Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהסתכלתי במחירון של יד2 על יונדאי גטס ידנית מ2006 עם מנוע 1.4 ראיתי נתונים טכניים מרשימים.

צריכת דלק מאוד נמוכה, הרבה סוסים ותאוצה טובה מ0 ל100 בהשוואה למתחרות אחרות כמו פיג'ו 206 מאותה שנה למשל.

האם יש ממש בנתונים האלה? כבר ראיתי פה שנאמר שהדיבורים על צריכת הדלק הם בעיקר אגדות, במיוחד בדגם הידני אבל יש שם צריכת דלק של 16.8 קילומטר לליטר, וזה כנראה הכי טוב שראיתי...

אשמח לקבל חוות דעת הן על האמינות של הנתונים הטכניים והן מנסיון אישי של מישהו על האוטו הזה.

הנה הלינק למחירון

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21390&Year=2006

תודה!

פורסם

נתוני יצרן לגטס 1.4 ידניות, מתוך הקטלוג של הגטס:

צריכת דלק עירונית: 1/13.5

צריכת דלק בין-עירוני: 1/20

צריכת דלק ממוצעת: 1/16.8

האצה 0-100: 10.4 שניות (13.1 באוטומט)

ברור שהנתונים של היצרן אופטימיים, כמו ברוב המוחלט של המקרים.

16.8 בממוצע לא תראה מהגטס, אולי אם תדלק בתחנת הדלק שביציאה מירושליים ואז תתגלגל עד ת"א על 80 קמ"ש בלי לגעת בגז. צריכת דלק ממוצעת הגיונית יותר תיהיה באזור ה-1:10-1:11.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נתוני יצרן לגטס 1.4 ידניות, מתוך הקטלוג של הגטס:

ברור שהנתונים של היצרן אופטימיים, כמו ברוב המוחלט של המקרים.

16.8 בממוצע לא תראה מהגטס, אולי אם תדלק בתחנת הדלק שביציאה מירושליים ואז תתגלגל עד ת"א על 80 קמ"ש בלי לגעת בגז. צריכת דלק ממוצעת הגיונית יותר תיהיה באזור ה-1:10-1:11.

ועדיין, צריך להניח שכל היצרנים אופטימיים. אפשר להסיק מזה שהמנוע שלה הוא יחסית מתקדם בהשוואה למכוניות אחרות (נגיד פיג'ו 206 מאותה שנה)?

פורסם

פשוט מאוד לבדוק.

הדגם הידני אכן חסכן אבל האוטומט שתין בלתי נלאה.

אני יכול להגיד לך שכל מבחני תצרוכת הדלק נעשים במעבדות ללא משקל של אנשים ברכב ובמנהרות רוח.

התוצאה הכי טובה היא לראות נתוני אמת שאנשים מדווחים מהשטח.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
ועדיין, צריך להניח שכל היצרנים אופטימיים. אפשר להסיק מזה שהמנוע שלה הוא יחסית מתקדם בהשוואה למכוניות אחרות (נגיד פיג'ו 206 מאותה שנה)?

בהשוואה ל206 1400 סמ"ק, המנוע של הגטס "מתקדם" יותר. מדובר באותו מנוע 1400 סמ"ק ששימש גם את ה-205 וה-106 מאמצע שנות השמונים. כמובן שהוא קיבל לאורך השנים מערכות ניהול חדשות ומתקדמות יותר, אבל הבסיס נותר זהה.

כמו שכתבו, זה לא הופך את הגטס למכונית טובה יותר. או חסכונית יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי גטס 1.4 ידנית כבר 3 שנים מליסינג .

אז נכון שזה ליסינג וזה כבר מוסיף כמה כ"ס וירטואלים .:lol::lol::lol:

לגבי תאוצה הרכב מרגיש ממש טוב , יותר מהיר מהמזדה 3 2005 שהיתה לי (המאזדה 3 הקודמת יותר מהירה מהחדשה !!) , מדדתי 0-100 בערך 11 שניות .

לגבי הדלק..:?:?:? תשמע ,איך שקיבלתי את האוטו עשיתי כמה ניסיונות של צריכת דלק , כמה שניסיתי לא הצלחתי לרדת מתחת ל 1:12.5 וזה בנסיעה סופר-רגועה הכוללת 30% עירוני 70% בין-עירוני וקצת פקקים . מצד שני גם כשאני נוסע לעבודה בקצב חזק הצריכה לא משתנה באופן דרסטי , אולי 1:10 .

באופן כללי הביצועים די מפתיעים מרכב שכזה (אני משווה למאזדה 3 שהיתה לי) המנוע אוהב טורים גבוהים ולא מרגיש חזק מתחת ל3000 סל"ד, מתנהג מעט כמו אופנוע 2 פעימות אם אתה מכיר , לפעמים לחיצה קלה על הקלץ' לעלות טורים לאיזור 4000-5000 מזניקה את הרכב קדימה בקצב מרשים !

בתאוצה חזקה מפרפר בהילוך שני בקלות (שילוב של מנוע חזק+גיר ידני+משקל קל + צמיגים לא משהו...)

כששואלים אותי איך האוטו ? אני בדרך כלל מתאר אותו כקארטינג עם מנוע חזק , יש הרבה רעש מנוע, בבוקר הוא מגמגם מעט בהנעה (עברתי 55000 ק"מ לפני טיפול כרגע) פלסטיקים זולים , אין ABS , יש אחלה בלם יד.. מצויין לחניה :wink: קרית אוייר אחת , תא מטען מעולה בשילוב קיפול הכסאות , לוח מחוונים פשוט וברור (אמרתי קארטינג..) אין אפילו שעון חום מנוע ולא מצפצף אם שכחת חגורה.

שוב, קח בחשבון ש.. 1. אני נוהג חזק עם הרכב , 2. ליסינג . 3. ליסינג 4. ליסינג...

חודש הבא אני נפרד ממנו (יחי הלאון 1.8 טורבו הדנדשה שקניתי ! ) היתי מסכם שזה רכב שדי הפתיע אותי ביכולות שלו , אולי בגלל שלא היו הרבה ציפיות ... למעט הגימגום של הזמן האחרון (מאמין שיפתר בטיפול הקרוב ) לא עשה בעיות בכלל !!

נזכרתי עוד משהו , שילוב הילוכים נוח מאוד !! , ובכלל כל התיפקודים של סביבת הנהג טובים , הגה הילוכים , דוושות , שדה ראיה .

פורסם

פוצינו לגבי הגיר הידני אני מסכים איתך [גם אני הייתי מופתע לטובה מהמהירות בקו ישר].

אבל בסיבוב הראשון כמעט עפתי לתעלה.

במיוחד אחרי שהתרגלתי לסיבובים של ה 206.

מבחינתי השילוב המושלם היה יכול להיות המנוע של היונדאי והגיר הידני והשילדה של ה206 :twisted:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טל, חלק מהכיף שאפשר להרגיש כמו במירוץ ראלי במהירות חוקית ואפילו פחות ....

"הודות" לצמיגים הנחותים ואחיזת כביש ככה ככה ,החלקות בסיבובים אפשר לעשות כבר במהירויות עירונייות (אין כמו כיכר רחבת רדיוס ... משחק קל במצערת מספק החלקות שלא היו מבישות אוודי קואטרו ספורט משנות השמונים ).

נכון , במאזדה 3 ספורט תגיע יותר מהר מנקודה א לנקודה ב , אבל עם הגטס אני עושה את זה עם :-D ענק !

• תוכן חדש...