Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההמלצה להשים את הצמיגים הטובים מאחור היא כדי שהרכב יישאר יציב ולא יחליק (היגוי יתר) ויסתחרר במצבי קצה. אבל זו פשרה שבאה על חשבון יכולת הבלימה שמקורה בגלגלים הקדמיים. לכן, יש לדאוג שהצמיגים הטובים יורכבו בכל אחד מארבעת גלגלי המכונית. לא תמיד חייבים להחליף את כל הרביעיה, מספיק רק שלא יהיה הבדל משמעותי בין הקדמיים והאחוריים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נשים את הצמיגים "הטובים" מאחורה, ההיגיון אומר שנקבל יותר תת היגוי, וגם יכולת הבלימה תרד

אם משים אותם מקדימה, נקבל היגוי יתר

לפי מה שאני יודע, היגוי יתר יותר קל לשלוט בו מאשר תת היגוי, אז זה עדיין לא מסתדר לי, וזה בלי לדבר על הירידה ביכולת הבלימה

פורסם

בוא נעשה סדר בדברים. קודם כל, חשוב להבין ששחיקת הצמיגים משפיעה על אחיזת הרכב אך אינה משנה את ההתנהגות הבסיסית שלו. ההתנהגות הטבעית של הרכב (זו המתקבלת במגבלות בשיא הסיבוב כאשר הנהג מחזיק את הרכב על "גז קבוע") נקבעת על ידי המתלים והשלדה. צמיגים שחוקים יגרמו לכך שיהיה קל יותר להיכנס להיגוי-יתר ושהוא יהיה חזק יותר, אבל לא תגרום לרכב להפוך לרכב שנוטה להיגוי יתר. כל רכב נוטה לתת-היגוי אלא אם כן משנים באופן מאוד מסוים (ומאוד לא נבון!) את הכיול שלו (מתלים, חיזוקי שלדה, לחצי אוויר וחתך של הצמיגים) וגם אז לא יתקבל היגוי יתר אלא בשיא הסיבוב ולא בכניסה אליו.

היגוי יתר קשה יותר לשליטה מתת-היגוי. היגוי יתר גורם להקטנת רדיוס הסיבוב ולכן מחריף את עצמו מרגע לרגע ודורש תיקון הרבה יותר מהיר ומדויק שהוא גם הרבה פחות טבעי לנהג. בנוסף, החיווי דרך ההגה במצב זה הרבה יותר מעורפל וקשה לאמוד נכונה את התיקון הדרוש ואת תזמון הפעולות, וכישלון בשלב זה לרוב יחריף את המצב.

שוב אני טוען שאין כאן מקום לפשרה: הצמיגים הטובים, מקומם על כל גלגלי הרכב. הם לא צריכים להיות זהים, העיקר שההבדל בין הצמיגים הקדמיים והאחוריים לא יהיה כזה שבכלל יטריד את הנהג ויגרום לו לחשוב היכן להשים את מי. נגיד שנהרס לך צמיג. אם הצמיגים עדיין חדשים (נגיד, חצי שנה או 8,000 קילומטרים) אין מניעה שפשוט תחפש צמיג בודד הזהה לצמיגים השני ותרכיב אותו. אם הצמיגים יותר "ותיקים" אתה תצטרך להחליף את שני הקדמיים בצמיגים מאותו סוג, רק חדשים. אם הצמיגים כבר עברו שנתיים או 40,000 כבר עדיף להחליף רביעיה, לטעמי.

פורסם

ערב טוב.

בפעם הלא יודע כמה גרמתם לי לצרף קישור, שבתחתית העמוד יש אפשרות לראות סרטון של חברת MICHELIN לגבי "איפה להרכיב זוג צמיגים":

תלחצו על "Mounting Two Tires" בתחתית העמוד:

http://www.michelinman.com/tire-care/tire-saving-tips/replacement-questions/#install-tires

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כולם מכירים את ההמלצה של מישלין. ואני שוב טוען שזוהי פשרה בעייתית, שלא לומר מסוכנת. עבור הנהג המצוי, בטח זה הישראלי, ישנה חשיבות רבה ליכולת הבלימה של הצמיג, הרבה יותר מזו של אחיזתו הצדית (ומצבי תת-היגוי והיגוי-יתר הכרוכים בחריגה ממגבלות האחיזה הזאת). צמיגים טובים מאחורה משמעותם מרחק בלימה ארוך ולא סביר במצבי חירום. הצמיגים הטובים מקומם על כל ארבעת גלגלי הרכב.

פורסם

גם אם באמת זה היה מיותר, העיקר אתה מרגיש שאתה רגוע אחרי שהחלפת את כולם,

כשקניתי את הרכב הצמיגים האחוריים היו במצב זעוותי יבשים בקטע שרואים את זה אפילו מרחוק!

ולעומת זאת הזוג הקדמי היה חדש לחלוטין.

