Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום בדקתי HGT 03 עם כ145k ק״מ , המוכר דרש מחירון ומוכן להוריד 3000 לפני בירור עלויות התיקונים, הוא בטוח שזה לא יגיע ל3k. אשמח לעזרה!

להלן התוצאות:

מנוע, מע׳ קירור, מע׳ דלק, מע׳ הצתהX קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים+מצנן, בלאי פנימי, רעשים ונקישות פנימיות, לברר החלפת טיימינג, תושבות מנוע חלשות, מכסה תזמון שבור, מעבר גזים למערכת קירור, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

מע׳ פליטהדוד אחורי פגום/ מתוקן - לטענת המוכר מתוקן עוד מאז שהוא קנה (3שנים). הבוחן אמר שיש לו עוד זמן.

סרן קדמי ומע׳ היגוי לתקן זווית היגוי וציר אחורי.

קפיצים בולמי זעזועים חלשים. נאמר שיש להחליף 2 קדמיים.

שילדה ומרכב-ליקויים בעלימשמעות נמוכה גומיוצ לדלתות וחלונות פגומות, ריפוד פגום, פגיעות פח ופגושים פגומים+שבר, מגני תחתית פגומים, מעיכות בתחתית, חלודה.

צמיגים לא זהים, שחוקים בצד.

יהעברת כח מצמד מפריד גבוה-בלאי, שילוב הילוכים לא חלק, חופש ונקישות ציריה, מצמד מפריד נמוך - בלאי, נזילת שמן תיבת הילוכים.

לא הבנתי לגבי המצמד :) מפריד גם גבוה גם נמוך?

תודה!!!

לדלג או להתמקח עוד...?

8)
פורסם

אני מציע לך לדלג על בדיקות במכוני בדיקה וללכת למכונאי מתמחה לעשות את הבדיקה.

הוא ייתן לך תמונה יותר כוללת למה צריך להחליף, וככה תוכל לדעת עלויות מדוייקות.

אני לא הייתי קונה אוטו משנה זו

עם ריפודים גמורים או מכות פח שלא תוקנו.

האוטו צריך להיות בובה מבחוץ אולי רק מכות של דלתות וממדרכות בטמבון הקידמי.

לפי הבדיקה יישור הקו יעלה הרבה יותר מ3000.

השאלה היא כמה סה"כ אתה לוקח מתחת למחירון.

אני במקומך הייתי מעדיף לקחת רכב שאין לו את הבעיות האלו ושלא תצטרך להוריד למוכר

פורסם

אני סבור שכדאי לגשת למוסך (שמתמצא בדגם) עם הליקויים, ולבקש חוות דעת לעלויות כספיות, והאם באמת כל הליקויים חייבים בתיקון.

יש את הכסת"חים הרגילים, אבל יש גם פגוש שבור (שאולי טעון החלפה), צמיגים, תושבות...

עצם זה שהמוכר מוכן להוריד 3000 ש"ח - מעידה לדעתי שהוא מודע שיש להכניס את היד לכיס ולתקן "תיקוני חובה". לדעתי התיקונים האלה יעברו את ההנחה שהוא מוכן לתת לך (אבל שוב - בדוק עלויות במוסך !).

נקודת אור - הרכב כנראה לא עבר תאונה, וזה גם משהו.

alfa 156 2.5.

פורסם

נדיר שתקבל תשובה אבסולוטית בבדיקה אלא אם כן הרכב אסון טוטאלי והבוחן יגיד לך או שהוא מבריק כמו חדש אבל ברוב המקרים התחום הוא אפור ונתון לפרשנות

צמיגים לא זהים במידות יש לסדר למרות שזה לא בעיה ברכב וקל לתקן, יש בבדיקה כמה דברים שיכולים להיות שום דבר או אסון, לדוגמא: "נזילת שמן תיבת הילוכים" או "רעשים ונקישות פנימיות" ולכן אני מצטרף להמלצות החברים, קח את הרכב למוסך מומחה וקבל הצעת מחיר, על בסיס ההצעה תוכל למצוא את הפשרה הכספית עם המוכר אלא אם מדובר בסכום שגורם לכל העסקה להפוך ללא כדאית

יש להתייחס לכך שבכל רכב משומש, ימצא בלאי טבעי בחלקים מסויימים, על פי כמה וכמה ברכבים ספורטיביים

פורסם

אני חושב שהבדיקה מתאימה לרכב בן 7-8.

