Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור שלום רב,

הייתה לי אותה בעיה ברכב שלי. לפני כמה חודשים, החלפתי רפידות במוסך לא מורשה.לאחר חודש התחילו נקישות בעת הבלימה. במוסך בו טיפלתי לא ידעו לאבחן את הבעיה ומרחו אותי בכל מיני סיפורים. הרעש שיגע אותי עד כדי כך שהרס לי את החשק לנהוג באוטו.

ניגשתי למוסך מורשה, החליפו לי את הרפידות ומאז, חזר השקט לאיזורנו.

מקווה שעזרתי,

נתן

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפותח השרשור שלום רב,

הייתה לי אותה בעיה ברכב שלי. לפני כמה חודשים, החלפתי רפידות במוסך לא מורשה.לאחר חודש התחילו נקישות בעת הבלימה. במוסך בו טיפלתי לא ידעו לאבחן את הבעיה ומרחו אותי בכל מיני סיפורים. הרעש שיגע אותי עד כדי כך שהרס לי את החשק לנהוג באוטו.

ניגשתי למוסך מורשה, החליפו לי את הרפידות ומאז, חזר השקט לאיזורנו.

מקווה שעזרתי,

נתן

כפי שציינתי, אני הלכתי למוסך מורשה, מרכזי - של היבואן.

זה כ"כ מכעיס אותי העניין הזה, שלפני שאני מתפרע עליהם (במכתב..), אני בכלל רוצה לדעת האם יש הצדקה להתפרעות.

פורסם

עקרונית OEM הוא היצרן של המקורי אז לא צריך להיות הבדל.

השאלה היא מה שמו לך בפועל ולא מה רשום בחשבונית ואת זה היית יכול לדעת אך ורק אם היית עומד ליד הרכב במוסך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עקרונית OEM הוא היצרן של המקורי אז לא צריך להיות הבדל.

השאלה היא מה שמו לך בפועל ולא מה רשום בחשבונית ואת זה היית יכול לדעת אך ורק אם היית עומד ליד הרכב במוסך.

אייל,

זה גם תקין לשים על אותו גלגל חלק מהחלפים מקוריים, וחלק OEM?

פורסם
למה לא אאתה עושה מזה כאילו שמו לך חלק סוג ד'' אני מכיר מוסכים ענקיים מורשים ומשתמשים בצלחות סיניות.

הבנתי.

אם אתה מכיר מוסכים כאלה, אז זה בוודאי תקין.

כנראה הקריטריונים שלנו שונים.

פורסם

עקרונית הציפיה שלך נכונה, מוסך מורשה של יבואן אמור להרכיב חלקים מקוריים כברירת מחדל והיה עליו לעדכן אותך מראש שהוא "חוסך לך" כי אולי הוא חסך לך בכיס אבל לא חסך לך מביקור חוזר במוסך.

פאזות זו פעולה שעושים רק כאשר מרכיבים רפידות על צלחות בילום ישנות שיש עליהם מדרגה ולגבי "משיכת רפידות" אין לי מושג ירקרק מזה, אולי ביצוע שיוף עם בד שמיר או נסיעה עם בלימות חזקות? היה נכון מבחינתך לשאול את המוסך ועדיין לא מאוחר לעשות בטלפון.

טכנית אין בעיה לערבב בין חלקי בלמים, אבל אם כבר צלחות מקוריות, אז למה לא באמת גם רפידות מקוריות? אני בדעה שאחרי שירכיבו לך חלקים מקוריים, יחד עם כל הפחיות מונעות רעשים, הרומן שלך עם הבלמים יגמר.

פורסם
עקרונית הציפיה שלך נכונה, מוסך מורשה של יבואן אמור להרכיב חלקים מקוריים כברירת מחדל והיה עליו לעדכן אותך מראש שהוא "חוסך לך" כי אולי הוא חסך לך בכיס אבל לא חסך לך מביקור חוזר במוסך.

פאזות זו פעולה שעושים רק כאשר מרכיבים רפידות על צלחות בילום ישנות שיש עליהם מדרגה ולגבי "משיכת רפידות" אין לי מושג ירקרק מזה, אולי ביצוע שיוף עם בד שמיר או נסיעה עם בלימות חזקות? היה נכון מבחינת לשאול במוסך ועדין לא מאוחר לעשות בטלפון.

טכנית אין בעיה לערבב בין חלקי בלמים אבל עם כבר צלחות מקוריות אז למה לא באמת גם רפידות? אני בדעה שאחרי שירכיבו לך חלקים מקוריים, יחד עם כל הפחיות מונעות רעשים, הרומן שלך עם הבלמים יגמר.

תודה על ההתיחסות העניינית.

ראשית, לא "משיכת" בלמים, אלא "משיחת" רפידות. שמו איזה משחה.

שנית, מה הן "פחיות מונעות רעשים"? זה בטח לא שמים בהתנדבות (הכוונה, יש לזה עלות. כמה?)

פורסם

זה שמוסכים עושים את זה זה לא בסדר, משיחת דיסקיות זו פעולה של חאפר למנוע רעשים אחרי הרכבת דיסקיות חליפיות, מורחים גריז נחושת בדר"כ על החלק שבא במגע עם הבוכנה.

רוב הדיסקיות המקוריות מגיעות עם פחיות מולבשות עליהן למניעת צפצופים וחלקן מגיעות עם סוג אחר של חומר מורכב עליהן.

פורסם
זה שמוסכים עושים את זה זה לא בסדר, משיחת דיסקיות זו פעולה של חאפר למנוע רעשים אחרי הרכבת דיסקיות חליפיות, מורחים גריז נחושת בדר"כ על החלק שבא במגע עם הבוכנה.

רוב הדיסקיות המקוריות מגיעות עם פחיות מולבשות עליהן למניעת צפצופים וחלקן מגיעות עם סוג אחר של חומר מורכב עליהן.

זה מעצבן, בייחוד שה"חאפר" כאן הוא מוסך מרכזי.

כלומר, לפי מה שכתבת, הפחיות הללו צריכות להיות חלק מהדיסקיות? או שהן תוספת ששמים לפי המצב רוח של המוסך (והאם יש תוספת מחיר)?

פורסם

זה מגיע כסט לא נמכר בנפרד, למשל ברנו יש דיסקיות מקוריות שהן תוצרת פרודו מגיעות עם ציפוי והכל, אבל אם תקנה דיסקיות פרודו אבל לא כמקורי של רנו, הן מגיעות בלי הדסקיות.

פורסם

ישום חומר מונע רעשים זה פעולה לגיטימית.

הפחיות הן חלק נוסף שנמצא על הרפידות המקוריות. בדרך כלל אמורים להעביר אותן לרפידות החדשות אך שמתקינים רפידות לא מקוריות, לפעמים הן לא מתאימות אז מוותרים עליהן ויוצרים בעיה חדשה של רעשים.

פורסם

מאז שהוציאו את האסבסט מרפידות הבילום (ברוך השם) כולם התחילו להתלונן על צפצופים.

ברפידות זבל הצפצופים חזקים. ברפידות מאיכות טובה הצפצופים מועטים עד ללא קיימים.

אם שמו לך רפידות מאיכות טובה חכה קצת בסבלנות, יכול להיות שהרעש יפחת. אם לא אין הרבה מה לעשות.

• תוכן חדש...