Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתיחת עסק [שטיפת מכוניות].

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני להתייעץ עם אנשי הפורום בקשר לפתיחת עסק לשטיפת מכוניות.

העסק כבר קיים ופעיל ויש לו את הלקוחות הקבועים שלו. הבעלים מעוניין להשכיר את המקום, כולל ציוד במחיר של 3500 ש"ח לחודש.

כרגע העסק מספק שירותי שטיפה חיצונית ופנימית בלבד.

התכנון שלי זה להוסיף גם פוליש ווקס שאני אבצע בעצמי, חידוש פנסים ושטיפת מנוע עם חומרים יעודיים.

אני בנוסף מתכנן לפנות לציבור הסוחרים גם, לא רק ללקוחות פרטיים. תהיה הצעת הנחות לסוחרים שמעוניינים בהכנת רכב לפני מכירה, או אנשים פרטיים שמגיעים ביחד מעל כמות מסוימת, וכל מיני הטבות כאלה ואחרות.

כרגע העסק מקבל ביום רגיל בין 5-10 מכוניות. בימי שישי שבת הכמות מגיעה ל 20-30 מכוניות לכל יום. וזה אחרי שבדקתי את העסק במשך חודשיים רצוף. בימי חג, או לקראת החג, המספר עולה ל כ-50 מכוניות ביום.

המחיר שבעל הבית מבקש כמובן לא כולל חשמל, מים וארנונה.

אני כרגע עובד בעבודה קבועה בתור שכיר. במקרה ואני מקבל את העסק, אחד מבני המשפחה יעבוד בו במשך שבוע , ובימי שישי שבת שאני לא עובד בהם, אני גם אהיה עם עוד אחד מהאחים שלי.

השאלה בעצם, עד כמה עסק כזה משתלם? הרי שטיפה תעלה 40 שקל. מבחינת חשמל, יש רק שואב וקיטור. מבחינת מים, הקיטור אמור להיות חסכוני. אני מאמין שאפשר לסגור חודש עבודה עם הוצאות בסך 5000 ש"ח כולל שכירות, אבל לא כולל חומרים לשטיפה, שזה יחסית זניח.

בקשר לארנונה אני אצטרך לבדוק מול העירייה כמה מחייבים על מקום כזה.

בהנחה שכל ההכנסות של העסק נכנסות לחשבון שלי, ואין שום הוצאה של משכורת לעובדים או כל מיני דברים בסדר גודל של סכומים נכבדים. עד כמה זה משתלם?

אשמח לכל הכוונה או עצה.

תודה.

סמיר :) .

שונא גזענים !.

פורסם

במקרה אני סטודנט לראיית חשבון.

נלך לפי עקרון השמרנות שאומר שהולכים על הערך הכי קטן.

אתה אומר סופי שבוע יש מינימום 20 מכוניות.

יש 8 ימים כאלה בחודש, וכל שטיפה זה 40, יוצא לך 6400 בסופי שבוע.

שאר הימים נלך לפי 5 מכוניות, זה 22 ימים שנותרו כפול המחיר כפול 5 מכוניות, יוצא 4400.

זה אומר שהפדיון המינימלי משטיפה יהיה 10800, את חישובי ההוצאות תעשה בעצמך.

אגב תיקח בחשבון שבמקרה של עסק, מס הכנסה מקוזז עם ההוצאות של העסק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

השאלה היא האם 40 ש"ח זה לפני או אחרי מע"מ. בהנחה שזה אחרי מע"מ, יש לך ביד 34.5 ש"ח בקירוב מכל רחיצה, ולא כפי שציינת.

בנוסף, האם השטיפה היא ידנית או באמצעות מכונה? מצד אחד, מכונה יודעת למחזר מים, אבל מצד שני, היא גם צורכת חשמל (משהו שלא לקחת בחשבון בתחשיב שלך).

מה בנוגע לביטוח? אתה מתכנן לבצע שטיפות מנוע וקיים סיכוי שבאחת מהן ייפגע רכיב חיוני ויקר. האם אתה מתכוון לרכוש כיסוי ביטוחי לאפשרות הזאת? ומה לגבי ביטוח המתקן כולו כנגד שריפות, נזקים, גניבה ושאר מרעין בישין? האם זה קיבל ביטוי בתחשיב?

