Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לרשום גם מה הלך:-)

טורבו שהתפרק אחרי 80 אלף קילומטר, מחשב רכב שבק חיים, מערכת abs שהפסיקה לעבוד( לא הספקתי לתקן אותה).

מה שכן, מנוע 1.8t פשוט מנוע מדהים ואמין בטירוף, חבל שהפסיקו לייצר אותו והביאו את ה1.4 הסופר/טורבו המעפן במקום.

מדובר על הגולף gti.:-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע למה אנשים כל-כך מתלוננים על הפולקסווגנים, סה"כ רכבים מאוד אמינים, רק מה? בארץ המוסך מורשה יבואן איך נאמר זאת בעדינות, לא ממש מתמקצע בעבודה... אפילו לא ברכבים קצת יותר שכיחים וותיקים כמו האיביזה 2001 שלי.

אחרי שנה וחצי שהאיביזה אצלי, שפכתי עליה קצת כסף (טוב ידעתי שצריך יישור קו קטן לפני), אבל חלק מהדברים הבאתי מאיביי וחלק מפירוקיה של חבר, ככה שהנזק יצא לא כזה גדול ביחס לכמות הדברים שהוחלפו:

רבעיית צמיגים של גודייר, ידיות דלתות קדמיות מכרום, מצערת, תושבת מנוע, בולמי זעזועים אחוריים, כריות בולמים קדמיים, תותבים קדמיים, תושבי בול קדמיים, קויל, חוטי הצתה, יחידת בקרה לסטריאו/מזגן, ג'אנטים מגנזיום (הקודמים היו מעט עקומים וגרמו לרעידות בהגה), פלאג' מים, סוכך צד נהג, וסמל שנגנב =] הכל ביחד כולל עבודה הגיע למעט פחות מ6 אלפיות.

אבל עם כל רשימת הקניות הזאת, עלות הנזק כולה + טיפולים שוטפים לא משתווה לעלות חובה + מקיף לנהג צעיר וחדש לשנה :evil:

ככה שאם התחזוקה לא הייתה מספיקה, באו חברות הביטוח ועשו ווידוא הריגה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
לא יודע למה אנשים כל-כך מתלוננים על הפולקסווגנים, סה"כ רכבים מאוד אמינים, רק מה? בארץ המוסך מורשה יבואן איך נאמר זאת בעדינות, לא ממש מתמקצע בעבודה... אפילו לא ברכבים קצת יותר שכיחים וותיקים כמו האיביזה 2001 שלי.

אחרי שנה וחצי שהאיביזה אצלי, שפכתי עליה קצת כסף (טוב ידעתי שצריך יישור קו קטן לפני), אבל חלק מהדברים הבאתי מאיביי וחלק מפירוקיה של חבר, ככה שהנזק יצא לא כזה גדול ביחס לכמות הדברים שהוחלפו:

רבעיית צמיגים של גודייר, ידיות דלתות קדמיות מכרום, מצערת, תושבת מנוע, בולמי זעזועים אחוריים, כריות בולמים קדמיים, תותבים קדמיים, תושבי בול קדמיים, קויל, חוטי הצתה, יחידת בקרה לסטריאו/מזגן, ג'אנטים מגנזיום (הקודמים היו מעט עקומים וגרמו לרעידות בהגה), פלאג' מים, סוכך צד נהג, וסמל שנגנב =] הכל ביחד כולל עבודה הגיע למעט פחות מ6 אלפיות.

אבל עם כל רשימת הקניות הזאת, עלות הנזק כולה + טיפולים שוטפים לא משתווה לעלות חובה + מקיף לנהג צעיר וחדש לשנה :evil:

ככה שאם התחזוקה לא הייתה מספיקה, באו חברות הביטוח ועשו ווידוא הריגה.

שאלה בנוגע לדבריך.

איך זה שיש כ"כ הרבה פולקסווגן (פולו וגולף) בכבישים, והם נחשבים כרכבים עם בעיות? (בדר"כ)

פורסם

אצלנו במקום ראשון אופל אסקונה שנת 84. נקנתה בשנת 96 ב 17 אלף ש"ח, ונמכרה אי שם בתחילת שנת 97 ב 4 אלפים ש"ח :lol:.

גיר שבק שלוש פעמים, מנוע פעמיים. חוץ מכל מיני דברים שהיו צצים פתאום. וכל זה בלי לציין את צריכת הדלק הזוועתית שלה.

