Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה באמת למקצוענים, מאחר וכל כך הרבה תשובות\תגובות\תוצאות חיפוש נותנות תשובות שונות ומגוונות.

לאחר שהתרגלתי לנושא הטמפרטורה המשתנה ב206 (70 מעלות בבין עירוני, 90-100 בתוך העיר) עדיין משהו מציק לי קצת:

כשאני חונה לאחר נסיעה עירונית, והרכב מונע והטמפ' ברגע עצירת הרכב היא 90 הטמפ' תמשיך לעלות עד בערך 102 ואז יכנס המאוורר לפעולה ויוריד חזרה ל90 (מצב תקין לפי כל התגובות).

אבל במצב שאני מכבה את הרכב הטמפ' תמשיך לטפס (כמובן שאני עם סוויץ' פתוח כדי לעקוב אחרי הטמפ') ואילו המאוורר ישאר כבוי ולא יכנס כלל לפעולה, הטמפ' עלולה להגיע כמעט עד האיזור האדום כשהרכב כבוי, כמובן בימי הקיץ האחרונים.

האם המצב הזה תקין? (כפי שנאמר לא פעם בפורומים שונים - כן, ובפורומים אחרים - לא, מכאן הבלבול שלי)

תודה לכולם על ההתייחסות!

פורסם

אני מצרף תגובה של חבר בפורום אחר + התגובה שלי כדי להעשיר את המידע בנוגע לבעיה שלי:

כל עוד המנוע מונע, מתבצע סירקולציה של נוזל הקירור לשם קירורו. ברגע שאתה מכבה את המנוע, הטמפ' תקפוץ שכן אין תהליך קירור.

כמובן שעליה זו תעצור לאחר זמן קצר והטמפ' תתחיל לרדת לאט לאט.

לגבי תפקוד המאוורר - אני לא מכיר את המערכת אצלך ואין לי מושג האם המאוורר אמור לקרר כאשר המנוע כבוי או לא.

נקודה למחשבה: טעות נפוצה לחשוב שכאשר אתה נוסע וטמפ' נוזל הקירור מגיעה לנק' בעייתית, צריך לעצור מהר בצד ולכבות את המנוע.

עליית הטמפ' תהיה חדה ומהירה מאוד והנזק שייגרם יהיה הרבה יותר חמור!

עופר VW כתב:

נקודה למחשבה: טעות נפוצה לחשוב שכאשר אתה נוסע וטמפ' נוזל הקירור מגיעה לנק' בעייתית, צריך לעצור מהר בצד ולכבות את המנוע.

בדיוק הסיבה שאני עושה את הבדיקות הנ"ל, דווקא ב206 אין בעיות תו"כ נסיעה מכייון שהרדיאטור מקבל אוויר קר מבחוץ, וכמה שנוסעים מהר יותר הטמפ' יורדת, מכאן שבנסיעות בין עירוניות הטמפ' הנורמלית ב206 היא 70 מעלות. תגובתך מדליקה לי עוד יותר את האור האדום מכיוון שהיא מאשרת את המחשבה שלי שרכב כבוי+טמפ' גבוהה=רע, וזה בעצם המצב שעליו אני מדבר.

כמו כן - גם ידוע לי שבעת כיבוי הרכב אין סירקולציה של נוזל קירור וכמובן אם המאוורר לא פועל מחוג הטמפ' יראה עליה ולאחר מכן ירידה טבעית.

אבל - ב206 כל הסיפור הזה כל כך שנוי במחלוקת שפה הבעיה שלי, מצד אחד יש שאומרים שהמצב שלי הוא בדיוק המצב הנורמלי, ומצד שני ישנן כאלה שאומרים שאצלהם המאוורר נכנס לפעולה גם כשהמנוע כבוי עם סוויץ', או כאלה שהמנוע כבוי וגם בלי סוויץ' המאוורר פועל.. בקיצור - אתה קולט את המסר.. בלבולציה רצינית..