האם העסק שלך צפוי להיות בתחומי תחנת דלק?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפי חישוב מהיר מדובר כאן על 160 רכבים בחודש שזה כ-13,000 ש"ח הכנסה חודשים.

לפי שכירות, מים (ויהיה לא מעט), חשמל, מיסים עירוניים, שכר עבודה, חומרי ניקוי (זה לא יהיה גרושים), ניקוי מע"מ וכו'.

וגם לפני הנחות.

האמת נראה לי אין פה קייס.

אלא אם כן אתה מעלה נפח פעילות.

בינינו רחיצה של 10 רכבים ביום זה לא עסק רציני.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אין פה שום דבר מושך..

יותר מידי סיכון קצת מידי סיכוי.

גם אם תרוויח את ה5 אלף בחודש נקי, האם זה שווה את זה?

להחזיק עסק זה לא פשוט בכלל, לפעמים עדיף להיות ראש קטן ועובד פשוט שמרוויח משכורת..

פורסם
השאלה היא האם 40 ש"ח זה לפני או אחרי מע"מ. בהנחה שזה אחרי מע"מ, יש לך ביד 34.5 ש"ח בקירוב מכל רחיצה, ולא כפי שציינת.

בנוסף, האם השטיפה היא ידנית או באמצעות מכונה? מצד אחד, מכונה יודעת למחזר מים, אבל מצד שני, היא גם צורכת חשמל (משהו שלא לקחת בחשבון בתחשיב שלך).

השטיפה היא ידנית בלבד.

מה בנוגע לביטוח? אתה מתכנן לבצע שטיפות מנוע וקיים סיכוי שבאחת מהן ייפגע רכיב חיוני ויקר. האם אתה מתכוון לרכוש כיסוי ביטוחי לאפשרות הזאת? שטיפת מנוע זה עדיין בגדר מחשבה.

ומה לגבי ביטוח המתקן כולו כנגד שריפות, נזקים, גניבה ושאר מרעין בישין? האם זה קיבל ביטוי בתחשיב?

אחת ההוצאות שלא עלו לי לראש.

האם העסק שלך צפוי להיות בתחומי תחנת דלק?

העסק במתחם אחד עם פנצ'רייה וחנות לאיבזרי רכב. אין תחנת דלק ליד.

אני יודע ששטיפה של 10 מכוניות זה לא עסק רציני , אבל אני מאמין שעם קצת השקעה ומאמץ, ניתן לשפר את המצב.

אני לא מחפש של להכניס 10K ש"ח נקי על ההתחלה. בחודשיים שלושה הראשונים אני אשמח אם העסק ייכסה את ההוצאות שלו וישאיר לי כמה גרושים ספייר, ומשם נתחיל לגדול.

אני כבר הרבה זמן שוקל לפתוח עסק. אני פשוט לא מעוניין לבלות כל חיי בלהיות שכיר. אני מעוניין שתהיה לי סוג של יציבות כלכלית.

מקור למימון העסק יש, ויש גם מי שיעבוד בעסק כשאני בעבודה. יש לי כבר מחשבות וכיוונים לאן אני מעוניין לקחת את המקום הזה.

אם יש לכם עצה לכל עסק אחר , רעיון מוצלח שזקוק למימון , כולי אוזן קשבת.

שונא גזענים !.

פורסם

לבד אתה לא תצליח למשוך את העסק.

אתה צריך לעבוד עם כמה אנשים .

האם יש מתקן לשטיפה האם המתקן ממחזר מים . (אם יש מתקן יש אולי עוד איזה סיכוי להצליח)

.

בגדול אם יש לך כסף מיותר לחצי שנה ( תעשה הסכם לחצי שנה ) מי יודע אולי תצליח לעשות פלאים .

מי שלא מסתכן לא מצליח. מצד שני תחשוב שאתה יכול כאן להשקיע סכומים של כ 50-100 אלף ש"ח בשנה האם אתה מוכן לזה.

אל תשכח לבדוק את הסביבה כמה תחנות דלק קיימות מסביב איפה הכביש הראשי קיוסקים וכדומה .

פורסם

אם השטיפה היא ידנית, משמעות הדבר היא שאין לך מחזור מים. מחירי המים שעולים בהתמדה ינגסו לך ברווחים בצורה מהותית.