ומקום שני הולך לפורד אסקורט שנת 93 שנקנתה ב 2006 ונמכרה חצי שנה מאוחר יותר. אמנם מכרתי אותה ב 2000 ש"ח יותר ממה שקניתי, אבל ההוצאות שהיו, אוווווווו . כל שני וחמישי היה צריך להחליף משולשים. עד שבסוף נמאס לי ושמתי משולשים מקוריים שעלו לי 1500 ש"ח. וכל זה שבוע לפני שמכרתי. בעצם, מי שקנה את הרכב, היה מישהו שראה את הרכב במוסך והתאהב בו:lol:.

שונא גזענים !.

פורסם
שאלה בנוגע לדבריך.

איך זה שיש כ"כ הרבה פולקסווגן (פולו וגולף) בכבישים, והם נחשבים כרכבים עם בעיות? (בדר"כ)

היה פה דיון מעניין בנוגע לתחום האמינות ובאמת שאני לא רוצה להיכנס לזה כי דשו וחפרו בנושא המון כאן על דפי הפורום.

המסקנה בדיון ההוא (ולמען האמת זאת המסקנה היחידה שצריכה להיות אצל כל רוכש רכב) הייתה שלא משנה איזה רכב יש לך,

מאזדה, הונדה, טויוטה, פולקסווגן, פיאט או אפילו רנו, הכל תלוי באופן שבו אתה מתחזק את הרכב בשוטף.

בעלים שיזניח את הרכב, יטפל בו בחלפים לא מקוריים/תחליפים מאושרים, לא יקפיד על הוראות יצרן ולא יעשה טיפולים בזמן, בסופו של דבר הרכב ייתן את אותותיו בשלב כזה או אחר, כי מי שמטפל ברכב שלו אצל מקצוען ובזמן, לא יהיו לו בעיות בד"כ.

כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל, והשרשור הזה מספק לנו כמה מיתוסים מנופצים בנוגע לאמינות של יפנומטיות, ככה ש"אמינות" זה משהו שצריך לקחת בערבון מוגבל בלי קשר לתוצרת הרכב.

פורסם

פיאט טמפרה שנת 94' הורי קנו חדש מהחברה ועברה אליי ב2006 עם צורך בתיקון ראש מנוע,

אז מה שהוחלף, ראש מנוע 5 פעמים!! ובפעם האחרונה ה-6 במספר האוטו נעזב בחנייה כבר שנתיים ומחכה שאני יועיל בטובי לקרוא לפירוק,

במהלך השנים הלכו המון דברים, אני לא זוכר את כולם אז אנייכתוב מה שאני זוכר,

אלטרנטור פעמיים+

יום אחד בנסיעה שיגרתית הרכב התחיל להשתגע החלונות החשמליים עלו וירדו, הרדיו דיסק נדלק ונכבה עד שנשרף, התחיללהיכנס עשן לפנים הרכב, האוטו נעצר בצד, והנזק שנוצר, מנגנוני חלונות, נעילה מרכזית, צמה של הרדיו דיסק וכל מה שבאזור הותך לגמריי, ועוד כמה תענוגות שאני לא זוכר.

מזרק בתמידות היה עושה בעיות, תמיד נדלקת נורה ומתחיל האוטו לקרטע כמה שלא ניסו לטפל בזה ותוספים וכו' לא עזר.

כמו כןם נזילת שמן תמידית שהוחלף שם כל האזור גםלא עזר.

אבלאין מה להגיד אוטו הראשון שלי, ויש לי ממנו הרבה זכרונות טובים.

פורסם

אצלי מדובר במונדאו GLX 2 ליטר מודל 95 עם משהו כמו 130K ק"מ שהיתה אצלי באיזור 2003-2004.

לכשעצמו הרכב לא היה רע אבל היו לו כמה תקלות : אלטרנטור הלך, סטרטר הלך, MAF הלך, חוטי הצתה הלכו, מיסבי גלגלים אחורים והכי גרוע בגלל קצרים בצמות החשמל לא עבדו מאווררי המנוע והתבשל לי מנוע שלם להרס מוחלט בלי חיווי בלוח השעונים.

נקנה במשהו כמו 32K ונמכר ב 22.5K כעבור כשנה וחצי לערך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רנו קליאו B מודל 2001.

הייתה אצלנו 2004-2007.

צינור הגה כוח שהתנפח ללא סיבה, חיישן גיר פעמיים, פלאגים אחרי 5 אלף ק"מ.

