Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חייל משוחרר - בקרוב סטודנט, שמעוניין בקניית רכב מיני, השימוש בו זה לנסיעות ללימודים ולעבודה ברחבי גוש דן, לא יותר מידי נסיעות ארוכות

כרגע אני נוטה לקנות רכב חדש מהחברה, אני מחפש רכב שיהיה חסכוני, ידני, ושיתן את התמונה המרבית לכסף מבחינת אבזור פנימי וחיצוני, בנוסף מבחינת עלויות, שעלויות אחזקה + טיפולים יהיו מינימאליות ככל האפשר

אני כרגע מתכנן לקנות את הרכב במימון כלומר ע"י מקדמה ראשונית ותשלום חודשי, זאת אומרת שהתקציב די גמיש למכוניות המיני בין 65K ל70K

קראתי כל מיני ביקורת על כל הרכבים ומאוד קשה להבין מהם מה באמת ממולץ, אני מעוניין בקצת חוות דעת בפועל של מה שיהיה לי הכי נוח

בעקרון אני מתלבט בין ביונאדי I10 לבין השברולט ספארק, אך לאחרונה אמרו לי גם לשקול את הפיזו 107 והקיה פיקנטו,

למען האמת עם הקיה אני קצת מפחד כי השם של קיה בשוק לא במיטבו (תתקנו אותי אם אני טועה) בנוגע לפיז'ו הבנתי שהיא די דומה ליונדאי אך קצת פחות טובה ופחות מאובזרת מהשברולט,

ואולי בעצם כדי לקחת את הקליאו?

ובנוסף, אם אני לוקח מימון, מה בעצם כדי? דרך הבנק לקחת הלוואה / ישירות מול הסוכנות / או מול החברות ליסינג? יש איזה משהו שזה ממולץ יותר או פשוט לבדוק את כולם ולראות מי נותן לי את ההצעה הטובה ביותר?.

תודה רבה ושיהיה המשך יום מצווין!

פורסם

יש הרבה מאוד אופציות ויש תחרות גדולה בין היבואנים בגמנט המיני/סופר מיני זולות.

ממליץ לך להגיע לאולמות תצוגה ולהתרשם מהמכוניות השונות והכי חשוב לבצע נסיעת מבחן. לכל רכב יש יתרונות מול חסרונות וטעם אישי מהווה שיקול מכריע בקנייה של רכב מיני.

שבוע שעבר קיבלתי את ה 107 הידנית (אחרי שחיכיתי כחודש). זאת היתה ההעדפה שלי על פני השאר. אני נוסע בדרך כלל לבד ומרחקים קצרים. יש בבית רכב נוסף (מזדה 2 של האישה ואם צריך לנסוע עם 2 נוסעים ומעלה לא הייתי ממליץ על מיני!)

סקירה מלאה יותר אני אעלה כשאני אצבור קצת ניסיון עם הרכב. בקצרה, הרכב לא מרגיש עגלתי, אלא להפך. המנוע גמיש והיחס העברה בהילוכים די ארוך. אפשר לנסוע בקצב של התנועה, אפשר לנסוע גם יותר מהר ואפשר לצאת לעקיפה בלי בעייה. רק בעליות או תחת עומס (3 נוסעים) מרגישים ונזכרים שמדובר במנוע 1000 סמ"ק. אם אני משווה לרכב הקודם שהיה לי, פונטו ספייס 80 כ"ס ידנית אז ה 107 מרגישה יותר זריזה והמנוע הרבה יותר גמיש ונעים.

חסרונות ששמתי לב אליהם עד עכשיו הם הרמקולים הזוועתיים שמגיעים עם הרכב. הטרנזיסטור הישן של סבא שלי ז"ל משנות ה 80 היה נשמע יותר טוב :-). בבורות ומהמורות המגב הקדמי קופץ וזז וזה מעצבן.

כמו שכתבתי, הבחירה ברכבים האלה היא אישית. זה מה שהתרשמתי משאר המכוניות שבדקתי:

היונדאי I10 הרגישה לי לא נוחה. גם לא התחברתי אליה. לפי ביקורות המנוע שלה פחות חסכוני.

הקיה פיקנטו חבילה אטרקטיבית אבל זמני המתנה ארוכים פסלו אותה מבחינתי. אם אין לך בעייה לחכות אז היא אופצייה ראויה.