לדעתי, מכון שטיפה יכול לעמוד בזכות עצמו (כלומר: לא להיות חלק מתחנת דלק, נניח) רק אם יש לו ערך מוסף כלשהו. ערך מוסף הוא לדוגמה שימוש במכונה שאינה מנקה עם מברשות, אלא עם סילוני מים חזקים (יש כאלה), העסקת בחורות שישטפו את המכוניות בביגוד מינימלי, לעבוד במחיר נמוך מאוד או לחילופין לקחת מחירים גבוהים וגם לתת תמורה בהתאם.

בקיצור, אם תהיה "עוד" מכון שטיפה ולא תטפח לך נישה משלך, אני לא רואה רווחיות בעסק הזה, בהנחה שהוא מתוכנן לעמוד בזכות עצמו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

DK87, המקום נמצא על הכביש הראשי. קרוב לכניסה לעיר.

במרחק של 20-25 מטר קיימת תחנת דלק.

כמו שרשמתי בתגובה למעלה, אין לי בעיה שתהיה לעסק הכנסה מינימלית בהתחלה. חשוב לי שהעסק ייכסה את ההוצאות שלו, אחרת אין לי מה להתקרב לזה בכלל.

בעיקרון אני לא רואה שום סיבה שתמנע ממני להשקיע 50K ש"ח [כבר קיימים, אני לא צריך הלוואה בשבילם] בעסק, שאם אני מנהל אותו נכון, ואני אפנה לציבור הנכון, עסק כזה יוכל להצליח.

רשמתי בהודעה המקורית שאני לא מתכוון לעבוד רק עם השוק הפרטי. יש מלא סוחרים שמעוניינים להכין מכוניות למכירה, וכמובן ישמחו למחיר נוח בשבילם. ויש עוד כמה כיוונים שיאפשרו להגדיל נפח פעילות של המקום.

יש לי עוד הרבה מה לגבש בקשר לעסק, ולדרך שאני רוצה שהוא יתנהל בה. זה ברור לי מאוד.

אבל מבחינת רעיון, האם מקום כזה יש לו עתיד להצליח במקרה ומנהלים את הכל נכון ?

שונא גזענים !.

פורסם

אלעד, נתת לי עכשיו רעון טוב בתגובה האחרונה שך.

יש לי חבר שיש לו בית קפה באותו רחוב, שמבקרים בו ביום הרבה צעירים ובעלי מכוניות שאוהבים לשמור עליהן נקיות.

אני יכול לספק שוברי הנחה לאותו חבר, והוא ההפך, וככה בעצם נוכל לעבוד בשיתוף ולהגדיל את מעגל הלקוחות לשני העסקים.

מי שמגיע לבית הקפה יקבל הנחה בשטיפת רכב, ומי שמגיע לשטיפה, יקבל הנחה בקפה ונרגילה.

שונא גזענים !.

פורסם

בגדול השמיים הם הגבול כל מקום עם הרבה עבודה והרבה מחשבה וניהול נכון מפיק פרות . זה כמו לנהל קיוסק אבל עם פוטנציאל גבוה.

תיהיה מוכן להקריב מעצמך הכל ז"א 7-10 בבוקר אתה שם 8-9 בערב אתה סוגר. ים עבודה ים זמן זה בא על חשבון הרבה דברים

פורסם

DK, זה ברור שאני אצטרך לוותר על הרבה דברים בשביל להרים את המקום לאן שאני רוצה.

אבל אתה יודע מה ? מתאים לי. אני כולה בן 22 עכשיו. נעבוד קשה 4-5 שנים, ניצור עסק מרוויח ואז נתחיל ליהנות.

אני לא ממהר לשום מקום.

אני אקח לעצמי יומיים שלושה. אעשה את כל החישובים שאני צריך, אבדוק מול העירייה לגבי מיסים שאצטרך לשלם, ומול כל מיני גורמים שאוהבים לקחת חלק תמיד, ואם אני אראה שהעניין ישתלם לי איך שאני מתכנן, בחודש הבא תהיו מוזמנים לשטיפה וקפה!

שונא גזענים !.

פורסם

שאיפה? תלוי של מי. כל אחד ומה שמתאים לו.

יש מי שרוצה ללמוד ואח"כ לעבוד, יש מי שרוצה לפתוח עסק, ויש מי שרוצה סתם למצוא עבודה יציבה עם אופק לקידום.

V5

• תוכן חדש...