זו בהחלט סיבה הגיונית להחליף את הרכב.

אם בסך הכל מה שמציק לך זה המרווח, זו בהחלט סיבה הגיונית להחליף את הרכב.

אם הבטיחות של הרכב הנוכחי לא מספקת, זו בהחלט סיבה הגיונית להחליף את הרכב.

אז למה לע$^# אתה רוצה לקנות רכב משומש עם אבזור בטיחותי נחות (קורולה) או רכב מליסינג (כלומר רכב ששמו לו את החלפים הכי זולים שניתן למצוא בשוק)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המוח לעבור, הלב להשאר.

מציאה כזאת אין כל יום, זה רכב שללא ספק שלי יחזיק גם עוד 10 בלי הרבה בעיות. (יש לי חבר סגר עם אקסנט דומה ידנית, 350KKM והנזקים בערך 4K במצטבר. שזה כלום).

מצד שני, יש לך תינוק ומשפחה וכו', צריך לפנק אותם, משהו מרווח יותר ובטיחותי.

50K + תמכור את הרכב ב25K נגיד, יתנו לך 75K, תוכל להביא קורולה חמודה (בתקווה לידנית), או שתעבור לאוטומט, הרבה יותר נוח!

(פחות מהנה אבל חפיף, תתפנק קצת אתה עובד קשה\או שאתה חיי על ירושות.)

פורסם

קצת פספסתי את הקטע - אבל מי בדיוק משלם היום 25K על אקסנט 2003?

בחברות הליסינג נמכרות אקסנט 2008 במחירים של בין 40-49K בפריסת תשלומים מטורפת, רק לקחת אותן.

אז באיזה יקום נמכרת אקסנט 2003 במחיר שכזה? אולי באגדות.

ההערכה שלי שכל סכום מעל 15K הוא נהדר בשביל רכב כזה.

פורסם
המוח לעבור, הלב להשאר.

מציאה כזאת אין כל יום, זה רכב שללא ספק שלי יחזיק גם עוד 10 בלי הרבה בעיות. (יש לי חבר סגר עם אקסנט דומה ידנית, 350KKM והנזקים בערך 4K במצטבר. שזה כלום).

מצד שני, יש לך תינוק ומשפחה וכו', צריך לפנק אותם, משהו מרווח יותר ובטיחותי.

50K + תמכור את הרכב ב25K נגיד, יתנו לך 75K, תוכל להביא קורולה חמודה (בתקווה לידנית), או שתעבור לאוטומט, הרבה יותר נוח!

(פחות מהנה אבל חפיף, תתפנק קצת אתה עובד קשה\או שאתה חיי על ירושות.)

גם אני שמעתי על אקסנט כזו עם 270K ,ללא תקלות ,למעט תיקונים שוטפים .

אני מציע לא למכור .

פורסם
קצת פספסתי את הקטע - אבל מי בדיוק משלם היום 25K על אקסנט 2003?

בחברות הליסינג נמכרות אקסנט 2008 במחירים של בין 40-49K בפריסת תשלומים מטורפת, רק לקחת אותן.

אז באיזה יקום נמכרת אקסנט 2003 במחיר שכזה? אולי באגדות.

ההערכה שלי שכל סכום מעל 15K הוא נהדר בשביל רכב כזה.

אם הבנאדם שבא לקנות, מבין דבר או שתיים בחיים שלו, הוא יתן.

כמו שאני הייתי נותן גם 16K על פיג'ו 406 ידנית שעולה 10K (יש פה אחד בפורום, אמרתי לו שיבוא, יש מצב שיקבל יותר מ16K במצב שהוא תיאר אותה, הכל בגלל שזה אגדה צרפתית שלא מייצרים יותר).

פורסם

אני הייתי מעדיף למכור היונדאי ולעבור לרכב חדיש יותר ואם זה הונדה ידנית -בהחלט משתלם וגם יותר מהנה .וגם אתה לא מוסיף הרבה.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אם הבנאדם שבא לקנות, מבין דבר או שתיים בחיים שלו, הוא יתן.

כמו שאני הייתי נותן גם 16K על פיג'ו 406 ידנית שעולה 10K (יש פה אחד בפורום, אמרתי לו שיבוא, יש מצב שיקבל יותר מ16K במצב שהוא תיאר אותה, הכל בגלל שזה אגדה צרפתית שלא מייצרים יותר).

אם 406 זו כזו אגדה ,מדוע חלקן נטושות מקולקלות ללא קונה גם ב1000 שקל ?

פורסם

בגלל שמי שהביא אותם למצב הזה הוא:

טיפש, קמצן, חסר הערכה, לא מבין ברכבים, מזניח.

רכב צרפתי זה רכב עדין במיוחד, אסור להזניח ולדלג על טיפולים כי הוא לא יכול לסבול את זה.

(קמצן, בגלל שטיפול 10K עולה לי 500 שקל, שזה לא הרבה בכלל ביחס לאירופאית.)

בוא תניע את שלי, רק לפי ההנעה אתה יכול לראות מה שנקרא להשקיע ברכב ולטפל בו. (215KKM בערך).

