Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלליות,

זה שבוצע "שיפור" לא מבטיח את הדרך בה הוא נעשה, ויכול להיות שאותו שיפור נעשה בצורה לא טובה.

אם יש חוות דעת תוכל לראות מה טיב השיפור הזה, זה מה שחשוב פה.

אם מדובר בשיפור שבוצע בצורה לא טובה, על פי חוות דעת של מומחה (ואני בכוונה לא משתמש במושגים כמו רשלנות וכו') שהמכון בדיקה פיספס וקבע שמערכת ההיגוי תקינה, יכול להיות שיש פה משהו.

כלומר, תפריד בין מצבים, המערכת לא הייתה תקינה גם עם הצמיגים שהיו בזמן הבדיקה, או המערכת הייתה תקינה ברגע הבדיקה ביחד עם הצמיגים שהיו מורכבים.

אם המערכת הייתה תקינה עם אותם צמיגים והמכון בדיקה אמר לאח שלך שהוא צריך להחליף את הגלגלים כי זה לא חוקי אז השאלה היא אם בעל מקצוע אחר היה גם מתריע או צריך להתריע על זה שכל המערכת תהיה פסולה בעקבות אותו שינוי. שגם פה יש בעיה, והשאלה היא האם צריך להביא אי תקינות בעקבות שינוי יזום עתידי בחשבון בדו"ח בדיקה שהוא נכון לאותו יום.

גם פה ישנה אפשרות שהיא שאלה שמבחינה גבולית, אפשר להגיד שבגלל שמדובר בחוק ובמכון בדיקה שפועל על פי חוק ובהסמכה שלו לפסול על פי חוק , אפשר להגיד שהשינוי המבני הזה היה צריך להיות מדווח ללקוח ולהילקח בחשבון מפני שלקוח בודק את רכבו כדי לראות האם הוא עומד בדרישות החוק, אלא אם במכון הבדיקה ירצו להגיד שהם לא בוחנים על פי חוק. וכדי לקצר את כל הפסקה הזאת, אם במכון הבדיקה ידעו שזה לא חוקי וידעו שתצטרך לחזור למצב חוקי ואז המערכת תהיה פסולה, אפשר לעשות עם זה משהו, אבל זה דחוק.

בנוגע לבעל הרכב, צריך יותר להיכנס לעומק בכל המשא ומתן שהיה, כי אפשר למשל להגיד שבגלל שאותו שיפור בוצע באופן יזום על ידו הוא ידע מה ההשלכות של החלפת גלגלים וכו', אבל גם כאן יש הרבה דברים שצריך לבחון בכל העסקה הזאת.

תוסיף לכל זה את החלק של אח שלך במקרה, שעליו כמובן לא מפורט מהסיבה הפשוטה שאתה בעל אינטרס ואתה לא יכול לראות או להראות את הנושא בצורה אובייקטיבית.

וזה לפני עילות ספציפיות אחרות שיכולות להיות רלוונטיות למקרה שלך.

זה לפחות מההיגיון שלי.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה"שיפור" בוצע מראש בידיעה שזה יגרום לפסילה של מערכת ההיגוי.

המכון שביצע את החריטה הזאת התריע לבעלים הקודם על כך.

תראה, אחי הגדול לא מבין ברכבים כל כך, הוא ראה רכב מוגבה ושמור והתלהב.

הרכב מושקע מאוד. יש בו מעל 10K השקעה רק במערכת המתלים וב4X4.

כעיקרון ממה שקראתי באינטרנט יש דבר כזה שנקרא גילוי נאות.

זאת אומרת שאם אני מוכר לבן אדם רכב בידיעה שהמנוע עומד לשבוק אסור לי להגיד לו שהמנוע תקין.

במקרה הזה, בעל הרכב ידע שמה שהוא עשה להגה זה קומבינה שיכולה לפסול את הרכב מנסיעה על הכביש.

אם לטענתכם מכון הבדיקה לא יכול לדעת על שינוי כזה רק מנסיעה על הרכב אז הבנתי ולקחתי לתשומת ליבי.

אבל בעל הרכב טען שזה תקין לפני המכירה. אני מבטיח לך שאחי לא היה קונה את הרכב אם לא היו אומרים לו שההגה תקין.

גם בעל הרכב וגם מכון הבדיקה טענו שההגה תקין. (מערכת היגוי ומתלים 100%.)

זה בדיוק אותו דבר כאילו היו מחליפים מנוע ללא אישור ומכון הבדיקה היה מתעלם מכך.

וכך גם המוכר היה מסתיר את זה.

ביום הטסט אחי היה מקבל סטירה כשהיו אומרים לו שהמנוע לא חוקי. ואז מה?

לפי מה שאתם אומרים פה הכל עובד בשיטת מצליח. לא עלו עלי, הצליח..

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

המכון שביצע את החריטה הזהיר את הבעלים מפסילה חוקית או פסילה טכנית? (תמתין עם ההערה שעוברת לך בראש ותמשיך לקרוא)

כי תראה, לפי מה שרשמת עד עכשיו אח שלך עוד במעמד הבדיקה ידע שזה לא חוקי וידע שזה לא סטנדרטי.

