Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מהמחשבות על העתיד הגעתי למסקנה שחייבים ללמוד-תואר!

אני משתחרר השבוע ממקום העבודה, בשביל להקדיש 98% ללימודים. לפחות בשנה הראשונה.

בחירת תחום/מקצוע לעתיד לקח לי כשנה וחצי. מאז שהשתחררתי מצה''ל.

חשבתי על תחום הסחר-יבוא, הבאת סחורה,הפצה וכול מה שמסביב, זה מה שמעניין אותי.

רק שאין תואר לדבר כזה, ואין לי מושג מה עושים, נרשמתי באתרי לימודים וכל מה שהצליחו לגרד לי זה קורסים פעם בשבוע במשך חצי שנה. זה לא יתן לי תעודה לעתיד וחבל על הזמן והכסף לקורסים הללו.

אותותו אני מתחיל פסיכומטרי, אבל השאלה היא, איזה מסלול לימודי תואר יכול להוביל אותי לאן שאני מבקש.

מה אתם מכירים? מה אתם חושבים או יכולים לחלוק איתי?

מי שממכם למד ואני בטוח שיש פה הרבה כאלו, ויוכל לחלוק איתי אני אשמח:wink:

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

בשביל זה אתה צריך לדעת קצת חשבון והרבה שיווק.

בגלל ששיווק זה 80% תכונות ורק 20% ידע אין הרבה מה ללמוד.

לדעתי למד כלכלה או מנהל עסקים במגמת שיווק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ובלי קשר, אם אתה מתעניין בכל מה שקשור בייבוא וייצוא, מקום לא רע להתחיל ללמוד בו הוא חברת שילוח בינ"ל גדולה. זוגתי עובדת מזה תקופה די ארוכה בחברה כזאת ומבחינתי לפחות היא די אוטוריטה בכל מה שקשור בתחום (אתה רק צריך לשמוע אותה פעם מדקלמת כמה אחוז מס תשלם עבור מוצר X, אילו אישורים עליך להמציא ואיך להפיץ את זה כמה שיותר מהר).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נראה שתואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשיווק זו התשובה של האקדמיה בשבילך. אבל כדי להכנס לשוק הזה אולי כדאי באמת לעבוד באחת מחברות היבוא/יצוא.

172

פורסם

לפי הזכור לי כדי לייבא עליך להוציא רישיון ייבוא, כך שתיאלץ לקחת קורס ספציפי מטעם משרד העבודה-בנוסף למה שתלמד.

ייבוא זה עולם שלם בפני עצמו.

טיפ, ובקשה לי אליך.

הבקשה היא, שכשתגלה למה אסור לייבא ציוד משומש לגידול דבורים לארץ, (סעיף 12-ג'-9 ) תיזכר בי ותגיד לי מדוע זה כך.

טיפ: אסור לייבא ציוד משומש לגידול דבורים לארץ...:lol: :lol: :lol:

לגבי ייצוא, אין לי כל כך ידע.

לגבי שיווק והפצה, זה בעיקר 3 דברים: אסטרטגייה (תכנון לטווח ארוך, רעיונות שיווקיים כמו מבצעים יזומים וכו'), תימחור נכון, ופירסום אפקטיבי. אם תוכל לעשות סטאג' אצל יבואן כלשהו, זה יהיה נהדר, אם תוכל אצל 2, אחד קטן ומשפחתי ואחד גדול ומוסדי, אדרבה. 2 "SKILL-SETS" שונים לגמרי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שמע ברווז, לא יודע איך זה קורה אבל כל פעם התגובות והיציאות שלך מצחיקות אותי, אין לי מושג אם זה משהו מולד או נרכש אבל בכל אופן, המשך כך :lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לדעתי האישית, לעשות תואר במתכונת ה"רגילה" פשוט לא משתלם.

להשקיע עשרות אלפי שקלים, ללמוד 3 שנים בלי לעבוד או לעבוד מעט מאוד ובסוף לעבוד בשכר סביר עד נמוך - זו השקעה שתחזיר את עצמה אחרי הרבה מאוד שנים, ותלויה ברמת ההכנסה שתשיג.

שים לב, אני לא נגד לימודים אלא לא חושב שכלכלית צורת העבודה המסורתית נכונה.

לדעתי, יותר חכם ונכון ללכת לעבוד בתחום בו אתה רוצה להתעסק ואחרי חצי שנה-שנה, כשיש לך מעט (מאוד) נסיון תלך ללמוד במתכונת של לימודי ערב\או"פ\כל מתכונת אחרת שמשלבת לימודים ועבודה.

באופן הזה תוכל גם להנות מהכנסה יפה בתקופת הלימודים וגם תצבור נסיון שזה הדבר אולי הכי חשוב, ובסיום התואר תהיה עם 4-5 שנים נסיון ותקבל שכר ראוי.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

ברווז,

סביר שהסיבה היא הגנה על ענף הדבורים ממחלות\מגפות חדשות שיחסלו את הענף.

הרי לא ניתן לשים דבורים בהסגר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
חשבתי על תחום הסחר-יבוא, הבאת סחורה,הפצה וכול מה שמסביב, זה מה שמעניין אותי.