לא מדובר ברכב רגיל\נפוץ ומסיבה הזאת אני מציע להתקדם לבדיקה במוסך.

לא כל מה רשום בבדיקה דורש הוצאה.

צמיגי, בולמים, כיוון פרונט בטוח צריך להשקיע.

במוסך צריך לבדוק בקשר לתושבות מנוע, מעבר גזים למערכת הקירור ומצב המצמד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מעבר גזים למערכת קירור

על פי זה לרוב לא מדובר בכסת"ח, אלא במשהו ששווה התסכלות שניה, בדוק את העניין טרם הקניה.

פורסם

אם מוכר הרכב חושב שעלות התיקונים ליישור קו מינימלי לא מגיעה ל 3K הוא חי בלה לה לנד.

הרכב מוזנח. סימני נזילות, מעבר גזים במנוע, תושבות עייפות ובולמים גמורים הם עדות לרכב שלא טופל ביד אוהבת. רק כיוון פרונט קדמי + אחורי והחלפת צמיגים זה עניין של 2,000 ש"ח :roll:

רכב שדורשים עליו מחירון צריך להיות רכב ששווה את זה. רכב מוזנח ימכר בכמה אלפים מתחת למחירון, ולדעתי במקרה הנוכחי 3K מתחת זו בדיחה לא מצחיקה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בד"כ HGT שמורה ומטופלת נמכרת הרבה מעל המחירון, גם את זה צריך לקחת בחשבון.

אני מניח שאם תצליח להוריד עוד 1K ממה שהמוכר מוכן כבר להוריד, וסה"כ תוציא על הרכב 6-7K ביישור קו - אז זה בסה"כ שווה.

למעט עניין מעבר הגזים למערכת קירור, שאת זה הייתי מברר עד תום - כל יתר הדברים ניתנים לתיקון ביומיים מרוכזים במוסך פיאט.

תושבות (שאינן זולות), מכסה טיימינג, בולמי זעזועים (הייתי מחליף את כל ה-4), תיקון ציריה, קלאצ' חדש (כנראה) וכמובן רביעיית צמיגים - שום דבר מזה לא בשמיים אבל זו הוצאה רצינית שברור שמוכר הרכב לא מוכן להוציא והיא תיפול עליך.

קח בחשבון שביום המכירה - תוכל לדרוש מעל המחירון על הרכב וגם לקבל, אם תשמור עליו בהתאם. אם אתה מתכוון לשמור על הרכב לאורך זמן ממושך יחסית, שווה לדעתי לרכוש את הרכב.

פורסם

הבדיקה הזאת לא נראת רצינית חבר

רשמו שבכל מכלול ברכב יש בעיה כדי לכסות את עצמם טוב טוב

קשה מאוד להבין מזה מה מצבו של הרכב הנ"ל

קח אותו למוסך מורשה פיאט(עדיפות לשמשון ביהוד ,מוסך תלתן פ"ת,מוסך השחר נתניה) הם מבינים יותר ברכבים האלה ויתנו לך אינדקציה לגבי הרכב הנ"ל.

המלצה לי אליך ובחינם:)

תברר על ה HGT הכחולה שנמכרת פה באתר בלוח מכירה

אולי קצת הג'אנטים והצבע לא לטעמי אבל הבחור הזה חיפש HGT הרבה עד שהוא הגיע אליה והוא קנה אותה לפני כמה שנים בכמה אלפיות מעל המחירון כי היא היתה שמורה(היתה כמה זמן באותה תקופה למכירה באתר יד 2 ולא נמכרה בגלל המחיר הגבוהה מעל המחירון שהבעלים לפניו דרשו) ולפי מה שרשום הוא המשיך לטפל ולשמור עליה כמו שצריך(יד 4 145 אלף קילומטר נתונים טובים)

צור איתו קשר ותראה אותה

המחיר שהוא דורש במידה והאוטו במצב כמו שהוא רושם זה מחיר ריצפה(גם שנת 2002 וגם עם סאנרופ)

שאני חיפשתי לקנות את שלי לקח הרבה זמן עד שהגעתי לאחת טובה

כל עזרה שתצטרך אתה מוזמן לפנות

שיהיה בהצלחה

• תוכן חדש...