Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור פריט ממכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כמה התלבטויות שעלו לי בראש היום, ואולי הייתי צריך לשאול קודם...

הזמנתי פריט מסויים מחו"ל, מדובר בפריט די יקר שמצריך גם אישורים לצורך שחרור ממכס וכמובן תשלום. צפוי להגיע בתוך כשבוע-שבועיים (נשלח ע"י המוכר עם UPS) ואמור לפי סיווגו להגיע למכס נתב"ג.

במקור חשבתי שכשיגיע הפריט (אני אקבל הודעה בדואר? בטלפון?) אני פשוט אאסוף את הניירות והארנק, אגיע לבית המכס, אשלם מה שצריך, אתן את האישור ואקבל את הפריט.

אבל ממה שקראתי בפורומים בימים האחרונים, התחלתי לחשוב שאולי זה לא כל כך פשוט. הבנתי שיש עניין עם הדואר, שלוקחים דמי שחרור; הבנתי שיש בירוקרטיה ותורים בבית המכס ושעדיף לתת לעמיל מכס לשחרר את הפריט כי הכסף שזה יעלה הוא כלום בהשוואה לטרחה.

האם זה נכון? האם כדאי לשלם לעמיל מכס (האם זה בכלל אפשרי, או שזה דבר שנדרש להסדיר לפני השליחה)? ואם אני הולך לשחרר את הפריט בעצמי, כמה שעות צריך לשריין לצורך העניין? אשמח להארות והערות מהמנוסים בעניינים מסוג זה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מה הפריט?

במידה וזה חלק בטיחותי לרכב (חלק של מנוע, בלמים בולמים ועוד...) צריך להציג אישור של משרד התחבורע בנוסף למכס שתצטרך לשלם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא קשור לרכב. עניין האישורים דווקא מסודר ויש לי את הניירות, הנעלם מבחינתי הוא דווקא מה קורה בבית המכס ...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

אם זה נשלח עם UPS אזי הדואר לא מעורב, ואילו UPS יספקו לך את שירותי עמילות המכס. צפה לשיחה מהם עם הסכום שאתה צריך לשלם, והפריט יגיע עד הבית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לפי נסיונך, הם גם יטפלו באישורים הנדרשים לשחרור הפריט (אני מניח שיבקשו שאפקסס להם את מה שצריך)?

פורסם

מבלי לפגוע בפרטיות שלך, על איזה סוג אישורים בכלליות מדובר? משרד התקשורת, משרד התחבורה, המשרד לפורנוגרפיה זואופילית, חומרים מסוכנים? לכל אחד יש פרוצדורה שונה, אבל UPS אמורים לטפל בכל (אם מסובך בצורה קיצונית כנראה ירצו תשלום נוסף). לפעמים גם כשצריך אישור זה עובר בלי, אז לא הייתי ממליץ לשלוח להם את האישורים מראש, זו תהיה שליחת קיטבג.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

משרד התקשורת. לא אמור להיות מסובך, האישור מפרט בדיוק את שם המוצר ורשום שמותר לשחרר אותו, ולהבנתי כשמדובר בפריט בודד המדיניות היא לשחרר בקלות.

תודה!

• תוכן חדש...