Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה מאוטו אוטמטי לידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נהג חדש,בעל רישיון כשנה, נהגתי לנהוג ברכב אוטומטי בשנה האחרונה, אך בעקבות העובדה שהתחלתי לימודים באוניברסיטה, אני נאלץ לעבור לרכב חסכוני בדלק, ועל כן, ידני.

בכל מקרה, קניתי פונטו 2003 ידנית, בגדול אני מסתדר עם ההילוכים, אבל יש לי כמה שאלות שאני ממש לא זכור אם ענו לי עליהם לפני שנה וחצי כשלמדתי נהיגה...

1) איך אני מייצר האצה סבירה מעמידה? באוטומט היית לוחץ על הגז, האוטו נוסע, אני לא מתכוון לתחרויות, אלא לצמתים צפופים שבהן יש לך פרק זמן קצר לחצות את הכביש, דהיינו, יש מכוניות, מכוניות, מכוניות, ואתה צריך לנצל רגיעה של שניות כדי לעבור. אם צריך לחכות לנקודת חיכוך, ולאט ולאט האוטו זוחל, זה על הפנים, ולפעמים בגלל שאתה ממהר, האוטו מחליט להיכבה לו באמצע הצומת. זה לא כמו מנוע דיזל שהוא רועד רועד רועד ואז נכבה, אלא בנזין- בום נכבה! איך אני יכול לפחות להיות כמו אוטו אוטומוט שמאיץ כדי לעבור?

השאלה הזאת אולי מתחברת לי עם השאלה הזאתי: תמיד בנותנים היבשים, מכוניות ידניות מאיצות יותר מהר ל100 קמ"ש (זה לא כמו בשאלה הקודמת, אבל ידע כללי), איך זה הגיוני?! באוטו אוטומט, לכאורה, תדביק את הגז, תקבל את התאוצה הכי טובה, איך אוטו ידני בכלל מסוגל להתחרות בכך? שוב, באוטו ידני, התחלת הנסיעה מהילוך ראשון היא החלק שגוזל זמן.

אני יודע שיש פה אלמנט של מיומנת, אבל בכל זאת, הדבר שהכי מפריע לי כרגע, זה חציית צמתים לחוצים.

2) כאשר צריך לעשות זינוק בעלייה קשה, כלומר ממש קשה, כמו ביציאה מחניון תת-קרקעי של הקניון כשאתה עומד באמצע העלייה וזאת בעקבות רמזור שטותי, המנוע לפעמים מסרב למשוך את האוטו קדימה. הבנתי שצריך להכניס גז, כאשר אתה באמצע נקודת חיכוך.

אם מישהו יכול להאיר את פניי, זה יועיל מאוד, תודה רבה, ושבת שלום

פורסם

1) אתה תמיד יכול לשלב הילוך ולשחרר את הקלאץ לנקודה חיכוך באור כתום עם טיפה גז, ובירוק לשחרר ולהמשיך עם הגז.

2) אפשר לתת זינוק עם אמברקס: תרים אמברקס (יד על האמברקס, כן?) תגיע לנקודת חיכוך, תו"כ הורדה של האמברקס + לחיצה על הגז תשחרר את הקלאץ. דורש טיפה תרגול, אבל ברגע שאתה משתלט על זה, זה עובד חלק.

מקווה שעזרתי

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שיטה קלה וטובה!

א.תלמד איפה נקודת החיכוך ותשנן אותה ברגל.

ב.בזינוק בעליה/רמזור/כל מצב של נסיעה מעמידה תרים את הרגל מהקלאצ' בדיוק לנקודת החיכוך ולא בהדרגתיות ותוסיף גז בהתאם.

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

(אני ארחב קצת על התגובה של אבישי)

תמצא מקום להתאמן על שתי הבעיות - ותוך כעשרים דקות אתה ספץ.

בקשר ל-1 ה"סוד" הוא להכיר את התגובה המדוייקת של הקלאץ' ושל הגז. אין שום דרך תיאורטית ללמוד את זה - צריך פשוט להתאמן עם הרכב הספציפי.

