Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם בפורום רכב לנהגים/משתמשים עוד לא ברור שהנתיבים השמאליים הם לעקיפה בלבד אז אני לא מתפלא שבכביש כולם תוקעים את הנתיבים השמאליים ורק לא לנסוע בימני.

תופעה ישראלית הקרויה "מה אני נראה לך פרייאר?"

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אותם נהגים שאתה תראה בכביש אתה תראה גם בפורום , אנשים עושים דווקא לאנשים אחרים ולא מתחשבים אחד בשני.

אני לפעמים הגעתי למצבים שהנתיב הימני היה יותר פנוי מהשמאלי :cry:

פורסם

לגמרי נכון. בכביש החוף מחיפה לת"א, אחרי שהוא הופך לשלושה נתיבים, הרבה מאוד פעמים אני נוסע בכיף בשמאלי על כמה שאני רוצה (לא הרבה מדי) וזה הכי פנוי שיש, כי אף אחד (משום מה) לא נוסע שם. אז נכון שבעיקרון אסור לעקוף מימין, אבל אם כולם בשמאל (או באמצע) מה אני אמור לעשות? אני מדמיין שאני באנגליה...

פורסם

חברים,

נתיב שמאל מיועד לעקיפה בלבד, לא לנסיעה רצופה של כמה דקות "כי לא הצלחתי להשתלב חזרה ימינה".

אני לעולם לא נמצא בנתיב שהוא לא הימני ביותר מבלי לבדוק את המראה האחורית שאני לא מפריע לאף אחד או מונע מעבר של רכב מהיר יותר.

כל הנשארים בנתיב השמאלי - אתם הפרנציפיונרים! אני גם יודע מה אתם אומרים לעצמכם בראש "אני נוסע מעל המותר גם כך אז מה הם רוצים ממני?!?".

די להקטין ראש, אל תעקפו כי אתם רוצים לנסוע 2 קמ"ש יותר ותעכבו את כל העולם בגלל זה, תשאירו את נתיב שמאל פנוי לעברייני תנועה.

ואני מבטיח לכולכם, אם נתקעתם "חס וחלילה" בנתיב השמאלי ומישהו רוצה לנסוע מהר יותר מאחוריכם, אז במקום פרנציפים ובלימות חירום שיגרמו לתאונות, פשוט תאותתו ימינה ותראו כוונה ונכונות לפנות את הנתיב!

ובאורח פלא, כל ה"נתקעים בנתיב השמאלי", שלא יכולים לחזור ימינה, נעקפים בלא שום בעיה מימין - אתם גורמים לאחרים לבצע עבירות תנועה כי אתם חוסמים את הנתיב המהיר ומסכנים את כולם, תשאירו את הנתיב השמאלי למהירים ולא בכדי להרוויח עוד 2 קמ"ש!

כבר חתמתי...

פורסם

יש עוד תופעה מעצבנת שדומה לזו.

הרבה ילדים בעיר שרואים רכב שנראה משופר מתחילים להיצמד לתחת בשביל "להדליק" את הנהג ושיתן לחיצה על הגז ו"יתחרה" בו.

והם כולם עם הרכב של אבא וממש ממש מציקים.. וגם ברמזור עם מעבירים לניוטרל ולוחצים על הגז. למה כולם חיים בסרט מהיר ועצבני !?:mad2:

או שזה קורה רק לי ??

1.8TSI

פורסם

לפני יציאה לעקיפה צריך לתכנן אותה ולהחליט בידיוק מתי ואיפה היא נגמרת. ברגע שאתה יוצא לעקיפה של שיירה שלמה אתה עובר על החוק. אם אתה משייט לך על 110 בנתיב השמאלי ושמימנך משייטים על 100 אז תחזור ימינה ואל תעכב את התנועה שמאחוריך.

פורסם

לפותח השרשור,

אני לא יודע מה הסיטואציה הספציפית שאתה עברת, אבל קצת חומר למחשבה: אולי, אם מישהו מהבהב לך בפראות, יכול להיות שאתה באמת סתם "מתנחל" בשמאלי? אני לא מאשים אותך, ולא הייתי שם, אבל יכול להיות שאת הרכבים שאתה עוקף, כבר עקפת, וסתם השתהית בשמאלי יותר ממה שצריך? כי אם כן, אז נכון, הם לא היו בסדר בזה שהם הבהבו וצפרו בלי סוף, אבל אולי גם לך יש פה אשמה תורמת. שכן, לא משנה באיזה מהירות אתה נוהג, הנתיב השמאלי לא מיועד לנסיעה בו. הוא לעקיפה או לפניה שמאלה בלבד.

