Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עייפתי מהצבא - מילואים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם, אני חייל משוחרר, כבר כ-3 חודשים.

שירתי בחייל ההנדסה הקרבית כ3 שנים, לוחם לכל עיניין, וסיימתי שרות בהצטיינות עם תעודת שחרור שלא תבייש אף אחד.

לפני שחרורי, הדבר היחידי שביקשתי מהצבא זה להשלים בגרויות - חסר לי מתמטיקה, לא ניגשתי בכלל לבגרות.

תעודת הבגרות שלי יחסית יפה, כל הציונים מספקים אותי, אין לי זכאות לתעודה מלאה מכיוון שחייבים גם מתמטיקה, וזה כרגע הדבר היחידי שמונע ממני להמשיך במסלול הלימודים שאני מתכנן לעצמי.

שעוד הייתי חייל וביקשתי להשלים את הבגרות המיוחלת - אמרו לי שאיני זכאי לכך, שאני לא עומד בקריטריונים של חיילים שמגיע להם.

קיבלתי את הדבר כמו שהוא, יצאתי מהצבא, נכנסתי לאזרחות, ונרשמתי לקורס 5 יחידות מתמטיקה ביואל גבע.

הקורס עצמו טוב ומספק, הקצב מהיר מאוד, ומספיק לא להכין שעורי בית פעם אחת בשביל ללכת לאיבוד, שלא נדבר על לפספס שיעור.

אני יציין שהקורס לא זול בכלל, ומחייב אותי לעבוד תוך כדי, דבר שלא קל בכלל שמדובר בעסק שהוא "שלי".

כיום הזמינו אותי למילואים, התקשרתי ולשאלתי אם זה חובה להגיע או התנדבותי, אמרו לי שאיני מחוייב להגיע, הודעתי שאני לא מתכוון להגיע עקב הלימודים והמשכתי הלאה, בתקופה האחרונה התקשרו אלי הביתה (אחד המפקדים אני חושב) וביקש לדבר איתי, לא הייתי בבית, נתנו לו את המספר שלי והוא לא התקשר.

היום קיבלתי צו בדואר רשום, שמחייב אותי להגיע ל4 ימי מילואים (להפסיד 2 שיעורים = 11 שעות לימודים).

זה הרבה, שלא נדבר על הפסד ימי עבודה שאיני יכול להרשות לעצמי להפסיד.

מה עושים? הצבא לא תמך לי בלימודים, למרות בקשתי, כיום ה4 ימים האלה לא יהרגו אותי, אבל יהרסו הרבה.

לפי הידוע לי אסור להם בכלל לקורא לי למילואים עד לשנה אחרי השחרור, האם זה נכון?

מה אתם ממליצים לעשות? אני לא מעוניין ללכת ראש בקיר ואם חייבים אני ילך, פשוט מעצבן ומעיק ההרגשה שלא נתנו לי דבר פשוט כמו השלמת בגרויות, ועכשיו הורסים לי קורס שאני משלם עליו מכיסי.

פורסם

בתקופתי היה לכל חייל משוחרר פטור משרות מילואים למשך שנה, זה השתנה?

דרך אגב, יואל גבע מורה אדיר (לא יודע אם הוא עצמו היה המורה שלך), היה המורה שלי בתיכון ופשוט הציל לי את הבגרות במתמטיקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קרא בלינק כאן http://www.aka.idf.il/sip_storage/files/3/67633.pdf

.2 חייל ייקרא בשנה הראשונה שלאחר מועד שחרורו מהשירות הסדיר רק

לשמ"פ חד-יומי או חצי-יומי; לא ייקרא חייל מילואים לשמ"פ שאורכו

יומיים ויותר, אלא בתום שנה ממועד שחרורו מהשירות הסדיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כנראה לא הפנמת עדיין שאין יחסי חברות בינך לבין הצבא,כמו כל מערכת גדולה היא לא ממש שמה על הדרג שהוא זרג,אם יש לך מפקד ישיר במילואים,דבר איתו בנעימים אני מניח שניתן לבטל את הצו גם בלי בעיות,בכל מקרה תפעל בתבונה בקור רוח גם אם אינך מתכוון להגיע למילואים.

בהצלחה.

פורסם

אל תדאג מילואים זה עד גיל 40 לא נשאר לך הרבה.

4 ימים זה אימון ( דוחסים לך את כל הטירונות ב 4 ימים).

מילואים מלאים של יותר מ 20 יום לא יקראו לך בשנה הראשונה.

תחשוב מה יהיה לך שנה הבאה שתתחיל ללמוד או לעבוד.

אייל

פורסם

אתה זוכר כמעט נכון

קריאת חייל בחריג מרווח מסדיר בשנה הראשונה שלאחר שחרורו, ללא

התנדבות החייל, הינה בסמכות ראש אגף כוח האדם.

לא נראה לי כי זהו המקרה כאן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כנראה לא הפנמת עדיין שאין יחסי חברות בינך לבין הצבא,כמו כל מערכת גדולה היא לא ממש שמה על הדרג שהוא זרג,אם יש לך מפקד ישיר במילואים,דבר איתו בנעימים אני מניח שניתן לבטל את הצו גם בלי בעיות,בכל מקרה תפעל בתבונה בקור רוח גם אם אינך מתכוון להגיע למילואים.

