Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקביל, רענן הציג לנו את קולקציאת הקיץ , וכחברי מועדון הקבורה , קיבלנו מחירי סוף עונה .

בחרתי לי ארון מתאים בשבילי , אלא שבגלל הכרס , לא ניתן לסגור אותו.

20130410_153147.jpg

20130410_153205.jpg

20130410_153210.jpg

20130410_153247.jpg

20130410_153302.jpg

20130410_161632.jpg

צביקה מרגלית

• תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסובארית נראית ממש עתיקה, עם דלתות קדמיות הפוכות. לא אתפלא אם היא מונעת במנוע 360 הסמ"ק של R2.

אכן, 360 סמ"ק - אבל לא של ה- R2, אלא המנוע מקורר האויר הוותיק עוד יותר של ה"סובארו 360".

המכונית היא Subaru Sambar דור 2, שיוצרה בין 66 ל- 73. אם אני זוכר נכון, מכונית זאת היתה הראשונה שיובאה לישראל ע"י יבואן "סובארו". אני זוכר את המכונית עומדת בחנות קטנה ברח' ז'בוטינסקי ברמת-גן - אז "הסוכנות הראשית" של סובארו.

Subaru_Sambar.JPG

עודד

פורסם

רענן חבר בקבוצת פיברקלאב , אוהבי הסוסיתות שתורמים הממממון למען הקהילה , אנשים שהם באמת גדולים מהחיים ולמענם.

ונתקלנו אצלו בשתי סוסיתות רום 1301 כשאחת מהן משופצת ברמה גבוהה יותר ממה שהיא יצאה מהמפעל.

20130410_145246.jpg

20130410_145521.jpg

20130410_145711.jpg

20130410_152843.jpg

20130410_153000.jpg

20130410_153025.jpg

צביקה מרגלית

פורסם

ולסיום , קצת תמונות שקורעות את הלב למי שאיכפת.

הגענו לנקודה אי שם בארץ ששם חונים כ- 150 אמבולנסים שגמרו את השירות.

איך אומרים אצלינו? הכושי עשה את שלו -- הכושי יכול ללכת .

מתוך התעניינות נאמר לנו כי לאמבולנס יש אורך חיים מוקצב וברגע שהגיע לפרקו הוא מפסיק לשרת אותנו כאמבולנס .

אבל--- הרכבים הנ"ל התקבלו כתרומה וכדי למכור אותם יש צורך בתשלום המכס , מחיר שעולה על שווי הרכב , וכך נגזר גורלם של הרכבים עד להודעה חדשה.

ובזאת נסיים להפעם.

להשתמע שוב בשבוע הבא .

מתניה את צביקה בע"מ עזיזי ורוגו גם (את לייזר השארנו לעבוד על מע. החשמל של האמבולנס , וזאת ההזדמנות להודות לו).

חמישי חופשי--מסע בעקבות רכבי אספנות.

20130410_164044.jpg

20130410_164209.jpg

20130410_164435.jpg

צביקה מרגלית

פורסם

נתקלנו אצלו בשתי סוסיתות רום 1301 כשאחת מהן משופצת ברמה גבוהה יותר ממה שהיא יצאה מהמפעל.

אין ספק כי רמת השיפוץ גבוהה הרבה יותר מהמקור.

מספיק "ללטף" את המכונית כדי להבחין כי טיב השטח ואיכות הצבע לא דומה למה שהיינו רגילים בתוצרת "אוטוקרס" ו-"רום כרמל".

עודד

פורסם

האם הם עדיין שייכים למדא או נמכרו כבר לסוחרים?

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם
אכן, 360 סמ"ק - אבל לא של ה- R2, אלא המנוע מקורר האויר הוותיק עוד יותר של ה"סובארו 360".

המכונית היא Subaru Sambar דור 2, שיוצרה בין 66 ל- 73. אם אני זוכר נכון, מכונית זאת היתה הראשונה שיובאה לישראל ע"י יבואן "סובארו". אני זוכר את המכונית עומדת בחנות קטנה ברח' ז'בוטינסקי ברמת-גן - אז "הסוכנות הראשית" של סובארו.

המנוע של "סובארו 360" הוא אותו מנוע בדיוק בסובארו R2 וגם בסמבר ישנו אותו מנוע ( 2 צילנדרים מקורר אוויר , 2 פעימות).

חבר מועדון ה-5

פורסם
המנוע של "סובארו 360" הוא אותו מנוע בדיוק בסובארו R2 וגם בסמבר ישנו אותו מנוע ( 2 צילנדרים מקורר אוויר , 2 פעימות).