עוד נקודה - אני מגיע מבעלות של פולו, והשוני במערכת הקירור\חיישני חום המנוע בין שני הרכבים הוא עצום, בפולו (כמו ברוב הרכבים) אין מצב שהטמפ' תעבור את ה90 מעלות, עוד שב206 הטמפ' מאוד וורסטילית ותנוע בתחום ה70-100 בכיף, המצב הנ"ל כמובן תקין לחלוטין ונובע ממיקום החיישנים, אבל עדיין - אני לא מבין למה הטמפ' מידי פעם עולה לגבהים של 110 מעלות במצב שהרכב כבוי, זה פשוט עושה לי רע לראות את זה ובטח מציק שהרבה אנשים מגיבים בצורה כל כך שונה למצב..

פורסם

צר לי אבל אני חייב לכתוב שהבחור כותב שטויות.

ברור שהטמפ' של נוזל הקירור עולה כאשר מכבים את המנוע אבל ברוב הרכבים המודרנים המאוורר יעבוד גם לאחר כיבוי המנוע ועשוי גם להיכנס לעבודה לאחר פרק זמן מסויים כאשר המנוע כבוי.

ברכבים מסויימים קיימת גם משאבה חשמלית שממשיכה לבצע סירקולציה של נוזל הקירור לאחר כיבו המנוע בכדי לקרר את נוזל הקירור בצורה טובה ויעילה יותר.

במידה וטמפ' נוזל הקירור מגיע לטמפ' קריטית רצוי לעצור בצד ולכבות את המנוע בכדי לא לגרום נזק לאטם ראש המנוע !

איזה כייף לי :)

פורסם

?אוקיי לקחתי לתשומת ליבי, העניין שלשמו פתחתי את הת'רד קצת יותר מטריד אותי אם יש למישהו התייחסות

פורסם

המנוע חם כאשר אתה מכבה אותו, אתה לא מצפה שהוא יתקרר בין רגע..

מה שקורה הוא שטמפ' ממשיכה לעלות מאט אך לאחר מכן מתקרר המנוע.

פורסם

ברור לי, אבל - כשאתה יוצא מהאוטו שלך ביום חם, המאוורר שלך פועל? כי שלי לא, הוא יפעל רק אם אניע את הרכב, יכול להיות שפשוט מדובר ביוניט שהלך

?

פורסם

מאוד מפריע לי שאתה אומר שהמנוע מתחמם לאחר כיבוי, פשוט כי זה לא נכון. ברגע שכיבית את המנוע, אין יותר יצור חום, החום רק מתפשט. אז נכון החלקים החיצוניים יתחממו אבל זה על חשבון החלקים הפנימיים שלא באו במגע עם הנוזל קירור או עם האוויר. לאחר שהנוע כבה ובהנחה שהמשאבת מים לא חשמלית (באמת יש משאבות מים חשמליות? עוד לא יצא לי לראות), המאוור כמעט ולא עושה כלום, כי אין סירקולצית נוזל קירור. אני אומר כמעט כי הוא עדיין מייצר סירקולצית אוויר בתא המנוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אז שוב אותו הפרדוקס, למה בכלל המאוורר נדלק ברכבים לאחר כיבויים? הרי אין שום השפעה של המאוורר על המנוע\נוזל קירור

הכל סתם עניין של פסיכולוגיה? לשמוע את הרעש הזה?

אני מסכים איתך דרך אגב אבל מעוניין להבין את העניין לעומק

פורסם

טוב, ממה שהבנתי בשעות האחרונות לאחר המון בדיקות והתייעצויות, אני מאמין שפשוט מאוד מדובר בריליי שלא עושה את עבודתו אליה הוא התגייס, ויש לבדוק מה קורה איתו ולפטר אותו מיד.

ריליי מאוורר מנוע כבוי (לפי מיטב הבנתי קיים דבר כזה ב206) לא תקין.

כמו כן על הדרך אני אבדוק את כל מה שקשור לעניין החשמליזציה של המאוורר הסורר, ריליי מהירות מאוורר נמוכה+גבוהה.