עם כל ה"אהבה" שלי לצרפתיות, חשוב לציין שהמנוע ברכב הזה היה פשוט חיה רעה, 1400 עם 100 כ"ס על תיבה אוטומטית שפשוט הפתיע כל פעם מחדש.

Bimmer

פורסם

רנו קליאו B 2001 נפח 1.4 ידנית, האוטו היה חיה רעה ונותן בראש גם ב140 קמש בכבישים המהירים, הבעיה שהרכב לא נתו לי חודש אחד ללא מוסך !

הושקע ברכב מעל8K והפסדתי ירידת ערך של 7K וכל זה ב11 חודשים.

היה האוטו הראשון שלי שהוציא ממני את כל התמימות ולימד אותי ממי להזהר ואיך להתנהג בכל סיטואציה וכמה נוכלים יכולים להיות בעלי מוסך.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
זה מעניין - אוטוביאנקי A112 זהה לפיאט 127 מבחינה מכאנית. האוטוביאנקי שלי מניעה בקלות דווקא כשהמנוע קר, ללא צ'וק.

לעומת זאת, התנעה של המנוע כאשר הוא חם מצריכה סטרטר מעט ארוך יותר, ולעתים גם מעט עזרה מהמצערת.

להזכיר כי לכונס האויר היו שני מצבים" מצב "קיץ" שבו שאב אויר מחלקו העליון של תא המנוע (ליד הגלגל הרזרבי) ומצב "חורף" שבו שאב אויר חם מאזור המנוע\סעפת. פעמיים בשנה היה צורך להסיט את הצינור. מכך למדים שגם מהנדסי פיאט היו רגישים לעניין טמפרטורת האיור הנשאב אבל מנוע קר לא מחמם את האויר - והמנוע לא נדלק בבוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פולקסווגן פולו 1999 שנרכשה כחדשה יד ראשונה עבור אשתי ונמכרה 4.5 שנים אח"כ עם 40,000 ק"מ כשהיא על גרר בדרך לצ'מפיון.

תקלות ללא סוף כולל לוח מחוונים ( :shock: ) שהתפגר - ויבואן מחורבן ביותר שלא יודע לקחת אחריות על פחי האשפה המוטוריים שהוא מוכר.

נשמע יותר כמו חוסר מזל. זה סבבה של אוטו. לא נשמע הגיוני 9000 ק"מ בשנה עם כל כך הרבה בעיות. איזה בעיות היו כי ניראה לי שאתה קצת נסחף עם ההגדרות של "פחי אשפה מוטוריים". היו לי איזה אחד או שניים פולקסווגנים ואודי וחוץ מתקלה אחת ביצור שהיבואן היה סבבה איתי ודאג שהכל יוחלף, לא זוכר בעיות מיוחדות. כנראה אכלת אותה באוטו ספציפי שירד מפס היצור דפוק. חבל כי היית יכול להנות מהפולו.

פורסם

מיצובישי מאגנום 2004, קנינו חדש מהחברה. מערכת קרור דפוקה שבחברה ידעו והסתירו את הבעיה מהלקוחות. נסיעה ראשונה בשטח ביום חם המנוע כמעט נשרף. בחברה פילבלו עיניים, טענו שלא מכירים את התופעה ופעם ראשונה שהם נתקלים בדבר כזה. קצת בירורים והסתבר שכל בעלי המגנומים סולבים מאותה בעיה. החליפו את מערכת הקירור והוסיפו מאוורר שלא ממש עזר. מכרתי את האוטו והזהרתי את הקונה שתמיד ישים לב לחום המנוע. אחרי חודשיים התקשר אלי שהלך לו המנוע...

למרות שהרכב היה עדין באחריות לא הכירו בו בגלל שהוא לא קנה ישירות מהחברה.

פורסם

פיג'ו 306 מודל 95, היתה בבעלותי ב2001-2002

נרכשה מיד פרטית, עם ק"מ נמוך, מלוקקת וכל השיט הזה.

נסעתי בתקופה ההיא כ"כ הרבה באוטובוס שכבר הנהג שאסף אותי באיזור המוסך זכר את היסטוריית הטיפולים של הרכב בעל פה.

בסופו של דבר היא הושבתה , כלומר קיבלתי מחירון על הגרוטאה הזו.

