Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Morel Dotech Ovation 6 או Focal 165V2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עזרה בבחירת קומפוננט.

חשוב לי הסאונד, אבל טוב שתהיה גם עוצמה. לא רוצה טוויטרים צורמים.

אז מה אתם אומרים?

Morel Dotech Ovation 6

או

Focal 165V2?

או אולי בכלל חברה אחרת?

בתודה

:-)

דרך אגב, אני בכוונה לא הולך על ה- Morel Hybrid כי לפי מה שהבנתי, בלי אטימת הדלת - הם יגרמו לרעידות ולרעש.

פורסם

אבי,

אלה שני סטים מנוגדים:

המורל רכים ונעימים,והפוקל חדים וקרים.

אני אישית מעדיף את הפוקל.

מה התקציב שלך אולי אפשר להציע לך סט אחר...

בשיפוצים...

פורסם
צריך עזרה בבחירת קומפוננט.

חשוב לי הסאונד, אבל טוב שתהיה גם עוצמה. לא רוצה טוויטרים צורמים.

אז מה אתם אומרים?

Morel Dotech Ovation 6

או

Focal 165V2?

או אולי בכלל חברה אחרת?

בתודה

:-)

דרך אגב, אני בכוונה לא הולך על ה- Morel Hybrid כי לפי מה שהבנתי, בלי אטימת הדלת - הם יגרמו לרעידות ולרעש.

1.טוויטרים לא צורמים.? רד מהפוקל.

2.אין שום קשר לאיטום הדלת שהוא דבר מומלץ באופן כללי ולהתקנת הייבירד אוביישן באופן ספציפי.

ההייבירד אוביישן ממוצב ברמה אחת מעל הסטים שציינתה

מה התקציב שאותו אתה רוצה להשקיע ,ומהם רכיבי המערכת עם דגש על המגבר.?

פורסם
שקלת יד שניה? יש בפורום DLS UP6I לטעמי אחד הסטים הטובים למחירו , והוא נמכר בתקציב שלך.

במקומך לא הייתי חושב פעמיים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375072

+1 אם הוא כבר לא נמכר.

ועוד דבר בלי איטום על תחשוב אפילו על סט מעל הדוטק כי לא תהנה ממנו.

עדיף לך לקנות מורל דוטק + לעשות איטום ולא לקחת את ההייבריד.

לגבי הפוקל לא ממליץ כי לוקח הרבה זמן לילמוד לעבוד איתם ולהגיע לתוצאה טובה.

אם אתה שואל אותי הם הרבה יותר טובים מהמורל אבל שוב לא ממליץ, הם צריכים ציוד מתאים הסטים של פוקל אחרת הם נשמעים פשוט זוועה חד משמעית.

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים...

גיל, אולי תוכל לחדד קצת לגבי ההבדל בין "רכים ונעימים" לבין "חדים וקרים". זה מזכיר לי קצת תיאורים של יינות או משהו כזה... סתם... :-) זה פשוט בגלל שאני לא מספיק בעניינים... :oops:

Audio King, לפי מה שאני מבין ממך, לא משנה איזה קומפוננט אני אתקין - כל עוד אין איטום תהיה בעיה של רעידות ורעשים מהדלת, נכון? לגבי תקציב - אני לא סגור על עצמי, אבל סדר הגודל הוא סביב ה- 1,000 ש"ח, שזה סדר הגודל של הרכיבים ששאלתי לגביהם. המגבר שחשבתי לחבר לקומפוננט הוא Boss CLR-60 שמוציא 75WX4 RMS ב- 4 Ohm (ואל תמהר להגיד שזה זבל סיני. מדובר על מגבר מלפני 11 שנים שיוצר ע"י Zed Audio בארה"ב (ושוב תודה לאיתמר על המידע :mm_yeah:)). למרות זאת, יש מצב שיהיה שינוי לגבי המגבר...

תודה לשגיא על הקישור למודעה וליוני על החיזוק של ההמלצה. אעדכן בהמשך מה נסגר עם זה.

אבי

:wink:

פורסם

טוב, למרות הכל, החלטתי לרדת מה- DLS והסלסטרה, שבאופן בלתי נמנע חייב ללכת איתו (או מגבר דומה). הסיבה היא שהקומפוננט מחייב אותי איטום בדלתות, והמגבר של 2 ערוצים משבש לי תוכנית אחרת לטוויטרים נפרדים מאחור. על זה תוסיפו את השיקול הכלכלי (למרות המחירים הסבירים בהחלט של הסט) - וקיבלתם את ההחלטה שלי לרדת מהעניין.

