Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שמי ניר ואני משוחרר טרי מצה"ל.

תמיד הייתה לי חיבה לרכבי ספורט ותמיד התעניינתי ועכשיו כשהגיע הרגע שאני רוצה לקנות רכב אני קצת מבולבל.

הרכב הוא הרכב הראשון שלי והרכב הראשון שאני נוהג עליו שהוא ידני מאז הוצאת הרשיון [חוץ מכמה סיבובים פה ושם].

השאלה שלי היא האם לקנות רכב ספורטיבי ישר? כי אני בן אדם מאופק שלא עושה שטויות על הכביש ויודע ומבין את הסיכונים שבכך ולכן אני סומך על עצמי שאם אני אקנה רכב ספורטיבי כגון גולף ג'יטיאיי או סיאט איביזה 20VT אני אדע לשמור על עצמי.

השאלה בכל זאת אם זה לא מוגזם לרכב ראשון? במיוחד לנהג שלא נהג מעולם על רכב ידני חוץ מבשיעורי נהיגה לפני כמעט 4 שנים.

ואם כן ללכת על רכב בסגנון הזה, מה האפשרויות שלי? כי אני כבר מבולבל...

הדרישות שלי מהרכב הן רכב ספורטיבי בעל פוטנציאל שיפורים רחב ושיהיה הוט האץ' וגם בטיחות לא תזיק לו.

תקציב הוא כמו שכתבתי 50,000 בלי אפשרות חריגה.

תודה מראש :)

פורסם

ראשית - כל הכבוד לך על האיפוק.

השאלה היא מה צרכיך. אם בכוונתך לנהוג באופן מאופק - ואני מקווה מאוד שזו כוונתך - תשלם תמורת התכונות ה"ספורטיביות" אולם לא תנצל אותן.

יתרה מזאת - סביר שכנהג צעיר (גיל מתחת ל-24) הביטוח יהיה יקר מאוד, במיוחד אם מדובר ברכב "ספורטיבי", וסביר שרכב "ספורטיבי" יהיה יקר מאוד לא רק בביטוח אלא גם בצריכת דלק גדולה יחסית ואולי גם בתיקונים.

לכן, לפני שאתה נכנס להרפתקה של רכישת רכב בדוק שני דברים:

1. מה צרכיך (מבחינת נסועה, אופי הדרכים בהן תנהג, נסועים ומטען וכו').

2. מה יכולותיך הכלכליות לאחזקה שוטפת. תביא בחשבון שרק רישוי וביטוח יעלו לך לפחות 1000 ש"ח בחודש, וזה לפני שמילאת מיכל דלק או החלפת צמיג שחוק, שלא לדבר על אחזקה ותיקונים יותר מורכבים.

כאשר יהיו בידיך נתונים אלה תוכל לקבוע אם ביכולתך להחזיק רכב, ואם כן - מיאיזה סוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה היא שמכוניות כאלה מפתות אותך ללחוץ שוב ושוב גם כאשר אתה מתכוון לנסוע רגוע. בעיה נוספת היא שלפעמים קשה לשלוט בתגובות של רכב כזה במיוחד כאשר טורבו נכנס לפעולה ואתה בסיבוב או בכביש משובש ואלקטרוניקה לא עוזרת ורכב נזרק מצד לצד. במיוחד אחרי שינוי תוכנה.

או שפשות בסיבוב זנב מתחיל לברוח וצריך קצת ניסיון כדי לצאת מסיטואציות כאלה.

זה מה ששמעתי מאנשים שנהגו במכוניות כאלה.

פורסם

אני מחפש רכב ספורטיבי להגיע איתו למפגשים ולימי מסלול, רכב להגיע איתו לטיולים, רכב שאני יהנה איתו ושאני אשפר את הנהיגה שלי איתו.

ובקשר לביטוח, מה סדר גודל של ביטוח לאיביזה טורבו או גולף ג'יטיאיי?

ואם לא אחד מהשניים איזה רכבים יש ספורטיביים בעלי אחזקה שוטפת זולה יותר?

תודה :)

פורסם

מנסיון אני יכול לומר לך שמה שכתבו לך מעלי נכון.