פורסם

יכול להיות שהסירקולצית אוויר בתא מנוע היא לא כ"כ טריוויאלית. לא יודע בדיוק, אני מניח שיש סיבה שזה קיים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• ספונסר פורום
פורסם

טוב, ממה שהבנתי בשעות האחרונות לאחר המון בדיקות והתייעצויות, אני מאמין שפשוט מאוד מדובר בריליי שלא עושה את עבודתו אליה הוא התגייס, ויש לבדוק מה קורה איתו ולפטר אותו מיד.

ריליי מאוורר מנוע כבוי (לפי מיטב הבנתי קיים דבר כזה ב206) לא תקין.

כמו כן על הדרך אני אבדוק את כל מה שקשור לעניין החשמליזציה של המאוורר הסורר, ריליי מהירות מאוורר נמוכה+גבוהה.

הבנת לא נכון.

אין ריליי כזה ב-206XS והתופעה שאתה מתאר תקינה ונורמלית.

פורסם

עוד נקודה - אני מגיע מבעלות של פולו, והשוני במערכת הקירור\חיישני חום המנוע בין שני הרכבים הוא עצום, בפולו (כמו ברוב הרכבים) אין מצב שהטמפ' תעבור את ה90 מעלות, עוד שב206 הטמפ' מאוד וורסטילית ותנוע בתחום ה70-100 בכיף, המצב הנ"ל כמובן תקין לחלוטין ונובע ממיקום החיישנים, אבל עדיין - אני לא מבין למה הטמפ' מידי פעם עולה לגבהים של 110 מעלות במצב שהרכב כבוי, זה פשוט עושה לי רע לראות את זה ובטח מציק שהרבה אנשים מגיבים בצורה כל כך שונה למצב..

חשוב לציין, 90 המעלות שאתה רואה ב VW הם מה שמחשב הרכב מעביר ללוח ולא הטמפרטורה האמיתית. הטמפרטורה היא פונקציה של חוג בקרה, היא עולה ויורדת אבל כל עוד היא בתחום התקין, תקבל ב VW אינדיקציה של 90 . כנראה שמה שמוצג ב206 הוא הנתונים ישירות מהחיישן ולא לאחר מיצוע של המחשב.

לגבי המאוורר, פעולתו מסייעת לקירור גם כשהמנוע דומם, וזאת כי הסעת אוויר באמצעותו מאפשרת פיזור חום של המנוע.

פורסם

תודה רבה לכולם על ההתייחסות, קיבלתי הרבה מאוד מידע

:)

מה לעשות שזאת הפיז'ו הראשונה שלי והפדנטיות שלי משתלטת עלי במצבים כאלה..

בכל מקרה הצלחתם כמובן להרגיע אותי קצת.
הבנת לא נכון.

אין ריליי כזה ב-206XS והתופעה שאתה מתאר תקינה ונורמלית.

למרות שעדיין נשאר מה לבדוק, כי זכור לי שהמאוורר אכן נכנס לפעולה כשהמנוע היה כבוי כמה ימים לפני שהעליתי את הפוסט הזה, ובאותו היום הוא לא הופעל, וחבר שבבעלותו 206 אומר שאצלו המאוורר נכנס לפעולה כשהמנוע כבוי אז אני נוטה להאמין שאכן קיים איזשהו ריליי שלא עושה עבודתו.

בכל אופן, לאחר נסיעה ארוכה הסופ"ש מעיר הקודש וחזרה אליה על כל עליותיה, הכל היה תקין לחלוטין :)

שוב תודה לכולם ושבוע טוב

פורסם

מה שאתה מתאר נורמאלי לחלוטין.

אני אומר זאת מתוך ניסיון עם אותו הרכב ולאחר שבדקתי לעומק (גם אני הייתי מודאג בהתחלה). ד"א יש לך כמה שירשורים בעניין שיכולים להרגיע אותך.

שבוע טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...