Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זוג צעיר + 2, 100-115k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"תגדילו ראש" ותגדיל את הרכב המיועד. גם המשפחה והילדים גדלים ודרישות המקום והנוחות גדולות. לאנשכח את הבטיחות. אז אולי לרדת שנה-שנתיים בשנתון אבל כל רכב משפחתי או קומפקטי הוא מה שאתם צריכים לשנים הקרובות.

אם קיה - בדקו את הסיד CW שהוא מצויין לצרכים שלכם. אם המחיר של אוקטביה נוח - עוד אופציה טובה. גם פוקוס.

אני מציע לחפש רכב מטופל ושמור ביד פרטית ולא מליסינג, בן שנה-שנתיים, מה שיכול להיות עסקה טובה וכדאית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אנשים כאן לא נסחפו בכלל. הם רוצים רכב חדש עם מימון, משמע שאין להם 115K ביד ואין מה למתוח.

לכו לסוכנות של סוזוקי, תראו מה תנאים במבצע של הסתדרות המורים במקרה ואתם משתייכים למגזר זה.

תמיד, אבל תמיד, עדיף לקנות במבצע יעודי. כך ניתן לקבל גם הנחה וגם מימון נוח. בלי מבצע זה לא הולך ביחד.

תבדקו את הSX4 דגם 4 דלתות עם בגאז' 520 ליטר בלבד

חובה לעשות נסיעת מבחן כדי לבדוק את סוגיית קורת A מפוצלת.

אם עד עכשיו אין כשלונות - תתחדשו.

פורסם

החבר'ה רשמו שהם עוד מעט אם שני ילדים, אז אלא אם כן הם מאמצים עכשיו שני ילדים בוגרים יחסית - ככל הנראה האישה בהריון ואמורה ללדת תאומים (אם אני צודק שיהיה במזל). אם כך הדבר הם בעיקר צריכים תא מטען גדול שיהיה מקום לעגלות ושאר ציוד של תינוקות. אני לא חושב שצריך לחשוב על התאמה עתידית לילדים שגדלים וכו' - לא מאמין שיחזיקו את הרכב עד שלילדים יהיה רישיון נהיגה

פורסם
אם יש לך הנחת הסתדרות המורים,קראתי שלפיגו סיטרואן יש עכשיו מבצע,תבדוק את הפיגו 207.

רכב קטן הפיגו 207 ואין מקום לעגלה ממש לא ממליצה לכם בכלל ללכת על רכב כזה

פורסם

אם עלתה סוגיית ה-SX4 - אני נוהג בכזו מזה כחצי שנה. אשתי במאזדה 3. חוץ מהמראה הגמלוני וכמה דברים קטנים אני מעדיף את ה-SX4. היתרונות - מרווחת, תא מטען גדול, נשיבה נוחה (כנראה, במידה רבה, בזכות הגובה) ויש לה יותר כוח. תיבת ההילוכים היא תיבה אוטומטית סטנדרטית בת 4 הילוכים, שעושה את העבודה היטב. צריכת הדלק סבירה מאוד (כ-10 ק"מ לליטר בנסיעה בחיפה ובקריות, כלומר בעיקר עירונית וחלק נכבד הררי, עם גיחות בין-עירוניות קצרות ומעטות) חסרון משמעותי מבחינתכם הוא חוסר אפשרות לבטל כרית אויר לנוסע הימני, כך שאין אפשרות להושיב ילד או תינוק במושב זה.

עם זאת - כזוג צעיר הנזקק למימון לצורך רכישת רכב הייתי בהחלט שוקל את עניין הרכב המשומש. מכוניות משפחתיות בנות 3 מליסינג יעלו מחצית מרכב חדש דומה, אמנם ברמת גימור נמוכה יותר, אבל עם הרבה פחות הכבדה על התקציב החודשי - אפילו אם יהיה תיקון פה ושם. כמובן שצריך להתאמץ לבחור רכב במצב טוב, כלומר להשקיע זמן ואולי גם קצת כסף בבחינת מכוניות.

