Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GMC YUKON - רשמים ראשונים ויישור קו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חוגג כבר את השבוע השני עם היוקון ורוצה להתחלק איתכם ברשמים הראשונים שיש לי מהרכב הזה.

הרכב שלי מצוייד במנוע שברולט 350 (זה הנפח שלו ב"אנגלית", ב"עברית" זה 5700) מדגם VORTEC בתצורה V8.

המנוע הוא מנוע הזרקה רב נקודתית, בעל 45 קג"מ מומנט ו-250 סוסים.

המנוע משתייך למשפחת מנועי CHEVROLET SMALL BLOCK אשר נימצא ברשימת כבוד של עשרת המנועים הטובים ביותר של המאה הקודמת (בלוק וראש ברזל, טיימניג פוש רוד). יצרו כ-90,000,000 יחידות של המנוע הזה בשלל גירסאותיו.

אצלי מערכת זרימה חופשית, הסאונד של מנוע הזה פשוט ממכר - ככה צריך להשמע V8 אמיתי.

אצלי גיר אוטומטי בעל 4 מהלכים, יחסי העברה מאוד ארוכים - דבר שמשמח אותי. 110 על 1900 סל"ד. אני מרוצה מתפקוד של הגיר, הוא מעביר את ההילוכים מאוד חלק.

מבחינת האבזור, הכל ברכב הזה חשמלי (כולל כיוון מושבים ושליטה בטרנספר), אבל מזגן ללא בקרת אקלים, אצלי מושבי בד (אלקנטרה?) מאוד נעים למגע.

ברכב יש כל מיני שגעונות אמריקאיים, כגון מניעה מלהוציא מפתח על N, נעילת דלתות עם הנעת הרכב ושחרור עם כיבוי.

יש צפצוף מאוד מעצבן כאשר המפתח בסויץ' והדלת פתוחה (זה כבר עזר לי לא לשכוח את המפתח :lol:).

מבחינת התוספות, יש לי את כל מה שצריך בשביל שטח (כננת, הגבהה, מיגונים, בולמים עם קשיחות משתנה ונעילה). קיבלתי חוות דעת במוסך שלמרות התוספות לא נסעו איתו בשטח (אין את הפגיעות האופייניות בתחתית על המכלולים ומיגונים).

מבחינת הנהיגה הרכב לא פרייבט, הוא גבוה וזה כיף ליראות את הדרך רחוק. ההגה מאוד קל, אפשר לסובב עם אצבע אחת - לא אינפורמטיבי בכלל. הרכב די מושפע מהרוח, קצת קופצני למרות הגודל, אבל נוסע מאוד חלק בכביש מהיר. ללא ספק: צריך לדעת איך לנהוג בכזה רכב וניסיון שלי עם BMW סדרה 7 מאוד הועיל, כי היה מדובר על אותו אורך בערך ואני יודע איך צריך להשתמש בהיגוי כדי לפנות ולהסתובב - פעולות האלה דורשות תכנון. הברקסים לא חזקים במיוחד, דבר שדורש לשמור על מרחק גדול יותר מהרגיל, רכב יש אינרצייה גדולה, לכן צריך להתחשב בכך כאשר רוצים לבלום. גם כישורי נהיגה עם הנעה אחורית דרושים כאן, גם פה ניסיון עם BMW עזר, הרכב לא החליק אצלי אפילו פעם אחת, אפילו עם צמיגי שטח מלא בגשם.

רוב הזמן הגיר מעביר אצלי את ההילוכים על 2000סל"ד, לפעמים בעלייה או כאשר אני רוצה להאיץ מגיע ל-2500. פעם אחת היגעתי ל-3000סל"ד כאשר הייתי צריך להשתלב בתנוע מנתיב חסום ולא רצו לתת לי (המנוע מעלה סל"ד בצורה מאוד מהירה והסאונד, זו פשוט הסימפוניה הכי טובה ששמעתי :yum::inlove:). אני מאוד מהר התידדתי עם היוקון שלי.

