Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקה שאני עשיתי צויין שצריך להחליף גלגלים קדמיים וכיוון פרונט (ועוד כמה דברים כמובן). גם בבדיקה שהגיעה עם הרכב עוד לפני שהחלטנו עליו, ובמכון אחר מזה שאנחנו בדקנו כתוב על צמיגים פגומים.

בעת מסירת הרכב היה לנו הרבה בלגן עם הבנק ולא שמנו לב לעניין הצמיגים.

היום אני עוברת על כל החומר שיש לנו , ביטוחים, רישיונות וכו' ואני רואה שלא כתוב בדו"ח הטיפולים החלפת צמיגים.

מצד שני, יש לי אישור כיוון פרונט וגם הרכב עבר טסט (ע"י קרסו) טרם למסירה. כלומר לפני שבוע.

אם אני מבינה נכון מחיפוש בפורום אז צמיגים כן נבדקים בטסט. מצד שני, יש מצב שעשו עלי קומבינה? (למשל שמכירים את הבוחן של הטסט והוא העביר למרות הצמיגים ועכשיו הם יטענו שזה עבר טסט, למרות 2 בדיקות קודמות לא תקינות?)

אין לי מושג איזה צמיגים היו קודם, כך שאני לא יודעת למה להשוות.

אני אתקשר לסוכן שמכר לנו את הרכב יותר מאוחר, אבל אני קודם מנסה להבין באיזו גישה ללכת, וגם, אני מניחה שצריך להיות תיעוד כתוב של עניין ההחלפה לא?

פורסם

כשאני החלפתי צמיגים בקניית הרכב שלחו אותי עם טופס עבודה לפנצ'ריה שעובדת עם הסוכנות, ושם החליפו לי את הצמיגים בפני.

לא נרשם שום תיעוד לזה בהיסטוריית הטיפולים של הרכב ואפילו לא קיבלתי קבלה.

כנראה שזה סיפור דומה גם אצלך, רק שאצלך היו יותר נחמדים ולא שלחו אותך להזיע בפנצ'ריה. אולי יש קבלה אצל הסוכן.

מעבר לזה, את יכולה לברר לגבי הצמיגים שהיו אמורים להחליף מה תאריך הייצור ומה עומק החריצים שבהם ולמדוד כמה יש אצלך, אמור להיות זהה. תבחני גם סימני יובש.

פורסם

ובכן... בדקתי

הצמיגים האחוריים (המקוריים הם מ-2007) והקדמיים לא כתובה השנה כמו בהדגמה אלא כתוב 2011 על השמאלי, ועל הימני לא מצאתי את הכיתוב, נראה לי ששמו אותו הפוך, אבל גם הוא חדש ביקשתי ממישהו שמבין שייתן הצצה.

החברה היא STK HP סיניים, כמובן. זה ממש ממש גרוע?

פורסם

ביזיון, הרכב מגיע מהמפעל עם צמיגים ששווים כמה אלפים.

באונייה בדרך לארץ מחליפים אותם, ומוכרים את הטובים, ושמים לך את הזבל.

ככה זה לפחות נראה לי.

פשוט חוצפה, לא נראה לי שצמיג מ2007 הוא תקין.

פורסם
ביזיון, הרכב מגיע מהמפעל עם צמיגים ששווים כמה אלפים.

באונייה בדרך לארץ מחליפים אותם, ומוכרים את הטובים, ושמים לך את הזבל.

ככה זה לפחות נראה לי.

פשוט חוצפה, לא נראה לי שצמיג מ2007 הוא תקין.

רגע, רגע, הבהרה-

לא מדובר ברכב חדש משנתון 2001 אלא מ-2008 כך שזה סביר שצמיגים של הרכב מ-2008 יהיו משנת 2007, לא? עכשיו נשאלת השאלה מה אורך חייהם של צמיגים ככלל? האם לאחר שלוש שנים (ו-84K) צריך להחליף? כי שתי בדיקות (אחת של המוכרים, במקרה דנן קרסו) ואחת שלי במעבדה בחולון ציינו שהצמיגים האחוריים (מ2007) תקינים ואילו הקדמיים (שסביר להניח היו מ-2007 גם) לא. לכן הקדמיים הוחלפו טרם שנמסר לי הרכב. הרכב גם עבר טסט עם ארבעת הצמיגים הנ"ל. 2 מ-2007, שניים מ-2011. מתי אני אצטרך להחליף שוב? וכתלות במה? (אני לא נוסעת הרבה. סביב ה200-150 ק"מ בשבוע)

פורסם

צמיג מ-2007 יכול לעבור מבחן רישוי.

