Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני די נסגרתי על רכב חדש- פורד אדג' החדש, רכב די מרשים.

בשיחה עם נציג מכירות הוא סיפר לי ובין היתר השחיל - טיפול כל 10K או חצי שנה.

זה קצת הימם אותי בפרט שרכבים אחרים נותנים כל לפחות 15-20K (יונדאי למשל- כל 30K ק"מ).

באותו רגע עצרתי, אמרתי לו רגע רגע תן לחשוב.

אני נוסע 3000 ק"מ בחודש ובטח לא מתאים לי להיות כל 3-4 חודשים במוסך ובטח לא להוציא סכום של מעל 1000 שקל כל פעם כזו.

השאלה שלי היא האם היבואן קובע טיפול בזמן כלכך תכוף בכדי להגדיל את רמת ההכנסות שלו מטיפולים שכידוע לא הכי זולים?

מה הקטע ולמה זה ככה?

פורסם

היבואן המקומי קובע את שגרת הטיפולים עפ"י הוראות היצרן והתאמתם לאופי האקלים והנסועה בישראל.

את המלצות היצרן (במקרה של פורד) אתה יכול למצוא באתר הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמנם מרווח הטיפול המומלץ הוא כל 7,500 מייל שהם 12,000 קילומטר אבל WTF , אתה קונה רכב במחיר 220 אלף ש"ח עם מנוע "חסכוני" של 3.5 ליטר אבל מודאג מטיפול כל 10K?

פורסם
אמנם מרווח הטיפול המומלץ הוא כל 7,500 מייל שהם 12,000 קילומטר אבל WTF , אתה קונה רכב במחיר 220 אלף ש"ח עם מנוע "חסכוני" של 3.5 ליטר אבל מודאג מטיפול כל 10K?

לשאלותיך :

דבר ראשון , טעית. הרכב עולה 250 ולא 220.

דבר שני , אני נכה והרכב עולה לי בדיוק כמו שלך עולה מאזדה 3 .

הטיפולים תכופים, דבר שמעיק לא רק על הכיס אלא גם על ההגעה למוסך (אין מוסך בכל מושב וקיבוץ בארץ), ההמתנה בו ובזבוז של חצי יום.

ותתפלא, אבל יחסית לרכבים אחרים בסגמנט, המנוע נחשב חסכוני.

פורסם

זה אולי נשמע מפחיד, אבל לא כל טיפול יהיה טיפול גדול ולא בכל טיפול אתה תצא עם יותר מ1000. כמובן שזה תלוי גם באותו מוסך שתטפל ברכב...

פורסם

אני לא מבין למה אתה נכנס לבן אדם לכיס,

כל אחד בוחר את הסדר עדיפויות שלו, אני סטודנט בלי שקל על הת*ת ובכל זאת נוסע על סיויק 2007 כי זה מה שאני אוהב

יכול להיות שהוא נדלק על האוטו חסך שקל אחרי שקל בכדי לקנות אותו ולא חשב שזה גורר הרבה הוצאות.

לפותח השירשור אני לא הייתי קונה את האוטו והייתי דואג לידע את היבואן ואפילו את היצרן בסיבה שבה לא קנית את הרכב.

פורסם

כל הקטע של הגדלת מרווח הטיפולים ברכבים חדשים נראה לי מוגזם. זה נראה יותר כמו מהלכים שווקיים שמי שישלם עליהם בסוף יהיו אלו שירכשו את הרכבים המשומשים כשהמכוניות יהיו כבר היסטוריה רחוקה עבור מי שקנו אותן מהיבואנים.

באופן אישי אני לא משלים את הק"מ המומלץ על ידי היצרן/יבואן (כל 35K) ועושה החלפת שמנים ופילטרים כל 15K

פורסם
אני לא מבין למה אתה נכנס לבן אדם לכיס,

כל אחד בוחר את הסדר עדיפויות שלו, אני סטודנט בלי שקל על הת*ת ובכל זאת נוסע על סיויק 2007 כי זה מה שאני אוהב

יכול להיות שהוא נדלק על האוטו חסך שקל אחרי שקל בכדי לקנות אותו ולא חשב שזה גורר הרבה הוצאות.