ובכל זאת החלפתי את כל הרביעייה כי לא סמכתי על טיב הצמיגים שהיו גם מקדימה ואני הרבה יותר רגועה כשאני יודעת מה הרכבתי והכל אותו דבר

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
צמיגים טובים מאחורה משמעותם מרחק בלימה ארוך ולא סביר במצבי חירום.

אתה יכול להסביר את המשפט הזה?

אני לא חושב, שזאת פשרה בעייתי\מסוכנת, כאשר זוג צמיגים במצב טוב וזוג שני זקוק להחלפה.

ואם לא מדובר ברכב עם הנעה כפולה, אני לא רואה שום דבר פסול בהחלפה של זוג.

נכון שהמצב הכי טוב זה 4 צמיגים זהים מכל הבחינות, אבל הפשרה על זוג לא בעייתית ולא מסוכנת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פשוט מאוד: עיקר כוח הבלימה של הרכב מקורו בבלמים הקדמיים, ולכן חשוב שהצמיגים מלפנים יהיו טובים. אני לא אומר שהם חייבים להיות זהים בכל מקרה, אבל אם יש הבדלי שחיקה או איכות ביניהם הם צריכים להיות זניחים. אומרים שהמביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם. וכיון שבכל מקרה הייתי צריך אסמתכה אז הנה לך מקור מוסמך להמלצה הזאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1121396&postcount=35

פורסם

עשית נכון ובשכל שהחלפת את כל ה-4. כשיש ספק, במיוחד בדברים קריטיים, אז אין ספק. אני גם מתכנן להחליף את כל ה-4 שלי ב"חדשה", בדיוק כמו שעשיתי עם המאזדיינת, לקראת החורף, כמה חודשים לאחר שקניתי אותה. צמיגים זה אחד הדברים החשובים ברכב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
היום העברתי טסט לרכב ברמת ישי, הבוחן קבע כי יש להחליף צמיג ימני אחורי.

כל הרביעייה נראו לי במצב רע יחסית, אז החלפתי את את את כל הרביעייה.

מה גם שהוא לא רק הביע דעה, הוא פשוט היה בשוק שהחלפתי את כל הרביעייה כאילו אלוהים התגלה בפניו באותו הרגע.

עוד שבועיים אני שם כדי לנסות להעביר את הרכב שלי טסט, מצב הצמיגים הקדמיים שחוקים אבל עדיין שמישים, מקווה שלא יעשו לי שם בעיות כי אין לי כוח לנסוע פעמיים לטסט. אתה זוכר את שם הבוחן או איך הוא נראה? אם אתה יודע אני אשתדל שהוא יבחן לי את הרכב, נשמע שהוא קצת מחפף...

צמיגים תמיד החלפתי בזוגות. בזמנו אמא שלי נתקעה עם פנצ'ר ונסעה ככה ק"מ וחצי והצמיג נשחק מאוד בדופן, אחרי שניסיתי להבין איך היא לא שמה לב שהיא נוסעת על הג'אנט מרחק כ"כ גדול (קדמי ימין) ניגשתי לפנצריה ונתתי הוראה לבעל הפנצריה להחליף את 2 הצמיגים הקדמיים ולא רק את הצמיג הפגוע, גם הוא היה בהלם... מצד שני היה מדובר על אונו וצמיגים שעלו גרושים במידה 155/70R13.

פורסם
עוד שבועיים אני שם כדי לנסות להעביר את הרכב שלי טסט, מצב הצמיגים הקדמיים שחוקים אבל עדיין שמישים, מקווה שלא יעשו לי שם בעיות כי אין לי כוח לנסוע פעמיים לטסט. אתה זוכר את שם הבוחן או איך הוא נראה? אם אתה יודע אני אשתדל שהוא יבחן לי את הרכב, נשמע שהוא קצת מחפף...

ברמת ישי עוברים טסט בלי בעיה אם הרכב במצב טוב, בעפולה לעומת זאת יבדקו גם פח אשפה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

במקרה של התפוצצות צמיג במהירות גבוהה כתוצאה מהתחממות יתר/ קריעה פתאומים/ יובש מוגזם, הרי שעדיף התפוצצות צמיג קדמי, משום שיש עדיין היגוי לבלימת החרום, מה שאין כן בצמיג אחורי שגורם ל'צלחת' במקום....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

צמיגים מחליפים בזוגות ועל אותו הסרן. את הצמיגים החדשים יותר תמיד כדאי לשים מאחורה.

איתמר.

למה לשים מאחורה? הרי בזמן קריטי כמו בלימה, הצמיג הקדמי ישא ברוב המאמץ של העצירה וההיגוי, ולכן עדיף להעביר קדימה את הסט החדש.

פורסם

DUDE!

השירשור הוקפץ אחרי 4.5 שנים.

מאז היו עשרות דיונים שדנו בנושא ומדובר בתיבת פנדורה לנושא זה.

יש שתי אסכולות, תבחר את זו שמתאימה לך ונהג באחריות.

• תוכן חדש...