אין מגבלה חוקית להתקנת צמיגים ישנים עם חדשים באופן בו הם מותקנים ברכבך.

הצמיגים הקדמיים שהתקינו ברכב הם מסוג סיני/פיליפיני נחות!

גם אם חדשים לחלוטין, לא הייתי שמח להשתמש בצמיג כזה.

בכל מקרה אחר, הייתי ממליץ להתקין את הצמיגים החדשים על הסרן האחורי.

המוכר למעשה ביצע מה שהתחייב- הוחלפו צמיגים לא תקינים ובוצע כוון פרונט.

הוא לא התחייב להתקין לך צמיג מדגם ספציפי. את יכולה רק לבקש ממנו תעודת אחריות לצמיגים החדשים.

פורסם

הייתי מבקש לראות קבלה..בכל אופן על צמיג חדש ישנם סימונים בין החריצים הם לא נמחקים כ"כ מהר גם בנסיעה

ולא כדאי בכלל להסתמך על בדיקת הטסט לגבי תקינות צמיגים...גם צמיגים די לקראת סוף חייהם עוברים

פורסם
צמיג מ-2007 יכול לעבור מבחן רישוי.

אין מגבלה חוקית להתקנת צמיגים ישנים עם חדשים באופן בו הם מותקנים ברכבך.

הצמיגים הקדמיים שהתקינו ברכב הם מסוג סיני/פיליפיני נחות!

גם אם חדשים לחלוטין, לא הייתי שמח להשתמש בצמיג כזה.

בכל מקרה אחר, הייתי ממליץ להתקין את הצמיגים החדשים על הסרן האחורי.

המוכר למעשה ביצע מה שהתחייב- הוחלפו צמיגים לא תקינים ובוצע כוון פרונט.

הוא לא התחייב להתקין לך צמיג מדגם ספציפי. את יכולה רק לבקש ממנו תעודת אחריות לצמיגים החדשים.

תיארתי לעצמי שזה מה שעשו. מה זה אומר צמיג נחות? שחיקה יותר מהירה? ומה המשמעות של אחריות על הצמיגים אם אתה אומר שגם כחדשים לא היית שמח להשתמש? האם זה עניין של בטיחות או עניין של "ביצועים" (שפחות מעניין אותי) האם זה מצב של להחליף מיידית? ואם כן, למה ואיפה ומה העלויות?

תודה

פורסם
הייתי מבקש לראות קבלה..בכל אופן על צמיג חדש ישנם סימונים בין החריצים הם לא נמחקים כ"כ מהר גם בנסיעה

ולא כדאי בכלל להסתמך על בדיקת הטסט לגבי תקינות צמיגים...גם צמיגים די לקראת סוף חייהם עוברים

התכוונתי שגם שתי הבדיקות טרם לקניה (אחת של המוכר ואחת שלי, כאמור, במעבדה בחולון) התרשמו שהאחוריים תקינים. אם הם בסוף ימיהם הייתי מצפה מהמעבדה שתגיד משהו על זה, לא? מה היה איכפת להם?

פורסם
רגע, רגע, הבהרה-

לא מדובר ברכב חדש משנתון 2001 אלא מ-2008 כך שזה סביר שצמיגים של הרכב מ-2008 יהיו משנת 2007, לא? עכשיו נשאלת השאלה מה אורך חייהם של צמיגים ככלל? האם לאחר שלוש שנים (ו-84K) צריך להחליף? כי שתי בדיקות (אחת של המוכרים, במקרה דנן קרסו) ואחת שלי במעבדה בחולון ציינו שהצמיגים האחוריים (מ2007) תקינים ואילו הקדמיים (שסביר להניח היו מ-2007 גם) לא. לכן הקדמיים הוחלפו טרם שנמסר לי הרכב. הרכב גם עבר טסט עם ארבעת הצמיגים הנ"ל. 2 מ-2007, שניים מ-2011. מתי אני אצטרך להחליף שוב? וכתלות במה? (אני לא נוסעת הרבה. סביב ה200-150 ק"מ בשבוע)

חשבתי שמדובר ברכב מודל 2011 חדש מהניילון.

