Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים קניתי פולו דיזל עם ארבעה צמיגים שכל אחד מסוג שונה.

היום העברתי טסט לרכב ברמת ישי, הבוחן קבע כי יש להחליף צמיג ימני אחורי.

כל הרביעייה נראו לי במצב רע יחסית, אז החלפתי את את את כל הרביעייה.

כשחזרתי, הבוחן אמר לי שזה היה מאוד מיותר והייתי יכול להחליף רק אחד ולעבור את הטסט.

מצד אחד הייתי יכול לחסוך הרבה כסף, מצד שני להחליף רק אחד נשמע לי קצת "חאפרי".

מה דעתכם על העיניין? האם אתם מחליפים רק אחד? או מחליפים 2 קדמיים ואת הישנים מעבירים לאחור?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לטסטר יש קריטריונים. אני משער שהוא אמר לך את זה על סמך הידוע לו, שלא מעניין אותם איזו חברה או דגם מותקן על הרכב, רק שלא יהיה יבש מדי, לא שחוק ובמידה המאושרת. כמובן שזו עוד תעודת עניות לממשלת ישראל, משרד התחבורה ומכוני הטסטים.

צמיגים מחליפים בזוגות ועל אותו הסרן. את הצמיגים החדשים יותר תמיד כדאי לשים מאחורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב שהחלפת את כל הארבע!

לא תקין המצב שהיה אצלך

חאפריות לשמה.

אם כבר מחליפים ביחידים אז מחליפים בזוגות, אחורה\ קדימה.

ואם הרכב צריך החלפה של 2 צמיגים אז כמובן שהזוג החדש הולך לגלגלים האחוריים והזוג הקידמי מקבל את הישנים.

פורסם

מה גם שהוא לא רק הביע דעה, הוא פשוט היה בשוק שהחלפתי את כל הרביעייה כאילו אלוהים התגלה בפניו באותו הרגע.

לידי היה מישהו (ממוצא ערבי ובלי לפגוע באף אחד) שניסה לשכנע את הפקידה שבן דוד שלו בעל מוסך והחליף לו צמיג.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הבוחן אולי רגיל לסוג האנשים השונה - הם היו קונים צמיג בודד הכי זול, אולי משומש, אולי לוקחים מהשכן בשביל לעבור טסט.

אתה החלפת צמיגים לא בשביל הבוחן, אלא בשבילך.

אתה כתבת, שכל הצמיגים נראו בעינייך במצב רע.

אולי מיותר בשביל לעבור טסט, אבל לא מיותר בשביל להמשיך לנסוע ברכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

את הצמיגים הטובים שמים על כל ארבעת הגלגלים. נקודה. לכן, אני חושב שטוב עשה פותח השרשור בכך שהחליף רביעיה. במצב שבו נהרס צמיג בודד - אם הצמיגים עדיין חדשים יחסית אז סביר להניח שתוכל להשיג צמיג זהה (פחות או יותר) ולהרכיב על הרכב. עם הצמיגים כבר ותיקים יחסית (נגיד, בני שנתיים או עם 40 אלף קילומטרים) זה כבר תירוץ טוב להחליף רביעיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרכב שלי הגיע מיצרן עם צמיגים מסוג ברידג'סטון פונטנזה RE050, צמיגים משובחים לכל הדעות.

הצמיגים היו במצב של "עובר טסט בקלות" - קרי יובש בדפנות אבל ממש לא הסטרי, שחיקה בקצות הסוליה אבל גם שם עם מספיק "בשר".

לצמיגים האלה מלאו השבוע 5 שנים.

החלפתי אותם ביוזמתי בטויו T1R ותופתע לשמוע שמצאתי רכב אחר לחלוטין, לפתע התגובות לסיבוב ההגה הפכו לחדות יותר, ההיגוי נהיה מדויק בהרבה ותחושת הביטחון מהרכב השתפרה פלאים.

אותו רכב, אותם כבישים, אותם תנאי מז"א ולהזכירך - עם צמיגים שלהערכתי היו במצב טוב בהרבה מאלה שלך.

טוב עשית שהחלפת את הישנים, החיים והבריאות שלך שווים הרבה יותר ממחירם הזניח יחסית של הצמיגים.

פורסם

האמת שלפני שנה התלבטתי האם להחליף רק 2 צמיגים, או את כולם

והפאנצ'רמאכר אמר שאם מחליפים רק שניים עדיף לשים את החדשים מקדימה, ואת הישנים מאחורה

וכמו שטענו כאן, זה דיי הגיוני כי ההיגוי נמצא בגלגלים הקדמים

(בסופו של דבר החלפנו את רביעית הצמיגים לt1r)

אשמח להסבר למה עדיף את הצמיגים הטובים מאחור?

פורסם

הצמיגים הקדמיים אחראים על ההיגוי ויותר חשוב מכך - על עיקר יכולת הבלימה של הרכב. לכן חשוב שיהיו צמיגים טובים מלפנים. אבל! גם לגלגלים האחוריים תפקיד חשוב: עליהם לגרום לירכתיים של הרכב לעקוב אחרי הגלגלים הקדמיים. לכן, רכב שיש לו צמיגים נחותים מאחור הוא רכב לא יציב שיכול להחליק ואף להסתחרר, בעיקר בזמן בלימה. מסקנה: מקומם של הצמיגים הטובים הוא על כל ארבעת הגלגלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה במצב האידאלי שיש לך את הכסף להחליף את כל הרביעייה, אבל לא תמיד המצב הוא כזה

מחיפוש בפורום ראיתי שתמיד מומלץ לשים את החדשים מאחורה, אבל לא מצאתי הסבר על ההיגיון העומד מאחורי זה

פורסם

בגלל שמקדימה יש לך הגה שיכול לשלוט על כיוון הגלגלים. מאחור אין שום שליטה ולכן רצוי ששם ישבו היותר איכותיים/חדשים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...