מכאן, שאם כבר סיימת את העקיפה, ואתה סתם נשאר בנתיב השמאלי, אתה עובר על החוק, ופוגע בשאר משתמשי הדרך, שכן, אם ברצונם לנסוע יותר מהר מ110 קמ"ש, הם צריכים להסתכן ולעקוף אותך מימין, לזגזג, ולחתוך. כשבעצם אין צורך, כי אם היית עובר מיד בתום העקיפה, ימינה, הכל היה נחסך מכולכם.

שים לב להבא, אולי יש לך בכל זאת מקום לעבור חזרה ימינה, ובתום עקיפה חזור מיד לנתיב הימני. לא משנה באיזה מהירות אתה נוהג.

יש סברה בישראל, משום מה, שהנתיב השמאלי הוא מעין "מועדון לקוחות" אקסקלוסיבי שכזה, שניתנת לך גישה אליו בתלות במהירות הנסיעה שלך. אך לא כך הדבר. לא משנה באיזה מהירות אתה נוסע, גם 200 קמ"ש וצפונה, הנתיב השמאלי מיועד לעקיפה. סיימת לעקוף? תאותת ימינה ותחזור לנתיב הנסיעה שלך, עד שתצטרך לעקוף שוב. וככה, הבחור בבוגאטי ויירון מאחוריך, שנוסע עכשיו 380 קמ"ש, לא יצטרך להסתכן, לעקוף אותך מימין, ולהבהיל אותך ואת שאר משתמשי הדרך.

בברכה,

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
...לפעמים פשוט בא לי לתת בלימת חירום ושהם יכנסו לי לתחת של האוטו ואחרי זה ישלמו את הנזק בעצמם בגלל שלא שמרו מספיק מרחק.

בלימת פתע - סעיף אישום 2583 - 250 ש"ח קנס(0 נק').

נהגת ברכב הנ"ל ובלמת אותו פתאום שלא לשם מניעת תאונה ומבלי שהדבר היה דרוש לבטיחות התנועה בניגוד לתקנה 53 לתקנות התעבורה.

#מעניין מי ישלם על הנזק# :twisted:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אתה לא בדיוק הבנת את הקטע של הת'רד אתה משייט לך בניחותה במספר שנמצא צפונה מ110 בשמאלי, בא רכב מאחוריך צופר כמו חולה ומציק עם האורות הגבוהיים כדי שתזוז, עד כאן הכל בסדר אבל הוא עושה את זה במקביל לזה שבנתיב המקביל יש רכב שלא מאפשר לעבור נתיב בצורה בטוחה האם גם אז לא תתעצבן?

אז כאןם מגיעים לנושא אין בעיה לפנות נתיב כל עוד זה מתאפשר וזה לא תמיד מתאפשר באותה השניה שהוא סימן לך

תשייט לך "בניחותה" בנתיב הימני !

הנתיב השמאלי מיועד אך ורק לעקיפה, רוב המכוניות בנתיב הימני לא נוסעות מעל 110, ככה שאין שום סיבה שתשייט לך בנתיב השמאלי, סיימת את העקיפה חזור לנתיב הימני.

ואם אתה רואה שיש אוטו ולא מתאפשר לך לחזור לימין אז אתה לא אמור לצאת לעקיפה בכלל, אתה גם בטח מאלה שיוצאים לעקיפה גם אם מגיע רכב בנתיב השמאלי העיקר שאותת (למרות שיש כאלה שגם את זה לא עושים).

כל עקיפה אמורה להיות מחושבת מראש, אתה רואה במראה רכב שמגיע במהירות בנתיב השמאלי - אל תיצא לעקיפה.

אתה לא בטוח שתספיק לעקוף - אל תיצא לעקיפה

אתה רוצה לשייט בניחותה - אל תיצא לעקיפה, אתה תמיד יכול להוריד קצת את הרגל מהגז.