פורסם
תיארתי לעצמי שזה מה שעשו. מה זה אומר צמיג נחות? שחיקה יותר מהירה? ומה המשמעות של אחריות על הצמיגים אם אתה אומר שגם כחדשים לא היית שמח להשתמש? האם זה עניין של בטיחות או עניין של "ביצועים" (שפחות מעניין אותי) האם זה מצב של להחליף מיידית? ואם כן, למה ואיפה ומה העלויות?

תודה

זה לא אומר שהצמיג יתפרק מחר בבוקר, אבל הצמיגים הסיניים אינם מיוצרים על ידי חברות בעלות נסיון ומוניטין, ובדרך כלל בקרת האיכות וטיב החומרים נחותים לעומת היצרנים המובילים. צמיג הוא נקודת הממשק של הרכב שלך עם הכביש ולכן חשוב לשמור על צמיג תקין ועל לחץ אוויר מתאים. זה לא עניין של ביצועים אלא בטיחות.

הבעייה היא שלא תחושי בהבדל מהותי באיכות הצמיג עד לרגע בו תתקלי בשלולית מים או תבלמי בלימת חירום או תבצעי פנייה חדה.

מכיוון שקיבלת זוג צמיגים חדשים, עליך לקבל מן המתקין תעודת אחריות. בדרך כלל מקובל לתת 4 שנות אחריות לצמיג. האחריות אינה מכסה בלאי טבעי אלא פגמי ייצור. כך לפחות לא תינזקי כספית אם הצמיג יגלה סימני נזק חריגים בתקופה הקרובה.

אני לא הייתי רץ להחליף את הצמיג אלא ממתין למועד שבו תחליטי להחליף את הצמיגים האחוריים ואז מחליף את כל ארבעת הצמיגים. לא כתבת מה מידות הצמיג ולכן לא אוכל לאמר כמה יעלו צמיגים חדשים.

פורסם
זה לא אומר שהצמיג יתפרק מחר בבוקר, אבל הצמיגים הסיניים אינם מיוצרים על ידי חברות בעלות נסיון ומוניטין, ובדרך כלל בקרת האיכות וטיב החומרים נחותים לעומת היצרנים המובילים. צמיג הוא נקודת הממשק של הרכב שלך עם הכביש ולכן חשוב לשמור על צמיג תקין ועל לחץ אוויר מתאים. זה לא עניין של ביצועים אלא בטיחות.

הבעייה היא שלא תחושי בהבדל מהותי באיכות הצמיג עד לרגע בו תתקלי בשלולית מים או תבלמי בלימת חירום או תבצעי פנייה חדה.

מכיוון שקיבלת זוג צמיגים חדשים, עליך לקבל מן המתקין תעודת אחריות. בדרך כלל מקובל לתת 4 שנות אחריות לצמיג. האחריות אינה מכסה בלאי טבעי אלא פגמי ייצור. כך לפחות לא תינזקי כספית אם הצמיג יגלה סימני נזק חריגים בתקופה הקרובה.

אני לא הייתי רץ להחליף את הצמיג אלא ממתין למועד שבו תחליטי להחליף את הצמיגים האחוריים ואז מחליף את כל ארבעת הצמיגים. לא כתבת מה מידות הצמיג ולכן לא אוכל לאמר כמה יעלו צמיגים חדשים.

הבנתי. מכיוון שהרכב כולו נרכש עם 3 שנות אחריות יבואן, (המבצע של קרסו על מגאן) אז אני משערת שפגם בצמיג הוא מכוסה בזה, לא? בלאי (ךט רק של הצמיגים אלא באופן כללי) אינו מכוסה כמובן. אז אני מניחה שבהיבט הזה אני כן "מכוסה".