סה"כ אני נהנה, קניתי את הרכב בשביל טיולים, אבל עדיין לא יצא לי :oops:.

עשיתי לרכב יישור קו שכלל טיפול כל הנוזלים ופילטרים. הייתי במכון רדיאטורים, פתחו את הרדיאטור וניקו מבפנים עם חוטר, אני השתתפתי בניקוי ודאגתי שאחרי הטיפול הזה תצא כל האמולסייה של תמיסה לניקוי רדיאטורים ושמן. הרדיאטור היה חלקית סתום. הוחלפו תפוחים לחדשים איכותיים, הוחלפו ארבעת הצמיגים ל50/50 חדשים דנדשים. נישאר רק לעשות כיוון פרונט לאחר התפוחים וצמיגים. עבודה וטיפול במוסך היו להפתעתי לא יקרים. מה שהיה יקר, זה פילטרים מקוריים, נוזל קירור מקורי יקר להחריד (קניתי 20 ליטר!) ושמן סינטטי מלא 10W40 שעומד בסטנדרטים של היצרן.

אני מטפל ברכב שלי במוסך שהמנהל היה בעל רכב כזה בדיוק והיום יש לו גם אותו דבר אבל ארוך יותר עם מנוע דיזל V8.

קיבלתי חוות דעת על מצבו הכללי של הרכב ונאמר לי שהמנוע אצלי עובד בצורה מאוד מתואמת והמצב טוב מאוד, שזה מאוד משמח אותי כי הרכב שנת 96.

צריכת הדלק עדיין לא מדדתי, אבל ללא ספק הרכב הזה לא אלטו. משקל עצמי של יותר מ-2.5 טון, ביחד עם אוירודינמיות שלו זה המתכון לצריכת הדלק.

תמיד רציתי V8 אמריקאי ומעולם לא העזתי להרשות לעצמי אפילו לחשוב על זה :oops:. אבל כאשר ראיתי את היוקון, כבר הבנתי שאין על מה לחשוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

V8 עם 5,700 סמ"ק... וואו... בטח סאונד מטורף.

כל עניין האחזקה (דלק, טיפולים, חלפים וכו') נשמע מפחיד,

מוריד את הכובע שהלכת עם הלב ולא עם הכיס, מקווה שתעמוד בזה.

אבל... מה עם קצת תמונות?! שנראה על מה אתה מדבר...

פורסם

תתחדש!

תמונות?

נשמע לי מפחיד לנהוג בדבר הזה בכבישים הצפופים בישראל. הרכב הזה בנוי לכבישים הרחבים של המידווסט.

פורסם

שומדבר לא מפחיד זה עניין של תפיסה ותלוי באיזה רכבים אתה נוהג.

לנהג משאית הדבר נראה טרוויאלי והוא יתייחס לרכב כאל פרייבט לכל דבר

לנהג סוזוקי אלטו יהיה בעיה עם המימדים, לרוב זה משהו שניתן להתרגל אליו לאחר כמה שעות נהיגה.

לי אישית אין בעיה עם כלים גדולים, אבל יש לציין שאני נוסע על עשרות רכבים ביום, כל הגדלים כל הסוגים, כולל משאיות.

תהנה ותשתדל לשמור על הרכב, עד כמה שניתן בתנאי השטח והמגורים שלך :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
שומדבר לא מפחיד זה עניין של תפיסה ותלוי באיזה רכבים אתה נוהג.

לנהג משאית הדבר נראה טרוויאלי והוא יתייחס לרכב כאל פרייבט לכל דבר

לנהג סוזוקי אלטו יהיה בעיה עם המימדים, לרוב זה משהו שניתן להתרגל אליו לאחר כמה שעות נהיגה.

לי אישית אין בעיה עם כלים גדולים, אבל יש לציין שאני נוסע על עשרות רכבים ביום, כל הגדלים כל הסוגים, כולל משאיות.

