Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מתייחסת לביטוח מקיף בלבד, אני יוצא מנק' הנחה שכולם עושים ג'+חובה(כי זו שטות גמורה לא לעשות).

אם לבטח את הרכב בביטוח מקיף עולה כרבע ממחיר הרכב - תבטחו? איפה עובר הגבול אצלכם?

פורסם

השאלה היא כמה הרכב שווה וכמה חברת הביטוח דורשת.

בפיאסטה 2002 שהייתה לי התוספת למקיף הייתה עוד 1000 שקל אז ביטחתי בלי לחשוב יותר מדיי.

בשביל פחות מ100 שקל לחודש ישנתי בראש שקט ולא פחדתי שיגנבו לי את האוטו או משהו כזה.

מה גם שאין השתתפות עצמית על רכב כזה,מקבלים מחירון(שהוא 20 אלף סתם לצורך העניין)ופשוט מפסידים את פרמיית הביטוח.

פורסם

סיכון וסיכוי.

מקיף בעלות של רבע משווי הרכב - נראה לי NO NO רציני.

מאידך - אם הרכב ייגנב / יהרס בתאונה באשמתך, ואין לך ביטוח, האם תתמוטט כלכלית? האם תגיד "בעאסה" ותמשיך בחייך השגרתיים, או שזה יגרור אותך להלוואות, התחייבויות והרבה כאב לב?

לכל אחד יש את הגבולות שלו. השאלה שלך מאוד סובייקטיבית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני פשוט מתלבט אם לעשות ביטוח לרכב שלי.

מחירון של 25K, ביטוח עם המקיף עולה 3800, בלי המקיף אך עם גרירה שמשות וג' עולה 1800~. הבדל של 2K.

לעשות? לא לעשות?

במידה והרכב יגנב או יהיה מעורב בטוטאל לוס - אני לא אתמוטט כלכלית, כמובן שאני אהיה מאוד מבואס אך אמשיך בחיים כרגיל - לא יהיו הלוואות והרפתקאות פיננסיות.

עד היום לא הייתי מעורב באף תאונה שבאשמתי, תמיד זה היה 100% אשמת הצד הפוגע, ככה שגם בלי ביטוח הייתי מקבל את כל הכסף חזרה.

יש לי עוד חודשיים~ לחשוב על זה, אני פשוט תוהה אם בכלל לבטח לפני שאני מתחיל לחפש הצעות מחיר אחרות.

פורסם

רכב בחדרה בלי ביטוח זה סכנה כלכלית.

את הסיוויק קניתי במחירון 49K, מקיף וחובה עלו לי ביחד 10,900. (וזה עוד הצעה זולה. "הפיניקס" הציעו 19K.)

לא חשבתי פעמיים אם לעשות או לא. זה 11K שמקנים לך שקט נפשי בלילה. במיוחד עם כל קרובי המשפחה הרחוקים שגרים במרחק נסיעה קצרה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כשההפרש בין צד ג' למקיף לא גבוה מדי לעומת ערך הרכב שכן מקיף כולל בתוכו את צד ג'. לדוגמא האוטו שווה 30,000. ביטוח חובה בכל מקרה ישולם. צד ג' יעלה 800 ש"ח, מקיף יעלה 2000 ש"ח. הפרש 1200 ש"ח .שווה לשלם 100 שקל בחודש יותר כדי לדעת שיש לך מקיף ושבמקרה של גניבה אתה יחסית מבוטח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אופציה שקיימת על מנת להוזיל באופן משמעותי את המקיף הינה באמצעות הגדלת ההשתתפות העצמית.

ניתן להכפיל ואף לשלש את גובה ההשתתפות העצמית וכך להפחית את הפרמיה בעשרות אחוזים.

פורסם

תבדוק אם אתה חייב ביטוח לכל נהג, או שאתה יכול להסתפק בנהג יחיד או שניים נקובים בפוליסה. (המשמעות - אין 'נהג תורן', אין לתת את האוטו לחבר כי רק רוצה הלעביר ארון וכד'. אין פשוט אין. רק אתה נוהג. נקודה. לפעמים זה טוב בשביל להרחיק נודניקים).

תשלב את זה יחד עם הגדלה מסויימת של ההשתתפות העצמית.

אגב, אתה יכול לרכוש ביטוח גם כנגד גניבה בלבד.