אין לי מושג מה מידות הצמיגים, זה רנו מגאן סדאן 2008.

בגלל שיש לי שני תינוקות אז הבטיחות כן חשובה לי. מה זה אומר סימני נזק חריגים? כיצד אדע לזהות? ומה עלול לקרות במצבים שתיארת (שלולית, פניה חדה?) בגדול אני נוהגת זהיר. נכנסת לפניות בהאטה, לא נוסעת מעל המותר וכו'.

מבחינת לחץ אוויר קראתי בספר הרכב שיש חיישן לבקרת צמיגים בעניין הזה ושאמור להופיע לי על המסך כאשר תהיה בעיה באחד הצמיגים. זה מספיק?

פורסם
בגלל שיש לי שני תינוקות אז הבטיחות כן חשובה לי. מה זה אומר סימני נזק חריגים? כיצד אדע לזהות? ומה עלול לקרות במצבים שתיארת (שלולית, פניה חדה?) בגדול אני נוהגת זהיר. נכנסת לפניות בהאטה, לא נוסעת מעל המותר וכו'.

מבחינת לחץ אוויר קראתי בספר הרכב שיש חיישן לבקרת צמיגים בעניין הזה ושאמור להופיע לי על המסך כאשר תהיה בעיה באחד הצמיגים. זה מספיק?

סימני נזק זה אומר בליטות/חריצים/סדקים/הפרדות של הסוליה מהדופן בצמיג. בזמן מילוי האוויר את עשויה לראות אותם. הבעיה שהם לפעמים נמצאים בחלק הפנימי הנסתר מן העין. בכל מקרה- אם משהו לא נראה לך-הצמיג לא עגול לגמרי או שאת רואה סדק שנראה חשוד, גשי לצמיגאי שאת סומכת עליו שיחווה דעה. אם הוא הגון, הוא יפטור אותך בד"כ בלא כלום. אם הוא יזהה בעיה רצינית, תחסכי את ה"חוויה" של התפוצצות צמיג בנסיעה.

כמו שהצ'יף הזכיר- הצמיגים הנ"ל מיוצרים מחומרים נחותים ועם בקרת איכות מינימלית. כמו כן, התכנון ההנדסי של הצמיגים הסיניים הוא במקרה הטוב מיושן, ולקוי במקרים הרעים יותר (בד"כ אלו אסורים ביבוא).

הבעיה עם צמיגים כאלה היא בד"כ שמגיעים לגבולות האחיזה שלהם מוקדם הרבה יותר מבצמיג איכותי.

בעוד נהג מיומן,שמביא את הרכב "לקצה" מתוך הנאה מהנהיגה הספורטיבית, ידע כנראה להשתלט על אבדן אחיזה כזה (אך האירוניה היא שסביר שנהג כזה ימנע מראש מהתקנת צמיגים כאלה, מאחר והם יקטינו את טווח הביצועים של הרכב שלו) לנהגים מהשורה (כמונו) זה עלול להסתיים באסון.

אובדן אחיזה פירושו שאנחנו לא שולטים בכוון ההתקדמות של הרכב. לא באמצעות הבלמים/דוושת התאוצה ולא באמצעות ההגה.

משמע- הרכב ישאף להתמיד בכוון הוקטור ובמהירות בה היה ברגע אבדן האחיזה. ('סומו ניוטון הזה עם החוקים שלו:lol: ). הוא יעצר (וכאן ההבדל בין התיאוריה של ניוטון למציאות הכואבת) בעצם הקשיח הבא ש"יפריע" לו. בין אם זו גדר הפרדה, רכב בנתיב השכן או חו"ח הולך רגל, זו חוויה שמומלץ בחום להמנע ממנה.

