Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחושת המהירות ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שמתי לב שברכבים שונים יש תחושה שונה לגמרי לאותה מהירות

אצלי בקאווליר במושב הנוסע אין ממש הבדל ששמים לב אליו חוץ מהקצב שהסביבה זזה, בין 70 ל120 קמ"ש בוא נאמר. פשוט לא מורגש כמה מהר אתה נוסע.

במושב הנהג יש בעיה בדלת של הנהג אז כל הזמן שומעים את הרוח :shock: אז מרגישים את המהירות פחות או יותר לפי הצליל של הרוח, אבל עדיין אין ממש תחושה כמה מהר נוסעים (בקו ישר כמובן :x )

אתמול נסעתי עם אחותי בפיאט פונטו, בכביש עירוני ארוך דו נתיבי, הייתי מושכנע שהיא נוסעת לפחות על 100!!! אני מסתכל למחוג והוא מראה 70 !

הרכב מקורי ללא כל שינויים, גם לא בגודל צמיג, ועובר טסטים, אז לא סביר שהמחוג מזייף. ואגב הנסיעה עם חלונות סגורים ואין אצלה רעש של רוח, פשוט ההרגשה בגוף, לא מהראייה/שמיעה.

בכל אופן אני ממש ממש לא מגזים כשאני אומר שההרגשה אצלה ב70 היא ההרגשה בקאווליר ב140 מינימום (אני לא נסעתי ב140 אף פעם אבל בוא נגיד של120 אין מה להשוות בכלל).

*אגב אני מדבר על מהירות השיוט ולא על תאוצה, למרות שגם התאוצה אצלה מרגישה בנסיעה עירונית הרבה יותר חזק ממה שמורגש אצלי עם דוושה בריצפה !

מה גורם להרגשה השונה כל כך בין רכבים שונים ?

פורסם

ההרגשה "בגוף" שאתה מתאר מתייחסת למה שאתה מרגיש בזמן תאוצת הרכב.

עפ"י חוקי הפיסיקה, כאשר גוף נמצא במנוחה או במהירות קבועה, לא חל על הגוף שום כוח. כמובן שהלה נכון לגבי עולם מושלם בלי כוחות חיצוניים כגון חיכוך עם הכביש, התנגדות האוויר וכו', דברים שכנראה גם ככה לא ממש מורגשים בתוך הרכב.

כל תחושה שיש לך על מהירות הרכב כשהוא במהירות קבועה היא סובייקטיבית לגמרי ולא קשורה לכוחות שפועלים על הגוף שלך.

עד כאן לפיסיקה.

יכול להיות שבמכונית הקטנה אתה מרגיש יותר מהיר כמו שאדם ששט בסירת מנוע ירגיש שהוא נוסע יותר מהר מאדם ששט באוניה גדולה, למרות שהם בעצם שטים באותה מהירות.

• מעניין 1
פורסם
ההרגשה "בגוף" שאתה מתאר מתייחסת למה שאתה מרגיש בזמן תאוצת הרכב.

עפ"י חוקי הפיסיקה, כאשר גוף נמצא במנוחה או במהירות קבועה, לא חל על הגוף שום כוח. כמובן שהלה נכון לגבי עולם מושלם בלי כוחות חיצוניים כגון חיכוך עם הכביש, התנגדות האוויר וכו', דברים שכנראה גם ככה לא ממש מורגשים בתוך הרכב.

כל תחושה שיש לך על מהירות הרכב כשהוא במהירות קבועה היא סובייקטיבית לגמרי ולא קשורה לכוחות שפועלים על הגוף שלך.

עד כאן לפיסיקה.

יכול להיות שבמכונית הקטנה אתה מרגיש יותר מהיר כמו שאדם ששט בסירת מנוע ירגיש שהוא נוסע יותר מהר מאדם ששט באוניה גדולה, למרות שהם בעצם שטים באותה מהירות.

זה לא החוק, החוק אומר שסכום וקטורי של הכוחות שווה לאפס. אם אין שום כוח זה כמובן גם אפס.

