Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש ברשותי פיאט 127 שנת 72.

שמתי לפיאט מערכת רמקולים, באסים, ומגבר משהוא פצצה.

יש לי מצבר של 55 אמפר משהוא כזה, אבל האלטרנטור שלי מספק רק 30 אמפר.

אחרי 4 ימים משהוא כזה התחילה להידלק לי נורית טעינה, הנושא נבדק ואכן הדבר

כל הבדיקות שעשיתי מראים לי שהאלטרנטור שלי מתחיל לאט לאט להישרף.

האם יש קשר בין המערכת רמקולים הסאבים והמגבר, לבין האלטרנטור בעל ה 30 אמפר ??.

פורסם

תוכל בקלות להתקין אלטרנטור של פיאט 127 משנים מתקדמות יותר שהנו של 45A, מתוצרת "מגנטי מרלי" והוא עם וסת מתח פנימי.

האלטרנטור שלך הנו מתוצרת "בוש" (יש עם וסת חיצוני ויש עם וסת פנימי) שהיה מותקן בדגמי פיאט 127 דור 1 (עד 1977).

לאחר התקנת אלטרנטור תקין ניתן לבדוק את זרם הטעינה שלו אם הוא מספיק כשמע' השמע ואורות הרכב פועלים.

איזה שנת ייצור הפיאט 127 שלך?.

בברכה - רפי לין

פורסם
שלום יש ברשותי פיאט 127 שנת 72.

שמתי לפיאט מערכת רמקולים, באסים, ומגבר משהוא פצצה.

יש לי מצבר של 55 אמפר משהוא כזה, אבל האלטרנטור שלי מספק רק 30 אמפר.

אחרי 4 ימים משהוא כזה התחילה להידלק לי נורית טעינה, הנושא נבדק ואכן הדבר

כל הבדיקות שעשיתי מראים לי שהאלטרנטור שלי מתחיל לאט לאט להישרף.

האם יש קשר בין המערכת רמקולים הסאבים והמגבר, לבין האלטרנטור בעל ה 30 אמפר ??.

ממש ובפירוש לא - בתנאי שהמערכת תקינה. 30 אמפר ב 12 וולט פירושו 360 וואט. אילו המגבר שלך היה מפיק יותר מ 360 וואט בממוצע לא רק אתה היית חרש מזמן, אלא רחובות שלמים סביבך. התצרוכת הממוצעת של המגבר שלך עם הבאסים פצצה ולהקת חרשים שלמה דחוסה בתוך הפיאט הזעיר - לא עולה בממוצע על 50 וואט. אני מקווה לטובת בריאותך שהרבה פחות מזה. אז לא. אם המערכת תקינה לא היא שרפה את האלטרנטור.

חוץ מזה, צריכת זרם מוגברת תרוקן את המצבר אך לא תפגע באלטרנטור. קח לדוגמה מצב בו שכחת לכבות את האורות.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בהחלט זה קשור למערכת!

האלטרנטור לא יעמוד לך בעומס! אתה תהרוג אותו, כי בנסיעה כל החשמל מגיע מהאלטרנטור, והוא יתקשה

גם להטעין לך את המצבר בנסיעה וגם להפעיל את מערכות הרכב ומערכת הסאונד ששמת,

לגבי קודמי - יש מגברים של 1000W

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=768834

ואף יותר:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=402634

תראה בפורום השכן פרוייקטים של אנשים,

לגבי המאפיונר, חפש אלטרנטור תואם של "בוש" בטוח יש להם בהספקים יותר גדולים מהמקור,

בהצלחה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
ממש ובפירוש לא - בתנאי שהמערכת תקינה. 30 אמפר ב 12 וולט פירושו 360 וואט. אילו המגבר שלך היה מפיק יותר מ 360 וואט בממוצע לא רק אתה היית חרש מזמן, אלא רחובות שלמים סביבך. התצרוכת הממוצעת של המגבר שלך עם הבאסים פצצה ולהקת חרשים שלמה דחוסה בתוך הפיאט הזעיר - לא עולה בממוצע על 50 וואט. אני מקווה לטובת בריאותך שהרבה פחות מזה. אז לא. אם המערכת תקינה לא היא שרפה את האלטרנטור.