בכל מקרה העקרון הוא כזה: אין "נקודת חיכוך" אחת - יש טווח. מה שיש לך זה קלאץ' שהדרך הפשוטה לתאר אותו זה כמו שתי צלחות - כשאתה לוחץ על הדושה הן מופרדות, וכשאתה משחרר הן מוצמדות בהדרגה. בלחיצה מלאה (של הדוושה) הן מופרדות לחלוטין ובעזיבה מלאה הן מוצמדות בצורה מלאה. (במציאות זה נראה אחרת אבל זה ממש לא חשוב לדיון). ככל שהן צמודות יותר - כך הן מעבירות יותר כוח מהמנוע לתיבת ההילוכים (ומשם לגלגלים). הטווח שבו הן מופרדות במידה חלקית ("נקודת החיכוך") הוא תחום צר באמצע המהלך של הדוושה שצריך ללמוד להכיר אותו בכל קלאץ' ספציפי.

מה שאתה צריך לעשות כנהג שרוצה להאיץ זה לאזן בין הכוח שאתה נותן עם הגז לבין הכוח שהקלאץ' מעמיס על המנוע, לפי מידת ההאצה שאתה רוצה. אם אתה מאיץ לאט - תשחרר את הקלאץ' עד להתחלה של "נקודת החיכוך" ותתן קצת גז. אם אתה רוצה להאיץ מהר - תשחרר את הקלץ' קצת יותר (בד"כ זה ממש טיפה יותר - רק רגל מאומנת מרגישה את ההבדל) ותתן יותר גז.

בשני המקרים הסוד לכך שתיבת הילוכים ידנית נותנת האצה מהירה יותר הוא שבהאצה נכונה לוחצים על הקלאץ' רק לפרקי זמן קצרים מאד. כל ההתעסקות עם זה בהאצה מעמידה היא עניין של חלקי שניה אם עושים את זה נכון. אתה אמור להגיע לשילוב מלא כמעט מיד. לא למשוך את זה.

בקשר ל-2. אפשר להשתמש בבלם היד כמו שקייזר אמר, ואפשר גם לא - גם זה עניין של אימון ותלוי גם בתלילות. אבל בלם היד פותר רק את הבעיה של הגלישה אחורה. בכל מקרה - הסוד בעלייה הוא בדיוק כמו בהאצה קצת יותר חזקה: לשחרר קצת יותר את הקלאץ' ולתת קצת יותר גז. תמצא עליה פנויה ותתאמן גם על זה.

פורסם

הפתעתם אותי, בכזאת מהירות, ובכזאת בקיעות!

תודה רבה, אמצא איזה רחוב פנו + עלייה פנויה ואתרגל זאת!!

בכל מקרה, תודה רבה, וערב טוב

האתר הזה כל פעם מוכיח את עצמו מחדש ובאנשיו המקצועיים!

פורסם

אני הייתי בבעיה כזאת כמוך,לאחר שעברתי רישיון ב2003,נהגתי רק על אוטומט,לכן פחדתי לקנות רגיל בדיוק מאותם הסיבות,זינוק בעליה וכול התזוזה בלי רעידות.

הפתרון לזה הוא תירגול,ברגע שתתרגל כמו שאמרו לקלאץ,שום זינוק בעליה לא יהיה לך אתגר. בצלחה!!:-D

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תמיד בנותנים היבשים, מכוניות ידניות מאיצות יותר מהר ל100 קמ"ש (זה לא כמו בשאלה הקודמת, אבל ידע כללי), איך זה הגיוני?! באוטו אוטומט, לכאורה, תדביק את הגז, תקבל את התאוצה הכי טובה, איך אוטו ידני בכלל מסוגל להתחרות בכך? שוב, באוטו ידני, התחלת הנסיעה מהילוך ראשון היא החלק שגוזל זמן.

בדיקות תאוצה 0- ל 100 לצורך פירסום נתון רשמי מבוצעות על ידי נהגי ניסוי מקצועיים.

נהג מקצועי מזנק מהמקום ללא עיקוב, ומחליף הילוכים מהר מאוד ובדיוק בנקודה הנכונה, כלומר בסל"ד שיא ההספק או טיפה אחרי.

ישנם לא מעט רכבים שמגיעים ל 100 קמ"ש בהילוך שני, כלומר נדרשת החלפה אחת. אחרים מגיעים ל 100 בהילוך שלישי, כלומר נדרשות מקסימום שתי החלפות.

בגיר ידני הפסדי הספק קטנים יותר, ולכן מתקבלת תאוצה טובה יותר.

נהג לא מנוסה יתכון וישיג תאוצה טובה יותר דווקא עם גיר אוטומטי, בדיוק מהסיבה שציינת.

• תוכן חדש...