Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב היום כשאני מפעיל את המזגן לפתע אני רואה שיוצאים מפתחי האיוורור מעין "ענן של עשן" - לא של משהו שרוף עם ריח כמו של גז מזגנים .

כביתי מייד את המזגן ואז שמעתי מאחורי התא כפפות רעש כמו של בריחת אוויר - אני לא מזהה בדיוק מהיכן הרעש מאחורי התא כפפות .

כשאני מכבה את המזגן לא יוצא ה"עשן" המדובר - הרכב לא מתחמם כלל .

בחודשיים האחרונים יש רעש של מעין פיכפוך מים כשאני מניע את הרכב .

שאלתי בעבר על הרעש של פיכפוך מים ונאמר לי לפתוח את המכסה רדיאטור - להניע את הרכב - ואז לחכות שהמאורר יפעל פעמיים ע"מ שאם יש אוויר כלוא בתוך המערכת הוא יצא - אמרו לי שזה קשור לרעש הפיכפוך .

עשיתי כך - אך רעש הפיכפוך נמשך - האם הדבר קשור ל"ענן עשן" שיוצא מפתחי האוירור - האם יתכן שזה בעצם לא גז אלא נוזל קירור (הנוזל הירוק של פרסטון) - שמתעדה עקב דליפה .

המזגן הפסיק לקרר .

זקוק לעזרתכם בנושא , תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

העשן זה אדים של השמן מהמדחס של המזגן

האחורי תא הכפפות יש מספר חלקים מהמזגן שלך בינהם המאייד ( רדיאטור לחץ נמוך ) ושסתום התפשתות

מה שקרה זה שאו המאייד או החיבורים לשסתום פרצו, הגז יצא ואיתו קצת מהשמן וזה מה שגרם לעשן שראיתה

לגבי הפיכפוך של המים זה לא קשור למזגן בכלל היתה לי בעיה דומה במצובושי מגנום של הפכפוך הזה אבל לא בהנעה אלה בנסיה בין עירונית ובסוף זה היה ראש מנוע

פורסם

יש לך בריחה של גז מזגנים, אם היתה לך נזילה מהראדיאטור חימום, אז היה לך נזילת מים על השטיח של הרכב,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

המזגן זה מערכת סגורה שבתוכה יש קרר ( גז מזגנים ) מה שמניע את הקרר זה מדחס שבתוכו יש שמן

המדחס לא מסוגל להפריד את כל השמן מהקרר וכך יוצא שחלק מהשמן מסתובב במערכת יחד עם הקרר

כשיש פרצה במערכת הקרור נוצרת דליפה של הקרר ביחד עם קצת שמן החוצה מהמערכת במקרה שלך לתא הנוסעים

בגלל שהלחץ במערכת הרבה יותר גבוהה מבחוץ הקרר רותח כשהוא פוגש אטמוספרה אחת וביחד איתו הוא מרתיח גם את השמן ומזה ה" עשן "

מה שאני אומר זה שנשבר לך ככול הנירה החיבור לשסתום מהצד לחץ גבוה זות אומרת לפני הכניסה לשסתום מאותו שבר או סדק ברח לך כל הקרר ( גז מזגנים ) ובגלל זה המזגן לא עובד

זה לא תקלה שתוכל להתגבר עליה לבד גש למוסך שיתקן לך את הדליפה יחליף מיבש יעשה ווקום כמו שצריך וימלה לך שמן וקרר

בהצלחה

פורסם

אם הייתה נזילה של קרר זה היה יוצא כל הזמן ולא מחכה שתדליק את המזגן.

מעבר לזה לקרר ולשמן יש ריח שבקלות ניתן לזהות.

אתה מתלונן על עשן ללא ריח, שמופיע רק בהפעלת המזגן... לי זה נשמע יותר כמו אדים. שוב נשאלת השאלה האם נעלם לך נוזל קירור.

מצד שני אתה אומר שהמזגן הפסיק לעבוד. משהו באבחון שלך חסר ולכן נדרשת בדיקה נוספת.

הבדיקות פשוטות- האם הגז נעלם או שנוזל קירור נעלם.