ככה שכל העסקה נעשתה בידיעה שלא מדובר במשהו חוקי ובידיעה שבוצעו שינויים, והוא יכול לעשות את זה.

אם השיפור הזה לא היה תקין (כלומר החריטה המשאבות וכו') גם במעמד הקניה (גם עם הצמיגים הגדולים), זה משהו אחד.

אם השיפור הזה היה תקין במעמד הקניה, זה משהו אחר.

זה שאחר כך אח שלך החליף גלגלים כדי להפוך את הרכב לחוקי וכל הקונסטרוקציה לא התאימה בעקבות השינויים שנעשו... הרי הוא קנה את הרכב במצב מסויים.

בנוגע לתקינות טכנית או חוקית, ברגע שאח שלך הסכים להחליק את העניין של חוקיות נוצרה לו בעיה.

בכמה המחיר של העסקה שיקף את העלות של השיפור?

בוא ניקח כרגע את התוספת הספציפית מעל מחירון לוי יצחק, ואם אתה רוצה עוד יותר ממוצע קח מחירון יד שתיים+לוי יצחק ותחלק לשניים ותוסיף על זה את עלות השיפורים כפי שהשתקפה בעסקה.

ולצד כל זה תחשוב על זה שאח שלך לא מבין ברכבים ויכול להיות שמה שבעצם הוא חשב זה שכדי שהרכב יהיה חוקי הוא צריך רק להחליף צמיגים. האם הוא שאל אם כל מה שצריך לעשות זה להחליף צמיגים וחוץ מזה כלום וענו לו שכן?

אם תרצה ללכת קצת עקום פה, אז אפשר גם להגיד שתקינות טכנית ותקינות חוקית זהות בגלל שתקינות חוקית מבוססת על תקינה טכנית סבירה (ולך תסביר למה זה לא ככה בישראל בדברים מסויימים) במקרה של מערכת הגה, ואז תתחיל את כל הדיון הזה מההתחלה, אין לזה סוף.

בכל מקרה זאת תביעה בתביעות קטנות, גם מבחינת עו"ד וגם מבחינת התעמקות במשהו שפה אולי מעניין, אבל בבית משפט זה כמה שאלות קצרות של השופט בין תיק 1 ל 100 באותו יום.

יעוץ משפטי של עו"ד יכול לעזור לך להחליט מה הסיכויים של תביעה כזאת, בהתחשב בכל המסמכים שאח שלך חתם עליהם ובמיוחד אלו הכוללים את המילה AS IS שאת זה אפילו לא העלת. וקח בחשבון את העלות מול תועלת פה.

זה לדעתי האישית.

פורסם

בכמה המחיר של העסקה שיקף את העלות של השיפור?

בוא ניקח כרגע את התוספת הספציפית מעל מחירון לוי יצחק, ואם אתה רוצה עוד יותר ממוצע קח מחירון יד שתיים+לוי יצחק ותחלק לשניים ותוסיף על זה את עלות השיפורים כפי שהשתקפה בעסקה..

סאנגיונג קוראנדו מעל מחירון? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוא נקווה שלא, אבל זה כדי להעריך מחיר.

אם נמכר משמעותית פחות ממחירון צריך גם להתעסק בזה שהרכב נמכר במחיר מסויים באופן קבוע פחות ממחירון ושההפחתה לא לקחה בחשבון את העניין הזה (הסכם בכתב עוזר).

פורסם

האם אחי יכול לתבוע את מכון הבדיקה? כן

האם הוא יכול לתבוע את המוכר? כן

גם את אמיר שליט שכבר עונה בשמי :-D

בתודה מראש .

גיל אסרף

האם הוא יכול לזכות? שאלה טובה , תשובה לא ברור.

אין זכרון דברים . מילה כנגד מילה.

כדי לזכות תצטרך להביא חוות דעת של מומחה /מהנדס רכב כי ההגה היה קומבינה , בזמן שהוא נבדק במכון.

מול עדות אחיך עומדות עדויות של שניים :של המכון ושל המוכר.

כמה זמן עבר בין הבדיקה לזמן שבו אחיך נכנס למוסך שקבע כי הכל קומבינה. יום או חודשיים?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בערך חודשיים.

לשראגאמן: במעמד הקנייה אחי לא ידע שנעשה איזשהו שיפור או קומבינה כזאת ואחרת בהגה.

המוכר טרח לידע את אחי לגבי ההגבהות, הלוקרים, הבולמים, ומיגון הגחון.

על הקומבינה בהגה הוא לא סיפר.

כשאחי נסע על הרכב בדרך לבדיקה הוא שאל את המוכר: "למה ההגה מאוד קל"

המוכר הסביר לו שבגלל שהצמיגים גדולים אז ההגה קל. ואם הוא יחליף לצמיגים רגילים ההגה יהיה רגיל.