בכל מקרה אם אני אמשוך אותך מיד אחת בכל הכוח שלי ואתה תתפוס איזשהי ידית ביד השניה ולא תזוז מהמקום, אתה עדיין תרגיש את הכוח, זה לא חשוב אם הסכום כוחות הוא אפס.

וזה מה שאחותי אומרת, (לא חוקי ניוטון :twisted: ), שזה כי האוטו קטן, אבל ממש קשה להאמין כי זאת הרגשה כל כך שונה ואני לא הגזמתי שאמרתי ש70 מרגיש יותר מהיר מ140 ברכב שלי !

פורסם

יש תחושה מאוד מטעה לפעמים,נדמה לנו שאנחנו נוסעים לאט אבל בעצם המהירות מאוד גבוה,זה יכול להיות מסוכן ומטעה.

אתה מוזמן להוציא יד מחוץ לחלון ולהרגיש את התנגדות האדירה ואז תבין מהר מאוד.

פורסם

אתה מוזמן להוציא יד מחוץ לחלון ולהרגיש את התנגדות האדירה ואז תבין מהר מאוד.

לא נראה לי שזאת ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לבן אדם...

• אהבתי 1

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

מזכיר לי את האוטו של המורה נהיגה שלי סקודה פאביה ישנה כזאת , כשנסעתי בה ולפי המחוג הראתה 90 קמ"ש מכוניות עקפו אותי(ולא משנה באיזה יום נסעתי ובמצב התנועה).

וכשנסעתי בסיטרואן C5 המחוג על 70-80 קמ"ש ועוקף מכוניות.

הכביש הוא כביש עם גדר הפרדה עם מהירות מקסימלית של 90 קמ"ש.

מצב התנועה במקרים הללו היה מאוד דומה וכמו כן לא משנה באיזה שעה...

כנראה שבאחד מהם או בשניהם המחוג מזייף:evil:

פורסם

אני חושב שיש עוד גורמים משפיעים:

- בידוד רעשי חוץ\כביש, זה כולל גם חלונות וסאן-רוף סגורים או פתוחים, משמעותי ביותר

- רעש המנוע החודר לתא הנוסעים, מאפייניו ואופי פעולתו של המנוע - V6 \ טורבו \ מנוע 4 בוכנות חלש, בנוסף להבדלי העוצמות של התאוצה והעברת הכוח

- יציבות\מאסיביות הרכב, כלומר האופן שבו הרכב "יושב" על הכביש

- מידת המאמץ שמכלולי הרכב נדרשים לו על מנת להגיע למהירות הנתונה

- מצבו הכללי של הרכב. גם באותו הדגם בדיוק מראה הרכב ומצב תחזוקתו, אפילו מהבחינה הקוסמטית

כל אלה, משפיעים לדעתי על ה"תחושה" שאתה מדבר עליה - החוויה עצמה של התנועה, מעבר לכוחות הפיסיקאליים שאתה חש

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אני חושב שיש עוד גורמים משפיעים:

- בידוד רעשי חוץ\כביש, זה כולל גם חלונות וסאן-רוף סגורים או פתוחים, משמעותי ביותר

- רעש המנוע החודר לתא הנוסעים, מאפייניו ואופי פעולתו של המנוע - V6 \ טורבו \ מנוע 4 בוכנות חלש, בנוסף להבדלי העוצמות של התאוצה והעברת הכוח

- יציבות\מאסיביות הרכב, כלומר האופן שבו הרכב "יושב" על הכביש

- מידת המאמץ שמכלולי הרכב נדרשים לו על מנת להגיע למהירות הנתונה

- מצבו הכללי של הרכב. גם באותו הדגם בדיוק מראה הרכב ומצב תחזוקתו, אפילו מהבחינה הקוסמטית

כל אלה, משפיעים לדעתי על ה"תחושה" שאתה מדבר עליה - החוויה עצמה של התנועה, מעבר לכוחות הפיסיקאליים שאתה חש

יואב

תראה מדובר על מהירות שיוט של 70 קמ"ש בשני רכבים מקוריים פשוטים ללא גג נפתח וללא כלום אז זה גם לא מסביר :-(

פורסם

בגלל זה לא מסתמכים על התחושה וגם אם מרגיש לך שהאוטו משייט כשאתה על 140 ואתה לא מרגיש את המהירות בכלל, סע עם שתי ידיים על ההגה וזהירות מקסימלית. במספר פעמים שנסעתי במהירויות בסביבות ה180 והנוסעים ברכב כלל לא ידעו שזו המהירות. כמו שנאמר, העניין מאוד מסוכן. תמיד להיות בבקרה!