אני נוסע היום על ליאון 1.8T ידני, וזה בהחלט מפתה ללחוץ, למרות שהוא לא ממש עונה להגדרה של רכב ספורט.

גם אני כמוך נוסע בזהירות, אבל לפעמים בלי לשים לב, כשאני לבד המחוג מטפס ל 120, והרכב שקט כמו בית קברות.

אני צריך רכב משפחתי כי יש עוד 2 בנות קטנות שנכנסות במושב האחורי.

אם הייתי אתה, הייתי קונה איזה 206 מנוע 1600 ידנית.

אמנם זה לא האיביזה שאתה מחפש אבל בתור התחלה אני די בטוח שהרכב יענה על הדרישות.

אחלה התנהגות כביש, אחד המנועים האמינים של הקונצרן, אחזקה זולה, מרווח טיפולים ארוך (שנתיים או 30K ק"מ).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כן אבל אני מחפש רכב קצת יותר חזק מ1,600.

הרכב שאני נוהג עליו היום הוא רכב אומנם אוטומט אבל בעל מנוע 2,400 ולרדת ל1,600 למרות שזה ידני יראה לי כירידה בכח של הרכב ואני מחפש רכב חזק.

מה אתם אומרים על הפיאט פונטו HGT? או על הפיג'ו 306 מנוע 2,000? אני מחפש משהו קצת יותר חזק מה206..

פורסם

ה 306 אופציה לא רעה, קח בחשבון שהרכב נדיר.

יהיה יותר קל למצוא 307 ידני XSI מנוע 2 ליטר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

דווקא הגולף GTI יכולה להיות רעיון טוב.

יש כח אבל לא בהגזמה, פוטנציאל שיפורים רחב מאוד להמשך ולא נושכת כמו האיביזה מבחינת התנהגות.

רק צריך למצוא אחת שמורה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כן אבל עניין האחזקה החודשים קצת מפחיד אותי, אני לא חושב שאני יעמוד ב1600-2000 שקל חודשי כולל הכל, כי אני גם מתחיל ללמוד אוטוטו וכ'ו

השאלה שלי כמה עולה ביטוח שנתי לנהג בן 21 וחצי בלי עבר של תאונות? ואגרת רישוי וצריכת דלק ממוצעת? אני מדבר על הסיאט והגולף..

ובקשר לפולו ג'יטיאיי, אולי זו אופציה יותר טובה בשבילי?

מצטער על החפירה ותודה על העזרה :-D

פורסם

מהסיבה הזו כתבתי לך שכדאי להתחיל עם הצרפתיה, וכשיהיה לך תקציב גדול יותר לשדרג למשהו חזק יותר.

סה"כ ה 307 הידני 2000 סמ"ק אם טופלה כראוי, לא תכניס אותך להוצאות.

הרוב המוחלט יהיה טיופלים שוטפים ובלאי (מצבר / בלמים וכו).

פורסם
השאלה שלי כמה עולה ביטוח שנתי לנהג בן 21 וחצי בלי עבר של תאונות? ואגרת רישוי וצריכת דלק ממוצעת?

נסה לבדוק במחשבון הביטוח של zap, שייתן לך מושג כללי. כמוכן הוועץ בסוכן הביטוח שלך. מכל מקום - הייתי מהמר על סדר גודל של 6000-10000 ש"ח לשנה, אולי סוכן טוב יוכל לחסוך לך קצת. אגרת רישוי - סביב 1000-1200 ש"ח לשנה. דלק - לפי הנסועה ואופי הרכב והנהיגה שלך. עם משפחתומטית יחסית חסכונית אני מוציא בערך 500-600 ש"ח לחודש לנסיעות של 800-1000 ק"מ, מרביתם בתנאים עירוניים וסגנון נהיגה רגוע. רכב וסגנון יותר אגרסיביים יביאו לצריכת יותר דלק.

