Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוספתי תמונות:

kmmdjmidz1wa.jpg

ngxttxzeqdmz.jpg

לגבי השמן, אם הם לא רושמים מינראלי או סינתטי, מה עדיף אז? לא מצאתי 15W40 סינתטי רק מינראלי..

פורסם

שלום רב

לפי התמונות נראה כי ברכב השתמשו בשמנים זולים ( מינרלים ) דבר היוצר בוצה (לפי התמונה רואים לכלוך על הנדנדים של השסתומים ) אותה בוצה סותמת את חרירי השימון של בוכנות המפעילות את השסתומים ודבר זה יוצר נקישות .יש לבצע ניקוי של המנוע + לנקות את כל המרימים ואז לראות האם הם תקינים או לא .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו, תודה רבה על התגובה.

אתמול החלפתי ל15W40 מינרלי מ20W50.

האם להשאיר את זה ככה או עדיף להחליף ל10W40 חצי סינתטי?

האם הרעשים מהמרימים ההידראוליים יכולים לגרום לנזק למנוע?

פורסם

למה שמת מינראלי 15w40? אתה צריך חצי סינטטי!, איך שרואים אתה חייב לעשות ניקוי למנוע בדחיפות ואולי הניקוי יפתור לך את

הבעיה, אתה צריך לעשות פלאשינג למנוע אתה יכול לקנות מכל מקום עולה 25 שקל בערך אתה שם אותו במנוע עם השמן כ 15 דקות בערך, אסור לך לנסוע עם החומר!, אחרי כ 15 דקות אתה מרוקן את השמן ומחליף פילטר שמן נקווה שזה יעזור, אולי תשים 10w40 חצי סינטטי של חברה טובה ולא מינראלי כמו ששמת,

כל הכבוד על היוזמה שפתחת מכסה שסתומים לבד, מאיפה קנית אטם וכמה עלה?

פורסם

שמתי 15W40 מינראלי כי זה מה שקראתי שהיצרן ממליץ..

את האטם החלפתי כי הייתה ממנו נזילה.

החלפתי אותו בחנות לחלקי חילוף באזור תעשיה הישן בנתניה, עלה 40 שקל מקורי וקיבלתי עם זה גם סיליקון RTV.

האם באמת כדאי לעשות פלאשינג? קראתי פה בפורום שזה לא ממש מומלץ.

ואם כן, אפשר הסבר על התהליך, חומרים וכו'?

פורסם

התהליך של הפלאשינג הוא כך:

אתה קונה את החומר אפשר גם מאוטו דיפו, פותח את הפקק של השמן שממנו אתה ממלא, שם בפנים את החומר של הניקוי סוגר

את הפקק, מניע את האוטו נותן לו לעבוד כ 15 דקות, מכבה את האוטו מרוקן את השמן מחליף פילטר שמן וממלא שמן חדש,

שתרוקן את השמן אתה תראה איזה שמן שחור ייצא לך כתוצאה מהניקוי, תשמע נכון שלא תמיד מומלץ לעשות פלאשינג למנוע

אבל במקרה שלך אני חושב שאתה חייב את זה ואין לך ברירה, תנסה לשים 10w40 חצי סינטטי של חברה טובה,

דרך אגב יש לי חבר עם אוטו כמו שלך עשיתי לו טיפול באוטו ושמתי לו 10w40 חצי סנטטי

פורסם

תודה רבה על ההסבר.

התמונה היא לפני החלפת השמן והשמן שהוחלף(20W50 שהיה) היה שחור כמו נפט.

הרכב עבר 205,000 ק"מ, האם במקום לעשות את הפלאשינג(קראתי שברכבים שהמנוע עבר כמות נכבדת זה יכול ליצור יותר בעיות מאשר פיתרונות) אפשר להחליף את השמן שאתמול החלפתי שוב?

זאת אומרת ממינראלי ל10W40 חצי סינתטי? והאם אין בעיה במעבר ממינראלי לסינתטי פתאום?

פורסם

אתה יכול להחליף אבל זה לא יתן לך כלום, חוץ מזה בק"מ כזה מומלץ לעשות, שמת עד עכשיו שמן 20w50 שלא מתאים לאוטו

השמן השאיר הרבה לכלוך שאתה חייב לנקות, אני חושב שאם משנים סוג שמן רצוי לעשות פלאשינג,

אמרת שאחרי שהחלפת איזה 20 שניות בערך לא היה רעש והיה בסדר, אז יכול להיות שפלאשינג יעזור ותשים 10w40 חצי סנטטי!

פורסם

אני אעדכן, הרעשים נהיו חלשים יותר.

כשהמנוע קר יש רעשים חזקים וכשהוא בטמפ' עבודה יש רעשים חלשים בצורה משמעותית ממה שהיה לפני ההחלפה.

פורסם

יש לי חבר שהיה לו את זה במזדה לנטיס הוא החליף לשמן איכותי יותר וזה הפסיק אבל יש רעש רק שהמנוע קר,

אולי שמן של ליקוי מולי עם התוסף mos2 יפתור לך את הבעיה רשום שהוא מונע שחיקה שהמנוע קר

פורסם
השמן שאתה צריך הוא 15W40 מינרלי ולא סינטטי

היבואן אכן ממליץ על שמן 15W40

מומלץ להשתמש בשמן חצי סינתטי וצמיגות 10W40 גם מתאימה.

בדקתי באתר LIQUI MOLY ושם מומלצים השמנים הבאים לרכבך:

• Top Tec 4100 5W-40
  • Super Leichtlauf 10W-40
  • Synthoil High Tech 5W-40
  • MoS2 Leichtlauf 10W-40

שמן 15W40 כלל לא מוזכר בהמלצה משום מה.

פורסם

אם כך מה עדיף..היבואן ממליץ על דבר אחד ומצד שני ממליצים על משהו אחר לגמרי.

אני אזכיר, הרעשים נחלשו אחרי החלפת השמן והפילטר אבל עדיין קיימים.

פורסם

אני בטוח שגם 10W40 חצי סינטטי יהיה טוב לאוטו שלך, אבל שאלת מה מומלץ לרכב שלך.

אני מאמין שהיבואן/יצרן יודעים הכי טוב מה השמן המומלץ ליונדאי שלך וזה כמו שכתבתי וצירפתי את הלינק ליבואן - וזה 15W40.

דרך אגב, ליקווי מולי אכן פירמה מצוינת ואם ראיתם באתר שלי את השמנים של MEGUIN, אז תדעו שזה מותג של ליקווי מולי.

ועוד דבר, המחיר של ה 15W40 וה 10W40 הוא אותו מחיר.

• תוכן חדש...