Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביקשת חיסרונות?

אמינות, גיר אוטומט מזעזע, יבואן גרוע וחלקים יקרים, איכות הרכבה בינונית.

סחירות זה יתרון לרוכש וחסרון למוכר.

אין לה בטיחות טובה במיוחד ביחס למתחרות , מרווחי טיפול זה משהו דומה בכל הקטגוריה.

נשארנו עם נוחות. טוב, אולי היא באמת קצת יותר נוחה, אבל לא מה שהיה פעם בשנות הזוהר של ה306. (כשהיתה לי פיג'ו הרכב באמת היה נוח במיוחד ,אבל היה לי מאוד נוח נוח במושב ליד הנהג של הגרר! :))

אין מספיק אסטרות מהדור הזה בשוק כדי לחוות דיעה מוצקה בנושא אמינות.

כפי שאמרתי - אם אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה,לפחות תקנה מלובינסקי שיוכלו לתת לך אחריות יצרן ארוכה יותר וגם לטפל בבעיות טרם המסירה בצורה פשוטה יותר .

אז בוא נשים בצד את עניין האמינות, יש בזה לא מעט מזל....

כשאתה בוחן את האסטרה 2007 מול ה-307XT מודל 2007 (מנוע 2.0 כמובן) איפה לדעתך היתרונות של האסטרה, אם בכלל?

פורסם

אינני יודע אם לכל המגיבים היתה מעולם 307, לי יש, ידנית 2000 סמ"ק עוד מעט 4 שנים. הרכב מאוד נוח, נעים לנסיעה, אמינות מוחלטת (לא מכיר את כל סיפורי הזוועה), מחירי טיפולים סבירים ביותר, איכות הרכבה טובה בהרבה מרוב הרכבים שהיו לי והאמת אני לא מבין מה כל העלהום הזה נגד 307.

אז נכון, הגיר האוטומטי הוא גיר אחר שצריך להתרגל אליו (היתה לי גם C3 אוט') כמו במרבית המכוניות כיום, אבל כשאתה מבין את הפטנט אתה אפילו תהנה ממנו.

אם אתה רוכש את הרכב במחיר טוב קח אותו. לגבי האסטרה, אני יודע שיש רכבים מהסוג הזה בטרייד של UMI והרבה, מעבר לכך אין לי הכרות עם הרכב.

פורסם

למה דווקא אסטרה? שוב המחיר?

אני התרשמתי ממנה לטובה פנימית, לא נהגתי מספיק כדי לחוות דיעה על הדינמיות.

אני לא יודע איך זה הלך בהחלפת היבואן,והאם היבואן החדש מטפל גם בדגמים שיובאו לפניו, אבל אם אתה צריך להתחתן עם UMI בשביל חלפים אז הייתי פוסל אותה מיידית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אינני יודע אם לכל המגיבים היתה מעולם 307, לי יש, ידנית 2000 סמ"ק עוד מעט 4 שנים. הרכב מאוד נוח, נעים לנסיעה, אמינות מוחלטת (לא מכיר את כל סיפורי הזוועה), מחירי טיפולים סבירים ביותר, איכות הרכבה טובה בהרבה מרוב הרכבים שהיו לי והאמת אני לא מבין מה כל העלהום הזה נגד 307.

אז נכון, הגיר האוטומטי הוא גיר אחר שצריך להתרגל אליו (היתה לי גם C3 אוט') כמו במרבית המכוניות כיום, אבל כשאתה מבין את הפטנט אתה אפילו תהנה ממנו.

אם אתה רוכש את הרכב במחיר טוב קח אותו. לגבי האסטרה, אני יודע שיש רכבים מהסוג הזה בטרייד של UMI והרבה, מעבר לכך אין לי הכרות עם הרכב.

אתה משווה בין תפוזים לתפוחים.

הדמיון היחיד שיש בין הרכב שלך לבין ה 307 1.6 זה רק בעיצוב.

פורסם

האמת שאני מתלבט בין ה-307XT 2.0, הפוקוס גיאה 2.0 והאסטרה 1.8 כולם מודל 2007 ואף פתחתי אשכול בעניין אבל לא זכיתי לייעוץ:?...

שלושת הרכבים עם 5 דלתות, מנוע גדול מה-1600 המצוי עם כ-140 כ"ס, המידות חופפות פחות או יותר וכן צריכת הדלק וכו'.

לכן ביקשתי לברר את הערך המוסף שאינו מופיע במפרט הטכני תחת "בסיס גלגלים", "מומנט" או "בקרת אקלים מפוצלת".

הכוונה היא לעלויות אחזקה, אמינות, יבואן בעייתי (וכן, הדגם הזה של האופל, למי ששאל, באחריות בלעדית של UMI ולא של שלמה סיקסט), נוחות וכל דבר שהוא שאינו עולה בבירור מנתונים יבשים של המפרט, שהרי לקרוא מספרים אני יודע ובשביל זה אני לא צריך את הפורום. אני נהנה לשמוע ולקרוא כאן מניסיונם של אחרים עם רכבים דומים וכן מסיפורים ומידע רב שיש לחלק מהמשתמשים כאן.