ההוצאה הכי גדולה הייתה 3.5K על גיר, חוץ מזה הכל מקורי מהמפעל מתחת למכסה (חוץ ממשאבה של הוישר שקניתי ב40 שקל ומחזיקה איזה 6 שנים כבר ועדיין חזקה וטובה.) אפילו השטיחים מקוריים נקיים ושמורים.

בחישוב קל, קניתי ב70K עם 30KKM, תוסיף בהגזמה 10K תיקונים (חוץ מתקופתי), 80K\11 יוצא בערך 7.2K בשנה, ואני נוסע כמו מנהל, מקבל נוחות ושירות שאין דברים כאלה באותו מחיר, וחיסכון יחסית בדלק (1\12 בעיר).

למה אני חושב שזה אגדה?

בגלל שהצרפתים ייצרו מכונית טובה נוחה ויחסית מתקדמת לשנות ה2000, והם הפסיקו אחרי 7 שנות יצור בערך.

רק היו שמים לה גיר יותר מוצלח (לדעתי יש לה גיר מצויין, פשוט רוב האנשים לא יודעים להחזיק ולהתנהג איתו), והיא הייתה מצליחה מאוד!

מה גם שהיא עולה בערך כמו יפנית, פה אני מקבל אולי "קצת" (בגלל שאצלי היא שמורה) פחות אמינות, אבל הכל בא בדלק ובלי בעיות גב (הפיג'ו מתוכננת ובולמת הכל, כלום לא עובר לגב.)

פורסם

בגלל שמי שהביא אותם למצב הזה הוא:

טיפש, קמצן, חסר הערכה, לא מבין ברכבים, מזניח.

רכב צרפתי זה רכב עדין במיוחד, אסור להזניח ולדלג על טיפולים כי הוא לא יכול לסבול את זה.

(קמצן, בגלל שטיפול 10K עולה לי 500 שקל, שזה לא הרבה בכלל ביחס לאירופאית.)

בוא תניע את שלי, רק לפי ההנעה אתה יכול לראות מה שנקרא להשקיע ברכב ולטפל בו. (215KKM בערך).

ההוצאה הכי גדולה הייתה 3.5K על גיר, חוץ מזה הכל מקורי מהמפעל מתחת למכסה (חוץ ממשאבה של הוישר שקניתי ב40 שקל ומחזיקה איזה 6 שנים כבר ועדיין חזקה וטובה.) אפילו השטיחים מקוריים נקיים ושמורים.

בחישוב קל, קניתי ב70K עם 30KKM, תוסיף בהגזמה 10K תיקונים (חוץ מתקופתי), 80K\11 יוצא בערך 7.2K בשנה, ואני נוסע כמו מנהל, מקבל נוחות ושירות שאין דברים כאלה באותו מחיר, וחיסכון יחסית בדלק (1\12 בעיר).

למה אני חושב שזה אגדה?

בגלל שהצרפתים ייצרו מכונית טובה נוחה ויחסית מתקדמת לשנות ה2000, והם הפסיקו אחרי 7 שנות יצור בערך.

רק היו שמים לה גיר יותר מוצלח (לדעתי יש לה גיר מצויין, פשוט רוב האנשים לא יודעים להחזיק ולהתנהג איתו), והיא הייתה מצליחה מאוד!

מה גם שהיא עולה בערך כמו יפנית, פה אני מקבל אולי "קצת" (בגלל שאצלי היא שמורה) פחות אמינות, אבל הכל בא בדלק ובלי בעיות גב (הפיג'ו מתוכננת ובולמת הכל, כלום לא עובר לגב.)

למעשה ענית תשובה כמעט מלאה ,אחרי שאני קורא את תשובתך ויש לי למשל אקסנט או אפילו רכב אחר שנחשב סוס עבודה אמין ,אני הרבה יותר משוכנע להשאר עם אקסנט .

דבר נוסף ,אחרי כל מה שמנית בתקלות ,יתכן ולמישהו אחר עם 406 היו או יהיו תקלות נוספות ,סתם הנחה ,לכן הציבור מתרחק מרכב כזה גם אם הוא שיא השיאים טכנולוגית ,אתה צריך להבין ,רוב הציבור רוצה להגיע ממקום למקום בלי כאב ראש ,כאב ראש יש לו בתחומים אחרים ובשפע .

בכל מקרה התרשמתי בעוצמה מתשובתך שמצביעה במדוייק על הסיבה שרכב כזה דול מאופניים עירוניות חשמליות הכי פשוטות ,לכל דבר יש סיבה והנה פרטת יפה את הסיבה .

בן אדם נוסע באקסנט או סוס עבודה אחר (תבחר ) איזו סיבה יש לו להוסיף 50K ולהתחיל לרוץ למוסכים .

האקסנט נוסעת טוב ,הכסף שלך לא משועמם בבנק אלא מניב ,אולי במקום אחר ,תמשיך לנסוע באקסנט ,בלי לשפצר אותו בשקל נוסף פה ושם תיקון קל או טיפול והבן אדם ממשיך להיות מבסוט .

• תוכן חדש...