Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירת 8 שנים עם תמה טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמו להם (כמעט) שמונה שנים עם תמה טורבו 1992.

מחירון יצחק לוי בעת קניה 32,000 --- מחיר קניה 30,000. לא הייתה התמקחות על המחיר.

תאריך קניה 02/03/2003.

האוטו לא נלקח לבדיקה בעת הקניה כיוון שחבר המליץ על האוטו.

צריכת דלק - בין ליטר לשש קילומטר לבין ליטר לארבע עשרה קילומטר. בכמות הנסיעה שלי יצא שני מיכלי דלק בחודש בממוצע.

אמינות - נתקעתי פעם אחת בדרך עקב אחת מרצועות המנוע שנקרעה ולמזלי די קרוב לבית. האוטו טופל אך ורק שמן של " ליקווי מולי " באריזה הסגולה. נוזל קירור " פאראפלו " כחול ואף פעם לא היה צורך להוסיף אפילו טיפת מים. בכל שנה היו הוצאות תחזוקה של בערך 2500 ₪ (טיפולים + תיקונים). בסך הכול לדעתי אמינות מעולה.

מזגן מקפיא עם בקרת אקלים. חימום מצוין.

חלקים מכאניים קלים להשגה .

חלקים חשמליים (ידית איתות, פנסים אחוריים לדוגמא) די קשים להשגה אבל הכול ניתן להשגה. אם לא בארץ אז בחו"ל.

מחיר חלקים לא זול אבל גם לא יקר מאוד. מי שמעוניין לנסוע במקבילה של BMW סדרה 5 או כל רכב בסדר גודל הזה שלא יצפה לעלות תחזוקה של פיאט אונו.

יתרונות - מחיר הרכב וירידת ערך מצחיקים לעומת התמורה. סליפרית שנוסעת חזק. בשמונה שנים עצרו אותי פעמיים לבדיקת רישיונות. מרווח מאוד, נוח מאוד, אף פעם לא נמאס לנהוג בה, אחיזת כביש מצוינת, תא מטען של מיני משאית.

חסרונות - צריכת דלק מעט גבוהה בלחיצות. אוטו יחסית ישן, כמות המוסכים שבאמת יודעים לטפל במכונית נספרת על יד אחת. האוטו גדול ויש לא מעט חניות שהוא לא נכנס.מערכת שמע מקורית מגיעה עם רמקולים קדמיים של 4/6 שפונים לרצפת הרכב, נעשתה בניה בדלתות ובקיק פאנל שדרשה השקעה כספית.

האוטו נלקח לבדיקה בדיינו ב16/01/2011, תוצאות בדיקה 30 קג"מ ו170 כ"ס בגלגל. (תוצאה מעולה לאוטו משנת 1992).

תאריך מכירה 20/01/2011

מחירון יצחק לוי - בעת מכירה 12,100 , מחירון יד 2 - 10,800.

מחיר מכירה 10,000.

ירידת ערך בשמונה שנים 20,100 שהם כ2,500 בשנה. זניח לעומת כמעט כל רכב אחר ובמיוחד לעומת כמות ההנאה שהרכב מספק.

לסיכום מכונית מדהימה שאין לי ספק שאתגעגע אליה.

תודה ענקית למכונאי / פסיכולוג שלי עם לב הזהב, לאחד והיחיד שלא מוכן שיפרסמו את שמו בפורומים ציבוריים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

היית שמונה שנים עם רכב שכל הפואנטה שלו זה המנוע, והמילה מופיעה פעם אחת בטקסט שלך, וגם זה בהקשר לרצועה קרועה :roll:

נקרא יותר כמו סקירה של DL...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אשמח לשפר עם הצעת ייעול ולא עם ביקורת. אלה העובדות עליהן חשבתי.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני הבנתי שאלו העובדות שחשובות לך, אני חושב שמישהו שזה מה שחשוב לו, לא צריך תמא טורבו. מספיקה תמא רגילה (וגם היית חוסך ה-רבה דלק).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השכל אותי בבקשה. מה חשוב למי שנוסע בתמה טורבו?

fiat x1/9

פורסם

סליפרית שנוסעת חזק. בשמונה שנים עצרו אותי פעמיים לבדיקת רישיונות. מרווח מאוד, נוח מאוד, אף פעם לא נמאס לנהוג בה, אחיזת כביש מצוינת, תא מטען של מיני משאית.

חסרונות - צריכת דלק מעט גבוהה בלחיצות.

צריך לקרוא בין השורות:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נשמע שעשית עסקה מעולה וגם נהנית, מה עוד נבקש? :)

בהצלחה בהמשך עם המחליפה (יש?).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עקבתי אחרי המכירה של הרכב במשך שנה אולי או אפילו יותר.

כל שבועיים היית מחליף איזה חלק. היה נדמה שהאוטו הלך והתפרק.

אני יכול להבין את המילים המאופקות וצורך בתמיכה נפשית בתחזוקת רכב.

פורסם

התמא היתה הלנצ'יה האחרונה שנחלה הצלחה, ובצדק.

התמא היתה המכונית המוצלחת ביותר מבין רביעיית המכוניות שחלקו פלטפורמה משותפת, הטיפו 4 - פיאט כרומה, אלפא 164 וסאאב 9000.

למעט התמא 8.32 שהונעה במנוע V8 שנלקח מפרארי, הטורבו היתה המהירה במשפחת דגמי התמא, ומכונית חזקה ומהירה גם במונחי ימינו.

גירסת הטורבו היתה הרבה פחות מעודנת והרבה יותר גסה ופרועה מהתמא 2.0 האטמוספרית, אבל היא עדיין הציעה הרבה הנאה מהנהיגה, בעיקר תודות לשלדה מעולה שכויילה היטב.

סה"כ התמא הצליחה בארץ ונמכרה במספרים מפתיעים למדי, כשזה בא בעיקר על חשבון מכירות הוולבו 740\940 היאות לשיבה טובה

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שאלת השאלות : כמה קילומטרז' נסעת במשך 8 השנים ?

שכחת לציין למה המוסכניק שלך זוכה בתארים כמו מכונאי ידי זהב / פסיכולוג. זה אומר שיצא לכם להפגש לטיפול על בסיס שבועי? :)

כמה עלתה לך אחזקה במשך כל השנים הללו? אני מדבר על תקלות לא מתוכננות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמי שהחזיק תמה טורבו מודל 93, אני ממש מבין ללבך.

שלי היתה עם 270,000 ק"מ, אבל טופלה היטב והיתה מקורית לחלוטין.

לנהיגה בה היתה תחושת קלילות כאילו היתה קטנה בשתי מידות.

למרות הוותק בשנים וקילומטרים, נסעה היטב ובדיוק כפי שכתבת תמיד היה תענוג לנהוג בה.

רכב עתיר כריזמה.

הוחלפה באלפא 166 ידנית, שגם לה לא חסר אופי, ועדיין אני מתגעגע לתמה...

חבל שנמכרה :-(

גם אני סקרן - מה התחליף?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...