Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית עד 75K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש צורך ברכב משפחתי בטיחותי, אמין, וחסכוני.

ההתלבטות היא בין קורולה 1.6 וסובארו אימפרזה (רצוי יפנית אמינה ולא האצ'בק). שמעתי על המגאן אבל אני קצת חושש לגבי האמינות שלה (יש לי היום C4 מליסינג - כמה תקלות!!! השם ישמור....).

מה עדיף? האם יש קנדידטים טובים מאלו שעליי לשקול?

תודה מראש לעונים.

פורסם

המגאן בטוחה יותר משמעותית מהשתיים האחרות שאתה שוקל, כך שאם זה נושא חשוב (וזה צריך להיות לדעתי, כי לפחות בטיחות

זה עניין מדיד ואמינות היא שמועות וסיפורים), המגאן היא אפשרות מצוינת. מניסיוני מדובר במכונית אמינה מאוד (כשש שנות בעלות

ללא תקלות מלבד טיפולים), אבל כנראה שהאמת איפשהו באמצע. בנוסף, היא מהבודדות בתקציבך עם בקרת יציבות חשובה.

ייתכן שמגאן האצ'בק המיוצרת באירופה ונקנתה בדרך כלל על-ידי לקוחות פרטיים, עדיפה עבורך מבחינת עמידות לעומת הסדאן

ה"טורקית", אבל זו רק השערה.

אתה יכול לשקול גם פורד פוקוס בגרסת הטרנד-X (או כל גרסה לאחר מתיחת הפנים), שמגיעה אף היא עם שש כריות אוויר וציון

בטיחות מצוין.

פורסם

אתה מתכוון למגאן II? פוקוס ראיתי דגם אחד בלבד (פוקוס...).

מה לגבי צריכת הדלק של ארבעתם (קורולה, אימפרזה, מגאן ופוקוס), עלות טיפולים?

פורסם

את האימפרזה אני ממליץ להוריד: היא חלשה, פשוטה מאוד מבפנים ועם תצרוכת דלק גבוהה יחסית. בנוסף, היא קיבלה ציון בטיחות

נמוך יחסית למקובל כיום במבחן הבטיחות של Euro NCAP. מהסיבה האחרונה הייתי מוריד גם את הקורולה מהרשימה.

במגאן אני מתכוון למגאן II כמובן.

בפוקוס הכוונה לרמת הגימור הגבוהה של דגם ה-1.6 ליטר. פרטים על ההבדלים בין הרמות אתה יכול לראות באתר פורד ישראל.

תצרוכת דלק: הקורולה החסכונית ביותר, אחריה המגאן, אז הפוקוס ולבסוף האימפרזה. ההבדלים לא כאלה שבהכרח צריכים לפסול

מכונית זו או אחרת.

אחזקה: המגאן יקרה יותר לאחזקה בהפרש מסוים משלוש האחרות.

אם אתה מאוד רוצה מכונית יפנית, מאזדה 3 תהיה עדיפה על האימפרזה והקורולה מבחינת בטיחות (בגרסאות עם שש כריות אוויר),

ומיתר הבחינות - עלויות אחזקה, דלק, אמינות - לא תיפול מהן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז בעניין הזה: התלבטתי, חקרתי פשפשתי והגעתי למסקנה שרק יפנית באה בחשבון....

עכשיו מה הכי משתלם בתקציב הזה מבחינת יפניות?

חשבתי על:

• קורולה
  • מאזדה 3
  • סוזוקי SX4

מה עדיף? מבחינת סחירות, אמינות, טיפולים, צריכת דלק, בטיחות?

הסוזוקי מאוד נראית לי בעיקר משום שהיא חסכונית ויחסית זולה. השאלה מה לגבי אמינות וסחירות.

תודה על העזרה.

פורסם

סחירות היא עניין לנביאים, לא לפורום רכב, ותלויה מאוד במצב הרכב, בכושר המיקוח שלך כמוכרת ובמזל.

אמינות, אף היא, מושתת בעיקר על אופן התחזוקה שלך את הרכב וגם היא כרוכה לא מעט במזל.

לגבי עלויות הטיפולים אין לי מידע מדויק, אך בדרך כלל ההבדלים במכוניות מהמותגים שציינת לא אדירים.

תצרוכת הדלק ב-SX4 תהיה ככל הנראה מעט נמוכה יותר, אך לא בהפרש מהותי.

רמת הבטיחות במאזדה 3 גבוהה משמעותית הן מהקורולה (בגלל אבזור בטיחות לקוי) ובמיוחד מה-SX4,

שזכתה לציון בטיחות נמוך למדי.

יצויין כי ה-SX4 היא סופרמיני ולא משפחתית קומפקטית כמו שתי האחרות (בסיס הגלגלים, החשוב למרווח

בתא הנוסעים, קצר ביותר מ-10 ס"מ מהשתיים האחרות). היא משווקת כמשפחתית קטנה, אבל אם מרווח

חשוב כדאי שתשימי לכך לב.

בנוסף, לשיוך לקטגוריה נמוכה יותר יש משמעות מבחינת בטיחות (מכונית קלה יותר = פחות בטוחה),

כך שתשימי לב שה-SX4 אולי זולה יותר, אבל את גם בפירוש מקבלת מכונית מקטגוריה נמוכה יותר וזה מורגש.

לסיכום: מבין השלוש, מאזדה 3 היא המועדפת בזכות יתרון הבטיחות. בכל יתר הסעיפים היא צפויה להיות

דומה להן, עם הפרשים לא משמעותיים לכאן או לכאן.

• תוכן חדש...