Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשעה טובה אימצתי כלב - מס' שאלות

Smiro
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן. בהמשך לשרשור הקודם שפתחתי בסופש האחרון, אימצנו כלב ביום ראשון האחרון!

הכלב הוא מסוג פיטבול. גור בן חודשיים וחצי. אחיו של הגורה של עודד.

דבר ראשון, המליצו לי על בית חולים לחיות שדמה. מישהו שמע על המקום? יש קצת מידע על המקום?

דבר שני, אני מחפש קורס כלשהו לאילוף כלבים באשדוד. מה שאומר שלא אדם יבוא לביתי ויאלף את הכלב, אלא שאני אאלף אותו.

יש לציין שלאבי יש נסיון בזה אבל המליצו לנו לאלף אותו גם בקורס.

תודה לעוזרים:)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה עורך הודעה, למטה יש לך אפשרות של ''נהל קבצים מצורפים'', תעלה דרך שם. ככה לפחות אני עושה...

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אילוף תוכל להתחיל מגיל חצי שנה.

יש דברים שאפשר ואפילו רצוי להתחיל לעבוד עליהם כבר מעכשיו!

דברים כמו קשר עין ופקודות בסיסיות כמו "שב".

הכלבה שלי לצורך העניין (שהיא אחות של הכלב הנ"ל), כבר יודעת בצורה די טובה את הפקודות "אלי" ו "שבי". ומבינה היטב את המילה "לא". ואת כל זה היא למדה בשבוע.

כמו כן, ישנן פקודות שכלבים בגיל הזה פשוט לא מספיק בוגרים מנטאלית עבורן. ועל אותן פקודות ספציפיות כן כדאי להתחיל בגיל קצת יותר מאוחר.

לכן אני ממליץ על פגישת ייעוץ עם מאלף כבר עכשיו. גם בשביל לדעת אילו טעויות עושים בדרך כלל ולהמנע מהן! וגם בשביל להתחיל לעבוד על הדברים הבסיסים.

עודד.

מצורפת תמונה של צ'ילי. הבייבי שלי!

צ'ילי.jpg

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דברים "קטנים, אך מאוד חשובים יש להתחיל כבר מעכשיו.

פקודת "שב" ו"בוא" הכלב יבין מהר מאוד. (ואם עודד גם אמר את זה, אז אני בטוח צודק :wink:)

כמו כן חינוך בסיסי מתחיל עכשיו! לא לתת לו לנשוך אותך, לא לתת לו לכרסם שום דבר שהוא לא צעצוע שלו ועוד.

שיהיה בהצלחה עם הכלב, זהו גזע מדהים אך הוא דורש המון בגרות והשקעה ואני מבין שאתה מודע לכך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדהים הבובון.

העצות שנתנו לך מעולות.

שווה כמו שנאמר לתייעץ עם מאלף כבר עכשיו כדי להבין קצת עשה ואל תעשה בסיסיים שאפשר להתחיל את חלקם מעכשיו.

FISH - תפסיק להצטלם עם הכלבה שלי :) לאות סולידריות שמתי אותה בתמונה כדי להוכיח ששלי המקורית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב לדאוג כבר עכשיו להרבה מפגשים עם כלבים וגורים אחרים. לא להביא גור קטן למפגש המוני, אבל כן ליזום כמה שיותר מפגשים נעימים עם כלבים אחרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התחלנו כבר לתת לו להתקרב לכלבים, להריח אותם להכיר אותם וכן הלאה.

הכלב מאוד חוליגאן! עושה מלא בלאגן החמוד הזה. נושך כל דבר שזז וכן אנחנו מחנכים אותו שאסור לעשות את זה. כנל לגבי כרסומים של כל מיני דברים שהם לא הצעצועים שלו.

אני מאוד מעוניין להפגש עם מאלף ולכן גם פתחתי את השרשור. יצרתי כבר קשר עם מס' מאלפים, אשמח לעוד.