ובקשר לגאונים שלוחצים על הברקס על מנת להפחיד - על זה נאמר חכם לא יכניס את עצמו לצרה שפיקח יידע לצאת ממנה

ויפה דקה אחת קודם :)

בברכה,

מיכאל "הנהג הנצמד"

פורסם

כשרכב נצמד אלי בצורה מוגזמת ואיני יכול לפנות לו את הנתיב, אני מאותת לו מספר שניות עם הוינקרים (Hazzard), בד"כ הרמז מובן והוא מגדיל מרחק.

לחיצה על בלמים היא צעד אגרסיבי ומסוכן.

פורסם
אתה לא בדיוק הבנת את הקטע של הת'רד אתה משייט לך בניחותה במספר שנמצא צפונה מ110 בשמאלי, בא רכב מאחוריך צופר כמו חולה ומציק עם האורות הגבוהיים כדי שתזוז, עד כאן הכל בסדר

לא נכון! שום דבר פה לא בסדר! הנתיב השמאלי לא מיועד ל"שיוט"! נקודה!

להגיד שאי אפשר למצוא אותי על השמאלי גם בשיוט? אני לא אגיד. אבל לעולם לא תמצא אותי בשמאלי, שלא בפקק/כביש עמוס, כאשר יש רכב נוסף מאחורי.

ברגע שאני מזהה מישהו שנוסע מהר ממני, אני זז ימינה.

פורסם

היה כבר כמה שרשורים על זה, אני זוכר שהמסקנה הייתה "כשמישהו נצמד לך לתחת ,תפעיל וישרים :)". האמת את השיטה למדתי פה בפורום ,וחברים ,זה עובד.

ואם לומר את האמת עם מחירי הדלק של היום ברכב האישי שלי אני לא עובר את ה110, ככה שאת הנתיב השמאלי אני לא צריך בכלל.

vic4 - מעולם לא קרה לי האמת ,היו ילדים (כאילו שאני לא ילד) שנותנים קיקדאון ברמזור רק בשביל להסתכל עליי עם חיוך ברמזור הבא ,מוזר.

והאמת שאני לא מסכים, בבקשה מי שנוסע 200 קמ"ש שלא יזוז מהשמאלי (אלא אם עוקפים אותך) ,תודה. אני לא מעונין להשתלב בכביש מהיר כשמישהו מאחורה נוסע במהירות כזאת בנתיב שאליו אני מנסה להשתלב.

גם יש נהגים שלא ממש מסתכלים במראה כאשר הם משתלבים ,ויש כאלה שלא יודעים להעריך את המהירות של הרכבים מאחוריהם ,במהירויות כאלה עדיף להישאר בשמאלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בזמן האחרון אני עושה בעיקר משמרות לילה במתנ"א. אי שמירה על הימין היא אחת העבירות שאנחנו הכי אוכפים (טלפונים וחגורות קשה לראות ברור במידה שתעמוד בחקירה בבימ"ש,שנינו בני מעל 60 עם משקפיים). מעניין לפעמים כמה נהגים לא שמים לב לניידת עם אורות גג (לפעמים אנחנו בלי) אחריהם וממשיכים קילומטרים בכביש פנוי לגמרי בשני הנתיבים, ב 2 - 3 בלילה על נתיב שמאל או מחליפים נתיבים בצורה מוזרה עד שאנחנו עושים להם נשיפון,בלי שום סיבה.זה הרגל רע שאני גורס שממשיך גם בכביש עם תנועה ואז זה מטריד ומסוכן.(- התשובה ל "מה אתה נטפל אלי סתם,למי אני מפריע עכשיו על נתיב שמאל" ?)

שמירה על הימין צריכה להיות באינסטינקט כמו עצירה באדום ביום כפור ,הדלקת וינקר באלסקה ואי עקיפה בפס לבן בסהרה.

פורסם

יש לי חבר שהוא קצין והוא חזר יום אחד עם הטנדר ענק של איסוזו זה מדהים איך שפשוט כולם מפנים את הדרך , מרחוק פשוט מפנים לך את הנתיב הרגשתי כאילו אני בתוך שיירה של ראש הממשלה , שהנהג מקדימה רואה פתאום פנסים בגובה העיניים ומשהו גדול מתקרב לעברו הוא פשוט עובר.

פורסם
גם לכם זה קורה?

לא, זה לא קורה אף פעם כי אני דואג לפנות את הנתיב השמאלי כשאני לא בעקיפה. זה לא משנה אם אתה נוסע 115 או 210, אם אתה לא עוקף תחזור לימין ואף אחד לא יהבהב לך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...