Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי את האטם של הקרטר (זה כלל החלפת שמן 7 ליטר ופילטר) בגלל נזילה שהיתה שם. האטם הוחלף כמובן למקורי שהוזמן מ ACDELCO. הנזילה חזרה מאותו מקום בדיוק. את חיזוק הברגים עשיתי כנראה גם יותר ממה שהיה לפני שפתחתי את האגן. הבנתי מחיפוש פה שיכול להיות שזה בגלל זה. לא שמתי סיליקון והשתמשתי רק באטם עצמו. השאלה היא האם לפתוח את האגן שוב (שזו עבודה לא קלה להוריד את כל השמן ולהחזיר אותו) ולשים סיליקון כזה או פשוט לשחרר מעט את הברגים אחד אחד ולסגור במומנט נמוך יותר כמו שהיה לפני כן?

האטם בנוי מגומי ובחורים יש טבעות שעליהן בעצם מתבצע החיזוק, ז"א הטבעות האלו הן ממתכת והן בתוך החורים של האטם.

יש לציין שהנזילה חזקה כשהגיר קר, כשהוא חם כמעט ולא נוזל בכלל.

תודה מראש.

פורסם

עדכון: שחרור הברגים וסגירתם מחדש בעוצמה שונה לא עזר. אני הולך להוריד שוב את השמן ולסגור מחדש, הבנתי שצריך לשים חומר סיכה עליו והמליצו בפורום מסויים לשים וזלין. השאלה היא האם להשתמש בסיליקון שחור או לא?

החברה כתבה לא לשים כי החומר יכול להיכנס לשמן ולפגוע ביעילות הגיר אבל המוסכים בארץ שמים.

פורסם

לפי מה שידוע לי, יש סילקון מיוחד שנקרא "silicone dressings" , את החומר הזה ניתן למרוח על האטם המקורי (כמות קטנה- כדי שכמו שאמרת לא יזל לתוך המכלול), והיתרונות שלו:

1. במידה וצורת האטם מורכבת וקשה להצמיד אותו למקום בדיוק, וגם לבצע את פעולת ההידוק. אותו אטם סיליקון "ידביק" את האטם על פני השטח של החלק, ויאפשר התקנה נוחה יותר.

2.למנוע נזילות (לדעתי במקרים בהם נוצר עיוות קטן בלבד על פני השטח המיועד לאיטום)

3. לשפר את יכולת האטימה והעמידות בפני נוזלים (לפי טענת היצרן).

*גם סיליקון RTV יכול לשמש למטרה (לדוגמא על הכחול של PERMATEX מצויין שהוא מתאים, אבל לחברה יש מוצר במיוחד למטרה הזו).

*בעיקרון אם ניתן להתקין אטם מקורי ללא תוספת סיליקון, עדיף לדעתי (אלא אם כן זה נדרש ע"י הוראות היצרן) .

*בנוסף יש להדק את האגן למומנט שקבע היצרן לפי סדר ההידוק הנכון (לדוגמא חיזוק של הברגים המרכזיים ואח"כ חיזוק הברגים מימין ומשמאל בהצלבה).

הנה סרטון בנושא:

http://www.youtube.com/watch?v=h_y9FTicNnM&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

תודה רבה לך.

אני עכשיו רואה את ההודעה ואני אחרי שהייתי בירוחם (חלפים בירושלים) שם נתנו לי משהו דומה, קניתי את הכי טוב שהיה שם והוא אמר באמת לשים כמות קטנה.

בפורום אחר בחו"ל מישהו כתב שהוא החליף כבר הרבה אטמים ואין שום אפשרות לשים את המקורי בלי חומר איטום כזה. שזה בניגוד להוראות היצרן אבל אין ברירה אחרת.

גם אמרו לי לשים וזלין.

אני הולך להוריד שוב את כל השמן, ולשים את האטם מחדש. עוד דבר שהיצרן כתב זה להחליף את הברגים אם נהיתה צורה מסויימת על הראש שלהם, אז קניתי כבר 20 ברגים חדשים (6 שקלים שזה די זניח) ואת כל זה אני אעשה ואדווח.

• תוכן חדש...