נסו להפיץ במשפחה ובחוגי המכרים את השמועה שאם מחפשים רכב - יתכן מאוד שמישהו יציע לכם רכב במצב טוב. אני יכול לומר לכם שכך קניתי 3 מכוניות, ואשתי קנתה כך שתיים לפני שפגשה בי - ומתוך 5 מכוניות אלה 4 היו הצלחה מסחררת והחמישית החלה לעשות בעיות רק לאחר שעברה לידי (ידוע לי בודאות שקודם לכן היתה אמינה להפליא).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקודה רומסטר, מנסיון אישי.

רכב מרווח, יחסית אמין, נוח מאוד להתנהלות עם זאטוטים. בגאג' גדול, כסאות מתפרקים (בטח תוציאו את האמצעי) שמאפשרים גישה נוחה לילדים. הבעיה היחידה היא השירות של היבואן אבל יחסית ליתרונות של הרכב זה די מתגמד.

מזל טוב.

פורסם

תודה רבה לכולם ! הופתעתי לטובה מההיענות 8)

חבל שלא ציינתי בהתחלה שזה חייב להיות אוטומטי (לאשתי יש רישיון על אוטומטי בלבד) זה היה חוסך הרבה המלצות פה, אבל בזכות ההמלצות שלכם אני הרבה יותר מפוקס.

די השתכנעתי לגבי הגודל ולגבי קניית שנתון יותר נמוך - 2008-2009, באיזור ה- 80-90 אלף. למרות שדי נדלקתי על ה- ורסו אבל היא יקרה מידי.

הניסן נוט וה- SX4 נראות לי אופציות טובות, אם אני מבין נכון מקריאה של ביקורות - הנוט נראית פחות בטיחותית, איך היא לעומת ה- SX4 בשאר הפרמטרים? האם הן נחשבות חסכוניות? ומה זה קורת A מפוצלת?

ראיתי שמדברים פה הרבה על ההונדה ג'אז, היא בקטגוריה או שהיא קטנה מידי? איך היא בכלליות, האם היא שווה 85K לשנתון 2008?

מישהו יכול להמליץ על עוד מכוניות בסגנון הזה בשנתון והמחירים שרשמתי למעלה?

ד"א xtract1, כמעט צדקת - יש ילד אחד בן שנה ועוד אחד/ת בדרך :-)

פורסם

שיהיה במזל.

לגבי הנוט, היתה לי אחת כזו שנת 2007 למשך שנתיים כמעט, מאוד נהנתי, חסכונית, מהירה יחסית ומרווחת מאוד. הבעיה היחידה - נוחות נסיעה לוקה בחסר (ואני יחסית לא רגיש לדברים הללו ולא משווה ל-C5 וכו', לכן אמליץ לך לעשות סיבוב בכבישים משובשים) - חוץ מזה, מאוד מומלצת. לגבי ה-SX4 (שיש לסבא כבר שנתיים כך שגם אותה אני מכיר) - היא יותר נוחה אין ספק, לגבי צריכת דלק אני מניח שבנסיעה רגועה הנתונים יהיו פחות או יותר זהים, הניסאן אפילו קצת יותר מרווחת אבל מבחינת בגאז' - ה-SX4 לוקחת ובגדול

פורסם

היי,

בתקציב של אפילו פחות מ- 100 אלף ש"ח ניתן למצוא משפחתיות מרווחות ומתאימות מאד עבורכם. פולו ופאביה הן מכוניות מצוינות אך עלולות להיות מעט צפופות עבורכם (במיוחד במונחי תא מטען ומושב אחורי). לכן אני ממליץ לכוון לכיוון של משפחתית 1.6, כדוגמת מאזדה 3 / פורד פוקוס. רכב שיהיה גם בטיחותי, גם חסכוני בדלק – רנו מגאן מאד מתאימה, אך רמת האמינות שלה מעט נמוכה מזו של היפניות המקבילות. יש מבחר גדול, ואני ממליץ לפנות לסניף של אחת מחברות הליסינג ולהתרשם מהמבחר. תוכלו לבחון מספר רב של כלי רכב בפגישה אחת, ולהבין, עוד לפני הבחירה הסופית, מה מתאים לכם ומה לא. ואחרי שתצמצמו את הבחירה ל- 2-3 דגמים תוכלו להתחיל ולחפש באופן ממוקד.

בהצלחה,

גיל מאוויס :-D

שלום לכולם,

אנחנו זוג צעיר עם עוד מעט 2 ילדים. התקציב קצת לחוץ וכנראה שניעזר במימון או הלוואה לכן אנחנו מכוונים לרכב האידיאלי בכמה שפחות כסף.

