Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

לפני כשבוע קיבלתי אייפד מהעבודה והחלטתי לקנות לו מטען לרכב. ראשית בדקתי מה הדרישות של המכשיר לצורך הטענה ברכב והנתונים הם 2.1 אמפר 10W(בכלל לא פראייר :)). החלטתי לקנות מטען מצת מקורי.

בנוסף החלטתי להוסיף עוד שקע מצת שישב למשל בתא כפפות כדי להשאיר את השקע מצת המקורי פנוי (למשל לצורך הטענת האייפון). לצורך כך הלכתי לחנות חשמל בעיר וקניתי שקע מצת נקבה ערום וביקשתי מבעל החנות להלחים לי חוט פלוס ומינוס.

עם שקע המצת המוכן הלכתי לחבר שמתעסק עם התקנות של מערכות סטריאו לרכב וביקשתי ממנו להתקין לי את שקע המצת.

ממה שראיתי שהוא עשה זה להוציא חוט חשמל אדום /שחור מבית הפיוזים שנמצא ליד דלת הנהג מתחת להגה משם הוא משך את החוט עד לתא הכפפות וחיבר את החוט לחוט שהגיע עם המצת (זה שהמוכר הלחים לי) ועכשיו המצת הנוסף יושב בתא הכפפות.

במהלך השבוע נתקלתי בבעיות מוזרות ,כאשר אני מחבר את האייפד לשקע המצת הזה אני מקבל חיווט של טעינה כלומר המצת עובד בסדר גמור אבל באופן אקראי פתאום אני מקבל חיווט של טעינה לא תקינה והאייפד נכבה ונדלק(מין הגנה שיש לו כאשר הוא מקבל טעינה לא תקינה) או שפשוט הוא מציג לי "אין טעינה". לא הצלחתי לשחזר באיזה תנאים זה קורה. זה יכול לקרות פעם ביומיים ויכול לקרות פעמיים ביום.

מה שניסיתי לעשות זה לחבר את האייפד לשקע המצת המקורי של הרכב ושם במשך 3 ימים לא נתקלתי בשום בעיה.

ניסיתי להחליף את הכבל שמתחבר לאייפד ולשקע המצת אבל הבעיה חזרה . כך שזה לא הכבל .

מה שמותיר לי 2 אופציות או שהמטען המקורי של האייפד שקניתי(160 שקל) לא תקין או ששקע המצת שהחבר התקין לי לא תקין.

אני יודע שהחבר לא חשמלאי לכן החלטתי לפנות ביום ראשון בבוקר לחשמלאי שיבדוק לי את שקע המצת אבל לפני זה החלטתי לשאול אתכם אם נתקלם במקרה בבעיה כזו? אולי יש לכם הצעות לפני שאני מגיע לחשמלאי.

שבת שלום.

פורסם

רוב הסיכויים שזו בעיית מגעים בשקע המצת הנוסף עצמו. הוא כנראה לא הכי איכותי שיש, והמגע בינו לבין הכבל שהאייפד אינו מושלם.

מקווה רק שההתקנה שהחבר עשה לך כוללת לפחות פיוז להגנה.

יכלת גם לחסוך את כל הסיפור הזה ולקנות מפצל מוכן לשקע המצת.

פורסם

שקעים לרכב הנמכרים בחנויות חשמל/אלקטרוניקה הם זבל סיני וכפי שנכתב לא קיים מגע קבוע ורציף בין התקע של האייפד לשקע שרכשת.

הפיתרון...

נסה לקפוץ לפירוקיה ולחפש שקע מקורי של מאזדה או לקפוץ לגל אור בת"א ולבדוק אם יש להם במלאי שקע תוצרת HELLA.

מחירו של שקע תוצרת HELLA עשוי להיות בסביבות 50 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי בוקר טוב,

קניתי מפצל בכל מקרה מכיוון שרציתי לחברת גם את המטען של אייפד וגם את זה של האייפון אבל רציתי שזה יוסתר ולא יצא מהשקע המקורי מכיוון שזה מאוד גדול ומגושם.

חבר שלי הוציא את החוט מהבית פיוזים אז אני מאמין שזה חייב להיות מוגן באיזה שהוא פיוז?

בכל אופן חשבתי שאולי המקום בבית פיוזים שלשם הוא התחבר הוא מקור בעייתי אולי הוא לא מוציא את המתח הדרוש?

מכיוון שהשקע מצת הבעייתי לא נמצא בתזוזה או משהו כזה שיכול לגרום לו פתאום להפסיק לעבוד וזה מאוד מוזר שפעם זה עובד ופעם לא תקנו אותי אם אני טועה אבל או שזה עובד או שלא.

גם אם הייתי כל הזמן מכניס את המטען ומוציא אותו אז אולי באמת המגע היה נדפק אבל פשוט הכנסתי את המטען פעם אחת וזהו הוא נשאר מחובר קבוע לשקע מצת החדש.

האם יש מקומות ברכב שמהם לא כדאי להוציא 12V כי המתח לא יציב? כמו שאמרתי אני זקוק ל 3 אמפר שזה לא מעט.

אני גר באיזור נתניה מישהו יודע איפה אפשר לקנות שקע מצת איכותי?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מה שאתה מתאר עלול להיגרם מהספק נמוך של המטען עצמו,שקע המצת הוא מאוד פשוט בסך הכל פלוס ומינוס אם הם מגיעים לא צריכה להיות בעיה.

אם המכשיר שלך צורך יותר ממה שהמטען יכול לספק המכשיר מודיע על טעינה לא תקינה...

• תוכן חדש...