אני חייב להעיר שאחד הרכבים הכי אמינים שהיו לי זה הגולף GTI דור 4, מודל 2001 שהחזקתי בין השנים 2007 ל 2010 (מעל 3 שנים) והוא לא היה צעיר . בניגוד ללימון שסולל הדרך קנה חדש מהחברה בשנת 2003 וממשיך לבכות אודותיו בפורום כבר כמה שנים ברצף :)

הרכב הגיע אליי גם עם היסטוריה נקיה מבעלים שהחזיק אותו לפניי כמעט 7 שנים.

השני הכי אמין הוא פולו 16V מודל 97 שרכשתי בשנת 2002 אחרי שנפטרתי מהפיג'ו המנוולת , נסעתי בה מעל 5 שנים עם אפס תקלות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
היה פה דיון מעניין בנוגע לתחום האמינות ובאמת שאני לא רוצה להיכנס לזה כי דשו וחפרו בנושא המון כאן על דפי הפורום.

המסקנה בדיון ההוא (ולמען האמת זאת המסקנה היחידה שצריכה להיות אצל כל רוכש רכב) הייתה שלא משנה איזה רכב יש לך,

מאזדה, הונדה, טויוטה, פולקסווגן, פיאט או אפילו רנו, הכל תלוי באופן שבו אתה מתחזק את הרכב בשוטף.

בעלים שיזניח את הרכב, יטפל בו בחלפים לא מקוריים/תחליפים מאושרים, לא יקפיד על הוראות יצרן ולא יעשה טיפולים בזמן, בסופו של דבר הרכב ייתן את אותותיו בשלב כזה או אחר, כי מי שמטפל ברכב שלו אצל מקצוען ובזמן, לא יהיו לו בעיות בד"כ.

כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל, והשרשור הזה מספק לנו כמה מיתוסים מנופצים בנוגע לאמינות של יפנומטיות, ככה ש"אמינות" זה משהו שצריך לקחת בערבון מוגבל בלי קשר לתוצרת הרכב.

זה נכון בגדול.....יותר נכון בענק.

אבל בתכלס זאת שטות גמורה.

למה המוסכניקים של טויוטה מקצוענים, לא זכור לי שבטויוטה המוסכניקים מדברים יפנית.

וסוגרים כל בורג עם ידית מומונט.

מישום מה זה תירוץ מוכר אצל בעלי פולקסווגן.

היה לו גולף 2000 שנת 2000.

זה מיזבלה של רכב!!!!!!

פלסטיקים מקרקשים, מתקלפים ( גם לזה יש תירוץ-החום בארץ).אגב, עד היום הם ממשיכים עם הפלסטיקים האלו.

גם בטוראג 2007 הפלסטיקים מתקלפים.

מנוע נכבה מתי שמתאים לו (לא לנו) המחשב לא מאתר תקלה.

המדיד של השמן מתיבש ונופל (עוד שטות- רק כדי לשאוב עוד כסף, מה הבעייה עם השרוול מתכת?=אין בעייה).

חלונות נופלים( לא זכור לי שאני משמן את הפלסטיקים בתוך הדלת שמחזיקים את החלונות (טויוטה היילקס 99 כבר 8 שנים אצלי עם 400 אלף ק"מ)

בכל מקרה קנינו את הגולף בשנת 2004 יד ראשונה 90 אלף ק"מ, ספר טיפולים מלא במוסך מורשה. רעננה.

אחרי שנתיים ועד 35 אלף ק"מ נוספים, מכרנו במכיר מצחיק, כי כל יום נוסף עולה כסף באוטו הזה.

לעומת זאת הגאלאנט 1999 אצלנו עוד מעט 10 שנים, קנינו יד 3 עם 40 אלף ק"מ.

זה האוטו הכי לא מטופל שאני מכיר, עושים טיפול רק שניזכרים. (ובטח לא במורשה)

הוא היום אחרי 10 שנים עם 230 אלף ק"מ ונוסע כמו לפני 10 שנים.

עלויות ההחזקה שלו ב 10 שנים, לא עלו על עלויות האחזקה של הגולף בשנה אחת.

לאור זאת יש לנו גאלאנט נוספת אצל אישתי כבר 4 שנים.

הגאלאנט זאת דוגמה, יש עוד המון רכבים טובים.

אני עם היילקס 99 רכב מצויין

עכשיו אבא שלי מחפש רכב מנהלים.

המחירים של הטוראג של הפאסט, ואודי בריצפה.

אבל הוא לא מוכן לשמוע ובצדק.

כנירא שלא סתם אילו המחירים.