דברים חשובים:

- נוחות בסיסית - יהיו בעתיד שני כסאות תינוק או כיסא וסלקל. לא מחפש להתפנק עם אוטו סופר מרווח אבל שיהיה סביר.

- צריכת דלק נמוכה - שוב תקציב, חשוב גם זיהום אוויר נמוך.

- בטיחות.

ביצועים פחות חשוב, כמובן שזה יכול לעזור. יופי חיצוני גם לא קריטי.

חשבנו על אוטו חדש בעיקר בשביל האחריות והשקט הנפשי, אנחנו די סובלים עם התחזוקה של הקיים, אבל רכב משנת 2009 ומעלה גם בא בחשבון.

ממה שהצלחתי ללקט בשיטוטיי בפורום, ה- sx4 יכולה להתאים, גם יש מצב שנשיג את ההנחה של המורים. היינו גם בסוכנות פולקסווגן והסתכלנו על הפולו והפאביה, בקרוב נסיעת מבחן. מה שאהבתי בהן זה המנוע 1.2 שהוא גם חסכוני וגם נותן כח, מבחינת המרחב הפנימי הן בגבול התחתון אבל אולי אפשר להתפשר. מה שמפריע לי קצת זה שאני יודע שהתחזוקה שלהן יקרה.

שנינו בורים בנושא ואני מבין שיש הרבה סטיגמות ומיתוסים שקשורים לאמינות, תחזוקה וכו'.

אשמח לעזרה בהתלבטות הנ"ל ולהמלצות נוספות, הבנתי שבתקציב הזה אפשר ללכת על 2009 יותר רציניות.

תודה !

פורסם
רכב קטן הפיגו 207 ואין מקום לעגלה ממש לא ממליצה לכם בכלל ללכת על רכב כזה

יש מקום לעגלה וחצי,לא צריך להטעות!.

פורסם

הניסן נוט וה- SX4 נראות לי אופציות טובות, אם אני מבין נכון מקריאה של ביקורות - הנוט נראית פחות בטיחותית, איך היא לעומת ה- SX4 בשאר הפרמטרים? האם הן נחשבות חסכוניות? ומה זה קורת A מפוצלת?

גם לנוט וגם ל-SX4 יש ארבעה כוכבים במבחן הריסוק. היתרון של ה-SX4 על פני הנוט בהיבט הבטיחות הוא שה-SX4 מגיעה בחלק מהדגמים עם 6 כריות אוויר והנוט עם ארבע. שני הרכבים נחשבים חסכוניים יחסית ושניהם יכולים להתאים למשפחה. באמת כדאי שתעשה את מה שהמליץ לך גיל מאוויס ותקפוץ למגרש שיש בו מבחר גדול של רכבים כדי להחליט מה מתאים לכם יותר.

פורסם

יש ילד אחד בן שנה ועוד אחד/ת בדרך :-)

לילה טוב,

אתם תצטרכו פרק זמן לא קצת להתנייד עם שתי עגלות, ובטח אחת מהן תהיה עם אמבטיה למשך חצי שנה.

לכל הסידור הזה צריך בגאז' גדול באמת. לכן SX4 האצ'בק או הונדה ג'אז לא מתאימה .

לדעתי ניסאן נוט לא תספיק.

בנוסף לגודל הבגאז', חשוב מאוד פתח הכניסה רחב להכנסת אמבטיה ועגלה נוספת.

אני ארשום כמה אופציות שעלו בראשי, שיכולות להתאים למטרה ולהקל עליכם. כולן יד שניה

1. רכב משפחתי רגיל - סקודה אוקטביה . בגאז' ענק ודלת חמישית.

2. רכב סטיישן. אפילו סקודה פביה סטיישן מתאימה (רגילה לא מספיק גדולה ). אפשרויות נוספות פורד פוקוס סטיישן, פיג'ו 307 סטיישן, יונדאי I30 סטיישן, קיה סיד סטיישן.

3. סקודה רומסטר .

4. רכב מסחרי קטן. רנו קנגו בנזין עם מנוע 1600 סמ"ק מודל 2008 תעלה בסביבות 60 אלף ש"ח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...