Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

רכשתי בחו"ל את המוצר הבא:http://www.dealextreme.com/p/hi-fi-stereo-amplifier-with-remote-control-for-car-motorcycle-sd-mmc-usb-35199.

חברתי אותו למגבר של הרכב באמצעות מנחת אחד של שתי ערוצים ליציאות של הרמקולים.

הכל עובד מצויין ונשמע טוב מאוד כאשר הסוייץ במצב פתוח, עד כאן הכל טוב.

הבעיה מתחיל כאשר אני מתניע את הרכב , מתחילים רעשים איומים וציפצופים מעצבנים שהורסים את השמיעה.

ניסיתי לפתור את הבעיה באמצעות :

חיזוק של המינוס לגוף המוצר =לא עזר .

חיברת משתיק רעשים מיוחד , בעל כניסה מכוון מהמנחת ויציאה לכוון המגבר לא עזר.

האם למישהו יש איזו הצעה כיצד לפתור את הבעיה ?:?:

תודה למגיבים.

פורסם

הרעש מתחזק כאשר הטורים עולים?

HU-Sony CDX-GT740UIComp-Morel Dotech Ovation 6• Rear-Morel Maximo Coax 6x9• Amp-Blaupunkt GTA470

Mono Amp - כרגע מחפש • Subwoofer - כרגע מחפש•

פורסם

הרעשים מתחזקים גם עם הטורים ,ולמעשה בבדיקה שעשיתי , המכשיר מרעיש מן רעשי רקע כאלה גם כאשר הסוויץ פתוח וללא התנעת הרכב.

פורסם

ניסיתי לחבר חוט חשמל בשביל הארקה למינוס של יציאת נRCA מהמנחת לגוף הרכב לא עוזר, ניסיתי גם לחבר חוט חשמל לכניסת RCA של המכשיר AUDDIO IN שנמצא בחלקו האחורי של המכשיר אל גוף הרכב, לא עזר.

פורסם

מאיפה נתת לו + ?תוודא שהוא בא ממקור מתח טוב ושהחוטים מספיק עבים עדיף עם סיכוח ועדיף מהמצבר, עם פיוז כמובן.

פורסם

שלום,

את הפלוס לקחתי מהמצית של הרכב, גם את המינוס לקחתי מהמצית, (באמצעות חוטים דקים כמו של רמקולים) ,אבל אני מציין שנסתי מס' רב של פעמים לחזק את המינוס בלבד , באמצעות חוט עבה יותר מכל מיני מקורות , אפילו עשיתי ניסויי, לקחתי מינוס ישירות מהמצבר של הרכב באמצעות כבל של התנעת רכבים, וזה לא עזר , אני אנסה לחבר כעת גם פלוס וגם מינוס ישירות מהמצבר, באמצעות הכבלים של התנעת רכבים.

אגב חיברתי לו פיוז של 6A.

תודה על ההתייחסות.

פורסם

חברתי את המכשיר , הפעם דרך מתח ישיר מהמצבר ושוב ניסתי לשפר את המינוס, התוצאה היא : פחות רעשי רקע ,יפה מאוד ,אך עדיין שומעים את היבבה של הטורים , באסה , כיצד ניתן להיפטר מזה :-(:?: .

ראוי לציין שבמצב של סווויץ פתוח ללא התנעה, יש שקט להפליא.

פורסם

כמו שכבר הבנת לבד, את הפלוס יש לחבר ישירות למצבר (מומלץ נתיך). את המינוס יש לחבר לנקודה טובה וקרובה בשלדה.

אם יש רעשים בקצב המנוע, יתכן שיש בעיה באלטרנטור - אולי המברשות שחוקות, או דיודה שרופה. אפשר לנסות לשים קבל על הלאטרנטור, אבל אני מציע לחפש את הבעיה קודם כל.

יתכן גם שיש בעיה במכשיר (HU). נסה לחבר אותו לרכב אחר, שבמערכת שלו אין רעש - אפשר לחבר לצורך הנסיון ישר למצבר, עם המכשיר בתא המנוע, ורמקול אחד על המכשיר עם חוט קצר. אם יש רעש - כנראה שיש תקלה במכשיר (HU). אם לא - משהו ברכב שלך מרעיש.

דני

פורסם

בנוסף למה שאמרו כאן,

1. תנסה ללפף ביחד את חוטי הסיגנל - הכניסה למגבר- למעיין צמה, בין המנחת לכניסה למגבר שקנית (בהנחה שזה לא כבל עבה ומסוכך. כמה הקו הזה ארוך?). ייתכן שהרעש נובע מהפרעות אלקטרומגנטיות בתוך הרכב ומה שתיארתי הוא בדרך כלל פיתרון קסם לכל הבעיות הללו.