שברולט ספארק אני אישית לא אהבתי את העיצוב וזה הוריד אותה אצלי.

יש גם את האלטו אבל היא פחות בטיחותית הרבה יותר נפוצה על הכביש (ואחרי כמה פעמים שנסעתי ונהגתי באלטו שיש לדודה שלי הבנתי שזה לא בשבילי).

לא היה לי צורך ברכב גדול יותר אז לא בדקתי את הפאביה, קליאו, פונטו ו 206+.

לגבי מימון:

יש כל מיני סוגים של מימון. כל יבואן מציע תוכניות שונות. יש הלוואות רגילות , יש הלוואות בלון (נקרא גם ליסינג פרטי בחלק מהמקומות). תבדוק טוב את כל הפרטים כולל עלות פתיחת תיק, עלות חודשית באם מדובר בכרטיס אשראי וכו'.

אסף

פורסם

היי,

כשאין בנמצא את כל הסכום זמין, עסקת ליסינג יכולה להוות פתרון טוב:

מקדמה נמוכה (אתה יכול לשלם גם 50 אחוז משווי הרכב אם תרצה), לאחר מכן, תשלום חודשי נמוך, ודחיית חלק ניכר מהתשלום עבור הרכב לסוף התקופה.

בתקציב של 70K+ ממליצה לך לכוון לקטנות גדולות יותר - כמו פיז'ו 206+, פיאט פונטו גרנדה או סקודה פאביה,

אלה יתאימו לך הרבה יותר מכלי הרכב שציינת: חסכוניים, אמינים, וגומעים מרחקים בלי בעיה.

בהצלחה,

ענת מאוויס

מלכת הכביש

שלום,

אני כרגע מתכנן לקנות את הרכב במימון כלומר ע"י מקדמה ראשונית ותשלום חודשי, זאת אומרת שהתקציב די גמיש למכוניות המיני בין 65K ל70K

ובנוסף, אם אני לוקח מימון, מה בעצם כדי? דרך הבנק לקחת הלוואה / ישירות מול הסוכנות / או מול החברות ליסינג? יש איזה משהו שזה מומלץ יותר או פשוט לבדוק את כולם ולראות מי נותן לי את ההצעה הטובה ביותר?.

פורסם

כמובן - אין תחליף לקריאת סקירות ונסיעות מבחן, סה"כ אין יותר מדי מועמדות.

לגבי מתווה הקנייה - ותסלח לי ענת מאוויס - אני הייתי מציע מאוד להזהר מעסקאות בהן התשלום, גם אם חלקי, מתבצע בסוף התקופה. מבחינה פסיכולוגית - תחשוב איזו עוגמת נפש לבוא עוד 3 שנים ולשלם 30 או 40 אלף ש"ח על רכב שאתה כבר נוסע בו שנים, ואולי אפילו שוקל מכירה. מבחינת מחירונים, זה עשוי להיות שווי צפוי של רכב שעולה היום 60K.

בגדול יש לשים לב להבחנה בין רכבי מיני (פנדה, 107, אלטו, C1, פיקנטו וספארק) לרכבי סופר מיני (קליאו, 206+, פאביה,פולו...). יש הרבה הבדלים גם במימדים וגם באיכות, אע"פ שפער המחירים לא גדול מאוד, תלוי בעיקר במבצעים תקופתיים.

פורסם

בכזה תקציב עדיף קליאו,מרווחות יותר,בטיחותית יותר,אולי לא חסכונית כמו המיני אך לא רחוקה מהם בהרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שלום,

בעקרון אני מתלבט בין ביונאדי I10 לבין השברולט ספארק, אך לאחרונה אמרו לי גם לשקול את הפיזו 107 והקיה פיקנטו,

למען האמת עם הקיה אני קצת מפחד כי השם של קיה בשוק לא במיטבו (תתקנו אותי אם אני טועה) בנוגע לפיז'ו הבנתי שהיא די דומה ליונדאי אך קצת פחות טובה ופחות מאובזרת מהשברולט,

ואולי בעצם כדי לקחת את הקליאו?

יש בפורום הזה הרבה שיחות שיתקנו לך את המחשבה על הקיה פיקנטו

• תוכן חדש...