Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בסוכנות, הרכב נראה מצויין.

ידני 1000 69 כ"ס

אוטומט 1250 82 כ"ס

האם יש הבדל משמעותי בסחיבה? בהנחה שבאוטומט מפסידים כ 15% מהכח, ההספקים פחות או יותר משתווים.

הידני זול יותר בקנייה אך האם זה מתקזז במכירה?

מה לגבי כבישים בין עירוניים, הבנתי שבמנועים הקטנים, במהירויות גבוהות ההאצה איטית יחסית האם זה משמעותי?

כמובן הדברים הברורים, אוטומטי יותר נח (או שלא?), ידני צריכת דלק נמוכה בכ 25%

בקיצור, מה הייתם בוחרים?, במיוחד לאור הידוע לכם על השוק הישראלי המעדיף הרכבים אוטומטים.

פורסם

היתי בוחר בידני. ההאצה ל-100 על הנייר בידני איטית בכחצי שניה, לא משהו רלוונטי לדעתי, אף אחד מהמנועים הנ"ל הוא לא מפלצת ביצועים כי זו לא מטרת הרכב. אי לכך היתי חוסך כסף ורוכש את הידני וגם נהנה ממחיר קנייה נמוך יותר וגם נהנה (וזה לא פחות חשוב) מתצורכת דלק טובה משמעותית. השוק הישראלי אכן אוהב אוטומטיות אבל כל המכוניות הקטנות הללו שינו את הדברים בקטגוריה. זה לא משפיע לדעתי על מכוניות כמו מאזדה 3, אם למישהו יש אחת כזו ידנית הוא עדיין יתקע איתה לדעתי, אבל לא כך הדברים ברכבים זולים וקטנים

פורסם

1. במנועים קטנים כאלה הידני עדיף, גם ככה הרבה כוח אין אז אנשים רוצים לחנוק אותו עם תיבה אוטומטית?

2. הנתונים על הנייר של חסכון בדלק ומחיר.

3. זה הרבה יותר כיף, תלוי בך בסה"כ. מר ישראל ישראלי לא אוהב להחליף את ההילוכים שלו לבד אבל יש יחידי סגולה מבינינו שלא יכולים לנהוג בלי זה.

בכל מקרה אם תבצע את הקנייה תרשום בפורום חוות דעת על האוטו כשתקבל אותו כדי שנוכל לשמוע איך הוא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק ידני. יותר ביצועים יותר כיף ויותר חיסכון.

אני בכלל בדעה שמנועים בנפחים קטנים צריכים לבוא רק עם גיר ידני או רובוטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

די ברור שאילו המנוע של הידני היה זהה לזה של האוטומט היה כדאי ללכת על הידני.

השאלה נובעת מהעובדה שהידני מגיע עם מנוע חלש יותר - שלושה צילינדרים 1L, לעומת ארבעה צילינדרים 1.25L באוטומט,

מה שקצת משנה את המשוואה (או אולי לא?)

פורסם

האמת היא שאי אפשר לדעת עדיין בוודאות.

לפי מה שאנשים שבדקו את הSPARK וה107 למרות שלספארק יש מנוע 1200 ול107 רק 1000 ה107 עדיין מרגישה טוב יותר מהספארק.

כדאי לחכות ולבדוק מה אנשים שניסו גם את הגרסא הזאת וגם את זאת חושבים על ההבדלים ביניהם.

אם אתה ממש ממש מתלבט תבקש בסוכנות אם יש להם גם את הידני וגם את האוטומט לבדיקה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לפי אוטו צריכת הדלק המשולבת של האוטומט 15 ק"מ לליטר (שעל פניו לא נראה מאד מרשים לרכב חסכוני או שכן?)

מעניין מה הצריכה האמיתית של הידני

פורסם

הייתי בסוכנות ורוב האנשים הלכו בכיוון האוטומט בדגם המאובזר,אם זה אפשרי תבצע נסיעת מבחן בשני הדגמים ותראה מה אתה מעדיף.

פורסם

נהגתי גם על הידנית וגם על האוטומטית, האוטומטית משמעותית חזקה יותר.

מעל 100 קמ"ש הידנית אוגרת מהירות באיטיות אופיינית לרכבי מיני מתחרים בעוד ה-1.2 תנוע בקלילות מפתיעה למהירויות גבוהות יחסית.

אני מסכים שהידנית היא אכן גירסה שיותר מתאימה לרעיון של זול וחסכוני ככל האפשר והיא כדאית יותר כלכלית אבל במציאות ה-1.2

הרבה יותר משכנעת וגם הפערים התיאורטיים בצריכת הדלק יתאזנו לדעתי בגלל שמעשית אתה תאמץ הרבה יותר את המנוע החלש

יותר.

גם אני כחובב גיר ידני חייב להודות שבמקרה הזה הייתי מתאמץ ומשקיע את ההפרש, ה-1.2 שווה את זה לדעתי.

פורסם

לפי אוטו ההבדל בסחיבה לא משמעותי ודווקא ה1.0 יותר שקט מה 1.25 (נשמע מוזר)

האם מישהו שיצא לו לבצע נסיעת מבחן על שתיהן יכול לחוות דעה?

פורסם

זה רכב שנועד לשרת שתי מטרות בעיקר:

1. להיות זול

2. לחסוך בדלק

מה ההגיון לקנות את הדגם האוטומטי?

רוב הסיכויים שרצית לקנות רכב זול, חדש, חסכוני בדלק - הידני מגדיר את הדרישה הזו.

לגבי האוטומט לא הייתי דואג גם כן כי מדובר בנפח מנוע 1.2 ליטר והוא מספיק חזק בכדי להחזיק את הגיר הזה.

הרכב פשוט יפיוף - ראיתי אותה במקרה (יצא לי לעבור ליד הסוכנות בחולון) בסוף שבוע האחרון וממש אהבתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש מבחן של 'אוטו' לידנית והם בהחלט ממליצים:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הפיקנטו 1.0 תצרוכת דלק ממוצעת של 17.2 ק"מ לליטר, בהשוואה ל-14.7 בדגם האוטומטי. הפרש של 17% לא בהרבה,רעש מנוע ב- 1.0 במהירות 80+,לה אוטומטי יש גם מנוע יותר גדול מי הידני,

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

• תוכן חדש...