Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל המגיבים כאן בשאט נפש צריכים להבין את המקום ממנו מגיע החוק. חייב להיות הבדל ברור ומובחן בין רצח לבין הריגה, וההבדל הזה הוא כוונה תחילה. יש מבחנים מאוד ברורים שיש לבצע בכדי לקבוע מבין השניים, ובמקרה הזה לא נראה לי שקשה להבין שזהו לא רצח אלא הריגה. מכאן יש עניין של גזר דין, כיוון שה-20 שנה המקסימליות הקבועות בחוק כמעט אף פעם אינן מיושמות. בואו נקווה שגזר הדין יהיה גבוה מספיק לצורך הרתעה משמעותית.

אגב, יש גם רמות של רצח - למשל רצח תוך כדי קינטור (אם נניח הנרצח מקלל ומאיים על הרוצח מיד לפני הרצח) הוא פחות חמור מרצח "מדרגה ראשונה".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הגששים אמרו פעם במערכון שירי דכאון "שופטים של התחת"

לא מבין למה צריך שופטים בשביל פסקי דין כאלה, עדיף תוכנה טובה שתחסוך את ה-45,000 ש"ח בחודש שלהם

במדינות אחרות היינו קוראים מודעה שעציר במקרה דומה מת במקלחת לאחר שהחליק על סבון ובא לציון גואל - לא משפט ולא נעליים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

השאלה כאן היא לא הסעיף אלא העונש. אם יקבלו את המקסימום או קרוב לו, דיינו.

אם יקבלו 7 שנים בפנים, ביזיון.

נחכה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בואו לא נשכח שחוץ מההריגה הם הואשמו גם בדברים נוספים. השופטים יכולים, על פי שיקול דעתם, לקבוע שהעונש על כלל העבירות הוא "מצטבר", ולא "חופף", כך שסך כל העונש שהם יקבלו יכול להגיע גם ל 30 שנה בכלא, וזה כבר מסר טוב. מצד שני, אם הם יקבלו עונש חד ספרתי, כפי שצופים הסנגורים, זה יהיה ביזיון.

צפו שבשלב הטיעונים לעונש יהיה ויכוח מי מהנאשמים תרם יותר לעובדת היות המנוח ז"ל, ומי תרם פחות, ויתחיל סחר סוסים של עונשים.

לעניות דעתי רף הענישה במקרים כאלו חייב לעלות כדי לעצור את המדרון החלקלק שאנחנו נמצאים עליו.

פורסם

יש פה מיסקונספציה של המושג "רצח".

אם התחיל במכות ועקב כך מת מישהו האם זה לא רצח?

האם תכלית אגרופיו היא "להרביץ בו דעת" או לרצוח אותו, מי יכול להוכיח דבר כזה חוץ מעדותם של הרוצחים עצמם, ואז איך היא בדיוק קבילה?

הסיפור הוא פשוט. כפי שכולנו יודעים אסור להסתובב לבד באיזור בו אריק קרפ היה בגלל שיש שם קבוצות מיעוטים (ערבים, רוסים, סודנים, זה לא כל כך משנה - לא יהודים לרוב).

הקבוצות האלו לא מטופלות על ידי המשטרה בגלל העדפה מתקנת וגם בגלל פחד של המשטרה ובעיקר בגלל חוסר ההרתעה שיוצרים בתי המשפט הרכרוכיים בישראל.

הגיעה קבוצה של ערסים מגעילים חסרי כל צלם אנוש והרביצו לאריק קרפ (אדם מבוגר). איך לעזאזל אפשר לקבוע שמדובר בהריגה ללא כוונה תחילה ולא ברצח?

עד כמה נאיבים עורכי הדין בישראל? מישהו פה באמת לא יודע שמדובר ברצח בכוונה תחילה?

גם אם לא תכננו את הרצח הזה על גבי דף בפרוטרוט, ההחלטה להרוג אותו הגיעה ברגע שהתחילו להכות אדם מבוגר, עשרות "בני מיעוטים" (אני מפחד לכתוב בפורום את האמת כי זה נחשב גזעני בעיני כמה אנשים).

גם אם היו שיכורים, מסוממים, ברגע שהם התחילו להכות נמרצות אדם מבוגר, גם ילד בן 3 ידע שהתוצאה הסופית היא מוות.

הריגה צריכה להיות מיוחסת לגרימת מוות שלא בכוונה, פה הכוונה היא ברורה כשמש.

יש לי הרגשה שאם היה מדובר ברוצחים יהודים, היו נאשמים גם ברצח.

כנראה אותה אובר-העדפה מתקנת שמרחפת מעל בתי המשפט בישראל (וגם על התקשורת ועל הרבה נאמניה - אבל לא נפתח את זה פה).

פורסם

הם עזבו אותו כשהוא עדיין בחיים. בגלל זה אי אפשר להוכיח את זה שהם רצו לרצוח אותו.

בכל מקרה לדעתי הם צריכים לקבל את העונש מקסימלי הקבוע בחוק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מבחינה משפטית יבשה מאוד (כשאנחנו אוהבים ונוח לנו לייבש את החוק לטובת העדפה מתקנת כמובן),

לא תוכל להוכיח כלום.

בשורה התחתונה, אם קבוצת בני המיעוטים הזאת לא הייתה שם מלכתחילה, אריק קרפ עדין היה חי ונושם.

