Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היאריס שלי עשתה 13300 ק"מ מאז קנייתה באוגוסט 2009 (הרכב עם גיר רובוטי).הרכב עדיין נמצא באחריות.

בשבועיים האחרונים נשמעו חריקות בעת העברת הילוכים (בעיקר מראשון לשני,בהעברה במצב "אוטומטי" אך לא בידני).

סימפטום נוסף שהופיע-לחיצה על הגז בפתאומיות הביאה להורדת הילוך (במקרה הטוב) אחרי 7 שניות (!!) ובמקרה הרע ההילוך ירד רק אחרי ניסיון שני.דבר זה כמעט גרם לי לעשות תאונה בנתיב השמאלי כשהרכב לא האיץ בזמן והייתי צריך מהר לעבור למצב ידני ולהוריד הילוך.

בקיצור-נדלקה לי בראש נורת אזהרה.

ניצלתי יום פנוי והלכתי היום למוסך רייכמן בבני ברק.

משעה 12 עד 17:00 התייבשתי שם. רק בסביבות 14:00 המנהל הטכני של המוסך ניגש אליי ואמר שצריך להחליף מחשב גיר (ועל הדרך פירקו את כל הקונסולה המרכזית בניסיון להגיע למחשב הגיר). אחרי עוד שעתיים של "ייבוש" המנהל ניגש אליי שוב ואמר שמחשב הגיר תקין, אך הבעיה היא ב2 דיסקיות קלאץ', שדרושות החלפה והן יגיעו רק ביום ראשון בצהריים (מינימום).

הוא אמר שהרכב כשיר לנסיעה כרגע (אחרי שחיברו הכל מחדש) והם עשו שינוי במיקום הדיסקיות כך שהעברת ההילוכים תהיה טובה יותר,עד להגעת החלפים.

1.האם מישהו נתקל במקרה דומה לשלי?

2.איך יכול ללכת קלאץ' אחרי שנה וחצי ואחרי קילומטרז' כזה נמוך?

3.האם תקלה זו יכולה להופיע שוב?

4.האם יש הערכת מחיר לעלות ההחלפה? החשש שלי הוא שבתום האחריות אצטרך גם להחליף יותר מדיסקיות קלאץ'.. :cry:

בנוסף,אשמח לכל עצה בנושא איך להתנהל עם המוסך (והיבואן) במקרה שתופעה זו תגיע שוב.

מתן.

פורסם

אוי אוי, איך שגלגל מסתובב לו ...

כנראה מישהו רצה בכח לחייב אותך לחוות את מה שאני חוויתי למרות שלא נענת להזמנה שלי לנסיעת מבחן על נפלאות ותענוגות הגירים הרובוטים של טויוטה.

המלצה שלי? תמכור את הנבלה, גם אם ישימו לך גיר חדש מהניילונים הבעיה תעלם. ואני ממש לא צוחק, כל מה שרשמתי זה מנסיון של עשרות רכבי טויוטה שנכנסו למורשה ויצאו עם אותה בעיה (ועם רשימת מכולת של חלפים שהוחלפו באחריות).

אני חייב להתוודות שמאז השיחה המאוד מעניינת שניהלנו פעם אחרונה מעל דפי הפורום (כאן בעמוד מספר 4) אני מודה שלא הייתי מעודכן. אז קודם כל תודה שעדכנת אותי שבטויוטה החליטו לוותר על העדכון תוכנה של המחשב (מה שהיית מקבל בפעם הראשונה שהיית נכנס למורשה בתלונות על הגיר הרובוטי) ועברו אוטומטית לבדיקה ישירה של המחשב גיר. כנראה שהיום כבר הגיעו לרמה של החלפת דיסקיות, אולי משם יגיע המשיח רכוב על חמור לבן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze ,אציין רק שאף רכב לא חף מבעיות- ראה את גיר ה DSG והתלונות שקשורות אליו. לצערי התעלמת מהתגובה שלי שהרכב הזה היה טוב לדעתי,ולצרכים שלי.

אני כבר נסעתי בנסיעת מבחן על הגיר הרובוטי של טויוטה באין ספור מקרים- לאקסית שלי יש יאריס עם גיר רובוטי, ונסעתי עליו הרבה מאוד פעמים ולהפך-אהבתי את הנסיעה ולא הרגשתי שום הבדל,דבר שחיזק את דעתי לרכוש את היאריס הרובוטית שלי.

אחזור לנושא המקורי.

תקן אותי אם אני טועה-אך מדבריך הבנתי שרק אם מחליפים גיר חדש הבעיה נעלמת?

מה קורה אם מחליפים חלק מהמרכיבים-האם הבעיה נשארת והיא תופיע שוב?

בטויוטה לא החליטו לוותר על עדכון תוכנה מהסיבה הפשוטה-למחשב הגיר שלי (בעל 6 הילוכים ביאריס) אין עדכון תוכנה-זוהי התוכנה העדכנית ביותר אך ניתן לבצע איפוס בגיר, לפי מה שמנהל השירות במוסך אמר לי.

