Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זליכה יישאר דון קישוט, עם מלחמה ללא תוצאות?

האם הסקייווקר של המחאה הציבורית יצליח להוביל את כוחות המורדים לניצחון על "האמפריה" או שמא יושחת ויועבר "לצד האפל"?

כאן המינוי:

http://www.themarker.com/cars/1.935404

כאן טור דעה:

http://www.themarker.com/cars/1.935651

לכאורה, האדם המתאים במקום המתאים. מציג את עצמו (ויש קבלות) כמי שלא ניתן לא להשתיק ולא לכופף, כך שלפחות יש סיכוי את ההמלצות נשמע, גם אם לגבי המימוש יהיה ספק.

הכתבה השנייה היא המעניינת, כי היא מעלה מספר נושאים לדיון, ואני חולק על חלק מהקביעות שם.

למשל: "למרות הטענות של היבואנים על תחרות חריפה ביניהם, ההיפך הוא נכון: מי שרוצה לקנות גולף לא מעוניין בפיאט".

זו טענה שגם אם יש בה ממש (כלומר, שיש ציבור גדול של פתאים שקונה רק לפי המותג), הרי שלהכריז שהיא נכונה באופן גורף, זה בוודאי לא נכון.

מה שכן, זה אולי נכון לפרקי זמן מסויימים, בהם העדר נוהה אחר דגם ספיציפי (323, מאזדה 3 וכו'), אולם זה לא כשל שוק, זה כשל של טמטום ציבורי...

בכל מקרה, איש מעניין, אז משעמם לא יהיה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני אופטימי, שר שמשחרר הצהרות כגון אלו לא יכול להישאר אדיש:

לדברי כץ, "ענף הרכב הוא תחום מונופוליסטי, עם האנשים החזקים במשק, שרווחיהם איפשרו להם לגלוש לתחומים אחרים. לא צריך לכוון את כל הביקורת לאוצר ולמיסוי. יש בעיות נוספות. אני מניח שאפשר יהיה לרתום את הממשלה לתרום את חלקה להפחתת המחירים.

"הוועדה רצינית, ואני רציני בטיפול בנושא. להערכתי יהיה לחץ כבד של לוביסטים, ואני יודע מה העוצמה של היבואנים. כל אנשי הגז והסלולר ביחד חזקים פחות מהיבואנים. זה התחום הכי רווחי, פשוט רישיון להדפיס כסף. מקבלים את הכסף מראש, בלי סיכון בכלל, ואחר כך הם מרוויחים לאורך חיי המכונית על התחזוקה. בנוסף, השוק הפרטי מסבסד את הליסינג ומתח הרווחים של היבואנים אדיר".

יש מנהיג בישראל. אני לא ליכודניק, יתרה מזאת אני אנטי ליכוד, אבל אם כץ ימשיך ויישם את הגישה הזאת אני אשים ליכוד בקלפי ולו רק בגלל האומץ לקחת את האנשים החזקים בשמק למלחמה. עכשיו בא נראה אם יצליחו להוזיז משהו פה.

תגובת היבואנים היתה משהוא כמו:

"שמענו כבר על היוזמות... זה יגמר בבכי."

של מי אני שואל?? עושקי ציבור מונופוליסטים נמאסתם!

פורסם

בוא נדמיין שאין יותר חסמים מצד משרדי הממשלה, עדיין מהפיכה לא תהיה, אולי יחול שינוי .

יבואן מקביל צריך לקנות מהיכן שהוא

מהיצרן לא יוכלו לקנות בגלל שליצרן יש הסכם עם היבואן הבלעדי.

ממפיצים בחו"ל לא יוכלו לקנות כי היצרן אוסר, ואף מפיץ לא ירצה לאבד את פרנסתו כדי למכור כמה יחידות לישראל.

מה שעשוי לקרות הוא לאפשר יבוא אישי מבלי חסמים , וכך יהיו כאלה שייקנו בחו"ל עם כל הטורח בכך , במחיר שיהיה יותר נמוך מהמחיר כאן , ויבואנינו ייאלצו להוריד גם הם מחירים של אותם דגמים נחשקים ביבוא אישי , וכתוצאה נראה איזה תגובת שרשרת, שתביא לירידת מחירים כללית.

היינו בסרט דומה בימי ארידור העליזים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ממפיצים בחו"ל לא יוכלו לקנות כי היצרן אוסר, ואף מפיץ לא ירצה לאבד את פרנסתו כדי למכור כמה יחידות לישראל.

זה חוקי? אני בספק שיצרן יסתכן בתביעה בשביל לשמור על בלעדיות של יבואן בישראל.

פורסם

מי יתבע את גנרל מוטורס? ממשלת ישראל !! הצחקת את הבורסה.

באיזה עילה?? על פעולה שהיא ביצעה בארץ אחרת .