תהנה ותשתדל לשמור על הרכב, עד כמה שניתן בתנאי השטח והמגורים שלך :)

האוטו הזה דומה למשאית רק בגודלו ובאיכות הניהוג והאחיזה שלו. מכל בחינה אחרת מדובר בביצועים של אוטו קטן וחזק למדי. לכן נהיגה שאינה מאוד זהירה פשוט אינה מומלצת. אני רוצה לראות את נהג המשאית שיישב מאחורי ההגה של האוטו הזה "ילחץ אותו" כמו שצריך, ויספר אח"כ שנהיגה בו זה דבר טריויאלי.

פורסם
V8 עם 5,700 סמ"ק... וואו... בטח סאונד מטורף.

כל עניין האחזקה (דלק, טיפולים, חלפים וכו') נשמע מפחיד,

מוריד את הכובע שהלכת עם הלב ולא עם הכיס, מקווה שתעמוד בזה.

אבל... מה עם קצת תמונות?! שנראה על מה אתה מדבר...

האחזקה דווקא בינתיים בסדר. זה אומנם נכון שחלקים לרוב קצת יותר יקרים וצריך יותר נוזלים לאחזקה, צמיגים יותר יקרים. אבל בגדול, אני לא רואה עם זה בעייה מיוחדת - דבר כזה דרוש פעם ב, ולא כם יום.

צריכת הדלק גם לא בעייה, כי אני נוסע מעט. אבל ללא ספק זה לא גולף ואחרי כל נסיעה קצרה רואים שהחץ של כמות הדלק צנח למטה (המיכל גדול ובכל זאת זה המצב, למרות שאני לא לוחץ).

ezuf, תודה על הקישור לפוסט שלי עם התמונות. אני יעשה בקרוב לרכב שטיפה + וקס ואז יצלם עוד סט, הפעם עם ג'נטים מקוריים וצמיגים חדשים :-P.

רועי5, אתה צודק. זה פשוט לא יאומן איזו זריזות וכמה כוח יש לרכב הזה. יש לו ביצועים של רכב סאלון. אני מאוד נזהר בנהיגה שלי. האוטו מתאים לאופי שלי, כי אני גם ככה מטבעי לא לוחץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב מאוד מרשים, ואני באמת מכבד אותך על העובדה שלא פחדת מעלויות האחזקה (ובמיוחד מהדלק...), והלכת עם החלום.

בקשר לסאונד לה הV8, אין לי ספק שזו סימפוניה :)

Honda civic EJ6

פורסם

אהלן צבי,

אני שמח שאתה נהנה מהרכב.

בקשר לג'אנטים, דווקא אלו שיש לך עכשיו נראים בסדר גמור - מאוד מתאימים למראה הכללי של הרכב.

שלח קישור לתמונה של הג'אנטים שאתה מתכוון לשים בבקשה :)

Bimmer

פורסם

אני לא מתכוון לשים, הם כבר על הרכב. מקוריים.

הנה תמונה להמחשה:

i006546.jpg

פורסם

ראיתי את הפוסט שפתחת כשקיבלת את היוקון... שמע, רכב מפחיד ומרשים בו זמנית.

אני אישית אוהב יותר את הגרסה הקצרה כי היא יותר פרופורציונאלית אבל זה כבר עניין של טעם.

למה אתה רוצה להחזיר את הג'אנטים המקוריים??

לדעתי מה שיש בתמונות ששמת, הרבה יותר מרשים ומאיים! :wink:

פורסם

למה אתה רוצה להחזיר את הג'אנטים המקוריים??

זה לא עיניין של רוצה או לא רוצה. הג'נטים המקוריים כבר מזמן על הרכב. הסיבה שקוטר הגלגלים עם אותם ג'נטים בתמונה גדול יותר, כלומר מהירות לא נכונה בספידומטר, אין אישור ברישיון. מעבר לזה, קיבלתי הנחה נאה מאוד בקניית הרכב והצמיגים שטח מלא: בלימה ואחיזה פשוט זוועתית.

עריכה: התמונה של הג'נט המקורי מצורפת.

DSCF1232.JPG

• תוכן חדש...