פורסם

אתה תרגיש שונה אם תסע במכונית מיני כמו ה107 על 120 או עם ג'יפ על 120.

בידוד רעשים יותר טוב, גם רעשי רוח וגם רעשים מהמנוע.

נוחות נסיעה, עם רכב קטן אתה מרגיש כל סדק בכביש, וזה משפיע על המוח.

טלטולים (או תלתולים?) של הרכב במהירות גבוהה, מורגש יפה בחלק מהמכוניות.

יכול להיות שאפילו תנוחת ישיבה ונוחות ישיבה יגרמו לך להרגיש שאתה נוסע פחות מהר ממה שאתה באמת.

כשרק התחלתי לנהוג בלי מלווה נסעתי ממש בימים הראשונים שלא ישבה לי קרציה על הראש שאמרה לי להאט כל הזמן

ועקפתי רכב אחר בכביש, פתאום הסתכלתי על המחוג וראיתי מספר שאני לא אפרסם פה.

דבר ראשון למדתי להסתכל על המהירות לעיתים יותר תכופות גם באוטומט.

דבר שני עברתי לידני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אתה תרגיש שונה אם תסע במכונית מיני כמו ה107 על 120 או עם ג'יפ על 120.

בידוד רעשים יותר טוב, גם רעשי רוח וגם רעשים מהמנוע.

נוחות נסיעה, עם רכב קטן אתה מרגיש כל סדק בכביש, וזה משפיע על המוח.

טלטולים (או תלתולים?) של הרכב במהירות גבוהה, מורגש יפה בחלק מהמכוניות.

יכול להיות שאפילו תנוחת ישיבה ונוחות ישיבה יגרמו לך להרגיש שאתה נוסע פחות מהר ממה שאתה באמת.

כשרק התחלתי לנהוג בלי מלווה נסעתי ממש בימים הראשונים שלא ישבה לי קרציה על הראש שאמרה לי להאט כל הזמן

ועקפתי רכב אחר בכביש, פתאום הסתכלתי על המחוג וראיתי מספר שאני לא אפרסם פה.

דבר ראשון למדתי להסתכל על המהירות לעיתים יותר תכופות גם באוטומט.

דבר שני עברתי לידני.

בקטע הזה די מצחיק שהקאווליר בא עם המאפיינים שאמרת לרכב קטן :x

נוחות נסיעה הגרועה ביותר שנתקלתי (אתה מרגיש כל דבר בכביש הרבה יותר מרכב אחר), ורכב יחסית רועש מהמנוע, ומבחינת הרעש רוח יש בעיה כלשהי בדלת של הנהג שאתה שומע כל הזמן כאילו הדלת פתוחה !!!! :evil: :evil: :evil:

פעם אחת נכנסתי לאוטו "לשתי שניות" לכוון את הרדיו ולא סגרתי ממש טוב את הדלת ובסוף התחלתי לנסוע, ובפניה ימינה נפתחה לי הדלת לגמרי ועף הפלאפון :brickwall:, מאז אני כל כמה דקות מנסה קצת לפתוח את הדלת לראות שהיא באמת סגורה כי יש רעש ממש של דלת פתוחה תמיד (בגלל זה אפילו לא זהיתי שהיא פתוחה באמת)

ולבחור עם ה4K ב110 - באיזה אוטו אתה נוסע ?? נשבר לך הילוך או שניים אז אתה נוסע בנמוך ? או שאתה מניח את הרגל על הקלאצ כל הדרך שהיא לא תתעייף? :-P

• תוכן חדש...