מסתבר ששנינו צודקים: ה- Subaru R-2 הופיע בתחילה עם מנוע 360 הותיק בעל שתי פעימות ומקורר אויר (כונה EK33), אך החל מדגם 1972 הוחלף המנוע לדגם EK34 - שתי פעימות, קרור מים.

עיצוב ה- R-2 מקורר המים היה שונה (בחזית הופיע גריל דמה, לקישוט בלבד), ואם אני לא טועה זה היה הדגם שנמכר בארץ.

עודד

פורסם
תודה על השיתוף ! רכבים מעניינים אחד אחד.

(כבוד הסובארית - במקונה מונח. אבל מה עם הסוד שמאחור, באותה תמונה ?)

נראה לי שזה צולם במוסך פחחות של אשר ממעלה שומרון.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

אתם הולכים להפוך את האמבולנס לרכב קבורה?

attachment.php?attachmentid=333476&d=1365803494

:wink:

אגב, להבנתי האנבולנס שלכם הוא אותו C10 ששני חבר'ה הצילו בי-ם. אם כך הוא הדבר, אני יכול לבשר בעצב שהבעלים המקוריים, זה שנסע איתם למשרד הרישוי בשביל להעביר בעלות- נפטר לאחרונה. היה קרוב משפחה שלי.

פורסם
אתם הולכים להפוך את האמבולנס לרכב קבורה?

attachment.php?attachmentid=333476&d=1365803494

:wink:

אגב, להבנתי האנבולנס שלכם הוא אותו C10 ששני חבר'ה הצילו בי-ם. אם כך הוא הדבר, אני יכול לבשר בעצב שהבעלים המקוריים, זה שנסע איתם למשרד הרישוי בשביל להעביר בעלות- נפטר לאחרונה. היה קרוב משפחה שלי.

ראשית - משתתף בצערך ובצער המשפחה.

זה אכן האמבולנס המדובר.

אנחנו הולכים להחזיר את הרכב למקור - דהיינו , שחזור לאמבולנס מגן דוד אדום .

בשום פנים ואופן לא רכב קבורה.

אם זה הוסק מהתמונות שהעלינו , שלילי , זה היה רק קוריוז.

צביקה מרגלית

פורסם
ולסיום , קצת תמונות שקורעות את הלב למי שאיכפת.

הגענו לנקודה אי שם בארץ ששם חונים כ- 150 אמבולנסים שגמרו את השירות.

איך אומרים אצלינו? הכושי עשה את שלו -- הכושי יכול ללכת .

מתוך התעניינות נאמר לנו כי לאמבולנס יש אורך חיים מוקצב וברגע שהגיע לפרקו הוא מפסיק לשרת אותנו כאמבולנס .

אבל--- הרכבים הנ"ל התקבלו כתרומה וכדי למכור אותם יש צורך בתשלום המכס , מחיר שעולה על שווי הרכב , וכך נגזר גורלם של הרכבים עד להודעה חדשה.

תמונות אלו משקפות נאמנה את היחס לשימור ההיסטוריה המוטורית במדינה ובעיקר בגופים בעלי עניין לאומי - כגופי ההצלה למיניהם.

גם כך הרכבים לא נמכרים בקלות, ואלו שכן נמכרים בד"כ במכרז לסוחרים בגרושים.

אי אפשר כבר לקחת איזה 1-2 מכל דגם, לסדר את האיבזור ולשמר למען הדורות הבאים??... הרווח הלאומי וגם התדמיתי יצדיק זאת, בוודאי לטווח ארוך.

ולגבי הרכבים המצולמים נקודה נוספת. מדובר בדגמי פורד אקונוליין אשר יצאו משירות, חלקם הגדול עדיין לא הגיע לגיל פרישה (10 שנים). דגמי 2005-2007 סובלים מתקלות סדרתיות קשות חוזרות ונשנות (בשל כך הופסק היבוא - ואיתו השימוש במד"א ב2007 ולא חודש עד היום. הדגם עודכן מאז ונראה מדי פעם בשירות הסהר האדום ביהודה ושומרון בלבד). על כן עושים בתחנות מד"א מאמצים "להיפטר" מרכבים אלו מוקדם ככל הניתן. זאת גם אולי הסיבה לקושי היחסי במכירת הרכבים הספציפיים.

גילוי נאות - אני נהג אמבולנס (מתנדב) במד"א. מתגעגע לונדורות ומחבב את הסוואנות, הן מוצלחות הרבה יותר מהפורדים.

• תוכן חדש...