בהצלחה.

כנראה אתה לא הבנת אותי, זה ממש לא שרשור "שיט איזה עולם רע תראו מה הצבא עושה לי", אלה רק שרשור כדי לדעת אם מותר להם לקרוא לי למילואים זמן כל כך קצר אחרי השחרור, אפילו כתבתי שאם חייבים ללכת, אני אלך ללא בעיה.

השחרור ארוך כדי להסביר לכם למה איני מעוניין ללכת, שלא יחשבו בטעות שאני משתמט 8)

פורסם

כמו שאמר ישה, בשנה הראשונה מהשחרור שלך, כל מילואים (למעט חד-יומי או חצי יומי) הם התנדבותיים, יכול להיות שמי שדיברת איתו לא יודע (או לא רוצה לדעת, או סתם לא מעניין אותו) שהשתחררת רק לפני 3 חודשים.

דבר עם קצינת הקישור שלך (או המשק"ית, ורק אחת מהן, רק הן יודעות מי אתה ומה אתה חייב או לא חייב, את כל שאר החיילים שם זה לא באמת מעניין), היא אמורה לדעת מתי מותר ומתי אסור לזמן אותך למילואים ולא אמור להיות לה אינטרס לגבי אם תגיע או לא, בניגוד למ"פ או מג"ד שאמורים (ונדרשים) לשאוף לגרום לכמה שיותר חיילים להגיע, גם אם זה אומר "לשכוח" להגיד להם שהמילואים האלה הם התנדבותיים.

*מילואים בהתנדבות הם לא באמת בהתנדבות, אתה מקבל כסף על הימים שאתה משרת. הקטע ההתנדבותי הוא שאתה אינך מחוייב להגיע.

*שלח לי את הפרטים שלך ואני אנסה לברר אצל משק"ית קישור אחת שאני מכיר ואולי מי יודע אולי נצליח ליצור קשר עם המשק"ית/קצינת קישור שלך ואולי נצליח לעשות משהו.

בהצלחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה הבעיה? פנה עם הציטוט המבורך שנתן לך ישה לקצין/ת קישור שלך, תבהיר להם שמה שהם עושים

הוא לא חוקי, שאתה דורש לבטל את הצו, ושתתראה איתם בעוד שנה...

הצבא הוא הרי אלוף הנצנוצים, ולפעמים צריך להבהיר להם שיש גם דברים לא חוקיים שהם עושים.

במידה ואתה נתקל בבעיה, אתה יכול להרים טלפון לקצין העיר, ולבקש את העזרה המשפטית

לאנשי מילואים, או משהו בסגנון. הם עזרו לי פעם טלפונית בזמן שהייתי אצל קצין קישור חוכמולוג,

שחשב שהוא יותר חכם מאלוהים, ואחרי שיחה קצרה הוא הפך ללבן, כי הבין שיתפרו לו את התחת

אם הוא מתכוון לעשות את מה שהוא רוצה, ושחררו אותי הביתה באותו רגע.

פורסם

במידה וביטלת אתה תמשיך לקבל תזכורות עד למלואים עצמם.

קצינת הקישור שלי הסבירה לי שזה נשלח באופן אוטומתי "כתזכורות" לכל חיילי היחידה, אם ביטלת את המילואים אין לך מה להתרגש מהמכתבים.

שהיה בהצלחה בקורס, מקווה שאתה שומר על הקליאו יבשה :wink:

פורסם

רגע, שניה, זה לא כ"כ פשוט.

מה שהיא אמרה זה מעניין את התחת, אז היא אמרה! סבתא שלי הייתה אומרת "או טי געזאגט".

דרוש ממנה לשלוח במיידי צו ביטול לצו המקורי או שלפני שבכלל תספיק להגיד "בגירה, איזה חכם ויפה אתה" תמצא את עצמך בעריקות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אומנם אוכל להעיד רק על פי נסיוני הדל, אך מקרה זהה לחלוטין (גם בנסיבותיו) שהיה לי נפתר בדיוק בצורה הזאת.

קיבלתי צו - התקשרתי לבטל. קיבלתי צו נוסף, התקשרתי לקצינת הקישור שלי לברר איך ייתכן הדבר.

הנ"ל הודיעה לי שהמילואים מבוטלים, אך אמשיך לקבל את הצווים עקב היותה של המערכת אוטומתית.

לא ביקשתי שום אישור סימוכין נוסף לדבר, ואף על פי שאין עוררין על כך ש"בגירה, איזה חכם ויפה אתה" (:wink:) אך עד כמה שידוע לי, אין צו עריקות בשמי.

צעיר ונאיבי, אני יודע. מודה :oops:

אלי.

פורסם

יניב\ באגירה (AKA, "בגירה, איזה חכם ויפה אתה"), OT קטן, ברשותך-

האם ביקרת בכפ"ס ביום חמישי האחרון?

ראיתי C3-פיקאסו חונה ליד חנות חיות ומיד חשבתי עליך (צבע כחלחל-משהו-זוועה).

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...