Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - פרטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לרכוש רכב חדש וכבר תקופה אני מתעניין בכמה רכבים ולאחרונה המליצו לי על ה c4 החדשה

אתמול עשיתי נסיעת מבחן ולמען האמת הארכב מאד הרשים אותי מכל הבחינות , עכשיו מאחר ואני לא

מבין גדול במכונות אני רוצה קצת הסבר על הגיר הרובוטי על חסרוניו יתרוניו וכמובן ההבדל מהגיר

האוטומטי !?

תודה

פורסם

חפש בפורום..

בבעלותי רכב עם גיר רובוטי, היתרון שלו הוא חסכון גדול בדלק, ולטעמי חווית הנהיגה בו טובה ומספקת. החסרון-לא מיועד לאנשים שרגילים לתת גז או להיות עם דוושה קבועה לרצפה כל הזמן-כי אז תפילת "כל נדריי" יהיה התיאור המתאים.

אם יש לך ניסיון בנהיגה על גיר ידני-הרווחת. אם לא, תצטרך להתרגל לגיר ו"להרגיש" את העברות ההילוכים או לחפש לך רכב אחר. מבחינת האמינות המכנית היחס שלי אליו אמביוולנטי-החליפו לי דיסקיות קלאץ' אחרי 13400 ק"מ (רכב באחריות!) אך אחרי שהחליפו לי את הדיסקיות ואיפסו לי אותו אני נהנה מאוד. עם שימוש נכון אין שום סיבה שהגיר הזה לא יחזיק.

פורסם

הניסיון שלי עם תיבות רובוטיות הוא ברכבים קורולה 08 ופיאט גרנדה פונטו 2009, אבל בעיקר עם הטויוטה כך שאת התיבה של הסיטרואן אני לא מכיר.

יתרונות של התיבה: ביצועים, לגבי הקורולה הרכב מרגיש זריז בהרבה ממשפחתיות אחרות וגם מהקורולה האוטומטית.

יתרון נוסף הוא צריכת הדלק ומדובר בחיסכון משמעותי.

חסרונות: בהילוכים נמוכים מורגשות החלפות ההילוכים, הקטע של הזינוק בעלייה מפריע בעיקר כשמחנים באזורים צפופים בעלייה/ירידה, יש גם צורך בכיוון של התיבה ואיפוס כל 30K ק"מ בערך... לגבי עלויות אני לא יודע מכיוון שמדובר ברכב חברה.

בסה"כ למי שמתרגל לתיבה הנסיעה מרגישה כמו ברכב ידני שלי אין עם זה בעיה בכל אופן.

לגבי ה-C4 הבנתי שצריך להגיע אוטו' לדעתי משתלם לחכות שלא יקרה כמו במקרה של טויוטה שהופסק הייבוא של הרובוטיות והמחירים יתרסקו.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
הניסיון שלי עם תיבות רובוטיות הוא ברכבים קורולה 08 ופיאט גרנדה פונטו 2009, אבל בעיקר עם הטויוטה כך שאת התיבה של הסיטרואן אני לא מכיר.

יתרונות של התיבה: ביצועים, לגבי הקורולה הרכב מרגיש זריז בהרבה ממשפחתיות אחרות וגם מהקורולה האוטומטית.

יתרון נוסף הוא צריכת הדלק ומדובר בחיסכון משמעותי.

חסרונות: בהילוכים נמוכים מורגשות החלפות ההילוכים, הקטע של הזינוק בעלייה מפריע בעיקר כשמחנים באזורים צפופים בעלייה/ירידה, יש גם צורך בכיוון של התיבה ואיפוס כל 30K ק"מ בערך...

פעם ראשונה ששמעתי על צורך באיפוס כל כמה אלפי ק"מ.

לגבי עלויות אני לא יודע מכיוון שמדובר ברכב חברה.

בסה"כ למי שמתרגל לתיבה הנסיעה מרגישה כמו ברכב ידני שלי אין עם זה בעיה בכל אופן.

לגבי ה-C4 הבנתי שצריך להגיע אוטו' לדעתי משתלם לחכות שלא יקרה כמו במקרה של טויוטה שהופסק הייבוא של הרובוטיות והמחירים יתרסקו.

הייבוא של היאריס הרובוטית ממשיך כרגיל, למיטב ידיעתי.

תשובותיי באדום.

פורסם

לגבי האיפוס - אכן כן. בגלל שהקלאץ' נשחק עם הזמן נקודת ההפרדה שלו משתנה וצריך ללמד את המחשב מחדש, כדי שהוא יוכל לשלוט בו בצורה אופטימלית. אצלי גם עושים את זה כמעט כל טיפול, וההבדל מורגש.

כשהקלאץ' לא מאופס הגיר מתנהג כמו נהג חדש - מגמגם בזינוקים ובגלישה, מעביר הילוכים יותר בברוטליות, לא מצליח לשמור על הרכב עומד בעליה וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תשובותיי באדום.

כמו ש-misterb ענה לך אכן יש צורך באיפוס של התיבה פעם ב-2 טיפולים או לפני תלוי מי נוהג ברכב ומוזר שאתה בתור בעלים של יאריס רובוטית לא יודע על כך.

לגבי שיווק היאריס אני לא יודע, אני דיברתי על הקורולה הרובוטית ששיווקה הופסק במחצית 2009.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

מניסיון קצר ( חודש וקצת .. ) על טויוטה יאריס 2010 עם גיר רובוטי , נוכחתי לדעת שהגיר לא הכי ידידותי , לפחות לא בשבילי.

ההילוכים הנמוכים פשוט הוציאו אותי מדעתי בשלבים מסויימים , נסיעה איטית עד 15 קמ"ש יכולה לגרום לי לסטות בכוונה לכיוון העמוד הקרוב .

שאר הנסיעה יחסית חלקה , והאוטו אכן חסכוני ! .

מצב ה-ES שקיים ביאריס וכמו כן גם בקורולה , משכך מעט את העברות ההילוכים , ואת ההרגשה הרובוטית אך במחיר של דלק יקר !

אם אתה שואל אותי , אני אישית לא הייתי קונה שוב מכונית עם גיר רובוטי , וכמו שאמר החבר מעליי , טויוטה אכן מפסיקה את ייצור היאריס הרובוטית , ממש כמו שעשתה עם הקורולה מהר מאוד , יאריס 2011 אוטומטית לכל דבר .

השלב הבא בטויוטה ? היברידיות .

מאמין שעם זה הם יגיעו יותר רחוק מאשר עם הרובוטיות .

• תוכן חדש...