מאשר השר המכובד בעצמו "עשיתי פתחתי את האפשרות לייבא ביבוא מקביל לפני שנתיים . אף רכב לא יובא "

למה ? את התשובה כבר קיבלת, וגם השר יודע רק למה לא להצטייר כמגן העם. למה רק כחלון יכול.

כן כחלון יכול, כי מדובר בפעילות בתוך ארץ הקודש, כץ לא יכול כי אין לו שליטה על הנעשה בחו"ל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מעניין . הבעיה היא האם יהיה פיקוח על הנושא, שהרי אחרת היבואנים יקחו את ההפרשים לכיס. וכמו שאנחנו מכירים , יהודי זה יהודי , כמה שיותר כסף ככה יותר טוב .

אז האם הפחתת המיסוי תגיע לצרכנים באמת או לא תלוי באיך מסגננים את החוק ומפקחים על ההפרשים שאמורים להתבצע לטובת הצרכן.

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1853864

כתבה נוספת בנושא הנל.

פורסם

ג'וקר

אם היית קורא את הכתבה בדה מרקר היית רואה שהוועדה תעסוק בהכל פרט למיסוי!!

הבנת את זה

ישרא(ל כץ)בלוף

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בוא נדמיין שאין יותר חסמים מצד משרדי הממשלה, עדיין מהפיכה לא תהיה, אולי יחול שינוי .

יבואן מקביל צריך לקנות מהיכן שהוא

מהיצרן לא יוכלו לקנות בגלל שליצרן יש הסכם עם היבואן הבלעדי.

לדעתי לזליכה יש רקורד טוב ואני נותן לו קרדיט. הלוואי שיצליח - אפילו קצת. ככה מתחילים!

אנחנו לא יודעים מה טיבם של ההסכמים בין יצרן ליבואן הישראלי. האם הם לנצח? האם אין מועד חידוש?

יצרן שירצה למכור ליבואן מקביל - יעשה זאת ויכופף את היבואן הנוכחי. היצרן רוצה למכור כמה שיותר והכוח בידיים שלו.

צריך החלטה אמיצה, מלווה בחקיקה ומיסוי שיקלו על יבוא מקביל, ולא יצנזרו אותו כפי שקיים היום.

תחשבו רגע על מה מדובר פה - האם היבואן יוותר בשניה אחת על מכרה הזהב, גם אם ילך לבית משפט, וזה כנראה בארץ היצרן? מישהו מבטיח לו קייס טוב? וכמה שנים זה יקח וכמה מיליונים זה יעלה ליבואן.

אם אכן תתרחש מהפכה - כל יבואן יעשה את החשבון שלו, יעדיף לזרום עם המקביל - גם אם בהתחלה יעשה למקביל הרבה קשיים - ולהמשיך להרויח ממכירות ומערכת המוסכים.

מפיצים בחו"ל לא בדיוק מוגבלים ע"י היצרן, וקל מאוד לעקוף את זה.

תראה, גם מדינת ישראל עושה עסקים עם מדינות ערב, למרות שאסור באופן רישמי. יש מכירות, גם יבוא דלק. ולא נכנס כרגע לשיטה. היא קיימת שנים רבות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

במדינה קטנה כמו שלנו ( רעש וחדשות עושה כמו אימפריה ) כל היצרנים יודעים היטב כי אין מקום לשניים ביחוד שהרגולציה דורשת מיבואן בלעדי לא מעט דרישות של מוסכים מורשים מכונאים הבקיאים ברכבים המיובאים והחזקת מחסני חלפים עד 7 שנים לאחר שהייצור של אותו דגם נגמר כבר.

לכן הם לא יעדיפו את היבואן המקביל

שים לב שבידי לא מעט יבואנים יש מספר מותגים כיוון שהיצרנים בחו"ל מבינים כי צריכים גודל וכוח פיננסי להחזיק מערך כזה בארץ הקודש.

לכן לא יהיה יבוא מקביל של יבואנים בצורה מסחרית .

יכול בשוליים להקל על הקונה הפרטי , כמו למשל שלא ירדפו אחר מתווכי היבוא האישי , שכעת נרדפים כאילו רצחו את ארלוזרוב.

כאשר נעשה קצת יבוא אישי של מכוניות יוקרה מוריד היבואן הבלעדי את המחירים כך שלא משתלם לך לייבא לבאופן אישי, ואז לאחר שהביצה מתייבשת (קרי מתווכי היבוא יילכו לעסוק במשהו אחר ) , יעלה אט אט את המחירים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ג'וקר

אם היית קורא את הכתבה בדה מרקר היית רואה שהוועדה תעסוק בהכל פרט למיסוי!!

הבנת את זה

ישרא(ל כץ)בלוף

קראתי אבל אתה יודע , כולי תקווה לטוב יותר... :)

• תוכן חדש...