Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-גלגל לפולו 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד לפני שאני מחליט לפנות לעזרת הפורום, אני יושב מספר ימים על כל המידע שהצטבר פה (ובגוגל) ומנסה לעשות סדר.

אחרי כמה מאות שרשורים (בעשרות פורומים) אני עדיין מפספס נקודה מסויימת לגבי גודל צמיגים.

הקונצנזוס בפורום אומר שגודל/רוחב הצמיג איתו מגיע הרכב הוא הגודל הנכון וה"אולטימטיבי" (מבחינת נוחות הנסיעה, צריכת דלק, אחיזה וכו' וכו').

ברשותי כרגע פולו 1.4 והרכב מגיע עם צמיגים 175/70R14.

אם הייתי קונה פולו TSI 1.2 הרכב היה מגיע עם צמיגים 185/60R15.

לפני הטבלה שמופיע ליד מכסה הדלק, יש עוד גודל צמיג שמאושר על ידי היצרן.

ממה נובע ההבדל בין דגמי הפולו השונים? האם הוא נובע רק מ"קוסמטיקה"?

כאשר מפורסמים נתוני יצרן על צריכת הדלק של הרכב, הרי ברור שישנה חשיבות גם לגודל הצמיג, בין היתר.

ואם אשים את צמיגי TSI על הדגם הידני, תהיה פגיעה בביצועים? באחיזה? בצריכת דלק?

השאלה שלי אם כך - איך יודעים מה הוא ה-צמיג ה"אולטימטיבי"? שנותן את השילוב הנכון בין כל הנתונים שצויינו כבר למעלה?

תודה מראש.

פורסם

בגדול, איך שקיבלת את הרכב מהחבפולו ברה זה המצב האולטיבטיבי כמו שאמרת ש1.2 TSI יש 15" זה כי המנוע שונה והיצרן כנראה הגיע למסקנה שזה הגודל האולטימטיבי.

פורסם

אחד הדברים החשובים במידות הגלגל הוא שמירה על הרדיוס הדינמי להלן חישוב הרדיוס הדינמי של המידות שציינת

R1=175*0.7+7*25.4=300.3mm

R2=185*0.6+7.5*25.4=301.5mm

מכאן שהבדל של מ"מ וחצי זניח בין שני המידות.

פורסם

אין גודל אולטימטיבי ולפעמים ההבדלים הם מטעמי שיווק (ראה פאביה "ספורט" שמגיעה עם כ205/45R16 ) או כלכליים (צמיגים וג'אנטים קטנים עולים פחות שלא לדבר על ברזל לעומת "מגנזיום").

בעיקרון צמיגים רחבים וגדולים יותר + נמוכי חתך מעלים את האחיזה ופוגעים בצריכת דלק\ביצועים ובנוחות.

למכוניות עם הרבה כח זה חיוני כדי להוריד את הכוח לכביש בלי לפרפר (ולא, 1.2 TSI לא נחשב הרבה כח).

פורסם
אחד הדברים החשובים במידות הגלגל הוא שמירה על הרדיוס הדינמי להלן חישוב הרדיוס הדינמי של המידות שציינת

R1=175*0.7+7*25.4=300.3mm

R2=185*0.6+7.5*25.4=301.5mm

מכאן שהבדל של מ"מ וחצי זניח בין שני המידות.

תודה, אם אפשר פירוט מה זה אומר- אשמח.

והאם זה אומר שכל עוד הרדיוס הדינמי נשמר, אפשר "לשחק" עם שאר הפרמטרים?

• תוכן חדש...