ישנו מאלף שאמר שצריך להתחיל לאלף אותם מגיל חצי שנה(שזה מה שהיה ידוע לי) ומאלף אחר אמר שכבר עכשיו הם ניתנים לאילוף. מי מהם צודק?

שיהיה בהצלחה עם הכלב, זהו גזע מדהים אך הוא דורש המון בגרות והשקעה ואני מבין שאתה מודע לכך.

לדעתי כל גזע דורש בגרות והשקעה. בין אם זה פיטבול ובין אם זה צ'יוואוואה. מה שכן, לחינוך לקוי של כלב מהגזע הזה יש השלכות חמורות יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב לדאוג כבר עכשיו להרבה מפגשים עם כלבים וגורים אחרים. לא להביא גור קטן למפגש המוני, אבל כן ליזום כמה שיותר מפגשים נעימים עם כלבים אחרים.

זה אחד מהטיפים היותר טובים!

חשוב מאוד גם לדאוג למפגשים עם בני אדם ובמיוחד עם ילדים קטנים.

אני תמיד מסתובב בטיולים עם צ'ופרים ונותן לילדים קטנים להאכיל את הכלבה! מאוד חשובה הסוציאליזציה הזו!!

התחלנו כבר לתת לו להתקרב לכלבים, להריח אותם להכיר אותם וכן הלאה.

הכלב מאוד חוליגאן! עושה מלא בלאגן החמוד הזה. נושך כל דבר שזז וכן אנחנו מחנכים אותו שאסור לעשות את זה. כנל לגבי כרסומים של כל מיני דברים שהם לא הצעצועים שלו.

אני מאוד מעוניין להפגש עם מאלף ולכן גם פתחתי את השרשור. יצרתי כבר קשר עם מס' מאלפים, אשמח לעוד.

ישנו מאלף שאמר שצריך להתחיל לאלף אותם מגיל חצי שנה(שזה מה שהיה ידוע לי) ומאלף אחר אמר שכבר עכשיו הם ניתנים לאילוף. מי מהם צודק?

.

תשמע, אתה תתקל בהמון דעות! כמו בכל דבר בחיים גם באילוף, אם תפגיש 2 בעלי מקצוע יהיו לך 3 דעות שונות :wink:

לא סתם יש תחום באילוף שנקרא "חינוך גורים". זה לא רק גמילה מעשיית צרכים בבית! (דרך אגב, איך הוא עם צרכים בבית?)

זה גידול נכון בשלבים מאוד קריטים של הכלב! בדיוק כמו שאמרתי (וגם אחרים אמרו), יש "חוקים" של עשה ואל תעשה. שאם במקרה אתה כן עושה את האל תעשה, יכול להיות שאתה משריש בכלב התנהגות שהיא לא רצויה. וככל שתשריש את ההתנהגות הזו, כך יהיה יותר קשה להפטר ממנה בעתיד!

דוגמא פשוטה: שכהכלב הוא גור והוא קופץ על אנשים זה נורא חמוד, אך כשהגור יהפוך לגורילה וזה כבר לא יהיה 6 ק"ג של כלב, אלא 25 ק"ג, בקלות הכלב יכול להפיל מישהו! ואז אתה תהיה בצרה מאוד גדולה. בטח ובטח שמדובר ב"גזע מסוכן".

לכן תסמוך עלי (כמאלף וכמישהו שאיכפת לו), תקבע פגישה כבר עכשיו.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על העצה. אנחנו מחפשים עכשיו מאלף טוב באיזור שלנו. לאבי אמנם יש נסיון באילוף. הוא היה הולך למעין מפגשים כאלה של אילוף עם הכלבה שלנו עוד כשגרנו בברה"מ. אבל היינו רוצים באמת להיפגש עם מאלף כיום גם ולראות אם זה מתאים לנו. העניין שאנחנו חוששים שניפול על אחד שלא ממש אכפת לו ושלא באמת יהיו תוצאות כלשהן. כך שאשמח לקבל עצות על מאלפים מנסיונות אישיים/של חברים או משפחה.

אגב, אשמח לקבל את הקישור לספר ברוסית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...