פורסם

אנשים אך הגעתם לנוזל קרור ? אם היתה לך דליפה ברדיאטור חמום ברמה כזו שיוצאים אדים של הנוזל קרור אז כל הריצפה בצד הנוסע ברכב היתה מוצפת נוזל קרור כך שזה לא יכול להיות זה

תאור מהלך התקלה אצל מעיד על דליפה בצד לחץ גבוה במזגן

לכן ה"עשן" שראיתה

לא היה ריח בגלל שלגז מזגנים אן ריח בכלל ולשמן מדחס במזגן יש ריח כמו לשמן מנוע אבל בכמויות שדלפו לך לא היתה מרגיש בריח שלו

המזגן לא עובד יותר בגלל שלמערכת המזוג ברכב יש חישן לחץ וכאשר יש חוסר בגז מזגנים מתחת לרמה מסוימת המדחס והונטה החיצונית של המזגן לא ניכנסים לפעולה

פורסם

אני לא יודע מאיפה הקביעות הנחרצות שלך אבל זה שאתה כותב בביטחון לא אומר שאתה צודק.

ראיתי ועוד איך אדים סמיכים מאד שיוצאים עקב דליפה במקרן הפנימי ולא הייתה שום נזילה. הכל תלוי במבנה המערכת.

בכל מקרה אם לא חסר נוזל קירור והמערכת לא נכנסת לפעולה כנראה שאכן יש נזילה במערכת המיזוג. גש לבדיקה.

פורסם

היי אביב הבטחון זה בגלל שאני טכנאי קרור אז יש לי איזה ידע מינימלי

ולא הבנתי מה התעם לחלוק אלי ולהגיע לאותה מסכנה שלי ??

הרי תאור מהלך התקלה של פותח האשכול מעוד מדויק ולא משאיר מקום לשום דבר אחר

הוא כותב שה"עשן" התחיל מיד עם הדלקת המזגן ופסק כשהוא כיבה את המזגן והתחלף ברעש של שריקה ואחרי זה המזגן לא נידלק יותר

אכשב בו ננסה להבין את זה ברשותך

1 מזה שהעשן הוא ללא ריח הבנן שזה אדים ולא עשן

2 מזה שהרעש אחרי כיבוי המזגן מגיע מאחורי תא הכפפות אומר לנו שזה או המזגן או המצנם חום בגלל שאן שם שום דבר אחר

3 מזה שהאדים פסקו כשכיבה את המזגן אומר שזה המזגן ולא המצנם אחרת לא היו פוסקים

4 מזה שהמזגן לא נידלק יותר גם אומר לנו שזה המזגן

אז הוצנו את המצנם מהתמונה ונתרקז רק המזגן

5 הוא כתב שאחרי שכיבה את המזגן הפסיק ה"עשן" ונהיתה שריקה - שריקה זה שגז ( כולל אדים ) עובר במהירות דרך מעבר קטן או חור אבל העשן פסק אז מפה אנכנו לומדים שמעבר הגז ( במקרה זה אויר ) זורם דרך החור שנוצר לתוך המערכת בגלל שאם היתה זרימה החוצה הקרר היה מתאיד מיד עם פגישתו לחץ של אטמוספרה אחת והבחור היה ממשיך לראות "עשן" ומזה אנו למדים שזה חור בצד לחץ גבוה של המזגן

6 מאחורי תא הכפפת החלקים של המזגן הם שני צינורות שסתום ומאייד. המאייד והצינור שמחובר אלו הם בלחץ נמוך אז נפסול אותם, מה שנישאר לנו זה הסתום והצינור שמחובר אלו.

שסתום שהתבקע בכול 20 השנה שאני עובד בקרור לא פגשתי אז אני מאמין שאפשר לפסול גם אותו נישאר לנו הצינור לחץ גבוה

והמקום הרגיש ביותר בצינור הזה בחלק שבתוך האוטו הוא החיבור לשסתום אז אני מאמין שזה המקום

כמובן שזה ניחוש מוסכל לא יותר ובשביל להיות בטוח ב100% צריך לפרק לבדוק

אבל אך מתאור התקלה שלו אפשר להגיע למצנם של המים אני ממש לא מצליח להבין ???

אולי תסביר לי בבקשה אך אתה מבין את מהלך התקלה הזו ששלכתה את הבחור לבדוק נוזל קרור ברדיאטור

פורסם

ראשית תודה רבה על התגובות המפורטות ומהירות .

בדקתי היום נוזל קירור ולא חסר טיפה .

הפעלתי את המזגן והמאוורר שלו לא נכנס לפעולה - משמע חד משמעי הבעייה היא עם המזגן .

עכשיו ברגע שאני פנוי אני אקח את הרכב למזגניסט לרכב - לקבל איבחון .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...