חוץ מזה, צריכת זרם מוגברת תרוקן את המצבר אך לא תפגע באלטרנטור. קח לדוגמה מצב בו שכחת לכבות את האורות.

המגבר שלי מפיק 800 וואט

אחרי בירורים בכל מיני מקומות, מתקיני המערכת הבינו שזאת טעות שלהם אחרי 1,000 הסברים.

בכל אופן הם יחליפו לי את המגבר כנראה ל 350 וואט ואת הסאב מ 1400 וואט ללא יודע כמה

פורסם
תוכל בקלות להתקין אלטרנטור של פיאט 127 משנים מתקדמות יותר שהנו של 45A, מתוצרת "מגנטי מרלי" והוא עם וסת מתח פנימי.

האלטרנטור שלך הנו מתוצרת "בוש" (יש עם וסת חיצוני ויש עם וסת פנימי) שהיה מותקן בדגמי פיאט 127 דור 1 (עד 1977).

לאחר התקנת אלטרנטור תקין ניתן לבדוק את זרם הטעינה שלו אם הוא מספיק כשמע' השמע ואורות הרכב פועלים.

איזה שנת ייצור הפיאט 127 שלך?.

בברכה - רפי לין

הפיאט 127 שלי שנת ייצור 1972

פורסם

רק למען הסדר הטוב.

המערכת שלי מפיקה 60 אמפר.

תודה לכל אלה שמציעים לי אלטרנטורים מתקדמים יותר, אבל עדיין זה רחוק מ 60 אמפר.

גם בפיאט לא ניכנס מצבר ואלטרנטור בגודל 60 אמפר, אז פשוט נשלים עם מערכת יותר פשוטה.

תודה לכולם.

פורסם

אלף וואט זה הספק שיא המתקבל למילי שניה (אלפית השניה) או פחות.

מה שקובע את צריכת החשמל הוא ההספק הממוצע - שהיא עשרות ואט לכל היותר, וגם זה רק לחרשים במצב נואש.

לאלטרנטור צריך להיות וסת המונע ממנו להפיק זרם מעל יכולתו, בלי קשר לעומק החרשות של הנוסעים.

אם הוסת לא תקין, סביר שהאלטרנטור ישרף, אך גם זה בלי קשר למגבר.

פורסם

לא כ"כ קשה לבדוק,

חבר רב-מודד למצבר ובדוק את המתח שלו במנוחה (אם תקין - אמור להיות מעל 12V).

אח"כ, התנע את הרכב ושמור אותו על סל"ד סרק, הדלק את כל צרכני הזרם (אורות איוורור וכו' - מזגן אני מאמין שאין:lol: :lol: ) כולל מערכת השמע, ובדוק מהו המתח המתקבל עכשיו.

במידה ובמצב זה מתח הטעינה אצלך נמוך מהמתח של המצבר במנוחה אז האלטרנטור לא מספק מספיק זרם ותהיה צריכת זרם מהמצבר - קרי בעיית טעינה.

הבדיקה מדמה את העומס המירבי שבו האלטרנטור אמור לתפקד קרי- מינ' סל"ד ומקס' צריכת זרם. כעקרון - בכל סל"ד האלטרנטור צריך לספק את כל צריכת הזרם במערכת, גם בעומס מלא, כולל טעינה של המצבר.

חוץ מזה, צריכת זרם מוגברת תרוקן את המצבר אך לא תפגע באלטרנטור. קח לדוגמה מצב בו שכחת לכבות את האורות

חייב לשאול - מה הקשר?

וכן - צריכת זרם מוגברת שלא מותאמת לאלטרנטור מעמיסה על האלטרנטור גורמת להתחממות שלו ועלול להוביל לשריפת העוגן.

פורסם

האלטרנטור יפיק זרם גבוה יותר מיכולתו רק אם הווסת לקוי.

אם מתח ירוד על המצבר היה גורם לשריפת אלטרנטור - הרי שמצבר מרוקן היה גומר אותו.

זה לא קורה, בגלל מגבלת הזרם שאוכף הווסת.

• תוכן חדש...