אתם עדיין מוזמנים להמשיך לייעץ לגבי הקומפוננט, אם זה Focal (בהמלצת גיל מזרחי), או ה- Morel Dotech Ovation או אולי אחרים:

Morel Tempo

HERTZ - energy דגם: ESK 165

DLS B6A או DLS C6A (יש DLS B6A למכירה בפורום, אם כי יש מצב שהוא חלש מידי)

דרך אגב, לפי מה שהבנתי מישראל Junior, הרמקולים בדלתות של המאזדה הם 5X7, מה שאומר שאם ארצה לשים רמקולים של ''6.5, יהיה צורך לחתוך קצת מהפח. אומנם ישראל אומר שזה בכלל לא ביג דיל ושאף אחד לא ישים לב (להזכירכם מדובר ברכב מהעבודה) אבל יש מצב שלאור הנתון הנ"ל, אני אלך בכלל על רמקולים 5X7. דרך אגב, 5X7 זה נתון מדוייק? כאילו, לא ייכנס "5.25?

פורסם

אבי לא בהכרח יהיה צריך לחתוך תלוי בעומק והמגנט של הרמקול מה שצריך זה טבעת עץ להתאים מ-5X7 ל-6 וחצי {וגם אם לחתוך זה יהיה חתיחה קטנה מאוד}אני יצלם לך את החתיכה הזאת

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל, גם אם אתה צודק, למה לא ללכת על 5X7 מלכתחילה?

הכיוון הנוכחי שלי הוא:

מקדימה: קומפוננט Morel Tempo 5X7

מאחורה: Morel Tempo Coax 5X7

מגבר: JBL GTO 1004

מה דעתך?

ואני בכל זאת רוצה ללכת על זוג טוויטרים נוסף מאחורה: Morel MT-23, אלא אם כן מישהו ישכנע אותי אחרת (בכל מקרה, מדובר על "נזק" צנוע יחסית של 600 ש"ח). יש לי הרגשה שכל זה, בניצוח ה- MS-8, יעבוד טוב. מקווה שאני לא טועה.

פורסם
ראשית, תודה לכל המגיבים...

גיל, אולי תוכל לחדד קצת לגבי ההבדל בין "רכים ונעימים" לבין "חדים וקרים". זה מזכיר לי קצת תיאורים של יינות או משהו כזה... סתם... :-) זה פשוט בגלל שאני לא מספיק בעניינים... :oops:

Audio King, לפי מה שאני מבין ממך, לא משנה איזה קומפוננט אני אתקין - כל עוד אין איטום תהיה בעיה של רעידות ורעשים מהדלת, נכון? לגבי תקציב - אני לא סגור על עצמי, אבל סדר הגודל הוא סביב ה- 1,000 ש"ח, שזה סדר הגודל של הרכיבים ששאלתי לגביהם. המגבר שחשבתי לחבר לקומפוננט הוא Boss CLR-60 שמוציא 75WX4 RMS ב- 4 Ohm (ואל תמהר להגיד שזה זבל סיני. מדובר על מגבר מלפני 11 שנים שיוצר ע"י Zed Audio בארה"ב (ושוב תודה לאיתמר על המידע :mm_yeah:)). למרות זאת, יש מצב שיהיה שינוי לגבי המגבר...

תודה לשגיא על הקישור למודעה וליוני על החיזוק של ההמלצה. אעדכן בהמשך מה נסגר עם זה.

אבי

:wink:

איטום דלתות מומלץ באופן כללי בין אם יש לך קומפוננט בסיסי או קומפוננט הייאנד

זה לא אומר שאם לא תאטום את הדלתות אז בהכרח יהיה לך רעשים ורעידות זה מאוד תלוי במבנה הדלת.

איטום נועד על מנת לשפר את האקוסטיקה ועל הדרך למנוע רעשי רקע אופייניים.

באופן כללי אני ממליץ על קומפוננט 6.5 ולא אחת מההצעות שהעלתה.

1000 שח הוא תקציב קצת מעל בסיסי ,הייתי הולך שוב על הדוטק אוביישן

קומפוננט איכותי למחיר שלדעתי יענה על הדרישות שלך באופן מלא בתקציב הנ"ל אין אופציות טובות יותר אם בכלל

את רשימת המגברים שייצרה ZED עבור BOSS וחברות אחרות אתה יכול למצוא כאן:

http://www.diymobileaudio.com/forum/diyma-sq-forum-technical-advanced/48776-listing-amps-zed-made.html

גם לי יש C655 של BOSS בצבע סגול מזעזע שאני מסרב למכור משום מה ויושב לי

כבר 10 שנים בארון מדובר במגברים בהחלט טובים.

פורסם

דרך אגב, לפי מה שהבנתי מישראל Junior, הרמקולים בדלתות של המאזדה הם 5X7, מה שאומר שאם ארצה לשים רמקולים של ''6.5, יהיה צורך לחתוך קצת מהפח. אומנם ישראל אומר שזה בכלל לא ביג דיל ושאף אחד לא ישים לב (להזכירכם מדובר ברכב מהעבודה) אבל יש מצב שלאור הנתון הנ"ל, אני אלך בכלל על רמקולים 5X7. דרך אגב, 5X7 זה נתון מדוייק? כאילו, לא ייכנס "5.25?

אתה צריך לראות את המאזדה ליסינג של יוסי:-D

בשיפוצים...

• תוכן חדש...