אם זה רכב שנוסע מדי יום, כנראה שהייתי עושה מקיף. הסיכון גדל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שיקול נוסף הוא עלות התקונים ברכב, ככל שהיא גבוה יותר ביחס לשווי הרכב אז ביטוח מקיף כדאי יותר. לדוגמה, הרכב שלי (בסמלון) שווה כ 35K, עלות תיקון פגיעה קלה מקדימה (פגוש, פנסים, מכסה מנוע, ירידת ערך ועוד) היא כ 18K, במקרה כזה רצוי שיהיה מקיף.

פורסם

אני לא יכול לתת לתת הכוונה חד משמעית, רק נקודות למחשבה. הכל עניין של גובה ההימור והסיכון שתקח על עצמך.

המקיף מכסה לא רק גניבה, שנניח שהסבירות שלה פחותה, אלא גם עץ שנפל על הרכב או כשאתה מוצא אוטושהפגע קשה בחניה. מחירי הביטוח נקבעים לפי מאפיינים אישיים. נראה לי שמחיר מקיף של כמעט חצי מהמחיר הכולל שרשמת, מול שווי הרכב - הוא מוגזם. נסה לברר בסוכנות מומלצת מחירים בחברה אחרת - הם יכולים ליהות זולים משמעותית מביטוח ישיר, אולי לערב את ההורים כבעלי הפוליסה ואתה נהג עיקרי - סוכן מקצועי ואמין יכול להציע כל מיני סידורים שיכולים להוזיל, ואז הלבטים יצמצמו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני פשוט מתלבט אם לעשות ביטוח לרכב שלי.

מחירון של 25K, ביטוח עם המקיף עולה 3800, בלי המקיף אך עם גרירה שמשות וג' עולה 1800~. הבדל של 2K.

לעשות? לא לעשות?

במידה והרכב יגנב או יהיה מעורב בטוטאל לוס - אני לא אתמוטט כלכלית, כמובן שאני אהיה מאוד מבואס אך אמשיך בחיים כרגיל - לא יהיו הלוואות והרפתקאות פיננסיות.

עד היום לא הייתי מעורב באף תאונה שבאשמתי, תמיד זה היה 100% אשמת הצד הפוגע, ככה שגם בלי ביטוח הייתי מקבל את כל הכסף חזרה.

יש לי עוד חודשיים~ לחשוב על זה, אני פשוט תוהה אם בכלל לבטח לפני שאני מתחיל לחפש הצעות מחיר אחרות.

מדצמבר הייתי רק עם מקצג ג' וחובה שזה עלה לי 4900 לנהג מתחת לגיל 21.

כשהגעתי לגיל 21 קיבלתי הנחת מחיר, ויצא לי ביחד בסביבות ה4200.

שאלתי על המקיף ויצא לי קצת יותר זול מהמחיר הראשוני ששילמתי, והעדפתי להמשיך עם אותו מחיר [כמובן, קצת יותר זול :) ] ושיהיה לי מקיף

מה שנותן לי ראש שקט גם אם הרכב שלי שווה 27K שקל

אם יקרה לו משהו אני מקבלת מחירון, ואני ממנת אותו לבד, וכסף לא צומח לי על העצים

אז לי זה השתלם.

תחשוב על זה, שזה +/-2000 ש"ח שנתי. לא כל חודש ... אם לא תתמוטט ואתה מעדיף לחסוך את הסכום הזה, והסכום של הרכב לא יזיז לך אם יקרה משהו... אז אל תבטח

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

צד ג' וחובה ב5000₪ כמעט?

כשיהיה לי וותק של שנה על הכביש, הביטוח שלי, מקיף + חובה, ליונדאי גטס, יעלה 5000₪. אין לי מושג למה ההפרשים בשוק כל כך גדולים ומשמעותיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני בכל רכב שלי אעדיף לשלם יותר ושיהיה ראש שקט עם ביטוח מקיף..

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
שיקול נוסף הוא עלות התקונים ברכב, ככל שהיא גבוה יותר ביחס לשווי הרכב אז ביטוח מקיף כדאי יותר. לדוגמה, הרכב שלי (בסמלון) שווה כ 35K, עלות תיקון פגיעה קלה מקדימה (פגוש, פנסים, מכסה מנוע, ירידת ערך ועוד) היא כ 18K, במקרה כזה רצוי שיהיה מקיף.

זה אומר שעל כל פגיעה קלה ישביתו לך את האוטו לתמיד.

• תוכן חדש...