מכל מקום - אם אין לך לפחות 1500 ש"ח לחודש לצורך אחזקת הרכב (סכום צנוע מאד) אל תכנס להרפתקה של רכישת רכב, תביא בחשבון שרכב צריך גם טיפולים שוטפים שחלקם יכולים לעלות מאות ואלפי שקלים (נניח החלפת 4 צמיגים או צלחות ודיסקיות בלמים, לא משהו חריג), ויש גם תיקונים לא צפויים, וכמובן צריך לחסוך לקראת החלפת רכב, הרי לא תשאר עם אותו רכב יותר מדי שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אחרי כמה בדיקות הבנתי שרכב גודש לפחות בהתחלה זה לא כל כך בשבילי.

רציתי להתייעץ איתכם לגבי הפיג'ו 306 מנוע 2000 ידני ולגבי הפולו GTI והפונטו HGT

ואם אפשר לקבל עוד כמה רכבים מאותה רמה, מה שחשוב לי שזה יהיה לפחות מנוע 1800 ידני [אני יודע שהפולו 1.6] ושיהיה ניתן להעלות את ההספק של הרכב בצורה משמעותית בלי לשבור ת'ראש יותר מדיי [נו אתם יודעים...אטמוספרי].

אגב אשמח גם לשמוע על צריכת הדלק של הרכבים שאתם יכולים להציע לי.

פורסם

כל האלטרנטיבות שהעלת הינן אטמוספריות ודי קשה ויקר לשפר אותן.

שלא נדבר על חוקיות וטסטים שיהיו בעיתיים יותר.

מבחינת ניהוג,פאן ה306 תהיה הפייבוריטית.

בתקציבך תוכל לרכוש 306 GT6 שהיא האחות החזקה והקיצונית מהXSI,היא נעימה יותר ומאובזרת יותר.

הXSI דור שני גם הן טובות יותר מן הדור הראשון ובעלות מנוע 16 שסתומים לעומת 8 מה שהופך אותן לנעימות יותר בנסיעה ו"נושמות" יותר בסל''ד הגבוה.

יכול להיות שדווקא הXSI יהיו עדיפות לנהג צעיר ויהוו אחלה לימודים.

הפיאט והפולו לא ממש באותו סגמנט של ה306 ,שלא נדבר על יכולות ספורטיביות כגון נהיגה,התנהגות ופאן.

פורסם
כל האלטרנטיבות שהעלת הינן אטמוספריות ודי קשה ויקר לשפר אותן.

שלא נדבר על חוקיות וטסטים שיהיו בעיתיים יותר.

מבחינת ניהוג,פאן ה306 תהיה הפייבוריטית.

בתקציבך תוכל לרכוש 306 GT6 שהיא האחות החזקה והקיצונית מהXSI,היא נעימה יותר ומאובזרת יותר.

הXSI דור שני גם הן טובות יותר מן הדור הראשון ובעלות מנוע 16 שסתומים לעומת 8 מה שהופך אותן לנעימות יותר בנסיעה ו"נושמות" יותר בסל''ד הגבוה.

יכול להיות שדווקא הXSI יהיו עדיפות לנהג צעיר ויהוו אחלה לימודים.

הפיאט והפולו לא ממש באותו סגמנט של ה306 ,שלא נדבר על יכולות ספורטיביות כגון נהיגה,התנהגות ופאן.

ומאיפה הוא ימצא 306 GT6

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

אני נראה לך כמו לוח מודעות אדון "רפי שטח"?

אלו רכבים נדירים שיש לחפש אחריהם באדיקות ולמצוא אקזמפלרים שמורים ומטופלים.

אני מציע לפותח השרשור להתחיל לעקוב אחר מודעות ברכבים בהם הוא מעוניין.

ביד 2 ישנה אחת שהוסבה לGT6 ואחת שאני לא ממש משוכנע שהיא אמיתית (מאזור טירה).

מדי פעם יש מציאות,לפני כמה חודשים פורסמו 3 כאלו לזמן לא קצר.

בנוגע לXSI דור 2 ישנם כמה חתיכות מעניינות מהשנים 98 ומעלה שגם יישאירו לך מספיק עודף בשביל לקחת קורסי נהיגה מתקדמת וספורטיבית,יישור קו ואולי אפילו שיפוריים עתידיים.

בהצלחה

• תוכן חדש...