לפותח השירשור אני לא הייתי קונה את האוטו והייתי דואג לידע את היבואן ואפילו את היצרן בסיבה שבה לא קנית את הרכב.

תגובה יפה, תודה.

יידעתי את היבואן אבל זה לא מזיז לו.

רוצה -תקנה.

בכל מקרה דווקא העניין של הק״מ הגבוה עם רכב כזה הוא העניין.

כלכך כיף לנסוע ברכב מפנק כשאתה הרבה על הכביש..

ואני לא יודע מי מכיר את הרכב אבל הוא מפנק מאד.

פורסם

גם אני לא מגיע לכמות הקילומטרים שהמכונית צריכה לעבור (15,000), אבל פעם בשנה זה חובה.

פעם ראשונה שאני שומע על כך שנדרש טיפול כל חצי שנה. אומנם, אף פעם לא התעניינתי בסוג רכב כזה, אך גם לי זה נשמע מוגזם.

פורסם

במשך שנים רבות משפחתי החזיקה במיצובישי מכל הדגמים וצורות. מרווח טיפולים שם היה 7.5K או חצי שנה.

אבל הטיפולים עצמם היו זולים.

להגיד על פורד אדג' שהוא חסכוני זה כמו להגיד על רפי גינת שהוא בעל מבנה גוף חטוב.

פורסם

עם נסועה חודשית של 3000 ק"מ אני לא בטוח שמנוע בנזין 3.5 זה הבחירה האידיאלית.

אולי כדאי לשקול אופציות אחרות,ולא חסר אופציות יקרות ומפנקות כמו האדג' שיעלו לך הרבה פחות באחזקה.

V5

פורסם
לשאלותיך :

דבר ראשון , טעית. הרכב עולה 250 ולא 220.

דבר שני , אני נכה והרכב עולה לי בדיוק כמו שלך עולה מאזדה 3 .

הטיפולים תכופים, דבר שמעיק לא רק על הכיס אלא גם על ההגעה למוסך (אין מוסך בכל מושב וקיבוץ בארץ), ההמתנה בו ובזבוז של חצי יום.

ותתפלא, אבל יחסית לרכבים אחרים בסגמנט, המנוע נחשב חסכוני.

אם השיקול הקובע הוא מספר הכניסות למוסך, אולי זה לא הרכב המתאים לך. לדעתי הבחירה צריכה להיות על פי שיקולי אמינות (ולא בהכרח מרווח הטיפולים). אמנם מדובר ברכב חדש, אך עדיפה כניסה יזומה למוסך מתקלות בלתי צפויות.

פורסם

לכל המגיבים לגבי עלות האחזקה של רכב שכזה :

יש לי השתתפות בעניין הדלק , כל שנותרו הטיפולים והביטוחים.

ביטוחים הם לא בשמיים - בסביבות ה 5000 ש"ח למקיף. חובה זה סכום דומה אצל כולם.

מה יכולים להיות עלות הטיפולים ברכב שכזה?

קטן וגדול.

אני יודע שבנזין יותר זול מסולר (מה שיש לי היום).

פורסם
במשך שנים רבות משפחתי החזיקה במיצובישי מכל הדגמים וצורות. מרווח טיפולים שם היה 7.5K או חצי שנה.

אבל הטיפולים עצמם היו זולים.

להגיד על פורד אדג' שהוא חסכוני זה כמו להגיד על רפי גינת שהוא בעל מבנה גוף חטוב.

אם אני לא טועה, אצלנו בספר של המיצובישי כריזמה ( אצלנו מלידה ), כתוב שיש לעבור טיפול כל 10000 קילומטרים או פעם בשנה -המוקדם מבינהם.

• תוכן חדש...