Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות חשמל בפג'ו 206 XS + החלפת BSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב צרות :cry:

כמה פעמים היו לי קשיים בהנעה אחרי שטיפת הרכב. הנחתי, לא לגמרי בטעות, שרטיבות מקצרת משהו.

מה שלא חשבתי עליו זה שקצר = נזק. אני דביל מוחלט :cry:

בקיצור, החל מאתמול הרכב שבק חיים - ה relay שאחראי על מע' הדלק נהרס לגמרי, לא זוכר מה שם הרכיב המדויק אבל זה בלוק כזה שנמצא בצד השמאלי של הרכב, ליד ה ECU נראה לי. אז הוא הרקיב לגמרי ובגללו משאבת הדלק לא מופעלת אז מחליפים.

עריכה: הנה לינק לחלק שנהרס... אכן כמו שאמרתי ה relay של משאבת הדלק: לינק

יש לכם מושג איזה חלק זה בדיוק, כמה הוא יכול לעלות, ויותר חשוב מזה - למה לכל הרוחות הוא נרטב כשהרכב עובר שטיפה? ועוד שטיפה ידנית עם ג'ילדות ומגבות, לא בדליים... יכול להיות שנדפק משהו באיטום או בניקוז המים באזור תא המנוע? מישהו חווה תופעה דומה ויכול לתת טיפ מה כדאי לבדוק?

חוץ מזה, תוך כדי חיפוש הבעיה החשמלאי פירק את ה BSI ומצא שאחד המגעים שם שרוף לחלוטין - ספציפית זה שאחראי על מפשיר החלון האחורי. השערה שלי, מאחר והמפשיר לא עבד מאז שקניתי את הרכב, שהתקנה גרועה של דיבורית\מערכת\אזעקה גרמה לזה וזה מעולם לא תוקן. מן הסתם החלטנו לא להחליף BSI וראש צמה רק בשביל מפשיר החלון..

אבל - בדקתי בebay וראיתי שאפשר להשיג BSI מפירוק באזור ה 200-300 ש"ח. לפרק ולהרכיב אותו לא סיפור בשבילי, ונותרות רק 2 שאלות:

1. האם כדאי בכלל להזמין מEBAY רכיב כזה והאם הוא צריך להיות בדיוק מדגם זהה או שכל BSI של 206 מהשנתון יתאים?

2. האם יש פה מישהו שיודע איך מעבירים את כל המידע שמקודד ב BSI הנוכחי לחדש?

נ.ב סתם בשביל לשטוף את העיניים.... BSI בחוץ וים בלאגן בגלל התקנות של חאפרים ישראלים!

306386_10150335227613774_759008773_7993320_1718070565_n.jpg

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

החלק שנמצא בתמונה נמצא לרוב מתחת למחשב הזרקה (בעיקר במנועי 1400 ובדגמים ישנים), בדוק היטב שלא מגיעים אליו מים מכיוון הניקוז של הכנף הימנית של הרכב (שמאל אם אתה פותח מכסה מנוע ועומד מול הרכב).

מהיכן אתה בארץ ? האם ניסית לשים ריליי אחר ולראות אם הרכב מניע ?

אם אתה זקוק לריליי לבדיקה, אני יכול לעשות בדיקה לראות אם יש לי אחד כזה רזרבי (אולי יש, צריך לבדוק).

בעניין המפשיר אדים - אין שום קשר בין התקנות לבין המפשיר אדים. כנראה עומס ספציפי על הפין או עבודה ממושכת בשילוב מגע לא תקין גרמו לפין להתחמם ולהישרף. אפשר לתקן את זה, פשוט לשייף את הפין, לשים סופית חדשה ולחבר ממסר גישור נוסף שיורד את העומס מהפין הזה. לא ביג דיל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את הריליי החלפתי, כנראה שבתיקון\טיפול כלשהו בעבר שברו את הקייסינג שלו וזרקו אותו ככה, בדיוק מתחת לנקודה שבה המים יורדים מהניקוז של הכנף. עם הזמן, הרטיבות גמרה אותו.

עכשיו התקינו לי ריליי חדש מקורי ובמקום שבו הוא אמור להיות - כמו שאמרת מתחת למחשב ההזרקה, לשם לא אמורים להגיע מים.

לגבי ה BSI - עם הבלאגן שהולך מתחת לדאש, אי אפשר לדעת על מה העמיסו ואיפה גרמו לקצר. בנתיים הlead של מפשיר האדים פשוט נותק מהחיבור ואני משאיר את זה ככה, לא קריטי לי לתקן נכון לרגע זה וכל עוד ה BSI לא עושה בעיות בפונקציות האחרות...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...