אני יודע שיש אנשים שלא אוהבים צרפתיות ולהפך, כאלה שסולדים מיפניות. אישית אני מעדיף רכבים אירופיים והעובדה שברשות אשתי מגאן II גורמת לכך שאינני חושש מהגיר של ה-307 שכמדומני הינו ה-AL4 שברנו.

בכל מקרה, אשמח לשמוע דעותיכם, בין אם מדובר באסטרה שעומדת חודשים בטרייד-אין של UMI ובין אם מדובר ב-307 שעומדת בטרייד-אין אחר מזה זמן רב. (הפורד כנראה לא תעמוד הרבה ואולם היא נדירה הרבה יותר מהשניים האחרים שאף הם לא נמכרו בכמויות גדולות מדי בלשון המעטה).

נ.ב.

לשאלתך אייל - כן, גם המחיר הוא פקטור ובמחיר של אופל 2007-8 אני מקבל מאזדה או טויוטה ישנות בשנה-שנתיים שאין להם את האיבזור והפינוק שיש באירופאיות, לרבות באופל ובפיג'ו.

פורסם

דווקא מצאתי אחת כזו אבל מודל 2008, ממש לפני כמה ימים, ואולם במו"מ על המחיר זה התפוצץ. די התבאסתי אבל לא הסכמתי לקפוץ מעל הפופיק. אני לא אפרוץ את התקציב שלי ואקח הלוואות רק בשביל רכב לשנתיים-שלוש, ועוד מדובר ברכב המשני במשפחה.

בהנחה שלא אמצא גיאה הצ'בק 2007 - אני נותר עם האסטרה וה-307, מה ולמה כדאי לקחת?

פורסם

סע על שניהם ותחליט, מה שיותר תאהב תקנה.

אני אישית הייתי ממליץ לך ללכת על רכב אחר מאשר הנבלה 307 והטריפה אסטרה(בחיים לא נסעתי עליה אבל ירידת הערך שלה גם לא מבשרת טובות)

מה הטעם לקנות רכב ב-60 אלף שתהיה לו ירידה ערך שווה/גדולה יותר מרכב שעולה 80 אלף?

פורסם

אולי כי התקציב הוא בסביבות ה-60-70 אלף ולא 80 אלף. אחרת הייתי היום בעלים מאושר של פוקוס גיאה האצ'בק 2008.

מעניין שאתה מכנה את הרכבים "נבלה וטריפה" אבל מודה כי מעולם לא החזקת באחד מהם....

(אגב, מישהו יודע אולי אם ל-307XT בשנתון 2007 יש גם בקרת שיוט?)

פורסם

פירטתי לך תגובה שלמה על ה-307 ואתה החלטת שלא נסעתי עליה אף פעם. יפה מאוד.

לא פעם ולא פעמיים הייתי בעלים של רכב עם ירידת ערך היסטרית ש"לא בצדק כביכול" ותנחש מה? בכול אחת מהפעמים נוכחתי לדעת שכניראה יש סיבה למה המחיר נמוך. אין פה קסמים, באמת. ואני בספק שעם האסטרה זה יהיה שונה.

אבל שמע, החלטה שלך, תעשה מה שבא לך. אני פה סיימתי.

פורסם
אולי כי התקציב הוא בסביבות ה-60-70 אלף ולא 80 אלף. אחרת הייתי היום בעלים מאושר של פוקוס גיאה האצ'בק 2008.

מעניין שאתה מכנה את הרכבים "נבלה וטריפה" אבל מודה כי מעולם לא החזקת באחד מהם....

(אגב, מישהו יודע אולי אם ל-307XT בשנתון 2007 יש גם בקרת שיוט?)

אז תהיה ריאלי ותרד בשנתון.

אל תהיה הישראלי המצוי שמחפש להשיג כמה שיותר שנתון ואיבזור בכמה שפחות כסף ואחר כך משלם על זה בירידת ערך שממשיכה להתדרדר ובבעיות במוסכים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה יודע מה אייל (או כל מי שרוצה לעזור...),

איזה רכב היית ממליץ לאדם כמוני, שנוסע כל יום שעה וחצי-שעתיים, כל יום קו מודיעין-ירושלים ובתוך ירושלים.

שלא רוצה סופר מיני, שלא מחפש רכב שיטחן אותו בדלק (לא מחפש דיזל אבל גם אין לי מניות בפז), בטוח, נוח, מאובזר (לאו דווקא חיישני תאורה או גשם. אני יותר בכיוון של בקרת אקלים ובקרת שיוט).

יש כזה שלא מיוצר דווקא בצרפת או בגרמניה?

• תוכן חדש...