הכל מקרה להגיד שהכל זה עניין של טיפול, זה טיפול פסיכולוגי בלבד.

אבל עם זה עובד אז מה אכפת לכם.

בהצלחה לכולם

ושבוע טוב

פורסם
זה נכון בגדול.....יותר נכון בענק.

אבל בתכלס זאת שטות גמורה.

למה המוסכניקים של טויוטה מקצוענים, לא זכור לי שבטויוטה המוסכניקים מדברים יפנית.

וסוגרים כל בורג עם ידית מומונט.

מישום מה זה תירוץ מוכר אצל בעלי פולקסווגן.

היה לו גולף 2000 שנת 2000.

זה מיזבלה של רכב!!!!!!

פלסטיקים מקרקשים, מתקלפים ( גם לזה יש תירוץ-החום בארץ).אגב, עד היום הם ממשיכים עם הפלסטיקים האלו.

גם בטוראג 2007 הפלסטיקים מתקלפים.

מנוע נכבה מתי שמתאים לו (לא לנו) המחשב לא מאתר תקלה.

המדיד של השמן מתיבש ונופל (עוד שטות- רק כדי לשאוב עוד כסף, מה הבעייה עם השרוול מתכת?=אין בעייה).

חלונות נופלים( לא זכור לי שאני משמן את הפלסטיקים בתוך הדלת שמחזיקים את החלונות (טויוטה היילקס 99 כבר 8 שנים אצלי עם 400 אלף ק"מ)

בכל מקרה קנינו את הגולף בשנת 2004 יד ראשונה 90 אלף ק"מ, ספר טיפולים מלא במוסך מורשה. רעננה.

אחרי שנתיים ועד 35 אלף ק"מ נוספים, מכרנו במכיר מצחיק, כי כל יום נוסף עולה כסף באוטו הזה.

לעומת זאת הגאלאנט 1999 אצלנו עוד מעט 10 שנים, קנינו יד 3 עם 40 אלף ק"מ.

זה האוטו הכי לא מטופל שאני מכיר, עושים טיפול רק שניזכרים. (ובטח לא במורשה)

הוא היום אחרי 10 שנים עם 230 אלף ק"מ ונוסע כמו לפני 10 שנים.

עלויות ההחזקה שלו ב 10 שנים, לא עלו על עלויות האחזקה של הגולף בשנה אחת.

לאור זאת יש לנו גאלאנט נוספת אצל אישתי כבר 4 שנים.

הגאלאנט זאת דוגמה, יש עוד המון רכבים טובים.

אני עם היילקס 99 רכב מצויין

עכשיו אבא שלי מחפש רכב מנהלים.

המחירים של הטוראג של הפאסט, ואודי בריצפה.

אבל הוא לא מוכן לשמוע ובצדק.

כנירא שלא סתם אילו המחירים.

הכל מקרה להגיד שהכל זה עניין של טיפול, זה טיפול פסיכולוגי בלבד.

אבל עם זה עובד אז מה אכפת לכם.

בהצלחה לכולם

ושבוע טוב

נו אז נפלת על לימון, להסיק מממקרה בודד את הכלל זה ממש לא להיות חכם. חסרים מקרים הפוכים?

חסרים טויוטות עם תקלות ייצור סדרתיות? (גיר רובוטי של היאריס והקורולה) או מיצובישי?

וגם אם יש לרכב תקלה סדרתית, זה לא מונע ממנו להיות מהנה לנהיגה ושווה קנייה.

לא לקנות פאסאט או אאודי רק בגלל סטיגמה שיש בארץ זה שטות גמורה.

אני מאמין שקונצרן הרכב הכי גדול באירופה יודע דבר או 2 על ייצור מכוניות איכותיות.

ולא חסר בעלי רכבים שמאוד מרוצים מהגולפים/פולואים שלהם והאמינות שהם מראים לאורך שנים.

בנוגע לפלסטיקים מקרקשים אז כיום כמעט ואין את זה אצל בעלי הגולף והפולו החדשות, אתה מוזמן לשאול אותם, יש מספיק כאלה כאן בפורום.

ובכלל, מספיק עם החפירה בנושא, לא טוב לך WV? סבבה אל תקנה, תשאר בדעה שלך ותסע על הטויוטה שלך כל החיים בתקווה שהבלמים שלך לא יתפרקו יום אחד, אבל אל תוציא שם רע לאחרים.

• תוכן חדש...