רק שאין תואר לדבר כזה, ואין לי מושג מה עושים, נרשמתי באתרי לימודים וכל מה שהצליחו לגרד לי זה קורסים פעם בשבוע במשך חצי שנה. זה לא יתן לי תעודה לעתיד וחבל על הזמן והכסף לקורסים הללו.

נגעת בעניין רגיש. במקרה אמא שלי יושבת בתפקיד די בכיר בתחום הזה, לאחר הסבה מקצועית שעשתה לפני כ-15 שנה.

בשביל לעבוד בתחום היבוא/יצוא/שילוח לא צריך תואר, אלא הסמכה. יש קורסים רציניים של משרד העבודה בהם ניתן ללמוד את כל התורה, לאחר מכן מתחילים בחברת ספנות/שילוח/עמילות מכס, ומשם כבר מתקדמים. זה לא קשה במיוחד, אמא שלי הצליחה לעשות את זה בגיל +40, לאחר שהבינה שהשוק גם ככה רווי במהנדסים וצריך לחפש משהו אחר. לבחור צעיר כמוך זה אמור להיות פשוט למדי, החלק הבעייתי הוא למצוא איפה ללמוד.

בזמנו היה בחור בשם חיים שחק שהעביר את הקורסים האלה ברמה די גבוהה. בדוק בלשכת התעסוקה שלך מהן האופציות כיום, סביר להניח שיוכלו להנחות אותך.

לסיכום, תואר זה נחמד, אבל לא בהכרח שווה ערך למקצוע. אם אתה רוצה להיכנס לתחום הלוגיסטיקה, תעשייה וניהול זה כנראה התואר הכי רלוונטי בשבילך, למרות שאני אישית בז לבוגרי הפקולטה הזאת. (לא לכולם, אבל לרוב המוחץ.)

פורסם

תודה לכולם, שפכת לי מידע חיוני. אבל בטח כולכם מכירים את ההרגשה לפני הבאמת "בחירה" של המקצוע.

אני עכשיו כל כך מעורער, מצד אחד זה תחום שאני מחבב, בדיוק כמו שאני מחבב מחשבים.

אני כל כך לא יודע מה להחליט:-(. מדעי המחשב נשמעים לי כמו צרה צרורה ללמוד,ומהנדס תוכנה זה 4 שנים, אבל מצד אחר זה מקצוע טוב+שכר יותר טוב.

כמה משנה התואר בין אם הוא ממכללה או מאוניברסיטה? האם במקום העבודה יסתכלו עליהם בצורה שונה?

ואני חשבתי שאחרי הצבא הכל יהיה הרבה יותר קל:roll:.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

מחשבים זה תחום טוב אם שכר טוב - בתנאי שאתה אוהב את זה ואתה טוב בזה.

אחרת תוך זמן קצר תמצא את עצמך מחפש לעבור למשהו אחר או סובל בתפקיד בינוני עם אורך חיים מוקצב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליאור ורנו-תודה :oops:

ברווז,

סביר שהסיבה היא הגנה על ענף הדבורים ממחלות\מגפות חדשות שיחסלו את הענף.

הרי לא ניתן לשים דבורים בהסגר.

הגיוני.

ועדיין, אין לך מושג כמה צחקתי כשראיתי את הסעיף הזה בפעם הראשונה, פשוט חוויתי LMAO.

מה שכן- עכשיו, בגללך, קיבלתי תמונה של דבורה עם זמם...:lol: :lol: :lol:

search%3Fq%3Dbee%2Bmouth%2Bgag%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:en-US:%257Breferrer:source%253F%257D%26rlz%3D1I7GGLJ_en%26biw%3D1111%26bih%3D548%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1 + search%3Fq%3Dbee%2Bmouth%2Bgag%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:en-US:%257Breferrer:source%253F%257D%26rlz%3D1I7GGLJ_en%26biw%3D1111%26bih%3D548%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=369&page=10&ndsp=20&ved=1t:429,r:3,s:175&tx=31&ty=58 = 5390254259_d86fd2ffa8_z_thumb.jpg?1296063883:lol:

פורסם

ברווז, האם גם אתה מקבל עור ברווז לעיתים? או שזה משהו קבוע אצלך?

כמו למשל

איך קוראים לסכין יפנית ביפן?

איך קוראים למפתח שוודי בשוודיה?

וכו' וכו'

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
ברווז, האם גם אתה מקבל עור ברווז לעיתים? או שזה משהו קבוע אצלך?

עור בנאדם, אבל אני לא אוהב את הטעם, אז אני אוכל רק את השוק.

איך קוראים לסכין יפנית ביפן?

שמים 2 אצבעות בפה ושורקים, כמו למונית.

איך קוראים למפתח שוודי בשוודיה?

הוא יושב על המדף, מי שצריך בא ולוקח. שם אם אתה קורא לו, אתה נחשב למשוגע.

מספיק להספים את השירשור של הבחור...

ייבוא\ייצוא זה עסק רציני.

• תוכן חדש...