הם היו שם, הרביצו לו ללא שום סיבה.

היום אריק קרפ מת, כתוצאה מהמכות האלו.

איפה פה, אין רצח?

נשאל אחרת, כל אלו שטוענים ל"הריגה" ללא כוונה תחילה, אם אריק קרפ היה אבא שלכם מה הייתם אומרים?

פורסם
הם עזבו אותו כשהוא עדיין בחיים. בגלל זה אי אפשר להוכיח את זה שהם רצו לרצוח אותו.

זה לא המבחן שקובע אם זה רצח או לא רצח.

פורסם

1. חכו לעונש או לערעור על העונש.

2. המחוזי עוקב אחרי פסיקות אחרות ואחרי העליון כמובן, בעבר הרחוק מאוד נקבע כרצח מקרה שהקורבן מת לאחר מכן בבית החולים, בעבר הקרוב יותר נקבע במחוזי כי הדקירה בחוף נרוונה בחיפה היא הריגה וכך גם מהלומת הקסדה באלי יפרגן.

3. לארה"ב יש רצח 1 ורצח 2. לנו יש רצח והריגה שכאמור זה 20 שנה. לא בקיא בעונשים בארה"ב אבל נראה לי שרק השם שונה, העונשים דומים.

sorins- אין לנו דרגות של רצח יש רצח או לא רצח. עניין הקינטור הוא אחד מהיסודות החייבים להתקיים "העדר קינטור" על ידי הקורבן את הרוצח (הויכוח הוא על מה זה קינטור- "אמא שלך ז**" או "אתה שמן").

falou- זה כן המבחן במקרה הזה, לא קראתי את ההכרעה אבל נראה שזה מאיין את היסוד הנפשי (כוונה) ו\או הקשר הסיבתי בין המוות למכות (אולי טענו שהוא טבע,נמצא במים). בכל מקרה אם אין הוכחה מעל לכל ספק סביר אז אין הרשעה.

בית המשפט יתן להם בראש, כבר קיבלו בעבר עונש של כמעט 20 שנה על הריגה (חוף נרוונה, 18 שנה) וכאן אני מאמין שבית המשפט "ישתולל" בנושא, אני מניח לא פחות מ15 שנה, בהתאם ל"תרומתו" של כל נבלה ללינץ.

פורסם

הסיפור הוא פשוט. כפי שכולנו יודעים אסור להסתובב לבד באיזור בו אריק קרפ היה בגלל שיש שם קבוצות מיעוטים (ערבים, רוסים, סודנים, זה לא כל כך משנה - לא יהודים לרוב).

הדבר היחיד שפשוט פה זה שאתה שקרן.

אין קבוצות מיעוטים שמסתובבות קבוע בחוף תל ברוך, אזור עמוס והומה אדם.

הקבוצות האלו לא מטופלות על ידי המשטרה בגלל העדפה מתקנת

אתה שוב שקרן.

אין מדיניות העדפה מתקנת בישראל, בוודאי שלא במשטרה, שלא מטפלת באלימות אקראית בכלל, לא חשוב מה המוצא של קבוצת הערסים/פושעים שיוזמים אותה.

גם אם לא תכננו את הרצח הזה על גבי דף בפרוטרוט, ההחלטה להרוג אותו הגיעה ברגע שהתחילו להכות אדם מבוגר, עשרות "בני מיעוטים" (אני מפחד לכתוב בפורום את האמת כי זה נחשב גזעני בעיני כמה אנשים).

אתה שוב שקרן.

לא היו שם עשרות אנשים שהיכו אותו.

וכן, במקרה הזה הם היו בני מיעוטים, אבל בגלל שמדובר בבני מיעוטים אתה צריך להגזים, כי נקודת המוצא שלך היא אכן גזענית, ויעידו על כך כל ההודעות הגזעניות שלך עד כאן (שנמחקו).

"ועד כאן" זה מושג המפתח. נמאס, נמאס, נמאס שצריך לרוץ לחפש אותך ואת שכמותך, משתמשים עם אג'נדה שלא יכולים להתאפק כל פעם שהמילה "ערבים" עולה להם בראש, וחייבים לכתוב משהו מוטה (בלשון המעטה) בעניין.

מה כל כך קשה להבין ב-בלי פוליטיקה, בלי הכללות?!

אבל כשנמאס להתאמץ, פותרים את העניין בהרחקה פשוטה מפורום אוף טופיק.

פורסם
אין מדיניות העדפה מתקנת בישראל, בוודאי שלא במשטרה, שלא מטפלת באלימות אקראית בכלל, לא חשוב מה המוצא של קבוצת

למען דיוק, למיטב ידיעתי, במוסדות השכלה גבוה יש העדפה מתקנת.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

החלוקה האמריקנית של רצח מדרגה ראשונה, שנייה וכיו"ב

פשוט נשמעת פחות רע לאוזן מאשר "הריגה". אצלי לפחות המילה "הריגה"

מתקשרת למשהו שאירע בשוגג, כמו למשל, תאונה.

מה זה שווה מבחינת שנים בפנים זה כבר עניין אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למען דיוק, למיטב ידיעתי, במוסדות השכלה גבוה יש העדפה מתקנת.

אני חושב שאתה צודק, אם כי קשה לי להאמין שהמכים באו בהפסקה מאוניברסיטת ת"א לחוף...

• תוכן חדש...