2. דבר נוסף, קשה לי להאמין שזו הבעיה אבל אולי לשים פילטר על קו הכח, בין המצבר למגבר שלך (פשוט סליל). יש כאלו בצורת קופסה שחורה קטנה שמיועדים לרדיו דיסקים. זה למקרה שהרעשים מגיעים מאספקת הכח.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

תחילה אודה לכם על הרעיונות.

הערב ניסתי שוב להשתיק את הרעשים ומה שעשיתי :

1.חיברתי את הפלוס אל המתח של המגבר(מתחת להגה,שם התקנתי גם את המגבר הקטן שקניתי) את המינוס שוב חיפשתי נקודות הארקה "שקטות" ולא הצלחתי למצא אחת שתעלים לגמרי את היבבה של הטורים, הכי טוב שמצאתי זו נקדה שבה עדיין קיימים הרעשים .

2.לגבי הפתרון של יצירת צמה בין שני המינוסים RCAשל R\L של המגבר הקטן לגוף הרכב =לא עוזר.

בין המנחת לגוף הרכב =לא עזר,אני אנסה שוב פעם, בין המנחת אל מגבר הקטן.

3.לגבי פתרון של מסנן למתח עד לא ניסתי ,האמת שאני לא מכיר את המוצר אבל אחפש אותו.

4.אני מציין שהרכב הו מאזדה 3 מודל 04, ואני שומע מוזיקה דרך שניי מנחתים מהHU המקורי למגבר שנמצא מאחור והכל בסדר ז"א אין שום רעשים, רק כאשר אני מחליף את הכניסות למגבר מהRCA של הHU ,אל הRCA מהמנחת החדש של המכשיר שקניתי =אז מתחיל הרעש.

פורסם

לגבי הפתרון של יצירת צמה בין שני המינוסים RCAשל R\L של המגבר הקטן לגוף הרכב =לא עוזר.

בין המנחת לגוף הרכב =לא עזר,אני אנסה שוב פעם, בין המנחת אל מגבר הקטן.

מינוסים של RCA? מה הכוונה? אתה לא ברור. ולמה בין הרכיבים לגוף הרכב, מה שחשוב זה בין המנחת לכניסה למגבר שלך.

שואל שוב מה אורך הכבלים הרלוונטיים, והאם הם עבים\מסוככים.

אולי משהו כזה יעזור לך:

http://cgi.ebay.com/IXOS-Twisted-Pair-Stereo-Audio-2-RCA-2-RCA-9Ft-Cable-/270648012564?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f03e0ef14

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

שלום,

1.לגבי האורך של החוטים , כתבתי "שהתקנתי את המגבר הקטן שרכשתי מחו"ל מתחת להגה", שם גם נמצא המנחת, לכן המרחק הוא 10 ס"מ.

המגבר הגדול של הרכב ,נמצא בתא המטען, ואני מציין שוב ,שבחיבור רגיל של הHU למגבר הגדול ,אין שום רעשים ב"ה הכל שקט ונקי, רק כאשר אני מחבר את המגבר הקטן מתחיל הרעשים של הטורים.

2.לגבי מינוסים של כבל RCA ; הכוונה היא שחיברתי חוט , אל העיגול החיצוני של הכבל RCA (זוהי הכוונה למינוס), אל גוף הרכב , אבל נדמה לי שגם את הניסוי של חיבור גלווני בין המנחת אל המגבר הקטן כבר ביצעתי ולא עזר , אני אנסה שוב.

פורסם
בחיבור רגיל של הHU למגבר הגדול ,אין שום רעשים ב"ה הכל שקט ונקי

אז מה הבעיה? תישאר ככה וזהו.

דני

פורסם

שלום ,

לאחר קריאת שירשורים ונושאים דומים בפורום , לאחר אין סוף נסיונות לפתרון הבעיה , נראה כי מצאתי את הפתרון :

מה שקורה זה שבמנחת שחברתי ביציאות של מוצרhttp://www.dealextreme.com/p/hi-fi-stereo-amplifier-with-remote-control-for-car-motorcycle-sd-mmc-usb-35199 יש שני פוטנציומטרים ,שכנראה יש צורך להנמיך את עוצמתם וכך הרגישות לרעשים יורדת להפליא אבל יש בעייה אחרת עוצמת הווליום נמוכה וזה לא מוצא חן בעיניי , אני אוהב עוצמה בשמיעת מוזיקה, והפתרון הזה פוגם בה.

לכן אני אנסה לחבר נגדים ביציאות של הרמקולים לפניי המנחת , מקווה שיפתור את הבעייה סופית.

• תוכן חדש...