פורסם

עדיין לא נתקלתי ברכב שהחליפו לו גיר קומפלט . כל מה שפגשתי זה כל מני עידכוני גרסאות למחשב והחלפות של מחשב גיר וכמובן שזה לא עזר.

איזה עוד הוכחות אתה צריך שהגיר הזה הוא פשוט גרוע? שום דבר לא יעזור לגיר הזה לדעתי.

פורסם

אוקיי,הבנתי.

אני מקפיץ ושואל שוב-מה עוד ניתן לעשות במקרה הזה?

האם מקובל/אפשרי לבקש הארכת אחריות על הגיר מהיבואן מעבר ל3 שנים?

חברים,כל עזרה תתקבל בברכה-אני ממש תקוע בנושא הזה ולא יודע מה לעשות.

מתן.

פורסם

טוב,מחובתי לעדכן שהוחלפו 2 דיסקיות קלאץ' ברכב, והרכב מגיב קצת יותר טוב,אך לא מה שציפיתי שיהיה.

בכל מקרה,העלות היתה 1500 ש"ח, במסגרת האחריות לא שילמתי.

בנוסף,נשלח מכתב ליוניון מוטורס בנושא הגיר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הגיע אליי מכתב מהיבואן בו הם מסרבים להאריך אחריות על הגיר אך נאמר שם ש"נעשה ככל יכולתנו לעזור לך במידה ויופיעו שוב בעיות בתום האחריות" (ציטוט לא מדויק, המכתב לא מולי כרגע).

מקריאה של פורומים בחו"ל, אין שום וידוא שבעיה זו נפתרת אחרי החלפת דיסקיות.

האם אני צריך לדרוש מהיבואן בישראל השתתפות בעלות תיקון עתידי? או שכדאי לגלגל את זה ליבואן העולמי על סמך מקרים קודמים?

תודה,

מתן.

פורסם

חבר יקר, היבואן לא יתן לך ואין לו שום סיבה לתת לך אחריות מעבר ל-3 שנים שהוא נתן.

אני לא מבין איך אתה עדיין ממשיך (בשרשורים אחרים) להלל את הרכב והגיר הזה אחרי שהרכב שלך שהוא במצב כמעט חדש צריך אחרי פחות משנתיים על הכביש (פחות מ-15K ק"מ) החלפת קלאץ'. אתה היית קונה את הרכב במידה והיה ידוע לך שצריך כל 15K ק"מ להחליף קלאץ'? לא נראה לך מוזר שהגיר הזה לא משווק יותר בשום דגם של טויוטה?

פורסם
חבר יקר, היבואן לא יתן לך ואין לו שום סיבה לתת לך אחריות מעבר ל-3 שנים שהוא נתן.

אני לא מבין איך אתה עדיין ממשיך (בשרשורים אחרים) להלל את הרכב והגיר הזה אחרי שהרכב שלך שהוא במצב כמעט חדש צריך אחרי פחות משנתיים על הכביש (פחות מ-15K ק"מ) החלפת קלאץ'.

אני ממליץ לך לדייק במה שאתה כותב עליי ולא לזרוק חצאי אמיתות בלי לבדוק מה רשמתי בשרשורים אחרים. אני רואה פה בעלי VAG עם תיבת DSG שממליצים עליה למרות שלחלק מהם יש בעיות עם התיבה ועם דברים מסויימים ברכב. האם זה אומר שהרכב עצמו הוא לא טוב? לא. כל אחד ודעתו האישית. יש כאלה שימליצו, ויש כאלה שלא. אני לא מהלל את הרכב והגיר, ואם תטרח להסתכל אני גם כתבתי בכמה מקומות על מה שעברתי עמו ואת חסרונותיו ולא רק את היתרונות. אני ממשיך להמליץ על היאריס מכיוון שכן, יש יתרונות לרכב הזה על רכבים אחרים לדעתי.

אתה היית קונה את הרכב במידה והיה ידוע לך שצריך כל 15K ק"מ להחליף קלאץ'? לא נראה לך מוזר שהגיר הזה לא משווק יותר בשום דגם של טויוטה?

אם היו פורסים בפניי יתרונות וחסרונות והייתי מחליט שהיתרונות מנצחים, אז כן- הייתי קונה.

עובדה-הגיר הזה ממשיך להיות משווק ביאריס, וגם בחו"ל ממשיכים לשווק אותו ביאריס ובאייגו. האם זה אומר שהגיר לא טוב? לא. מי שרוצה, יקנה ומי שלא-לא. בכל מקרה, אם יש לך עצות איך להתנהל מול היבואן-אשמח לשמוע. האם יש דרך אחרת להתנהל עמו?

תשובותיי בכחול.

• תוכן חדש...