אחי חשב שיש חופש בהגה ובגלל זה הוא קל, המוכר הראה לו שלא כך הדבר וההגה מאוד מדוייק . (מה שנכון)

כשאחי נכנס להחליף משאבת מים לרכב, במוסך דייהו אמרו לו שיש בעיה עם ההגה.

שלחו את ההגה למכון XXXX ושם מיד זיהו את העבודה שלהם על המערכת.

התקשרו לאחי ואמרו לו ההגה פסול, סיפרו לו שלפני שנה ומשהו הם בעצמם ביצעו הרחבה של המערכת כדי שיוכל להיכנס יותר שמן ולעשות את ההגה קל יותר כי לרכב היו צמיגי 33 שטח מלא.

במכון XXXX התפלאו לגלות שהרכב בכלל נוסע בכביש כי הלקוח שביקש את החריטה הסביר להם שהוא צריך הגה קל יותר ומהיר יותר בשביל השטח ושהרכב בכלל לא עולה לכביש.

(אם הייתם רואים את הרכב הייתם מבינים שאין באמת סיכוי לעלות לכביש עם צמיגים כמו שהיו לו ולהישאר על הכביש.)

לא יודע למה הבנתם שאחי ידע על הקומבינה הזאת לפני הקנייה.

כתבתי כמה פעמים, שאם אחי היה יודע שנעשתה קומבינה כזאת ברכב הוא לא היה קונה אותו.

על כל חלק ושיפור ברכב אחי שאל את מכון הבדיקה אם זה עובר טסט. אחי לא אוהב להתעסק בדברים לא חוקיים.

הדבר הראשון שהוא עשה זה להוריד את הצמיגי מפלצת שהיו לרכב.

אחי בסך הכל חיפש ג'יפ נחמד ולא יקר . השיפורים הלהיבו אותו אבל הוא לא היה מוכן לגעת ברכב אם היה יודע שנעשתה קומבינה כזאת.

פורסם

עמית, אתה בתור בוחן רכב עולה לנסיעה על רכב, וההגה קל בצורה מאוד לא בטוחה. לא תבדוק למה?

פורסם

לא!

אני אציין כי הרכב מצוייד בצמיגים אשר אינם תואמים את הרכב ואינם תקניים ואי לכך לא ניתנת אחריות למע' ההיגוי/מתלים, אולי(גדול) אוסיף כי קיימים חופשים/נקישות במע' ההיגוי/מתלים.

*אני לא בוחן רכב קניה/מכירה, אך זהו הנוסח שבדר"כ מקובל לרשום.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יפה. אז הם רשמו תקין!

אני יודע שאתה בוחן של טסטים, אבל אני מבטיח לך שאם היית עולה על הרכב לא היית נותן תקין למערכת המתלים בשום פנים ואופן!

מה גם שזה מקום שמתמחה ברכבי 4X4 ומכירים את כל השיפורים וההשלכות שלהם.

בגלל זה הם גובים 800 ש"ח ולא 450 כמו בכל קומפיוטסט אחר.

בזמן האחרון אני נתקל יותר ויותר בבדיקות חאפריות. גם באיביזה שהייתה לי וגם בפיג'ו לא אמרו לי על תושבות מנוע גמורות (שראיתי לפני) ועל ברקסים גמורים באיביזה רשמו תקינים.

בפיג'ו רשמו סימני נזילות מבית תרמוסטט, מה שהתברר אחר כך כנזילה מאטם ראש מנוע.

כל מיני דברים מעצבנים כאלה שבן אדם שלא מבין כלום ברכבים לא היה רואה.

למזלי והרבה בזכות הפורום אלה דברים שידעתי מראש לחפש.

בסך הכל אני לוקח את הרכב לבדיקה רק בשביל לראות שאין שאסי ושהקומפרסיה טובה. דברים שאני לא יכול לבדוק בעצמי.

אחי לא מבין כלום במכוניות ולכן אכל אותה בגלל מכון בדיקה חאפר ומוכר שקרן.

פורסם

punto_gt,

תן לעובדות לדבר בעד עצמן. תעלה לכאן את טופס הבדיקה.

בינתיים אנחנו רק ניזונים ממידע בע"פ שלא ממש מהווה ראיה ולכן אנחנו עוסקים בתאוריה של אילו כך וכך.

ישה,

עוד לא דברתי בשימך, חסר לי יפוי כוח. אני אוותר עליו כי אין לי ולא יהיה לי צורך בו.

תבדיל בין לדבר בשימך לבין לאזכר או לצטט אותך.

חז"ל אמרו "המביא דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם" - אולי עוד לא הבאתי גאולה, אני מקווה שהיא בדרך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הגאולה מסתתרת בפרטים הקטנים...רק שבינתיים הפרטים הקטנים הם מיסוי של 25% על מלגות סטודנטים! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בכל המכונים יגבו ממך כ-800 ש"ח עבור רכב מסחרי 4X4, אין קשר ל"התמחות".

450 ש"ח = עלות בדיקה לרכב פרטי מקב' רישוי 1-3.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...