אגב, אני עם הצ'יף גם בנושא דחיפות ההחלפה. גם במאזדה שרכשתי לאחרונה קיבלתי כחלק מה"השבחה" שהרכב עבר לפני שהוצג לי 4 צמיגי GT ( זה א-זלבער דרעק מיט אנדר דקורציה) חדשים מהניילון. אני אמשיך לנסוע עליהם (בזהירות) עד החורף, עד אז "אחסוך" עבור רבעיית צמיגים איכותית ממותג מוכר. וגם אם את לא מבקרת קבועה בנס-הרים או בכבישי הנהיגה האחרים, תרגישי בהבדל משמעותי ברכב כשתחליפי לבסוף צמיגים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
סימני נזק זה אומר בליטות/חריצים/סדקים/הפרדות של הסוליה מהדופן בצמיג. בזמן מילוי האוויר את עשויה לראות אותם. הבעיה שהם לפעמים נמצאים בחלק הפנימי הנסתר מן העין. בכל מקרה- אם משהו לא נראה לך-הצמיג לא עגול לגמרי או שאת רואה סדק שנראה חשוד, גשי לצמיגאי שאת סומכת עליו שיחווה דעה. אם הוא הגון, הוא יפטור אותך בד"כ בלא כלום. אם הוא יזהה בעיה רצינית, תחסכי את ה"חוויה" של התפוצצות צמיג בנסיעה.

כמו שהצ'יף הזכיר- הצמיגים הנ"ל מיוצרים מחומרים נחותים ועם בקרת איכות מינימלית. כמו כן, התכנון ההנדסי של הצמיגים הסיניים הוא במקרה הטוב מיושן, ולקוי במקרים הרעים יותר (בד"כ אלו אסורים ביבוא).

הבעיה עם צמיגים כאלה היא בד"כ שמגיעים לגבולות האחיזה שלהם מוקדם הרבה יותר מבצמיג איכותי.

בעוד נהג מיומן,שמביא את הרכב "לקצה" מתוך הנאה מהנהיגה הספורטיבית, ידע כנראה להשתלט על אבדן אחיזה כזה (אך האירוניה היא שסביר שנהג כזה ימנע מראש מהתקנת צמיגים כאלה, מאחר והם יקטינו את טווח הביצועים של הרכב שלו) לנהגים מהשורה (כמונו) זה עלול להסתיים באסון.

אובדן אחיזה פירושו שאנחנו לא שולטים בכוון ההתקדמות של הרכב. לא באמצעות הבלמים/דוושת התאוצה ולא באמצעות ההגה.

משמע- הרכב ישאף להתמיד בכוון הוקטור ובמהירות בה היה ברגע אבדן האחיזה. ('סומו ניוטון הזה עם החוקים שלו:lol: ). הוא יעצר (וכאן ההבדל בין התיאוריה של ניוטון למציאות הכואבת) בעצם הקשיח הבא ש"יפריע" לו. בין אם זו גדר הפרדה, רכב בנתיב השכן או חו"ח הולך רגל, זו חוויה שמומלץ בחום להמנע ממנה.

אגב, אני עם הצ'יף גם בנושא דחיפות ההחלפה. גם במאזדה שרכשתי לאחרונה קיבלתי כחלק מה"השבחה" שהרכב עבר לפני שהוצג לי 4 צמיגי GT ( זה א-זלבער דרעק מיט אנדר דקורציה) חדשים מהניילון. אני אמשיך לנסוע עליהם (בזהירות) עד החורף, עד אז "אחסוך" עבור רבעיית צמיגים איכותית ממותג מוכר. וגם אם את לא מבקרת קבועה בנס-הרים או בכבישי הנהיגה האחרים, תרגישי בהבדל משמעותי ברכב כשתחליפי לבסוף צמיגים.

זה נשמע מאוד מלחיץ מה שכתבת... במיוחד בשל העובדה שיש לי, כאמור, שני תינוקות.

אני מבינה שהבלאי של צמיגים אלו מהיר בהשןוואה לצמיגים איכותיים. זה הגיוני. האם כאשר הצמיגים חדשים עדיין יש הבדל מהותי באחיזת הכביש שלהם?או או שיש להם 100 ימי חסד... :lol: כי אם לא, אני לא כ"כ מבינה למה לחכות עם ההחלפה, ואשמח לקבל המלצה לצמיגים איכותיים יותר לרנו מגאן 2008. המלצות לפנצ'ריה אמינה וגם טווח מחירים שאדע למה להתכונן....

תודה

• תוכן חדש...